Sanja-drzimo fige da sve bude u redu :ghug:
Printable View
Sanja-drzimo fige da sve bude u redu :ghug:
Nije kod mene viroza ni slatko. Iscrpljenost je
Cure-kako ste? Kako se drzite?
QB, ja samo pusem, upravo bila na wc-u i dok sam sve obavila umorila se. Danas pokusala cucnuti, jercsam morala nesto podignuti. Jedva sam se ja digla; mislila sam da ce mi koljena otkazati.
Ako zanemarim umor, nedostatak zraka, poteskoce u kretanju, manjak energije, dosadne i intenivne BH, ok sam.
Kako je tebi? Jesi dosla sebi?
Umorno skroz. Vec dvi noci se nisam naspavala - budem u nekom kosmar stanju od 2 do 5, 6 ujutro. Poceo vrtic pa treba i malog ujutro budit i vozat. I stalno po nekim doktorima, danas moj urin, i zubar od malog (plomba broj 2 je zuto-zelena :o )... al svejedno bolje jer su oni proteini nestali iz urina (ili ih nije ni bilo)... nije mi popodne radila doktorica pa cu je sutra nazvat... al ne brinem vise puno... nadam se povratku u neki malo normalniji ritam od sutra. Sad sam vec u krevetu, malac zaspao u 8:15 sam na kaucu... to mu se jos nije dogodilo. Bas je i on umoran od svega.
bmaric- :D sve opisano valjda ide u rok sluzbe ;p
Ja sam ko fol nadosla. Zapravo samo zagurala probleme pod tepih dok mi se opet ne isprazne baterije
Nista novo to nije kod mene. S prvom curom sam zavrsila na hitnoj jer sam pala u nesvjest-rota virus, dojenje, nespavanje..s drugom sam zavrsila na hitnoj jer sam padala zbog vrtoglavica-obje cure bile bolesne, mladju dojila, muz na terenu..
Zadnji put sam na hitnoj bila jer sam pala u nesvjest u wcu u 7tt sad s ovom trecom bebom. Nemam pojma koliko sam bila 'out', a sreca u nesreci je da sam uspjela pasti izmedju skoljke i zida gdje sam taman naslagala zalihe wc papira pa nisam glavu razbila.
Ali ja imam jedan predivan..hmm..simptom/bolest/stanje-kako god. I to onako dr.Housovski problem :D
Imam vazovagalnu sinkopu. Kratkotrajni prestanak dotoka krvi u mozak. Razliciti pokreti/stanja/radnje ga uzrokuju.
Moju sinkopu uzrokuje mokrenje u iscrpljenom stanju...
Dakle odem umorna piskit i sljedece ceg se sjecam je da buljim u strop wc-a :D
Koma..
Jadro-kako zuto-zelena, misa mu?
Moze birat boje sam. Prva mu je zelena :) ova vise zuckasta nego zelena pa ajde, slici bojom na zub. Al vidim da bira boje redom s neke trakice sto mu zubarica pokaze. Tako da, sljedeca je bijela :)
Uf, to nije dobar simptom za imat ga u trudnoci ili kad su djeca mala :/
Jao-moje cure bi samo roze birale. Izgledale bi kao da imaju puna usta kiki bombona :D
Nije bas dobar simptom, ne..a sto cu-nisam ga ja birala :D
I moja isto,eventualno koja ljubicasta
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moj problem s mokrenjem je blokada mokrenja svugdje osim kuci,uopce ne osjetim da moram.A ono kad sjednem uauto i idem kuci pa sto sam blize doma mislim da cu u gace,pa zovem ukucane jos na pol puta kuci da napuste wc jer stizem, u autu otkopcavam hlace.Jedva uparkiram i trk hodnikom do wca u zadnji cas...
sanja drzi se!
zasto odmah mislis na down?
jesi radila kombinirani?
kakav je bio nalaz?
meni je u prosloj trudnoci bio los kombinirani, a rodila sam zdravo dijete
sad sam radila i kombinirali i harmony...pitaj ako te nesto zanima
Ja i piskim i kakam bez beda gdjegod!
Sad me nitko nece u goste zvati muahahaha
Zekim se-trpim do kuce ako mogu..
Trcim na wc od Elevita,ne Mg!!!Ostala sam bez Elevita za vikend i nije mi se dalo muza gnjaviti da trazi dezurnu ljekarnu i jedno tri dana nisam popila i nisam imala trckalicu.Opet pocela piti i evoga ispocetka...
Cula sam da zene reagiraju na neke vitamine, tj.proizvodace. Ja nikakvu razliku ne kuzim. Samo Mg. Al sve je to dobro dok ti se pelenas ne istovari. Moja mala pelenasica se vec 2.jutro budi u 6 i samo zazubori. Jutros sam ju uzela do prematalice i odmah skinula spavacicu sa sebe. MM otvorio prozor i ulazna vrata da zlufta. A mene peru mucnine.
Auuu..ja sam isto osjetljiva na mirise opet. Kao u 1.tromjesecju. kad ujutro maloj brisem guzu na wcu, problijedim od muke. Ili kad mi se ujutro zatrce dat pusu onako tople i fuljave iz kreveta-sve mi milo oko srca i tesko oko zeluca :D
Mene smrad kakice proganja pa trazim okolo di je macak imao nesrecu. Otkad sam u 2. 3mjesecju, a jos mi puno toga odvratno smrdi, zlo mi je, premorena sam, al izgleda da se bar migrena stisava. Opcenito, blazi su mi simptomi u ovoj t pa se ipak necu zaliti. Al fakat ne kuzim one fore kak se to sve smiri s 12tt.
Tako tjese prvorotke :D
Sadie, VUBS i ostale kraljice :)
Hvala na zeljama. Moj pregled je danas bio cijeli dan. Umorna sam, a zivci mi ne daju u san poci. Cekali smo da se bebica okrene i da vidimo srce! Morala sam jesti, piti, setati...
Ona je rekla da je to marker koji moze/ne nora pokazivati down.
Nuhalni je 1,3mm mjeren u 12tt. Onaj rani probir(vadenje krvi) je nalaz bio super.
Srce danas je savrseno!
Medjutim u utorak uzv i ako bude 4mm.,rekla je amnio raditi. Nalaz ce biti kroz 3dana i nada da je sve savrseno!
Odnosno u pon.mogu doci da mi odmsh napravio amnio bez obzira na uzv!
Osim uzv. i pijelona., znam da je srce savrseno i da ima 34 dag.
Hvala na potpori :ghug:
Sanjo-pa ti si doslovno cijeli dan na pregledu! Drago mi je cuti da su dobri nalazi- jedva cekam da nam javis kako su i ostali ok kad ih napravis.
Jeste svi skupa bili na pregledu? Kako se brace drze? Pitaju li sto?
QueenBee 26.9.2016. (Ž)
Tajci66 30.9.2016. (Ž) /16.9.
Jadranka 2.10.2016. (M) /20.9.
bmaric 10.10.2016. (M) /13.9.
*sunshine* 16.11.2016.
Ayan 30.11.2016. (Ž) /20.9.
Milenche 5.12.2016. (Ž) /13.9., 27.9.
Lola32 6.12.2016. /8.9.
Viki88 15.12.2016. (Ž) /13.9.
Tanita14 9.1.2017.
Sanja 22.1.2017. (Ž) /13.9.
Leona29 23.1.2017. /9.9.
Sadie 1.2.2017.
ljube555 2.3.2017.
Vjerujem u bolje sutra 27.3.2017.
Vicite sto da dodam
Sanjo, super za srceko! ~~~~~~~ da i bubrezi budu ok u uto!
Sve je to individualno. Meni se sve osim mirisa smirilo jos oko 10. tt, ali mi zato mirisi znaju jos smetati. Neki dan isla peci pileca krila u fritezi. Sve je bilo ok dok nisam dosla do kosti. Ali kad sam zagrizla do kosti, pa kad mi je kost zasmrdila, zivot mi se zgadio. Fuj!!!
Meni je osjetljivost na mirise dosta rano prestala. Al he iscrpljenost trajala bar do 16. tjedna, jake mucnine isto. A odtad do sad sam na povremenim slabim do umjerenim mucninama. U prvoj trudnoci sam zadnji put povratila na porodu. Al zato, dan nakon sto sam rodila, mucninama ni traga. Osjecala sam se ko da sam jackpot dobila :)
Moje mucnine su bile samo u ovoj trudnoci,bas sam se namucila.Trajalo je skolski 12 tjedana.Nakon toga, mucnine su nestale,ali jos tjednima sam imala grozan gorki okus u ustima,sve mi je bilo gorko,sto god pojela,uzas!
sanjo...mom je drugom sinu nuhalni bio 1,3 i kombinirani los...i evo ga sad tu kraj mene malo savrsenstvo
bit ce sve ok!
VUBS ona kaze da nuhalni od 1,3 super. Ali ti bubrezi su soft markeri za down. Imam vjere, nade... Ali da mi je svejedno nije! Pa nek me osuduje tko zeli!
Bmaric nema amnio je 100% za down!
Jutro, cure!
Ili dobar dan-kako se uzme :D
Ja sam nahranila, napojila i ocistila svoju bagru. I konacno oprala wc i kupaonu od stropa do plocica. Postala sam jako gadljiva-svaka fleka me smeta.
I sad sam se povukla u sobu pod isprikom da idem odspavat pola sata. Smeta mi buka i strka, muz koji usekuje balce ko plužni radnik i vrata koja treba opet oprati.
Moj bijeli iscjedak je sve jaci-gacice su sad non stop flekave i bijele. I to mi smeta isto :D
I dalje me pati vrtoglavica kad legnem ili kadokrecem glavu lijevo-desno. Moze biti i da je od povisenog uzglavlja kad spavam-tako lijecim zgaravicu po noci.
Pati me bol u krizima kad legnem...
sanja...nitko nema pravo da te osudjuje
naravno da ti nije svejedno i da sada moras naci snage za sve to proci
ja ti samo mogu drzati ogromne fige i misliti na tebe
Sanja-nitko te ne smije osudjivati! Svaka normalna majka se boji za svoje dijete. Svi smo uz tebe i iscekujemo dobre vijesti
Opet sam imala vruce snove :oops:
Stalno ih imam vec 2 tjedna!
Nije pomoglo sto mi je Milenche poslala sliku dr.Housa sinoc :D
Ne znam otkud mi taj horny hormon odjednom.
I onda se ustanem s tim sirokim osmjehom na usnama (i gori i doli, jel..) i vidim onog svog mutu kako prolazi sobom u drljavoj majici s 3 fleke i 4 rupe, zenskim bermudama boje cigle koje sam mu kupila po hitnom postupku kad su mu se havajke raspukle u igraonici i puse surlu iz pernih zila-sve mu se usi od glave odvoje koliko vibrira.
I ne znam jel mi gore vidjet ili cut tu svoju spodobu..
Pa mi se sve stisne. I gori i doli, jel..
Draga Sanjo ja sam uvjerena da ce sve biti u redu. Ovo ce vjerovatno najtezi tjedan bit do uvz, ali vidit ces da ces na kraju biti sretna i opustena. Koliko god oni imali najsuvremenuju opremu toliko ne znaci da je to sve tako. Vidis da i znaju faliti tezinu bebe. Budi jaka :heart:
I tako si cimam gospoju vec danima. Nije ni cudo sto ribam wc i sivam pelene. Treba mi distraction..
Nema. Ja sam preskočila kombinirani jer sam išla na NIfty plus koji vidi sve što se da vidjeti. Ali nakon još 2 ponavljanja vađenja krvi, Ameri su rekli da to nema smisla jer kod mene nema dovoljno fetalnog DNK. Naravno da sam u ta 3% trudnica, a ne onih koje dobiju na lotu. Preostao mi je double koji je nepouzdan pa ak ga na praviš, opet niš ne znaš. I amnio. Eto, znam iz iskustva.
Sanja, nemoj se bojati amnicinteze. Ja si nisam mogla zamisliti kak to je pa mi nije bilo svejedno. Naravno da "osjetiš" ubod igle, mene još niko nije piknuo da nisam osjetila, čak ni komarac. Onda imaš neki čudan osjećaj i dok se snađeš, već je gotovo. Dva dana strogo miruj, tj. vegetiraj, onda laganini se krećeš, jedeš gotove ručkiće, paziš na nagle pokrete i sl. i sve će biti u redu. 2% pregleda završi loše, ali nigdje u statistici ne piše koliko su se te trudnice čuvale, jesu li im po noći plakala djeca s temp 39, jesu li se negdje spotaknule i pale i sl. Ono što je meni ružno kod amnicinteze je da ne smijem ljudima reći da sam išla na nju jer me odmah osuđuju kao da sam si usput rezervirala i termin za pobačaj. Nije dijete kinder jaje pa da da dobiš i iznenađenje na porodu. A tebi je ionako kasno za "napraviti" nešto u tom smislu (granica je 22tt). U svakom slučaju, držim figice i izvještavaj nas.
Inače, ja imam u utorak anomaly. Sretna sam jer ću malo uživati u bebici, al mi nije svejedno. U ovoj trudnoći isto znam da je sve ok, ali me je i jako strah. Nekada se osjećam kao da zapostavljam ovu ebbicu jer ne stignem biti posvećena t kao prošli put (ipak imam zanimaciju od 17 mj.), zaboravim popit vitamine, ne sjetim se osluškivati pleše li bebica, ne znam je li mi sada 20 ili 21tt. Moram ić pogledati. I stalno neke obaveze - ili ja idem nekakvom dr. ili idem s malom na kontrole.A imam hrpu posla, pa radim od doma iako nisam na poslu. I eno je, opet me glava rastura.