Ani i vortexu nista ne fali. Barem sto se Ane tice. Rekla bih da je ona dobro naplatila vortex.
Ako si obozavateljica slobodno otvori novu temu.
Printable View
Ani i vortexu nista ne fali. Barem sto se Ane tice. Rekla bih da je ona dobro naplatila vortex.
Ako si obozavateljica slobodno otvori novu temu.
Svi naplaćujemo ono čime se bavimo, bilo bi žalosno da ne naplaćujemo. :)
Nebitno, zapravo me magriz zainteresirala sa ovim 'nam' jer nisam znala da postoji skupina ovdje kojoj nije draga. :lool:
Sori, neću zachatavati. Možda i otvorim temu. Jednom.
Ma neeeee, ima nas tu koje volimo prodavanje magle.
I krstarenja sa ispiranjem mozga.
Zapravo jedna frendica s foruma me vec godinama nagovaram da krenem u takvu vlastiu praksu, a ona ce mi dogovarati dvorane u regionu.
( moram jos poraditi na vlastitom sarkazmu to ponekad blokira protok energije). :mrgreen:
“Skupina”? :mrgreen:
Ajd pričekaj malo da odleže one predrasude i feminizam...jer kad se zalaufamo na vortexu, ne bih se voljela naći s druge strane :lool:
...kasno
Argente kasniš. :lool:
vortex priznajem samo u fizici
a doticna je svoje prodavanje magle odlicno unovcila. tu joj skidam kapu. a ljudi koji joj vjeruju....pa vjeruju i braci :mrgreen:
Samo da stavim link za daljnju raspravu o vorteksu tko želi: http://forum.roda.hr/threads/93568-V...4%8Denja-i-Ana
I da demantiram Magriz vezano za Bracu. :roll:
Ako bih nekom plaćala onda bi njoj:https://en.wikipedia.org/wiki/Rhonda_Byrne
Pretpostavljam da je tu Ana pobrala pamet.:mrgreen:
Kakva Ana, vortex... jel sam i to pojela?! :lool:
Jok, ja sam :-)
A sad natrag na topic - djeca su mi na ljetovanju na raznim stranama (nebitno - bitno je da ih nema doma) pa mm i ja možemo prilagoditi prehranu: juhe, lešade, salate, od žitarica eventualno malo riže i zobene pahuljice, kuhano povrće, eventualno curry piletina. Mogla bih tako trajno, ali kad budemo svi na okupu, morat ću biti jaaaako disciplinirana da ne jedem ono što njima kuham (pohance, faširance i gulaše s njokima).
pa i kad njima kuhaš, možeš uvijek naći za sebe. gulaš s njokima - pojedi gulaš sa špagetima od tikvice. pohanci - sebi speci jedan komad mesa nepohan. faširanci - pa to mi je ok, to je meso s malo luka i začina, zar ne?
Mitovski jesi probala IF?
Ovako je i sa mnom. Moram biti gladna i to fest. Inače imam kila koliko imam (80+), optimalno bi mi bilo 10 manje, a ideja mi je u godini dana riješiti se barem polovice toga. Istina, ja ne nabirem dalje - stojim na toj težini već duuuugo godina i upravo zato ju je teško promijeniti.
ja gladna ne mogu biti, mislim mogu al sam niškoristi onda. Ako se posložim i organiziram kako je red mogu se pridržavati keta, biti sita s malo kalorija i skidati kile. Problem su dani kada se ne posložim :)
ovo je takva hben predrasuda
zašto bi se debele smatralo maloumnima i otkud to tebi?
osim što si malo postala razdražljiva na savjete nas nedebelih :mrgreen::heart:
p
smatram da debeli ljudi imaju neki problem koji je težak i iziskuje puuuuno truda, volje, edukacije i organizacije da bi se riješio
težak, ali ne nerješiv
dalje neću savjetovati :angel:
Hehehe, da ovo pročita mm, rekao bi da ima težak problem - mene (80+), pa se onda i on deblja.... Prava je istina da on ima hipotireozu i da je u zadnjih par godina nabrao par kila, pa nakon duuuugo godina ima više kg nego ja :-)
S druge strane, ja nemam takvih zdravstvenih problema, samo volim papati i sve mi je jaaaako fino :njam:. Upravo sam pripremila prvu šaržu ciganskog graha za zimu, slijede krastavci, pekmezi (3 vrste) su gotovi itd... Pa tko bi odolio?
potpis! ovo je istina i slažem se od s do :angel: . i isto se slažem da ni ja ne bih savjetovala.
isto tako, ima debelih koji kukaju, a ima i debelih koji se bore da bi smršavjeli. ima debelih koji su smršavjeli, pa se bore da održe težinu. ima bivših debelih koji su povratili staru debljinu i opet se bore da ju eliminiraju. ili se više ne bore i kukaju.
kao što vidiš, ima svakakvih debelih.
a što si ti, ono, htjela reći? :lool:
Kaae, jesi bila opet kod nutricionista?
:lol:
pa da je to malo overreact , da ne vjerujem kako svi misle kako su debeli hebeni maloumni jadnici koji ništa ne kuže, kao što Kaae kaže
ali hbg, ja sam mršava pa onda dalje od toga ne idem :mrgreen:
sad bih rado hvalospjeve o ciganskom, ali to možemo na receptima ipak
da, to jest razlog zašto se ljudi udebljaju i budu debeli: jednostavno unose više nego što potroše. gore sam htjela samo reći da ne mogu svi na isti način riješiti problem debljine jer ni problemi nisu isti, pa zato "jedi manje", jer "ipak unosiš previše" - meni u ovom trenutku ne stoji. ja sam zadnjih mjeseci unosila previše, ali ne previše hrane (vjerojatno lili ili flopi unesu puno više da ne trepnu) nego previše UH za ući u ketozu. ako znamo da je 20 gr/dnevno maksimum, neka si svatko izgugla što to pojedeš pa dođeš do 50. u tren oka. ali to nema veze za prejedanjem. zato je ovo malo bezveze, kad ti netko pokušava poturiti sebe za primjer, a uopće se nikada nije našao u mojoj (ili ičijoj ovdje) situaciji.
ali nije jedino keto prehrana nacin za smrsavit. znam ih puno (i ja nekad) koji su mrsavili na UH, na raznovrsnoj prehrani... uvijek je los unos problem previse kila. uvijek je to prevelik unos. ne deblja se od zraka, ne deblja se od stitnjace. deblja se jer se previse jede i jer se ne trosi. malo je onih koji zaista jedu malo i trose puno i debljaju se. to jesu problemi, ali ruku na srce, koliko je takvih?
Slažem se, nemam što dodati. Ali govorim o sebi u ovom trenutku. Uopće sam počela pisati ovih tjedana na ovu temu jer me zanima keto.
I pušači su bolesni samo zato jer u pluća inhaliraju štetne sastojke
Samo to
Kad bi to jednostavno prestali činiti bili bi izliječeni, jel.
To što postoje dnevne bolnice za nikotinsku ovisnost a vani i klinike, to je samo zato što nisu skužili da trebaju prestati uvlačiti u sebe sranje i otrov.
Ma dajte.
A zasto vama smeta toliko taj nesretni keto?
Pratim par grupa na fejsu gdje ljudi stavljaju svoje ispovijesti, slike i sl. Masa je ljudi koji su bili pretili pa sada imaju neku normalnu kilazu i nije im problem to odrzavati. Nacin prehrane mnogima odgovara jer nema ogranicenja u kolicini, odnosno jedes do sita. Mislim da se netko tko ima 30+kg tesko moze zadovoljiti sa malom porcijom raznolike hrane, ma ja imam 10+ pa ne mogu, mogu par dana ali pokleknut cu prije ili kasnije..
Ma nije predrasuda, s obzirom da sam debela cijeli zivot. Naravno da nije uvijek tako i ne smatraju SVI nedebeli ljudi debele idiotima, ali vrlo cesto, ako debela osoba pita nesto sto ima veze s hranom, javno prizna problem, ili ne vidi da ima problem, a pita... e onda si u maloumnoj banani jer, da nisi idiot, ne bi se patio s viskom kilograma.
Naravno da to ne znaci da nedebele osobe ne smiju savjetovati ili pruzati podrsku, naprotiv. Ali uleti s Marsa u rangu onoga sto sam pisala o neplodnosti, od njih mi je zlo i tu nema pomoci, osim da ih ignoriram dok mi ne dodje da puknem. Nije drustveno prihvatljivo nepolodnima reci da bolje ciljaju u krevetu, zar ne? Moze li onda biti drustveno neprihvatljivo reci debelim ljudima da prestanu zderati? Jer, ako nista drugo, ne znamo znaju li oni prvi ciljati ili mogu li uopce, a ne znamo ni jedu li ovi debeli pohance ili imaju neki konkretan problem. Ili nemaju pojma sto imaju ili nemaju, ali nisu idioti zato sto im je, recimo, kilaza mozebitno stvarno visa od IQ-a.
Konkretno, kad mi netko tko je u cijelom zivotu imao jedini visak kila recimo tri sata prije poroda uleti s pricom da je super lagano mrsaviti i odrzavati kilazu kad jedes zdravo i umjereno i nikad, ama bas nikad, ne jedes pohance, onda stvarno ne znam sto bih trebala. Osim valjda reci, ooo, hvala. Pa kako se samo tog nisam sjetila, kojisamjakretenjoj.
Ali ok, sve pet. Nije mi problem slijegati ramenima i ignorirati valjda 97% vremena, s obzirom na godine staza u sumo kategoriji. Popidzim samo tu i tamo.
ja volim keto, smrsavim, imam energije, imam snagu, stitnjaca mi bude pod kontrolom, gastritis nestane. ali uneredi mi metabolizam secera i masnoca pa mi s.ebe sve. i onda biram sto mi je manje zlo :/
Kažu deblja se zbog štitnjače, imam taj problem, al pazim da se ne udebljam..
Moram piti kompleks b vitamina i pijem, al prvih dana sam iz normalnu prehranu bila gladna ko vuk, i nisam htjela jest dodatno iako je bilo to teško.. Znači ne debljaju vitamini b, nego jako otvaraju apetit, i na koncu bi se udebljala zbig te dodatne hrane.
Ja jesam mršavija al jako se jako trudim, vas to živcira, al da jedem koliko mi se jede imala bi problema većih.
Nije to tako samo ti si ovakav pa ne razumiješ..
Dok počnem malo više jest pucaju bedra i guza ko balon..
Nije svakome lako skinut, problem je kompleksan ali uz prikazano Život je na vagi, strogo