moja beta 14 dnt 648,30
Printable View
moja beta 14 dnt 648,30
Još jednom čestitan Alcatra , prekrasna beta :-D:-D
i naravno bravo VV:klap::yes:
bravo Alcantra, odlična beta :klap:
čestitam Alcatra :-D
p.s ja sam imala srijedom punkciju
hvala, hvala i ja kažem bravo za VV!!!
još jedna cura koja je sa mnom bila u postupku ima lijepu betu:zaljubljen:
Čestitam Alcantra, to je prekrsano:-D
baš lijepo počela nova godina...ja ću biti sretna ako mi se oplode js...uopće...
Drage moje, nešto ste tihe...
Budući da mi se bliže opet odlasci u ZG i priprema za prvo IVF, molim nekog iskusnijeg da mi prepriča svoje iskustvo. Sam postupak mi je jasan, a posebno me zanima koji se lijekovi sve mogu koristit za poticanje ovulacije. Naime, inače nemam ovulaciju i za prve dvije inseminacije sam koristila klomifene...u prvom postupku sam imala 2 folikula, a u drugom samo 1.
Da li se može na ivf isto ic s klomifenima? ili je normalan slijed jača stimulacija....
nekako me strah da cu opet imat jedan ili ni jedan folikul.
Koliko dana se uzima takva terapija? Često sam čula za gonale, menupure......
Pomagajte jer me već sad hvata panika...
Strašna, mislim da stimulacija ovisi o dijagnozi i nalazu hormona, o protokolima imaš na ovim stranicama.
Savjetujem da se ne opterećuješ previše unaprijed i za početak prepustiš dr. Sretno
Pozdrav svima!!
Nije me bilo jedno vrijeme od svih mojih silnih obaveza ne stignem ni razmišljati o ovim stavrima, a toliko su mi bitne...čestitam svim trudnicama, ako već nisam...Ja sam trenutno u iščekivanju menge nakon utrogestana i bromergona...prošli puta kada sam bila na VV dr. mi je rekao da su hormoni sada u redu, i da možemo dalje ( s tim da i dalje moram piti poi pola tabletice bromergona..)...ja sam ga molila da je ako je ikako moguće da mi nekako natempira da budem u postupku početkom trećeg mjeseca, pa je rekao da ćemo se tako onda i prilagoditi tome..Dobila sam 2 kutije yasmina, i rekao mi je da sada kad dobijem mengu u prvom mjesecu krenem piti yasmin po jednu tabletu navečer svaki dan dok ne potrošim prvu kutiju...pa onda da napravim prekid tjedan danan pa onda opet počnem piti drugu kutiju yasmina i pred kraj te druge kutije da se javim da me naruči 3. dan ciklusa u trećem mjesecu pa onda krećemo dalje!?Jeza me hvata od yasmin trableta jer sam puno čitala o njima i vidim da su mnoge cure imale problema koristeći ih, a opet valjda on zna!?Ali nije li inače neko pravilo da se pije jedna kutija??Zašto je meni odmah dao dvije???kakva su vaša iskustva sa yasminom??Čitala sam da imaju vrlo loše nuspojave, pa se već brinem unaprijed, a sve je pitanje dana...danas ili sutra kada ću ih krenuti uzimati...pa bi mi svaki vaš savjet dobro došao!????pleaseeeee....
Richy, pretpostavljam da si dobila 2 kutije Yasmina, jer kako si i sama rekla, želiš naštimati da u postupku budeš početkom 3. mjeseca. ja se ne bih toliko brinula zbog mogućih nuspojava, naravno da su one moguće - kao i kod svakog drugog lijeka. ali reći ću ti iz prve ruke - moja seka je godinama koristila Yasmin radi kontracepcije i nikad nije imala niti jednu nuspojavu, dapače, odlično se osjećala. to je sve individualno, netko ima teške nuspojave ali većina ih ipak normalno podnosi.
sretno, i vidimo se u 3. mjesecu ;-)!
Ja danas prestajem sa Yasminom, nakon dogovora sa svojom MPO doktoricom. Pila sam yasmin 2 kutije bez prekida.....dakle 42 dana (ja sam 41 dan) i sad cekam mengu. Muka mi je od yasmina....dosta mi ga je. Sad se nadam da cu jos ovaj tjedan dobit mengu i da konacno opet krecem u nove pobjede.
Ja sam zavrsila u nedjelju s yasminom i sad cekam da mi dode bestija da mozemo krenuti ako sve bude ok
Hvala Kitty:-) , odmah mi je malo lakše!Eeee da, možda se vidimo u trećem mjesecu?!?!Pokušavam još nekako ne razmišljati o svemu što me čeka...a znam da je put trnovit i nimalo lak i jednostavan...ipak se nadam da se sve da izdržati i preživjeti,zar ne??Pusa curke...držite se!
Ja sam u ponedjeljak zadnju popila... vjerujem da bi mogla i ja do petka dobit, ali ne znam baš. Zadnji put sam dobila 5 dan nakon yasmina, tako da se ne zabrinjavam. Jedino mi je doktorica rekla ako mi slučajno 3DC bude padao u nedjelju da bolje dodjem 2DC, dakle u subotu...nego 4DC.
Ako dobiješ u petak navečer, to se ne računa kao prvi dan, već slijedeći dan, u ovom slučaju bi ti subota bila 1 DC. Mislim da su neke cure spominjale ako menstruacija dođe do 18:00h toga dana računa se taj dan kao prvi. Sve iza 18:00h je zapravo sutrašnji dan prvi dan. Onda bi ti subota bila 1 DC, a ponedjeljak 3DC i to bi bilo OK. :)
Nek me netko ispravi ako griješim :)
Pa i opet, pitala si da ako dobiješ petak navečer....opet ce se to racunat kao subota da je 1 DC. Ništa, vidjet cemo...... I sama čekam :)
Strasna, ja sam jednom prilikom dobila u petak popodne i dosla u subotu, to je najbolje bilo sto sam mogla napraviti. Bolje je doci ranije nego prekasno
Vjerujem. Meni doktorica rekla ako mi 3DC padne na nedjelju, da dodjem u subotu.
moram priznati da ja još uvijek nisam sigurna što se točno računa kao 1.dc jer sam prošli put kad sam išla u postupak mengu trebala dobiti u petak ali kako ona u 15 sati još nije bila došla zvala sam sestre da pitam do koliko sati treba doći da bi se taj dan računao kao 1.dc i dobila odgovor da ako pravo krvarenje započne i u 22 sata, da je onda to prvi dan ciklusa. s obzirom da ovdje na forumu svako malo iskaču različiti sati koji se računaju / ne računaju kao 1.dc ostala sam skroz zbunjena :roll:.
na svu sreću, M je došla tek u subotu ujutro tako da je 3.dc bio ponedjeljak pa više nije bilo nikakvih dilema.
Mogu tu iskakat kojekakve info,ja se uvijek drzim da je najbolje ( dok je to moguce ) njih pitati.Nama je to isto rekla sestra kad smo cekale punkciju
Nista jos od bestije,pa poludit cu
De nemoj me zezat...a meni danas predvečer krenulo "nešto"...ugrušci koji što dalje više ide samo krv....tako da ja pičim u subotu :)
I ja sam sinoc dobila oko 22 h,tako da i ja idrm u subotu..ako si za ubijanje vremena zajedno Strasna vidimo se gore
Ja sam sad zvala kazu da moram bit gore oko pol 8 zato sto sad nisu jos guzve
Cure sretno, neka se i u ovoj godini nastavi pozitivan forumski niz trudnica s VV-a.
Ja sad zvala...rekla mi doktorica u 9...a sestra oko pola 9. Nikako prije 8. Ti si kod doktora, jel? Koma....
A blagi Bože....to je strasno....ja inace idem busom...u 10 do 6...dodjem oko pol 9 u zg.....prije 9 sam na VV. Ali sutra je i muž kod kuće pa ćemo autom. Otići cu da budem oko 8 tamo. Nemoš vjerovat... Kako cemo se skuzit?
Ja nemam pojma ako je tebi tako rekla..stvarno nisam pametna..ja cu imat bijelu dugu tunik,visoka sam i mrsavija..imam dugu smedu kosu:))
Oki doki..pokušat ću te skužit!
.evo cure da vam se javim sa nažalost jako jako jako losim vijestima... :-(
09.01. sam bila na biopsiji korionskih resica u Merkuru kod docenta Duića,pikao me 2 puta i doslo je do unutarnjeg krvarenja,a malo kasnije mi je istekla i sva plodna voda...odmah sam hospitalizirana tamo na ginekologiji(užas,nebi nikome preporučila ići tamo) i pratio me 3 dana ultrazvukom i jučer napravio kiretažu u 12+4 tjednu trudnoće....
Kad sam ga pitala kako se to dogodilo,rekao je: "Nažalost takve komplikacije se događaju"
Svaka čast dr.Jukić koja me jučer ujutro posjetila prije kiretaže(jos nisam znala da srčeko više ne kuca) i uputila par lijepih riječi,makar ni ona nije imala bas nade da će se dobro završiti i rekla mi je da sam ja u onih 1% statistike....Nažalost ja sam uvijek u tom malom postotku negativne statistike....Eto....
Samo vas molim,slušajte mene i ne idite na prenatalnu dijagnostiku u KB Merkur!!!!!!!!
Incika prestrašno :cry:, žao mi je :taps:!
Incika baš mi je žao! Drži se!