ardnas, puno ti hvala.
Printable View
ardnas, puno ti hvala.
curke moje... imam jedno pitanje: od 11.05.sam na porodiljnom... i vidim da mi nije ništa do sada sjelo od HZZOa, a bila sam predala uredno i otvorila porodiljni... zanima me da li je normalno da to još nije sjelo?
doznake trebaš predati do 5. u mjesecu da bi ti sjelo za taj mjesec.
kad si ih predala, prije ili poslije 5.5.?
poslije 05.05.taman prije nego mi je porodiljni počeo...
kaj to znači da uopće neću dobiti za 05 mjesec ili da ću dobiti ali kasnije?
dobit ćeš i za 5. i za 6. mjesec sad oko 15.6.
super znači nema brige:) hvala puno....
Bucka meni su u firmi rekli da ako nemaš kontinuirano 6 mjeseci rada onda se računa onoliko plaća koliko je isplaćeno. I kod mene je ista situacija, 3 mjeseca sam bila na komplikacijama pa počela raditi (radila ukupno 4 mjeseca) i sad od 10.06. krećem s rodiljnim dopustom. Žena u platnom u firmi mi je rekla da će mi za naknadu računati prosjek plaća isplaćenih od 3. do 5. mjeseca. Plaća isplaćena u mjesecu u kojem ideš na rodiljni se ne uzima.
Pliz napiši što si saznala u HZZO-u. I mene to jako zanima.
bucka, ali ti kažeš d ati se povećala plaća, ako je, onda će ti biti veća naknada. U tom mjesecu u kojem nisi imala plaću od poslodavca nisi imala ni satnicu pa onda to ništa ne mijenja, znači zbraja ti se zadnjih 6 mjeseci i djeli sa satnicom iz tog miseca, bez obzira imala ti isplatu ili ne imala. Ovo se sve odnosi kada si bila na komplikacijama, jer nisi imala prekid radnog odnosa. Kod prekida je druga priča.
Ja sam imala komplikacije prije ove trudnoće i nažalost one su mi smanjile satnicu , ali meni je plaća ostala ista, što kod tebe nije slučaj.
Najbolje će vam odgovoriti žena na HZZO jer one u računalu imaju sve, sve naše komplikacije izračune i podatke, tako da su vam one mjerodavne. Meni je čak skužila da mi nisu dobro na poslu izračunali prosjek pa mi je isplatila naknadu.
u hzzo-u mi nisu konkretno odgovorili, ali ipak rekli da bi mi naknada ipak trebala biti nešto veća od one naknade na komplikacijama (koja je bila oko 4200kn) jer mi je zbog napredovanja netto satnica par kn veća.
meni je prije nekakvih mjesec dana bilo rečeno da ako se vratim sa komplikacija na posao, da mi se onda za porodiljni računa prosjek zadnjih 6 isplata. znači da bi mi se u prosjek računale i isplate hzzo-a za vrijeme na komplikacijama. a ako ostanem na komplikacijama, da mi se onda za porodiljni računa prosjek zadnjih 6 plaća prije komplikacija.
ne znam kako je sa činjenicom da si dobila povećanje plaće kad si se vratila na posao. stvarno bi ti netko od njih trebao znati reći što možeš očekivati.
doduše, ja sam ovo što su mi rekli uzela zdravo za gotovo... tko zna što će mene snaći na porodiljnom...
bucka, bit će ti veća satnica. Kada ti na poslu daju prosjek, onda pogledaj na formularu kolika ti je netto satnica.Kada budeš nosila u hzzo pitaj ženu kolika ti je bila prije satnica i znat ćeš usporediti.
prije je bila 27kn, a sad 34kn
pa eto to je to... sad svaki mjesec znaš koliko ćeš dobiti jer.. 34x npr 20 radnih danax8=5440 i to je to....više nisi na komplikacijama nego na porodiljnom--- tako da ovo dobivaš dok dite ne bude 6 mjeseci. Naravno iznos ti se mjenja ovisno o broju radnih dana u mjesecu.
:-D
za sve koje zanima,danas je došlo odobrenje za isplatu porodiljnih naknada ali prekasno,tak da isplate kreću sutra...
- :-)
a komplikacije??? frendica treba dobit prve komplikacije,pa se nada da joj nece doci iza 25., jer je u minusu i kredit ako sidne,ode ona u nedozvoljen.pa se nadamo :)
one sjedaju dan dva iza porodiljnog... znači ako bude sreće subota, aaako ne buda onda ponediljak.
samo da nebude do 20 tog kao prošli mjesec......dva dana al se činilo kao tjedan..:)...naavijam za porodiljnu jer onda odmah posli idu i komplikacije....:D
Hmm,zasto citam da vi nosite prosjek placa na HZZO kad su meni na poslu rekli da to oni rade?
Samo im kazu moram donjet papire od porodiljnog do kraja mjeseca kad rade obracun placa i to je to!
Ja na porodiljni krecem od ponedjeljka,20.06 dakle ovih 10 preostalih dana u 6om mj ce mi biti placeno 20.07?
A znate li sto je sa promjenom prezimena i zdravstvenim? Da li da sad od poslodavca trazim onaj plavi formular za promjenu i onda s tim u bolnicu,znam da se nova kartica dugo ceka...jer sam u sistemu fonda ( a time i u bolnici kad dodjem) jos na djevojackom prezimenu...samo mi fali onda da se nesto zbuca s placanjem radi promjene prezimena i prebivalista...
Zato sto ti imas dobru tetu na poslu :) tako sam i ja vjerovala na rijec svojoj da ce ona odnijeti, a nije, pa mi je ta uplata kasnila mjesec dana.
Ne vjerujem da ce ti promjena prezimena ista zabucati, jer te u sistemu vode pod mb ili oibom .
Da se nadamo danas ili da čekamo Ponedjeljak?
Na par foruma sam vidjela potvrde da danas idu, pa samo čekam :coffee:
Btw, mi sutra u zoru idemo na dva i pol mjeseca na more i imam još tonu stvari za kupit (a ni pakirati se još nisam počela + imam navečer goste :mrgreen: ), tako da se nadam da će vrlo brzo...
Erste sjelo!
RBA sjelo! :-D
zaba?
hpb ništa...
PBZ sjelo!
Sjela Zaba :klap:
ja sam :-o...sjela porodiljna, ali meni je to nekak jako puno :-o...ovo mi je prva pun, prosli mjesec dobila sam za pola mjeseca, a sada za cijeli 6220 :-o...jel to neka greska ili?...koliko sam cula max je 4500 kn...
silo i u splitskoj banci :-)))
jeeee znači sutra bi mogle i komlikejšns sjest....:D...yaaaay
jeeeeeeeeeeeeeee...sutra bi mogle komplikejšns sjest...il u pon...al dobro je čim je vama sjelo i nama se smješi...:D