Evelina od kud ova priča?
Istina učiteljica je poslala poruke da nemaju male odmore
Printable View
Evelina od kud ova priča?
Istina učiteljica je poslala poruke da nemaju male odmore
Upute iz jedne škole, priča čovjek šta su mu poslali. Mislio poslati dijete, sad je odustao.
Ovo s nedizanjem, ostajanjem u razredu i jedenjem sam dobila od naše učiteljice danas, zajedno s rečenicom "ograničenje učenika po razredu". Samo ne znam tko je ograničen, tko nije i kako će formirati kriterije tko je 'višak'.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Piše kod nas u uputama da nema malih odmora i da klinci jedu u učionici
Kod nas piše da je dolazak u 7:45, čeka se vani, ulaze po razredima, nema mjenjanja rasporeda sjedenja tokom iduća 4 tjedna ali da će redovito tokom nastave izlaziti van na kraće odmore, ručak će biti u 2 ili 3 smjene a doručak u razredu (to je i inače ponekad tako jer je doručak u neko smješno doba pa ga donesu u razred za učenike koji nisu u pola 8 u školi). Bit će njihova učiteljica (a možda i obje), nastava je do 11:30. Nikakvo čuvanje, zabrane ustajanja, pedagozi, ni slično se ne spominje... Ja ne vidim niti jedan razlog zbog čega bi moje dijete bilo doma dok sam ja na poslu 10h dnevno, i umjesto da mu učiteljica objašnjava gradivo i zadaje zadatke to sam čitao s tableta. Ne kažem da to ne može, i to je radio zadnjih 10 tjedana, ali svakako je bolje da je na nastavi u školi.
A kak s onima koji će kasnije doći na nastavu? Oni će u magareću klupu? Hodnik ili treće,silly?
Ili koji su višak već na početku
Da, meni je obrnuto.
Ja ne vidim čemu nakon 10 tjedana izvoditi kerefeke posljednja tri.
Opet, ja govorim iz svojih cipela, meni ovo skroz komplicira situaciju i bespotrebno je. Meni.
Još kad se sjetim Divjakičinih izjava o sigurnoj izvjesnosti djelomične online nastave za više razrede nagodinu, mislim si...pa šta nas...jel.
Opet, moje cipele, 4. razred, očito se na ovo moramo navići. Pa dajte se skoncentrirajte da narednu godinu organizirate kako treba, za sve.
Imam i ja grupa i dece
Što je tvoje dijete naučilo u ovih 10 tjedana? I ok si s tim?
Ok ti je da barem još malo nema živu nastavu ispred sebe, 4 tjedna? Meni se ta 4 tjedna čine turbo puno da popune barem malo rupa od ova 4 tjedna. Da ne pričam o psiholoskom i socijalnom aspektu škole. Jednostavno ne razunijem što je nekome dobro u tome da dijete samo kod svoje kuće prepisuje nešto u bilježnicu. Nikako mi ne ide u glavu. Ili zapravo ni to gradivo ni učenje nije važno, najbolje da pustimo jadnu djecu na miru, ucit ce na jesen? Ne kužim nikako..
Prvo, naučilo je ono što im se davalo. Bila sam doma i drilala.
Lektire pročitao, napisao. Matematiku popeglao, sve su ranije obradili, samo se ponavljalo + Matific zadnja dva tjedna.
Hrvatski drilala, kao i obično.
Nismo iz prirode sadili ništa, to smo propustili.
Sad još imaju od gradiva - ništa.
Samo ponavljanje.
Ocjena hrpu.
Velim, tako može i do kraja.
Također mi komplicira plan da ga odmah po završetku šaljem starcima na more.
Sad ne znam bi li bilo pametno čekati dva tjedna prije toga, oni su stari i ne jako zdravi ljudi.
Ja sam bila doma i radila. 10+ sati dnevno. Što objašnjava koliko sam vremena se stigla posvećivati njegovoj nastavi - jako malo.
U početku više a sad već ne. Ne znam što je naučio i gdje su mu "rupe" - i srećom ima tko će to saznati i odraditi umjesto mene :mrgreen:
Danas vatrogasci ispred škole
Velim sestri klincima dosta škole zapalili e-dnevnike ko Smogovci
Da, ok, nije svakome bilo isto, naravno.
Govorim za sebe.
Mislim, znam da negdje ima (jer svakom ima) rupa u nečem, ali hoće li ovih 20 dana biti rješenje za to? Osim ako ta rupa nije fundamentalna i sa znakom "pazi, rupa u znanju", neće se ni primijetiti, ne u tom kratkom roku.
A i zaborave se stvari koje su učili (uvijek me iznenadi kako zaboravi redoslijed mjeseci) pa svako toliko ponavljam takve neke životne stvari, reda radi.
U razredu mog prvasica je prva dva tjedna bilo dvoje djece, u pon dolazi 17.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Niti su svi roditelji bili doma, niti su svi drilali, niti svi znaju što bi trebalo znati... čak i u prvom razredu neki ne znaju djetetu objasniti (jelena, rekla mi jedna uciteljica iz kvarta :mrgreen:). A zato i postoji škola.
I moram sad biti brzobrazna i nekorektna, ali na fejsu dijete ne daju u školu pretežno oni koji govore (pišu) "Nedam djete u školu". Ok, ne mora svatko biti pismen (valjda), ali bi svatko trebao barem svojem djetetu omogućiti da bude pismeno.
Što se tiče rupa, bolje išta, nego ništa. Al može i na jesen, što da ne... ili kad dođe drugi val... ma ukinimo škole najbolje. Ne trebaju nam slati ni word upute zvane online nastava. Pa imamo google, naći će ono što će im zbilja trebati u životu.
Da budem iskrena, bilo bi i super da ti koji ne žele da im dijete ide u školu, da ni ne dođu, barem ce djeca koja dođu dobiti bolju uslugu 8-).
Pa bilo bi, da.
A ne da se ucjenjuje.
Tko treba, neka dolazi, kome više paše online, neka tako završi u tih 20 dana.
Zakaj to nije moguće, ne znam.
Osim ako nije, kao što rekoh, neka slika sigurne države.
Možda zato što učiteljica ne može raditi dva posla?
Možda zato što je jasno da ovako sva djeca nemaju iste šanse, uvjete i situaciju?
Moje dijete neće ići u školu zato što to nama “treba”. Nit mi treba čuvanje, nit je škola čuvalište, nit mi je problem sjediti s njim od 18 do 22h poslije posla, proći s njim ono što nije sam.
Moje će dijete ići u školu zato što je škola mjesto na kojem se uči i učiteljica je ta koja uči.
Meni osobno JE problem maltretirati ga s gradivom 18-22 ako je već proveo 5+ sati na dan sam se boreći s online nastavom. Jer ima pravo na zabavu i igru, plus koncentracija tad mu je jako slaba, umoran je i bilo kakvo učenje novog je mučenje. U to doba možemo samo preletiti što je riješio, ispraviti ako je krivo i poslati. I tako je i bilo kod nas zadnjih mjesec dana.
Sad će bar dio oko usvajanja novog gradiva i "napiši u bilježnicu" biti lakši i kvalitetnije odrađen, a zadaću nek piše doma, taj dio mu je i inače bio lakši za odraditi (RB i sl)
Naša učiteljica je poručila da svi koji ne dođu na nastavu će dobiti sve materijale koji će se raditi u školi,ko i što će bit za zadaću to je par minuta posla
Možda će raditi prezentacije na pp pa klincima u školi objasni po tome a isti priču pošalje drugim klincima koji nisu došli na nastavu
Nitko ne ucjenjuje. Ministarstvo je malo uvijeno reklo da ce se nedolasci u skolu zbog subjektivnih razloga tolerirati. Ako imas tako snazan otpor prema polasku u skolu, ako smatras da mu doma pruzas bolje obrazovanje nego ga dobija u skoli, onda sad imas priliku da tako nastavis do kraja skolske godine, a bez da te itko puno pita zasto. On-line nastave vjerojatno vise nece bit (osim uz dodatni trud pojedinih ucitelja), al i tako kazes da im je ostalo samo ponavljanje. Tako da zaista imas priliku odluciti.
Naravno, skroz se slažem Silly. To je užasan problem i nimalo mi se ne sviđa kao koncept, bolje rečeno to je živi užas. No, htjela sam reći da meni nije teško i nije mi problem “učiniti to za moje dijete”, sjest s njim u 18h i izvući iz toga najbolje što mogu za njega. I Učinit ću to. Ali neću da mi netko ne da priliku da moje dijete usvaja znanje na drugačiji način ako za to nema nikavih prepreka.
Jadranka, slažem se s tobom. Ljudima kojima dolazak u školu nikako nije opcija treba dati priliku i neke učiteljice u mojoj okolini su tako i komunicirale (Poslat ćemo vam što smo radili u školi).
Ali nimalo mi se ne sviđa što je takvih koji preferiraju ostati doma većina (u mojem okruženju) i što je način na koji komuniciraju prema nama koji želimo da dijete ide na normalnu nastavu takav da nam uvijeno govore da smo “mi krivi jer nismo složni. Da smo trebali biti svi složni i jasno se pobuniti protiv ovog očito politički orkestriranog užasa kojem je jedini cilj prikazati zemlju sigurnom da bi privukli turiste. I ako netko baš treba slati dijete u školu kako to, kako se uspio snaći za vrijeme štrajka i inače za vrijeme ljetnih praznika, a sad se baš ne može još malo snaći i strpiti tih par dana”.
Dođe mi da si prosviram mozak :roll:.
U našoj školi, generacija moje djece su 2 razreda. Od ponedjeljka će ići trećina djece. Jedna učiteljica će držati nastavu u razredu, druga će preuzeti on line. U kvartu su većinom obiteljske kuće s tri generacije. Dio onih koji neće ići, čine to i radi baka i djedova. Pritisaka nikakvih nije bilo niti za dolazak niti ne dolazak. On line nastava je funkcionirala super s puno prezentacija. Osim provjere napravljenog, nije bilo potrebe za dodatnim radom/ objašnjavanjem.
Imam ozbiljnu krizu identiteta zbog svega ovoga :lol:.
Zakaj
Opet bb brineš o drugima,brini o svom djetetu a za druge te nije briga.
I zašto bi trebali imati isti mišljenje i istu odluku?
Ne moramo imati isto mišljenje i odluku. Ali ne možeš mi u roditeljskoj grupi napisati da ja tebi osporavam neko pravo jer ja šaljem dijete u školu. Osporavaš ti sam svom djetetu pravo na obrazovanje, a želiš ga osporiti i mom tom idejom da “budemo složni i nitko ne dođe u školu kako bismo im pokazali”.
Bome sam sretna sto dok je moja kći bila u osnovnoj školi nije bilo tih grupa.
A što se tiče polaska slažem se s Jadrankom. I mislim da je i mojoj srednjoškolki mjesto u školi pa koliko god ostalo još dana do kraja.
Evo gledam sve sportske aktivnosti krenule, na sportskim terenima se guraju školarci odbojkašice, nogometaši, mladi sjede po svuda. Klubovi otvaraju vrata već u pet popodne da ih privuku . A od škole ništa
Moji idu jos tocno mjesec dana u skolu. Na zalost nemaju mogucnost povratka u skolske klupe. Ko ce docekati kraj lipnja i da skola bude gotova.
Nemam nade da ce se vratiti i zbilja mi je muka od takve vrste nastave u ovim okolnostima.
Mada klincima je postala to nela normala i ne bune se previse od kad imaju mogucnost izlaska van.
No, pa to sam ja.
:mrgreen:
Ali ovo nisam ja u tvojoj grupi, iako ovo sa sigurnošću zemlje mogu i sama reći, čisto zbog toga što i mislim da ih zato vraćaju.
Ali za to mi nisu "krivi" roditelji, već politika.
Ovo sa ujedinjenošću ne bih komentirala, ionako bratstvo i jedinstvo ne postoji već dugo i svatko se bori za sebe.
Nadam se da te ne ljutim baš ja svojim postovima, nego da si frustrirana okolinom koja umanjuje važnost tvojih razloga.
Ono što recimo ja teško gutam su razlozi koje čujem iz "svoje" grupe.
Naime, ljudi misle da se uciteljima omililo raditi od doma pa zašto bi oni igrali njihovu igru.
Tako je bilo i za vrijeme štrajka.
I tada sam bila van tih roditeljskih rasprava, kao što sam i sada, ali da imam mišljenje o takvom stavu, imam.
Da, malo uvijeno je ono što je drsko.
Sve se drugo govori vrlo neuvijeno.
Ovako je foliranje.
Naravno da ne mogu reći drugačije, jer im je cilj da škole imaju, a ne nemaju više učenika, ali ne mogu istovremeno i preuzeti odgovornost i otkloniti ju, pa je izražavanje uvijeno.
Ide mi to na jetra. Ono, izrazi "smatraju se sigurnim", "škole moraju osigurati"...
Zašto nije "sigurne su"?
Zato jer je to izjavljeno preuzimanje odgovornosti, a to ne žele.
I ne, ne smatram da mu mogu pružiti bolje obrazovanje, pa nisam bahata sveznalica.
Nego sad obrazovanja nema više, sad je ponavljanje obrađenog, nije da se radi išta novo.
Za to ponavljanje mi nastava ne treba, već mi komplicira situaciju.
Ali ok, svemu se čovjek prilagodi, i štrajku i koroni i sve ćemo savladati, ako to situacija zahtijeva.
No, zašto se to forsira sad, nakraju škole, mi je enigma.
Zašto se ne pripremaju za nadolazeću godinu bolje, također.
Ja sam apsolutno za povratak u skole sad i odmah i za svih, naravno, ako je procjena da je epidemioloska situacija sigurna. Mjesec dana je za mene jako puno, a znanje koje u tih mjesec dana mogu steci u skoli za mene je nemjerljivo sa znanjem koje bi mogli steci doma. Svaku priliku za ucenje u skoli smatram dobrom, i necim sto se treba iskoristiti (pogotovo u svijetlu moguceg povratka virusa na jesen/zimu). Da ne spominjem socijalne benefite... Moj vec dva tjedna ide u skolu, i svi smo jako zadovoljni.
Ne smatram odluku o povratku u skole za razrednu nastavu politickom. Naprotiv, smatram je hvalevrijednom, i donesenom na dobrobit djece u razrednoj nastavi, a usprkos javnon mijenju koje je u dobroj mjeri bilo protiv povratka u skole. Ne mislim ni da je sad odgovornost stavljena na roditelje (prije dva tjedna je). Jasno je receno da se skole smatraju jednako sigurnima kao i rad/skolovanje od kuce. Al, ako neko bas, nece... eto... al mora opravdati.
No, nemoguce je garantirati da se nitko nece zaraziti u skoli. Ali ono sto je poruceno je da je rizik dovoljno mal da se povratak smatra sigurnim. Bolje od toga tesko da moze.
Osobno zelim da se nastavi promisljati o epidemioloskoj situaciji i naredna cetiri tjedna i da se (ako je procjena da se to moze napraviti dovoljno sigurno) svoj djeci omoguci povratak.
Naravno da je politička odluka povratak malih ko i ne povratak velikih
Ne, ne ljutis me ti, naljutili su me u grupi.
Ja ne znam jesam ja stvarno toliko naivna jer mislim da djecu žele vratiti u škole samo i isključivo za njihovo dobro, ili što? Tko je prvi plasirao tu ideju (a rekla bih nebulozu zapravo :mrgreen:) o prividnoj sigurnosti zemlje za turiste, kao razlogu otvaranja šklola? I koja se širi internetom brže nego korona virus. Ne znam je l mi to mozda jedna od glupljih teorija zavjera ikad.
Ili me prosvijetlite molim vas.
Dok su sva djeca na svim mjestima na kojima mogu biti i ne biti ne pada mi napamet pricati o strahu i epidemioloskoj pozadini bilo koje rasprave.
I reci mi sad, kako ti znas da je on usvojio sve gradivo? Je l bi mozda ucitelj bio više relevantan to procijeniti od tebe? I ne radi se o tome kome nesto komplicira ili ne komplicira situaciju, nego o tome da su svoj djeci uskracena prava na normalnu nastavu.
Slažem se s Jadrom.
Neki roditelji i iz mog razreda su poslali djecu kod baka i deda van zg, sad se bune, jer im ovako odgovara..mogu razumjeti, ali ne mislim da povratak u školu treba biti pitanje nečije komocije.
Činjenica jest da dok je škola, djeci je mjesto u školi. Bilo to dva tjedna, ili dva mjeseca.
Bubilo, ja mislim kao i jelena, ne zamaraj se tuđim mišljenjima i radi kako ti misliš da je ispravno, u svakom slučaju nećeš nikom ništa dokazati nego samo pogubit živce.
Pa sigurno nije svo.
Kao što ni u školi ne usvoji svo.
Pa se doma sablaznim ponekad.
Ili kad shvatim da je zaboravio kad koje godišnje doba počinje i završava, jer je to davno radio i isparilo mu je.
A mislim, šta da radim.
Saznat ću u petom.
:mrgreen:
Vidjet ćemo rezultate mature.
Ministrica je rekla da se ne piše gradivo zadnjeg polugodišta. Zanima me kad se uopće sastavljaju ta pitanja. 5 do 12. Ili su već davno sastavljena.
Meni su i najdalje najveći traģičari online nastave maturanti
Mislim da bi se trebalo raščĺaniti školu u Zagrebu i školu u drugim dijelovima države. Pogotovo po raznim grupama na facebooku, ljudi su iz raznih gradova i ono što je promjenjivo kod njih nije kod nas.
Mi smo za zamjensku školu dobili školu sa dvosmjenskim radom isto kao i naša. I kako bi to trebalo funkcionirati?