utorak - bistra juha, tijesto s kupusom
srijeda - grah
četvrtak - kupus na paradajzu, piletina sa sezamom
petak - juha od paradajza, riba s blitvom
subota - juha od bundeve, rižoto od pilećih iznutrica, pita od bundeve
Printable View
utorak - bistra juha, tijesto s kupusom
srijeda - grah
četvrtak - kupus na paradajzu, piletina sa sezamom
petak - juha od paradajza, riba s blitvom
subota - juha od bundeve, rižoto od pilećih iznutrica, pita od bundeve
juneća juha, sekeli gulaš sa pire krupirom
musaka s puretinom, tri različite vrste zelene salate, mramorni kolač
Jucer sam kuhala leću s ječmom i lignjama plus zelena salata, danas povrtna juha, burek od sira i opet zelena salata. Ne može bez salate.
Špinat i jaja, desert salenjaci(majstor je baka)
MIslim da cu ja buhtle za osladak, imam kotunjadu koju nitko ne jede - dakle savrseno punjenje.
jučer leća s tikvicama
danas zapečeno povrće
savijača od špinata, sira i šunke, povrtna juha s griz knedlama
Danas: modicifirana musaka od Peterlin :)
vidis, vidis, mogla bih i ja peterlinkinu musaku. imam kelja sa svog grunta, imam i mljeveno. da, bit ce danas musaka.
a u planu je bilo kelj varivo sa fasirancima..
danas špageti sa šalšom
sutra i prekosutra varivo od graška, mrkve i karfiola s noklicama (+ pureći šnicli na naglo za one koji ne mogu bez mesa)
petak - neka riba
subota - lazanje s puretinom
danas grasak i pecena piletina za deseret monti cokoladna torata sa przenim ljesnjacima ( ostalo od BiN orasastih plodova pa da potrosim )
sutra grah sa jecmom mljac i kiseli kupus na salatu
Jučer: kuglice od purećeg mljevenog, sa pire krumpirom i vrhnjem, juha, kolač - mačje oči
Danas: ječmena kaša varivo
Sutra: Repa varivo, za djecu špinat sa nokljecima -jaje,brašno
ZA vikend su bile cufte, u nedelju i maffini od cokolade.
Jucer rizoto sa piletinom i povrcem.
Danas poriluk i fasimanci i palacinke.
Sutra juha, burek sa mesom i sirom, ako nadem kakav dobar recept.
nabujak od povrća i mljevene puretine , jučer povrće s kvinojom
Što mislite kako bi bilo u musaki od kelja upotrijebiti posni svježi sir umjesto ribanog sira? To bi mi bilo bolje radi malene. I da ne idem sa dva reda mesa nego jedan red mesa, jedan riže?
Apri, to ti je Ledovo smrznuto povrće - mješavina brokule, karfiola i mrkve. Jako dobro i fino dođe kada želiš neko varivo na brzinu...
upravo tako , mješavina povrća , meni osobno najfinija, osim mladog graška iz lidl-a , to mi je NoI
Srijeda - spageti bolognaise
Cetvrtak - grah sa suhim rebrima i kisela paprika kao salata
Petak - rizoto s piletinom, gljivama i vrvnjem za kuhanje
Subota - podvarak...uh to jedva cekam! :-D
Moze se i riza staviti umjesto jecma, ja koristim integralnu.
koju si lecu stavila?
Smedju iz DM-a. Jel dovoljno konkretan podatak?
flopica kako radiš gris knedle?
kinder kako radiš nabujak od povrća :-P
Kod mene pon - junetina u umaku dinstano povrče, riža
uto eingemahtes
sri bolognese
čet poriluk s vrhnjem i neko meso
pet je daleko :)
Ovaj bronzilić zvuči mljac. Sigurno ću ga uskoro napraviti.
Ja sam neki dan pravila složenac s keljom. Bilo je fino, ali meni je falilo ono "nešto". Možda zato što sam radila bez mesa, i sa krompirom. Klinci uopće nisu bii oduševljeni, tek su zamrljali tanjur.
Jučer sam pravila pileću juhu s povrćem i bijelo meso u bijelom umaku s paprikom, mrkvom i tikvicama.
Danas lažnu gibanicu od tjestenine i svježu kuhanu salatu od cikle. Njami, koje osvježenje i za neusporediti sa onom u staklenci iz dućana.
ma jednostavno skroz - umutim jaje, dodajem griz postepeno mješajući vilicom. samo pazim na količinu griza jer mi se lako desi da ako malo više dodam knedle budu pretvrde. mrvicu posolim, i kad juha zavrije malom žličicom zagrabim smjese do pola žlice i stavljam u juhu.
super hvala! probat ću
[QUOTE=M&M;1792850]kinder kako radiš nabujak od povrća :-P
QUOTE]
izdinstam mljeveno meso, dodam povrće
3 jaja. odvojim bjelanjak i žumanjak , umutim bjelanjak odvojeno
nasjeckam malo bijelog luka i peršina, umješam u vrhnje ( za kuhanje ili kiselo )
pomješam sve zajedno i pečem
nema na čemu! samo pripazi na količinu griza, zapravo je to najvažnije.
ivancica, daj pojasni ovu lažnu gibanicu od tjestenine?
Danas - kiselo zelje i grah + kobasice
Sutra - juha od oslica, oslic na leso i povrce na maslacu
Vrlo jednostavno za napraviti.
Uzmeš tjesteninu-pužiće ili one kao vijci( cca 400-500g) i u posudu skup s njima staviš 2 jaja, cca 3 dl jogurta, 1 dl ulja, 2 žličice soli. Dodaš mlijeka toliko da prekrije cijelu smjesu. Promiješaš. Staviš u vatrostalnu i pečeš na 180C. Ja sam ti sad ovaj recept odokativno, nemam neku pravu mjeru, radim otprilike. Možeš dodati i jaje više, malo više jogurta i sl. Bitno je da je sva smjesa pokrivena mlijekom u potpunosti jer inače ako viri tijesto van kad se ispeče bude tvrdo i nije ukusno. Pečeš dok ne požuti.
To mi je najjednostavnijji ručak. Bilo kakva salata je super uz to. Najbolje neki kiseliš, zelena, cikla ili kiseli krastavci.
danas i sutra
dinstani mladi grah sa suhim rebricama i zelena salata
petak
pohani oslić file i krumpir salata i juhica od povrća..