Naravno. Iskoristila sam sve sezonsko povrće i voće (sad ga je ljeti barem bilo puno), sve salate bi jela s aceto balsamicom, maslinovim uljem i začinima, ali ne vegetu jer i ona ima soli. Jedem svo povrće kuhano bez soli, samo začinim maslinovim uljem i dr. začinima. U umake stavim minimalno soli, jer ne mogu baš cijelu obitelj staviti na neslanu dijetu. Jedem jako puno lubenice jer je prirodan diuretik, pa se tako riješiš suvišne tekućine. Za doručak bi jela pahuljice s mlijekom i takve stvari, kasnije voće, za ručak bilo što, samo bi prije soljenja ostalima sebi odvojila ili minimalno posolila. Za večeru bi jela salate i često palačinke jer ih moji jako vole, a ni ja se ne bunim :) Od sira bi jedino jela mozzarellu u salati s rajčicama jer mi se on čini manje slan.
Dobro gledati deklaracije, skrivene soli ima posvuda. Dakle, nikako ne konzumirati suhomesnate stvari, nikakve sirne i mliječne namaze, konzervirane stvari, kruh i peciva poželjno kompletno izbaciti, čak i dvopek ima soli, ali pročitaj deklaraciju, možda ima dobrih izuzetaka. Ništa iz dostave, nikakve pizze, pancerote, sendviče, ćevape, hamburgere, hrenovke, umake sa sirevima na bazi vrhnja, tunjevine, inćune... O krekerima i grickalicama da ne govorim
Zapravo je bit svega jesti sezonsku i izvornu hranu, po mogućnosti kuhanu, ništa prerađeno. I pojačati ostale začine jer tako izvučeš okus i sol zaista nije potrebna. Mislim, tako bi trebalo i inače u životu, al jbg sad :lol: