Antinuklearna, antitireoidna i antikardiolipinska protutijela sam vadila u Vinogradskoj u jednom danu kao i ostatak imunoloških pretraga. Nisam se naručivala.
Uputnice mi je dao soc. ginekolog. Da li ih može dati dr opće prakse, ne znam.
Printable View
ej Iska i Anaši ja sam vam cd 19+ i cd3-/cd56+ (tako piše) radila u klinici f. mihaljević, laboratorij za molekularnu dijagnostiku i celularnu imunost. nalazi gotovi isti dan
pa onda super, mene je moj dr. uputio gore iako me za neke druge pretrage slao i u vinogradsku
MM, dobro pitanje, jer već smo pisali-ako i ima odmaka u tim nalazima-nespecifični su, a NK stanice u cirkulaciji i endometriju nisu iste, tako da s tim i bez toga...
Hvala cure.
Ovaj popis pretraga je dio jednog popisa koji sam našla na ovom forumu, to je ono što još nisam napravila. Dva soc. ginekologa s kojima sam razgovarala o tim pretragama su mi rekli da nema potrebe da ih radim, jer u slučaju da imam nešto od toga, ne bi mogla zanijeti... Čim sam malo neobavezno prosurfala na tu temu vidim da nije baš tako i da mogu uzrokovati spontane pobačaje. Moja doktorica opće prakse će mi rado dati uputnica, zato me zanimalo može li...
Uglavnom, malo me strah tih nalaza da me još više ne optereti nova dijagnoza, jer sam već odavno shvatila koliko je psiha bitna kod ovih stvari. Imam pcos, trombofiliju i septum koji nije jako velik, ali ću ga ipak ukloniti.
meni je cd 9 (ref. vrijed. 5-20), a cd3-/cd56+ 11,2 (ref. vrijed. 0-15) - za ovaj drugi dr. kaže da bi bilo bolje da je malo niži.
ja sam radila sve osim nk stanica i hla tipizacije. nk stanice se vade par dana za redom (ne sjećam se više točno) i obrađuju se par dana, tako da se ne mogu npr. vaditi u petak već početkom radnog tjedna. plus ih ne možeš vaditi ako si ITI MALO prehlađen a ja sam uvijek šmrkava pa sam odustala od toga. nk stanice su ionako prevaziđena teorija.
ja sam vadila sve ostalo u jednom danu (gore navedeno, rh faktor/kg, plus torch) tako da sam trčala ko luda po splitu i vadila krv 3-4 puta na 3-4 različita mjesta to jutro. ali sve sam obavila u jednom danu.
ne znam kako je letati po zagrebu da se sve to obavi i je li fizički moguće, ali ja sam obavila.
za hla tipizaciju mi je rečeno da je preskupa pretraga i nisam dobila uputnicu.
sve uputnice mi je dala ginekologica.
da, mislila sam u kojoj bolnici u St se rade pretrage za NK-stanice
radile su se na nukelarnoj na firulama. a ako nisu tamo, one će ti znati reći
Citiraj applepie prvotno napisa Vidi poruku
meni je cd 9 (ref. vrijed. 5-20), a cd3-/cd56+ 11,2 (ref. vrijed. 0-15) - za ovaj drugi dr. kaže da bi bilo bolje da je malo niži.
CD19, ne CD9, to su B limfociti.
Pinky, ja mislim da ti pričaš o NK aktivnosti, a ne CD56+, ovo se ne radi na nuklearnoj.
ma ispustila sam dio, mislila sam cd 19+ = 9
Pozdrav
evo došao moj nalaz za trombofiliju
faktor II, normalan tip
faktor V,normalan tip
MTHFR, heterozigotni tip gena za MTHFR (CT)
PAI-1, utvrđen delecijski polimorfizam (4G/4G)--------što je gore 4g/4g ili 4g/5g???
ACE, utvrđen je insercijski genotip (II)
molim vas za vaše mišljenje, jel možda i to razlog uz mužev spermiogram neuspjehu implatacije?
vidila sam da su neke cure pile aspirin 100 ili andol 100, ja to ne smijem piti jer sam alergična na njih :cry:
što se daje u zamjenu?
zar baš nitko ne zna????
anaši, za PAI je "teža" opcija homozigot, dakle 4G/4G od heterozigota, za takve mutacije neki dobivaju heparin (fragmin ili clexane), nije još sigurno da pomaže ta terapija, al svakako ne odmaže, a možda i pomaže, nema neke sigurnosti. Dakle, uz heparin, ne treba ti andol 100.
pozdrav,evo došao i moj nalaz pa ako ima ko da ga protumači bila bi zahvalna
faktor v -normalan tip
faktor II - normalan tip
mthfr- normalan tip
i to je ok ali ovo ne razumijem:
pal-1 - insercijsko- delecijski polimorfizam (4g/5g)
ace - delecijski genotip (DD)
itko?
rose, evo ti link za ace http://klinkemija.kbcsm.hr/test.php?recordID=113
Mare41 moram ti se ispričati što nisam odgovorila na tvoje pitanje, zbilja nemoj zamjeriti, ali ja imam 'probleme' s bilo kojom vrstom javljanja :| Dakle doktorica genetičarka misli da mi nemožemo postići implantaciju zbog svih naših nalaza koji su svi od reda dobri, osim spermiogr. mm, ali taj problem se zaobilazi IVF-om. U obitelji ni s moje ni s njegove strane nema genetski vidljivih ni općento nasljednih bolesti povezanih s kojekakvim malformacijama i štatijaznamćim. Što znaći da smo općenito zdravi i da su naši geni balansirani, ali možda smo pokupili od predaka gene koji kod spajanja naših stanica daju nebalansirane gene nesposobne za život i razvijanje (vrlo loše embrije).
Eto sad čekamo te nalaze kariotipizacije za oboje te deleciju y kromosoma kod mm, a kod mene još MTHFR i PAI. Svi oni faktori,homocistein i sve ostalo od imunologije i drugo su mi normalni iliti dobri.
Cure da li itko zna gdje se može privatno napraviti PAI 1??hellp treba mi hitno..
Mare41 ono sve ostalo sam našla i idem sutra napravit.
hoću bebu, nisam se prije sjetila-aj nazovi sutra vinogradsku-molekularni lab i pitaj koliko košta genotip PAI kad nemaš uputnicu-znači za plaćanje.
Da sve plaćam i imaš možda broj direktni?hvala draga
napisala je broj matahari pri pocetku stranice, ne mogu citirati s moba
ok pogledat ću ajde vidi poruku sto sam ti poslala pa mi samo reci svoje misljenje:)
Bok cure, ako ikome išta znači današnja informacija dobivena telefonski iz laboratorija Rebro/Vinogradska - Rebro radi imunološke pretrage isključivo na temelju sive uputnice (interne), dok u Vinogradskoj može na crvenu (od soc. gin.) i rade sve - na 1 uputnicu.
Mare41 dobra vila koja zaista puno pomaže:)
Evo možda nekome dobro dodje..privatno u GENOSU sam napravila faktor V leiden,faktor II,MTHFR 677C,MTHFR 1298 i svih četri dodju 650 kn,nalazi gotovi za 10 dana i prije...kontakt:2352-661,planinska 1
PAI 1 trenutno ne rade ali mislim da je i ovih 4 sasvim dovoljno...
hoću bebu, viš da su ipak 2 mthfr, hm, e sad-to mora biti genoptip, al čemu onda ta dva? saznat ćemo za 10 dana...jesi možda pitala koliko košta genotip pai u vinogradskoj bez uputnice?
Ma stvar je u tome što ovaj četvrti rade u kao paket za 650 kn pa reko ajde može bez obzira što ga nisi spomenula...a sad mi molim te objasni ako nije problem što sve ti nalazi mogu pokazat vezano za oplodnju?nisam zvala vinogradsku rekla mi je Mirna da mogu i kod njih napravit ako želim,a rekla si da su ovi najbitniji:$
to su pretrage urođene trombofilije, i ako pokažu neke mutacije-obično se daju antikoagulantna terapija (heparin)-vrlo pojednostavljeno-pospješuje se cirkulacija maternice (iako, ništa to nije sigurno), heparin se daje od transfera, a nastavlja se s pozitivnom betom, a u Pragu ćeš dobiti sigurno andol 100 za pospješivanje cirkulacije i imunosupresivnu terapiju (Prednisone) koja bi trebala sniziti imunološki odgovor koji može uzrokovat odbacivanje embrija kao stranog tijela (može, a i ne mora pomoći, ništa to još nije sigurno), ajme, jesam zakomplicirala
e da, ko ima volje-čitajte prve stranice ove teme-lilium i druge cure su to puno objašnjavale (još 2008.:-))
Ma super ti to objašnjavaš,mislim čudno da mi tko nikad nitko od dr nije dao da napravim pa makar i privatno kao što jesam...ovo sam napravila kad si ti preporučila hmmm ovo odbacivanje stranog tijela mi je jako bitno s obzirom da nisam imala spontane već samo bezuspješne...
hoću bebu, otkrivanje uzroka neuspješnih implantacija su još u povojima, ne zna se puno o tome (skoro ništa), al već par godina dr Radončić inzistira na tim pretragama, a neko ko je na svoj toj terapiji ne može biti siguran da mu je pomogla, al bome nije ni odmogla, neki dr-ovi koji se ne bave dodatnim pretragama imaju stav da je sve u dobrom embriju, a ja mislim da ima još puno dodatnih parametara u koje još uvijek nismo upućeni, al bar možemo napraviti sve što treba (neki i u HR su počeli tražiti sve pretrage nakon 3 neuspješna postupka), (tu izuzimam spontane koji imaju svoje trombofilijske uzroke jer je evidentno da njima za trudnoću pomaže heparin).
Mare41 hvala meni možda ovi nalazi pomognu ako ima nešto i ako se nešto otkrije a ako je sve ok bar ću bit mirnija da sam to napravila...sve jedno hvala ti puno:love2:
Da li je moguće zatrudniti s ovakvim nalazom:
Faktor V Leiden (G 1691 A mutacija): heterozigot
Protrombin (G 20210 A mutacija): neg
MTHFR (C 677 T mutacija): heterozigot
PAI- 1 4G alel: prisutan 4Gpolimorfizam na oba alela
Lupus antikoagulant (LAC):1,30 R
Što to znači?
kako to da si na inseminacijama išla na te pretrage? s takvim mutacijama cure idu hematologu na širu obradu i uzimaju heparin nakon transfera (al ja nisam dr)
Mare evo dr. R nam je preko na forumu zdravlje i život odgovorio:
"...učinite koagulogram, aktivnosti ATIII, PC, PS; F-II, PAI (ne odmah i nužno genotipizaciju), najbolje u KBC SM, odnedavno rade i aktivnosti pojedinih faktora a ne samo genotpipove."
Kakve su to pretrage i da li se gdje mogu napraviti privatno?
M@tt, KBC SM je Vinogradska:-), mislim da je par postova više neko bio tamo i da imaju reagensa za sve (treba provjeriti), i sve ide na jednu uputnicu, dakle, tražite od ginekologa uputnicu s tim popisom -znači ne genotip nego aktivnosti!
PC=protein C, PS= protein S, AT=anitrombin, a za privatno-pogledaj post od Hoću bebu, al to je za genotip, drugi privatni labosi vjerojatno rade aktivnosti (treba provjerit po stranicama labova)
Hvala ti na odgovorima. Sljedeci tjedan idemo privatno na isto te imunoloske pretrage koje je i hocu bebu vadila. Znaci to sto mi je dr.R napisao su razlicite pretrage od ovih koje je hocu bebu vadila? A sto je vidljivo iz tih pretraga sto mi je napisao jel znas mozda?