Nije se oplodila. :(
Printable View
Nije se oplodila. :(
Cure ja sad zadnji put nisam dobila nalaz spermiograma. Da li je to zato sto nije doslo do transfera ili? :?:
Chiara,meni su danas rekli da je oplodnja odrađena ICSI metodom jer se prošli put nije oplodila jajna stanica kad su pustili da sami rade party!:)
Ja sam do danas bila uvjerena kako se ta metoda koristi samo kod loših spermiograma. I kad sam pitala embriologicu kako to da su radili tu metodu,rekla je da se već u jednom prirodnom nije oplodilo pa šteta da propadne još jedan ciklus!
I tako sam nešto novo naučila!
Sjuskica, nadam se da će mi se svidjeti, vidjet ću u subotu.
Chiara, ja sam uvijek dobila nalaz spermiograma, čak i kada nije došlo do transfera pa vjerujem da nije od toga.
Nama spermiogram nije jako loš, malo je manja pokretljivost, a uvijek rade ICSI. Jednom su ih pokušali oploditi pola pola, pola IVF, a pola ICSI. Stanice na kojima su radili IVF nisu se oplodile, a ove druge jesu. Tako da su i naše lijene da same naprave party :-)
Dino sa ICSI su vam se uvijek oplodile? Nama je dobar spermiogram (normospermia) pa je i mene iznenadilo kao i Sjuskicu da se onda radi ta metoda jer sam uvijek mislila da je to samo za losi spermiogram. A sto se tice nalaza spermiograma, posto nije bio moj dr V, mozda je dr M zaboravio dati taj papir.
Chiara, uvijek imamo neoplođenih stanica. Evo u ovom postupku dvije se nisu oplodile. Mislim da možeš otići do sestre Marije po nalaz ako si iz Ri.
Mani nije mi toliko bitan nalaz nego sam mislila da ga nisam dobila jer nisam dosla do transfera. Nego da te pitam, vidim da si znala imati i 15 js. Sta si sada dobivala manje stimulacije kad imas 3x manje js ili?
A da li ste ukoliko npr. nije došlo do oplodnje, slabo su se djelili zameci i nije bilo ništa za zamrznuti, pitali biologinju za detalje i eventualne razloge?
Stimulacija mi je bila identična kao i u tom postupku. Ovaj postupak mi je bio od početka nekako čudan. Prvo mi je menga neuobičajeno dugo trajala, pa folikuli nekoliko dana nisu uopće rasli. Nakon toga se pojavio vodeći folikul na desnom jajniku koji do sada uopće nije radio. Punkcija mi je uvijek bila 14 dc, a sada 17. A i prošlo je 3 i po godine od zadnje stimulacije pa vjerujem da i godine čine svoje.
Naravno, pod uvjetom da su sve stanice bile zrele za oplodnju :-)
Sretno svima :)
Mene zanima ta dr Sepic..ona vec radi sama ili samo gleda? Koliko dugo je vec u podrumu? Jer ona je ne tako davno bila tek specijalizant ako je to ta na koju mislim...meni bas ta cinjenica ne ulijeva povjerenje...ja osobno imam losa iskustva s dr V i sretna sam da odlazi,ali bi mi bio draze da ga mijenja neki doktor s iskustvom...
Sto se tice toga da dr M nije nakon nocne pregledao nekog tko nije njegov pacijent to je normalna stvar jer vikendom kad je iz dezurstva cak nije njegov posao niti da pregleda svoje pacijentice,a kamoli tuđe...a opet dođe ako je guzva i ostane duze ;)...jer na koncu konca oni vole imati kompletnu sliku svojih pacijenata jer se tako mogućnost greske minimalizira...jer nije uzalud poslovica sto baba kilavo dijete...
Meni je osobno skoro propao postupak zbog jednog pregleda usred cudnog ciklusa doktora koji nije moj i koji je donio krivi zakljucak..od tog dana nisam dopustila nikome da me gleda odim mog dr pa pod cijenu odgode postupka..
dr M - spreman čuti mišljenje, spreman uvažiti praktički svaku želju, ne ide mu na živce činjenica da proučavamo problematiku i ravnopravno razgovara o pročitanim člancima i studijama tj. ne drži se s visoka..Objasni i što treba i što ne treba, ništa mu nije teško... Mene paničara i hipohondra je više puta primio kad bi mu uletila iz vedrog neba u najveću gužvu i smirivao me..Jednom sam došla s nekom banalnom gluposti u strahu i nije me otkantao iako ga je žena čekala na stolu za hssg, a studenti ispred da gledaju taj hssg, nego me pitao da li imamo za pričati puno ili malo da vidi da li da traži sobu slobodnu ili ne treba...a takvih sitnica je bilo more...
Otvoren za svaki prijedlog o liječenju, konzultacije svake sat vremena..Ja sam jako komplicirana kao pacijent i rijetko kad mi doktor odgovara, ali od prvih konzultacija pa kroz sve postupke, kroz cijelu trudnoću i nakon trudnoće on je jedini faktor u KBC-u koji mi je ulijevao sigurnost i u koga sam imala puno povjerenje..Griješi i on kao i svatko,ali je spreman priznati grešku i spreman je prihvatiti mišljenje nekoga tko o nečemu zna više od njega...uglavnom to je moje mišljenje po tko zna koji put izneseno na forumu,ali mislim da nije bilo njega da bih se nakon prvog dana okrenula na peti i otišla privatno u Zg Lučingeru...
Meni jos uvijek sa velikim zaostatkom upisuje odgovore forum, tako da moj odgovor je iznad pitanja od sjuskice koji mi je uputila.
Pratim vas i ucim od vas, ali u konvezaciji mi je tesko sudjelovati.
Edit: ovaj upis je odmah uploadan
Red, dr. Šepić ima crnu dugu kosu do pola leda, lijepa je žena. Ne znam koliko dugo je u podrumu, ali radi sama. Jučer je radila transfere, a prije i punkcije. Meni je trebala raditi punkciju jer je dr. V bio u noćnoj, ali pošto sam se dogovorila s njim, došao je.
Ja naginjem dr. M baš zbog iskustva jer sam isto kompliciran pacijent, svašta ima kod mene. Vidjet ću još u svakom slučaju.
Poprilično. Meni nije pasalo da dolazim na konzultacije milion puta pa bi se s njim dogovarala za dalje ili na transferu ili na folikulometriji. Doslovce dogovarala.
Nije kolutao očima na moja pitanja niti mi davao isprazne monologe jer si voli čuti glas. Jednom sam mu došla s nalazima od privatnika, pogledao ih je sve i uvažio mišljenje kolege. Nije imao stav da mu 'radim iza leđa' ili da 'nemam povjerenja' kao npr. dr. V. Nakon što su mi specijalizanti zeznuli drugi prirodnjak bio je skoro pa jednako bijesan kao i ja i odmah mi rekao da moram dolaziti svaki dan od 7.dana ciklusa. Kad sam čula da mi je embrij 6.stanični već sam ga otpisala prije transfera i htjela dogovoriti idući postupak pa mi je totalno skulirano rekao da nek ipak malcu dam šansu. I evo 6.stanični malac mi upravo demolira namještaj u dnevnom boravku. I zato tu stajem s mojim iskustvom. Sretno svima!
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Kao što rekoh,ukusi i mišljenja su različiti! Nekom odgovara Vlašić,nekom Manestar,nekom profesorica!
Svi mi smo različiti karakteri pa nam tako i odgovaraju različiti ljudi,u ovom slučaju doktori.
Meni je u ovom slučaju jako bitno da mi netko "sjedne" .
Što se iskustva tiče,moja prijateljica je kod dr.Sušanj Šepić i ostala je trudna iz prvog stimuliranog. Meni je jučer sve lijepo objasnila što me čeka u veljači;kad zovem,di da dođem,kako sve izgleda u stimuliranom. A onda nadodala: "No hajde da vas sad učinimo trudnicom pa da da o ovom ne moramo ni razgovarati!"
Svi jednom negdje trebaju početi,pa tako i ona! I nije od jučer u ovome!
A dr.V me ,kad mi je jučer rekao da imamo jedan predivan embrij,zagrlio od veselja...to nisam u životu očekivala od jednog liječnika...i nitko ne može poljuljati moje mišljenje u njega.
ne, ne moram. nema smisla. idemo odmah na punu stimulaciju.
pitala sam savjet sto misle da je najbolje za nas i tako smo na kraju dogovorili. mislim da je doktorica vidjela na ultrazvuku razlog zasto nema smisla nista prirodno.
cak da ubrzam nalaze koje mi nedostaju, mogli bi i slijedeci mjesec, ali na kraju se dogovorili za pauzu i mislim da je bolje tako jer bi inace bilo prestresno.
ti si bila jucer u cekaonici izmedju 11.30-14 h?
Svi smo mi drugačiji pa nam ni ne odgovora svima jednaki pristup.
Ja na primjer ne volim da me se grli :), da me se ne uvažava a nedaj bože terorizira. Zato mislim da se kod izbora dr. treba voditi za dr. iskustvom, znanjem i mogućnostima i naravno da si kliknete jer uzalud vam i najbolji doktor ako ne nađete zajednički jezik..
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Mi odgovaramo na Chiarino pitanje o dr M,a nije nam u interesu poljuljati nicije misljenje u dr V...meni osobno su ti njegovi zagrljaji i drzanja za ruku ljigavi i neprofesionalni,a pravo lice pokaze tek kad mu se pokusas suprotstaviti ili izraziti svoju zelju...ali kazem, Chiara je pitala za dr M i odgovorili smo na to pitanje...a sto se tice dr Sepic, mene je primila na dan poroda na 4.katu i bila je i topla i ljubazna i draga,ali zena je onda tek bila ili specijalizant ili frisko specijalizirala ginekologiju i opsterticiju i bila je jako spora i jako sretna kad sam joj rekla da me nije pregled jako bolio...tako da se itekako moze reci da je od jucer u ovome jer humana reprodukcija je subspecijalizacija,..i naravno da mora jednom poceti,ali ruku na srce ja ne bih da pocinje na meni...jer postupaka imamo malo,a s iskustvom dolazi i veca sansa za prepoznati i sprijeciti problem,odrediti pravilnu terapiju i sl...nije ni Manestar kad sam ga odabrala radio dulje od 3-4 godine na humanoj,ali je ginekolog s 20 godina iskustva,a to meni cini razliku...Zenskica je draga i danas sutra ce sigurno biti jako dobra,ali trenutno je tako kako je.
Potpis na Red.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Maritas, vidjela sad odgovor :-)
Baš zbog svega što ste napisale, mislim da ću se prebaciti kod dr. M., a pogotovo zbog iskustva. Samo me je strah da će se velik broj pacijentica dr. V. prebaciti kod njega pa će se samim time i produžiti vrijeme čekanja na postupak.
Hvala vam na postovima vezano za dr M. Ja sam se odlucila za njega kad dr V ode. Nadam se da sam dobro odabrala. :)
mislim da jesi. citala sam malo o svim doktorima i da sam birala njega bi odabrala.
ali sam i jako zadovoljna sa doktoricom koju sam dobila. dosla sam zbunjena i prestrasena i izasla sam sa nadom u ocima. a inace ne vjerujem na slijepo ljudima.
meni kao i vecini ne treba doktor koji ce me drzati za ruku niti piti kavu sa mnom, vec koji ce odraditi svoj posao kako treba. uz to doktorica S. nije ni jednom pokazala nepostovanje prema meni ili bilo kome u prostoriji (prema upisima na netu toga sam se bojala)
Maritas mislis na profesoricu SS?
Cure bilo mi je lijepo tipkati ovo kratko vrijeme sa vama,ali sad ću se ipak povući. Moj komentar na to vaše silno uvažavanje je samo da kad bi svi doktori uvažavali naše teorije i mišljenja nebi ih uopće trebali biti.
Bila sam do sad pozitivna pa ću biti i dalje! Vjerojatno čovjek osjeća pozitivnu vibru i spremnost na suradnju pa me zato i zagrlio.
Sretno u postupcima svima vama,a posebice vama koje ste kod dr.V pa nek vam donese bebicu prije nego ode da se ne morate maltretirati izborom novog liječnika!!
Pa bez veze se povući usred argumentirane rasprave...Ti imas svoje misljenje i imas pravo na njega,a forum je mjesto gdje se iznose i konfrontiraju razlicita misljenja...a to sto je nekim zenama od doktora neukusno tapsanje po bedru,grljenje,puse u celo i monolozi uz drzanje za ruku da samo sto nismo trudne jer eto on vidi u budućnost to je demokracija :)..ti slobodno vjeruj doktoru slijepo,ali meni ne pada na pamet pogotovo u mpo gdje svaka zena najbolje poznaje svoj ciklus i svoje tijelo i definitivno ima sta predloziti i sugerirati..
Joj sjuskica30 ne primaj osobno komentare. Stvarno nema potrebe da prestanes tipkati i družiti se ovdje na forumu. Puno je virtualnih druzenja preraslo u druženja i izvan foruma.
Red, eryngue i ja iznosimo samo svoje mišljenje temeljena na poduzem iskustvu. Ja sam nažalost veteran i provela sam u podrumu jako dugo. Bila sam tamo kada su doc.S.S. i dr. V počinjali a dr.M ni nije bio tamo. Bila sam kod svim njih i zato kažem najbitnije je da nađete zajednički jezik. I da dr.V. je bio i moj doktor.
Nakon svega moj sažetak bi bio ovako nekako.(ne pričam o stručnosti jer svi su stručni)
dr. V šarmantan, srdačan, razgovorljiv ali ne voli da mu se petlja, predlaže propitkuje.
dr. M šutljiv, ali odgovara na pitanja korektno bez puno uljepšavanja. Prihvaća i uvažava mišljenje i želje pacijenta ako je u mogućnosti.
doc. S.S. je doživjela transformaciju tokom rada( neznam ko je više spomenuo da se uplašio zbog svega što je našao na netu). Osobno sam se ugodno iznenadila između prvog i zadnjeg susreta (izmedju sam ju uspješno izbjegavala) toliko da sam se poželjela prebaciti kod nje. Pisala sam tu na forumu o tome. Temeljita, korektna i direktna.
Nakon 10 godina u Mpo-u to je ono što meni treba i što cijenim kod dr. dakako uz stručnost.
eryngium sorry što sam te prekrstila. Neznam editirati sa moba.[emoji4] [emoji11]
Nego Red jel se ti to spremaš u nove pohode na dr.Maneta [emoji16]
Sjukica, nadam se da te nisam ja uzrujala. Nikako mi nije bila namjera. Malo me zeza ovaj forum pa ne napisem misao do kraja. Htjela sam nadodati da sam ja jako povucena i tesko sklapam prijateljstva, pa mi i odgovaraju distancirane osobe. Ali uglavnom i druzeljubljive osobe su distancirane sa mnom tako da ne vjerujem da bi i ja dobila isti dojam kao i netko suprotan meni o istoj osobi.
Ja sam stvarno se preplasila upisa o doktorici ss i bila uvjerena da necemo naci zajednicki jezik i da cu morat privatno (gdje mi je najveci nedostatak da mi je do zg—a 300 km). Ne mogu vam opisati kako aam ugodno iznenadena. I bas kako je gore napisano, meni pase direktnost doktorice