uzorak iz jednog u drugi laboratorij prevozi ovlašteno osoblje, ne pacijent. ukoliko to pacijent napravi, pravo primajućeg laboratorija je taj uzorak odbiti
Printable View
Jedan nalaz su stvari vezani za alergene,drugi je rutinski leukociti,diferencijalna i urin
Pošto se radi o djetetu je li se može tražiti za sve skupa uputnica za bolnicu?
Da malo promijenim pitanje. Da li se može kada je ovako toplo nositi epruveta krvi u krugu bolnice sa odjela u labos? Cca pola sata sa stepenicama, liftovima i čekanjem da se prozove uputnica u labosu? Nekakvi hormoni su u pitanju. S obzirom da i u labosu stoje po stolovima i ne idu odmah u frižider.
Moze ako su se dogovorili unutar bolnice. Tehnicki serumu ne smeta da ga se nosi okolo pola sata. ( iako je to suprotni preporukama struke zbog nosenja osoba koje nisu medicinsko osoblje. )
obicno u takvim slucajevima jedan odjel daje casicu s ledom u kojem se prenese epruveta. bar je to bilo u mom slucaju.
vise puta mi se dogodilo.
Nas problem riješen sve u labosu u bolnici
U ovulacijskoj fazi je FSH 2,39 (ref- 4,54- 22,51)
LH- 5,42 (ref- 19,18- 103,03)
I to je vrlo nisko.
Ima li itko ideju što bi to značilo?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja trebam pomoc vezano za dermatoligiju. Dakle imamo bradavice na stopalu jedan tretman krio terapije odradili...sad mu je bolje tj ne boli ali jos su tu i izgledaju poprilicno ruzno. Onako djeluju mi osuseno i guli se koza okolo. Uglvnom moje pitanje dali mogu one se rijesiti neki priprodnim putem ili nekim preparatima bez krio terapije. Koristili smo jedno vrijeme rosopas kapi i mislim da su pomogle ali jos su tu.
spada li crna kava bez šećera u "natašte" ?
da, pitam za KKS i urin
moze kava bez icega
:lool:
a ako sam slučajno u ketozi, neće smetat?
prakticiram IF, pa mi je za očekivati u nekom trenutku uđem u ketozu
hvala!
Jedino 100% sigurno je ultrazvukom. Otići na par folikulometrija i popratiti ovulaciju.
Trakice detektiraju porast lh, što ne znači automatski i ovulaciju. Ni vađenje progesterona na 21.dan ciklusa (akon su školski na 28 dana) nije skroz pouzdano.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
postoji li u zg laboratorij koji radi nedjeljom?
Dr. je sinu teenageru za mazanje zadebljane, tamne koze na laktovima preporucila neku masniju kremu, spomenula bepanten, ja mislila kak ju imam doma, kad ono na mojoj pise bepanderm...Ako netko zna jel bi smio s bepandermom to mazati, ne kuzim jel imaju slican sastav ili ne...Ili ako netko ima prijedlog koju bi mu kremu mogla uzeti za to?
Bepanderm je krema s antiseptikom, za ogrebotine i sl, nece ti to puno pomoci, ali nece ni Bepanthen. Za tu zadebljalu kozu pomaze nesto sa ureom, ona je keratolitik i pomaze kod zadebljale koze. Npr ovo
https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/...ulz40ml-10750/
ili ovo:
https://www.mojaljekarna.hr/depilaci...a-dlacica.html
Ima netko tko se razumije u eeg? Ako mi se moze javiti tu ili na pp.? Hvala
Da li je već neurolog očitao nalaz ili te to tek očekuje?
Ja ću ti samo napisati svoje iskustvo, iako od toga nećeš imati baš puno pomoći. Baš sam nedavno gledala stare nalaze svog starijeg sina - uvijek mu je eeg i vep pisalo "nalaz je graničan". Već se dugo time ne opterećujem, ali potpuno sam prestala brinuti kad je odradio tccd (transkranijalni kolor dopler) u Klaićevoj - tamo su na kraju nalaza velikim slovima napisali "nalaz u granicama normale".
Eto, to želim i tebi, da ti netko napiše da je nalaz ok. A sad - nadam se da ćeš naći nekoga tko će ti protumačiti ono što ste dobili. Sretno!
Nalaz čekamo... očitanja, usmeno mi rekli da ima žarište...čekanje do termina će me izluditi...
Čim ima žarište EEG nije dobar.
Zašto ste radili EEG?
Zbog sumnje na epilepsiju?
Uh kod nas ta priča traje vec 2 god. Dijete ima ceste glavobolje uz povracanje i krv iz nosa nevezano za glavobolju. Bili smo na MR, EEG u budnosti, vadili krv za metab.bolesti, bili kod ORL i oftalmologa nekoliko puta...na hitnoj vise puta dehidriran...ovo je prvi nalaz koji ne štima :(
Sinoc smo dosli na hitnu jer je malac( 6,5) imao neke grceve, ono dobrih pola sata se previjao da ga boli trbuh, imao je i stolicu normalnu te povratio nekoliko puta, Dobio je infuziju i dok cekamo da iscuri komentira dr
da su mu leukociti preko 30 tis., ali da ce ponoviti nalaz nakon infuzije...Sto bi to moglo znaciti?
To znači da ima neku upalu (obično upalu grla). To se rješava antibioticima, ali nije loše utvrditi uzrok, da ne bi bila kakva upala pluća i slično...
Ako je dijete dehidriralo, taj nalaz može biti gori nego što objektivno je, pa je zato rekla da će ponoviti nakon infuzije.
Dijagnoza je toksikoinfektivni gastroenterokolitis...Ako se ne varam to je nesto kao crijevna viroza, jel? Dobili smo preporuku mirovanje, rehidraciju i dijetnu prehranu...
Ima tu netko tko se kuzi u nalaze citoloske punkcije uvecanih limfnih cvorova?
Znade li netko što znači vrlo niska razina jetrenog enzima Gama GT?
0,5 dok su ref. vrijednosti od 11 do 55 za muške.
Je li to posljedica kemoterapije?
Može li se terapija nastaviti uz ovako nisku gamu?
Ostali enzimi su na donjoj granici ref. vrijednosti.
Pitam za muža.
On inače odlično reagira na terapiju i svi drugi nalazi su super osim ove današnje game.
Kako povisiti gamu?
Onkologica nije ni trepnula na gamu i nastavila je terapiju još sljedećih mjesec dana.
Mene i dalje muči ta niska gama pa ako netko zna i ima savjet kako to poboljšati, bila bih zahvalna.
Da li pije lijekove za snizavanje masnoca? Oni spustaju gamu. Inace se pazi da jetreni enzimi ne budu visoki, a niski ne ne znam da li imaju dijagnisticki znacaj.