Otišlo 1,5 kg u točno tjedan dana :-D:-D:-D
Printable View
Otišlo 1,5 kg u točno tjedan dana :-D:-D:-D
jučer sam zezla stvar....bajama mi je bilo preko glave, nije bilo suhih smokava, omilio mi se rižoto od tikvica i kozica i kad sam već to makla navečer, navalila ko mahnita na kruh s nutelom (integralni kruh)...i tužna ko pas sam bila...grrr...(di su smajlići?!?!?!!)
uglavnom, vidjela sam u tablici da nutela ima GI 55, int.kruh 45, pa sam se utješila da i nije tako strašno (PGI je 50)...ajmo reć da nije strašno...ali nervira me taj osjećaj kao da sad sve opet moram ispočetka....
no, budem izdržala i to....
i mene iritira taj osjećaj iako, ustvari, samo nastavljaš. neće se zbog malo nutele vratiti kile. :*
i ja sam jučer i danas pojela toffifee. nervoza me čopila opaka. nespavanje, dojenje me iritira, ne stižem sve što želim pa odustajem i tako to... vježbam...bar to. i opet mi se staaaaalno jede nešto. možda pms. tko bi ga znao. i ne dobivam poruke na mail o postovima.
ja prijavljujem totalan krah u mojoj prehrani, al nema veze -2 kg su i dalje tu i idem dalje. naime u utorak mi bio rođendan, pa gosti, pa klopa, pa u subotu repriza za frendove. ma ko bi odolio slanom "rafaelu" i slanim "muffinima" i plati i salati s tjesteninom i koječim i torti, ma dajte! ;-) i onda u nedjelju nečaku rođendan. ma dosta mi je tih rođendanaaaaa!!!
nastavljam, ak ne prije onda kad sve kaj je ostalo pojedemo hahaha :-P
vidim, krenulo nas je :lol:
mm, je za sada zadovoljan, polako se topi. nije jos prekrsio nista, ali on nema pms, lako je njemu :)
A gde da nadjem kako se hraniti po Montignacu?
Šanse nema da prekopam sve teme.....obe su mi klinke doma, jedva sad sedoh na 5 minuta...
MarikaPika, možda ima za posuditi u knjižnici. Knjiga je Jedem dakle mršavim. tamo ćeš najbrže i najtočnije sve saznati.
frost, bravo za tvog muža!
MarikaPika, ja sam pozajmila 2 knjige, jedna sa receptima, jednu o celom principu montignac-a. (btw, pozajmila mi kli :) ), pitaj pa da je predam tebi na citanje, mi smo zavrsili sa obukom :)
A što s grahom? Koji mu je GI uopće?
Inače i nisam neki ljubitelj graha, ali sada mi se baš jede...recimo na salatu uz neko meso ili ne znam jel imate neku ideju...
BTW i ja sam posrnula, pravila sam kanelone prvi put u životu pa sam morala probat. To i ne bi bilo tako loše da sam probala koji zalogaj, ja sam se natrpala da mi je muka bilo. Ali dobra stvar je što nisam pojela i gomilu slatkiša poslje, znate onaj sistem kad već griješim pa udri po svem i svačemu. Da popila sam čašu piva, možda bi mi bilo bolje da sam kom čokolade pojela:roll:.
grah ti ima GI 35, ima ih puno vrsta i svi su 35, osim crvenog iz konzerve - GI 40, grah jako sitni zeleni i bijeli (nemam pojma koji je to) - GI 25.
dakle GI 35 imaju i tetovac i trešnjevac, i crveni i crni i bijeli i azuki.
čak piše ovako:
grah bijeli s mesom, jelo cassoulet GI 35...pa eto, uživaj u grahu (stavi malo kima da ne bude prr prr :-))
hvala mamal
cure moram vam se pohvalit! ne znam kak al ja imam nakon četiri tj. -5. tko je čitao par postova iznad vidio je da je kod mene bilo stalno nekih rođendana i svega.
tak sam sretna :-D
bravo suzi!!!!
svaka čast!!!
meni nije izgleda niš išlo dole, ali ne dam se...tj. išlo pa se vratilo čim sam jedan dan prekršila...ma.....
ja se ne mičem sa svoje početne težine. ali, ovaj tjedan sam opako zabrazdila...ne znam samo zašto to ne funkcionira kao kod suzizane:mrgreen:
cure prvo pozdrav svima!
ja sam isto počela sa monignacom i svaki vaš savjet mi je dobrodošao. imam 15 kg viška koje su mi se nakupile od silnih hormonalnih stimulacija i nikako da ih skinem pa ću pokušati i s ovim. u prvih 7 dana sam izgubila 1,5 kg, jeli to ok? treba mi prijedlog za nekakvu maneštr od povrća, baš sam danas kupila nekakvu mješavinu leće, fažola i dr pa me interesira da li mogu unutra ubaciti komadić suhog mesa ili špeka?
možeš ubaciti, samo pazi da su svi GI u toj mješavini niski...
ima neko koji savjet za mene padobranku, čitam ovo na poslu i nemogu se baš posvetit čitanju u punom smislu jer mi sve zvoni na sve strane i stalno me prekida...zvuči mi zanimljivo, i izdržljivo...pa ono u čemu je bit, ak se nekom da malo deteljnie objasnit bez da moram pročitat sve ovo...i ono najvažnije kako krenut? naime ovo ljeto moram bit u top formi, nemam puno viška, al nemam ni puno slobodnog vremena
moja maneštrica je uspjela i bila je baš mmm. mamal hvala na odgovoru ali mi je malo kasno stigao pa sam je ja napravila bez mesa i bila je sasvim ok. prvo sam zdinstala kapulu na maslinovom ulju a zatim ulila vodu i mahunarke, kasnije još dodala češnjak, peršina, malo pasate, soli, papra i bosiljka i bilo je baš fino, čak je i moj dragi pojeo 2 pijata i rekao da je baš mmm. eto cure još jedan recept pa ko voli neka izvoli.
zvjezdice mislim da ti je najbolje posuditi knjigu Montignacova dijeta ili Jedem dakle mršavim jer je malo prekomplicirano sve to skupa objasniti, barem sam ja tako počela, sretno!
MM je Montiju mjesec dana i za to vrijeme je izgubio 12 kila:).
dunja&vita...ja sam sva u čudu! svaka čast!!! imaš li primjer nekog prosječnog jelovnika?
ja sam skužila da mene ubija potreba za grickanjem. stalno moram imati nešto u ustima. pokušavam to smanjiti pijući vodu.
dunja&vita, ma da li je to moguce? hajde molim te daj neki njegov dnevni meni, pls
čestitam tm!!!
meni ni gram dole i danas sam uinat (sebi, naravno...grrr) potamanila kruha i to kukuruznog sa nutelom :-(
Mamal ne sekiraj, pa ti si trudna. Bitno da ne natučeš hrpi kila. Dolje će ići kada rodiš, pogotvo što si stekla disciplu koja je stvarno zavidna za trudnicu.
Ja imam za prijavit da sam otkrila čari kruha s bigom, da radim po cijele dane i pola noći(radim kod kuće-blizu friža) i da sam nervozna ko pas i skroz nešto jedem. Jedino je dobro što su nam ručkovi manje više po montiju.
mm nije zadovoljan, za evo mesec i 10-tak dana, otislo je 4 kg, mozda i manje, ali ajde da zaokruzimo 4kg.
malo vidi po pantalonama, ali nije zadovoljan ni malo.
nema dunja&vita da nam otkrije carobnu formulu njenog muza..hmm, svaki cas odlazim da vidim kako, i mm je nestrpljiv
Jel netko pravio čokoladnu tortu?
Ja sam ju pravila prije mjesec dana i nešto sam zeznula, korica je mjestimično onak pogorila u sredini je bila sirova. Stavila sam rernu na 250 i pekla ju cca 8 minuta. Jesam možda trebala na manju temperaturu i koju minutu duže?
Dajte koji savjet molim Vas!
mamal, kile ti ne idu gore, a beba raste. znači, ipak si izgubila nešto jer da nisi, imala bi više kila. ovako se taman poravnalo. Kosjenka je dobro rekla. najvažnije je da zdrava prehrana postane navika. onda će i kile ići dolje.
frost, mislim da je 4 kile super za mjesec dana! neće se kile više vraćati ako su se postepeno skidale. i ja sam skinula 12 u 3 mjeseca i one se više nisu vratile. samo što se ovih pet zadnjih sad utaborilo.
Doručak: integralni kruh sa marmeladom bez šećera ili sa biljnim namazima iz DM-a ili jogurt sa zobenima.
Ručak: 1. variva od povrća, 2.neki komad mesa/riba sa povrćem sa grila, 3.integralna tjestenina sa umakom od rajčice, 4.rižoto sa povrćem, 5.zelena salata s tunom, maslinama, sirom,
6. Montignacov quiche sa gorgonzolom i lososom, 7. zapečeni grah i hrpa salate, 8. tofu ili seitan u woku sa povrćem, neki dan sam radila vegetarijenski curry i integ. rižu
Večera kod nas nikad nije konkretna, nego usput malo sira, šunke, šaka suhog voća, svježe voće, rijetko kajgana sa poilukom i sirom...
Još sa spomenem MM ne vježba uopće, ali je cijeli dan u pokretu, jako puno radi pa je i to malo pomoglo.
Prije je jeo jako kasno i puno slatkog (čokolade:)) i to ga je koštalo viška kila.
I sad često jede čoksu, ali sa min 70% kakaa, možda svaki drugi dan jednu čokoladu od 100 g.
Netko je pitao za tortu. Ja je pečem na 250 C/ 8 min i bude odlična.
ajme dunja!! bravo za tvog muža!! svaka čast! ja sam opet malo brljavila, krafne, pa svašta nešto, ali -5 je i dalje tu. dobro je kad zabrljavim, nemam grižnju savjesti i slijedeći obrok je po montiju. na montiju sam malo više od mjesec dana i pet kg ću još skinut, taman da se postavim na trepavice! a... trebala bi onda još pet, heheheh!
mm jede tako, osim sto manje povrca jede, tj. puno gljiva uz sve to.
cokoladu ni liznuo kao i bilo sta slatko i ceo mesec jedva 4 kg.
ocajan je kad sam mu ovo procitala
frost draga, ali 4 kile je stvarno super!! baš tražim negdje kojim je tempom najbolje mršavit, a da je zdravo. mislim da je najbolje za njega da makne vagu, da se uopće ne opterećuje brojkama i uživa u novoj prehrani!
jel se bolje osjeća ovih mjesec dana? ako da, to je najvažnije. kile će otići. samo neka ustraje u novom načinu prehrane.
baš sam lijepo sredila link:roll:. ali može se otvoriti.
hvala, prenecu mu.
pa oseca se laganije i sve to, ali je zeljan testenina jako, to ga je najvise i gojilo. pite, gibanice, hleb i tako to.
ja mislim da on treba jesti vise povrca, ali on ne voli.
problem je ustvari sto on u samom obroku ne pojede puno vec bi jeo ceo dan. ne moze da se navikne da treba dobro da se naklopa jer ima samo 3 obroka dnevno pa da izdrzi do vecere
Torta bila odlična. Pekla sam ju na 220 malo više od osam minuta.
prijavljujem fiiini montinjakovski ručak (možda nekom bude ideja). od prekjučer na izdinstanom poriluku napravljen rižoto od integralne riže i crvene leće :mljac:, a od jučer pečeno povrće (karfiol, kelj, poriluk na veće komade, brokula, bukovače) u rolu s malo maslinovog i češnjaka :mljac:
o doručku današnjem ne želim :oops:- tufahije:-P
evo i mog izvješća, ja sam u 3 tjedna uspjela izgubiti 2,5 kg i sasvim sam zadovoljna jer sam u početku radila nekakve pogreške a zadnjih par dana sam bila na putu pa baš nisam mogla strogo se držati montija ali sada opet strogo pazim. dunja super za tvog muža stvarno je karakter. još jedno pitanje, koristite li vi vrhnje za kuhanje kada radite rižote s povrćem ili juhice i dali je to uopće dozvoljeno?