Cula se sa dr.reko je ako nije prava menga onda preskacemo ciklus.Sad odem na wc nis posebno.Tako da ocito nije prava menga nego sta ja znam...:-D Hvala ti,znaci 90 dana od kad sam dobila rijesenje vrijedi?
Printable View
Zašto preskačete ciklus ak nije prava menga?
Mislim da ti na prvoj str. rješenja piše do kada vrijedi. Jedno 2 tjedna pred istek im pošalji na mail zahtjev za produljenje, na ino@hzzo.hr. I na adresu dobiješ produženje.
Hvala ti,to znam da moram na taj email.Nego mi ovo nije bilo jasno sta treba.Tako mi je reko dr. Neznam,zeli da sve bude kako treba.Tako je napisao.Pricekat cu sad...Sta je tu je...:-/
Medo2711, drzim fige da nije prava menga pa da kreneš ovaj mjesec.... Ajde, moramo skupa!
Leptirice82, ne znam baš ništa o FET-u jer nisam nikad došla do njega. Javit ce ti se sigurno koja cura koja je prošla. Vjerujem da ce biti sve ok i da dr. L. drzi sve pod kontrolom. Nadam se da ćemo skupa čekati betu!
Ja danas pijem zadnju kontracepcijsku tabletu, i peti dan mi je injekcije Triptofema. U četvrtak mi je vađenje estradiola i vidit cemo jeli idemo ili ne....
Thanks, Medo2711! :*
Baš mi je zao što preskačeš ovaj ciklus... Ali ako ništa sad se imaš barem u miru pripremiti. Baš nas ta menga zna zafrknuti kad ne treba. A nije ni čudo od toliko stresa.
Ne gledaju oni to nista drugacije. Kada krenes u stimulaciju i uzimas lijekove..gonale menopure ili sto vec onda se gleda da raste estradiol jer po njemu mogu priblizno vidjeti koliko se ocekuje js. A kod branca posto je bila pod kontracepcijom i bocka se Triptofemom se ocekuje da je sve mirno i da estradiol bude nizak za polazak u stimulaciju. To je normalno i ocekivano. Zato su joj i dali dugi protokol da ih nista ne iznenadi i da se ide u postupak.
Branca ja sam bila u dugom protokolu prvi put i odmah je bio dobitni. Ne brini. Samo sto sam se ja bockala Decapeotylom.
Po meni tko ima iti malo odstupanja s horminima je bolje biti pod kontracepcijom jer se puno toga i sigurnije moze planirati.
Ova pitanja je najbolje da pitas dr kod kojeg sad i ides ako vec nemozes biti dole kod njih sto bi bilo najbolje i zbog feta i zbog tebe da se ne brines.
Nekome puca na 21, 22 a nekome na 24 mm.
Znaju po zutom tijelu ako je puknuo. Bude na tom jajniku zuto tijelo na kojem je i bio dominantni folikul. Ako je manje zuto tijelo onda ti je netom bila ovulacija a ako je vece onda je bila prije dan dva jer i zuto tijelo ima svoju velicinu.
Da ako je puknuo u subotu onda je transfer u utorak kad su trodnevni u pitanju.
LaraLana, hvala ti na savjetima! :heart:
Stvarno nas znaš smiriti riječima.
Baš sam uzbuđena zbog svega i jedva čekam četvrtak da vidim jeli krećem. :-D
Mia38, ideš na prve konzultacije kako si ranije pisala?
Hvala sto si lijepo objasnila.Ja sam dokaz da taj estrodiol nema veze sa jajnim.Prvi sam imala 2500 ni jednu jajnu 2 folikuma,drugi 1000 ni jednu jajnu jedan folikum,tako da neznam...Uvijek me to mucilo zasto nema nista.A dobar je estradiol..ali nema veze.Hvala ti sta si uz nas :-*
Branca da, u pon imam pregled i ono sve ostalo što trebam obaviti. Obzirom je red letenja takav kakav je idem u petak i vraćam se u pon. Zamolila sam doktora za termin ponedjeljak odmah ujutro da stignem sve obaviti do leta u 15.45.
Pa eto, ako je netko tamo u isto vrijeme i ne zna što bi od dosade može se slobodno javiti za kavu ili šetnju.
Pozdrav, imam pitanje.
U srijedu putujem u MK , u četvrtak ni trebao biti transfer.
Trenutno sam samo na estrofemu. Poslala sam mail dr.L da pitam za terapiju poslije transfera, da si mogu pripremiti obzirom da se vjerojatno vraćamo tek za vikend i neću moći do svojeg dr. ili u bolnicu prije ponedjeljka.
Napisao mi je: estrofem produzavate do 13 nedelje trudnoce
-vag. utrogestan na 12h po 400mg isto
- amp. Prolutex 25mg do 9 nedelje
- amp. Clexane 40mg najmanje do 14 nedelje
- Decortin tbl od 5mg do 5 nedelje
- tbl. aspirin 100mg na dva dana do 14 nedelje
s obzirom da idem prvi put, ne znam kako to kod njih funkcionira što se terapije tiče jer mi je napisao "kod nas ćete dobiti sve što treba". Lijekovi se kupuju kod njih? Ili se dobivaju? ako se kupuju koliko košta to sve??
Molim da mi netko tko je već bio napiše kako to sve funkcionira.
Mia38, tako smo i mi u 7.mj letili... tamo u petak i nazad u ponedjeljak. Drzim fige da sve prođe ok. Javi kad sve obavite.
Domaćice, koliko sam ja shvatila mislim da se kod njih dobije samo prolutex, a ovo drugo su cure kupovale. Nadam se da će ti se javiti neka od njih pa da napiše sigurno. Ja planiram isto molit svoju ginekologicu da mi da što više toga na recept.
Hvala Branca, zvala sam bolnicu, kaže mi sestra da oni nakon transfer NE DAJU ništa i da ne zna što je to PROLUTEX i CLEXANE niti zašto mi to daju....
Mislim da ću čekati da odem dolje i kupiti sve što treba. Estrofem i Utrogestan ću valjda uspjeti dobiti od soc. dr.
i zašto je potrebna tolika silna terapija? Bolje da nisam ništa pitala prije odlaska dolje...sad sam samo u brizi...
domaćica, vec su ti cure sve napisale. Prolutex i clexane ces sama trebati kupiti. Prokutex je gore u Mk nesto jeftiniji nego kod nas. To kupi kod njih.
Hvala vedre :-) Drugi put ću biti pametnija
Pozz cure,duze vremena vas pratim,al se nisam mogla ulogirati..nova sam ovdje pa me zanima svasta nesto,pa ako bi netko imao vremena da mi objasni..pocetkom 9mj smo bili prvi put u Makedoniji na konzultaciji i sve proslo ok,mm ima jedan kromosom viska,pa do prirodne trudnoce nije moglo doci,nakon 14g braka smo se odlucili za Makedoniju i za donore ..kad smo bili dole platili smo,jer nisam znala da imamo ista pravo preko hzzo-a ,mene zanima dali je sada kasno im se obratiti posto smo vec dio platili?ispricavam se za dugi post i hvala vam unaprijed
@LaraLana imaš PP, pa se javi. HVALA PUNO!
domaćica,
ja sam kupovala kod njih. Nisam dobila Clexane, on se dobije ako imaš nešto vezano za trombofiliju, čini mi se. Iako je možda postao dio terapije. Ja sam dobila 14 amula Prolutexa, taman do bete. Ostalo sam planirala kupiti, da je beta bila dobra. Ali kod njih su jeftinije pa ako si u mogućnosti, uzmi si tamo za prvu ruku barem.
Ništa od mog FET-a, moj folikul se pretvorio u cistu. Dobila Duphaston za piti 10 dana i nadamo se da će otići sa sljedećom mengom.
Pitanjce za Rikku i ostale ako znaju...
kada opet idemo na novi zahtjev prema HZZO-u, treba li se opet prolaziti psiholog... ili samo popuniti zahtjev i s nalazima poslati HZZO-u i predračunom naravno? S obzirom da je materijal tamo i ne treba ga se čekati.
Mi smo sada u dilemi, ići opet na stimulaciju ili ne, tj. čuvati ovog našeg smrzlića.
Kolegica bila kod dr. Šimunića, spomenula Makedoniju na što je ovaj to popljuvao i rekao da će se možda ukidati plaćanje svih troškova. Sad si mislimo, da možda odemo ipak na stimulaciju, a ovog čuvati kad ga već plaćamo sami svakako. Moramo se malo posložiti u glavi.
Vidim da se kod nas moze dobiti clexane,pise na stranici.Tako cure mozete tu traziti kod nas.A Prolutex ima za kupiti u mk i srbiji cijena je za 5 bocica 65 kn tako procitala na stranici.A sad dali je ta cijena jos ili nije neznam.Cura neka na forumu napisala da kostaju 560 denara...ovo sve ostalo se moze dobit kod nas.
[QUOTE=leptirica82;3180169]domaćica,
ja sam kupovala kod njih. Nisam dobila Clexane, on se dobije ako imaš nešto vezano za trombofiliju, čini mi se. Iako je možda postao dio terapije. Ja sam dobila 14 amula Prolutexa, taman do bete. Ostalo sam planirala kupiti, da je beta bila dobra. Ali kod njih su jeftinije pa ako si u mogućnosti, uzmi si tamo za prvu ruku barem.
Ništa od mog FET-a, moj folikul se pretvorio u cistu. Dobila Duphaston za piti 10 dana i nadamo se da će otići sa sljedećom mengom.
Pitanjce za Rikku i ostale ako znaju...
kada opet idemo na novi zahtjev prema HZZO-u, treba li se opet prolaziti psiholog... ili samo popuniti zahtjev i s nalazima poslati HZZO-u i predračunom naravno? S obzirom da je materijal tamo i ne treba ga se čekati.
Mi smo sada u dilemi, ići opet na stimulaciju ili ne, tj. čuvati ovog našeg smrzlića.
Kolegica bila kod dr. Šimunića, spomenula Makedoniju na što je ovaj to popljuvao i rekao da će se možda ukidati plaćanje svih troškova. Sad si mislimo, da možda odemo ipak na stimulaciju, a ovog čuvati kad ga već plaćamo sami svakako. Moramo se malo posložiti
Bas mi zao,nadam se da ces rijesiti cistu.I krenuti u drugi postupak.Ja mislim da samo trebas nove papire i zahtijev i racun na sta idete.
Jel sve vi bojite psihologa haha :-D
Moze, super :) javi kad si tu. Ja sam u centru u apartmanu
Branca ma naravno da je prvi dobitni +, a što se lijekova tiče vidjet ćemo....
Ako treba kupiti, kupit ću...
>Mišljenja sam da bi oni iz Mk trebali unaprijed reći što nam treba da se možemo pripremiti, ovako da nisam pitala ne bih ni znala... dok ne bi došla dolje. Sad više nemam vremena niti ići u bolnicu (s obzirom da me telefonski sestra otpilila uz odg kako oni nakon transfera ne daju više ništa)…
Ali što je , tu je...
[QUOTE=leptirica82;3180169]domaćica,
Ja nemam trombofiliju, barem ne znam tako da bih rekla da je to dio terapije, možda samo za nas starije …
A opet, to je samo napisao mailom, tko zna što ću stvarno dobiti kad dođem dolje...
Ja sam Clexane dobila svaki postupak na odjelu humane do bete i to zato što imam indikacije.
Kad sam ostala trudna ide preko trudnicke ambulante ali mi je povjerenstvo moralo odobriti na temelju svih mojih nalaza.
Ovo za Šimunića neću ni komentirati jer mi automatski to nešto govori o njemu, općenito ne volim kad netko pljuje svoju struku/konkurenciju.
Sretno cure :-*