Prolaze...al i vještica treba doć isti dan kao i beta il čak i dan prije pa je velika strepnja...a i betu ću vaditi u utorak...al pišnit ću test u ponedjeljak ak nedobijem....grrr...
Printable View
Prolaze...al i vještica treba doć isti dan kao i beta il čak i dan prije pa je velika strepnja...a i betu ću vaditi u utorak...al pišnit ću test u ponedjeljak ak nedobijem....grrr...
To sam čula više puta da su curama poslije punkcije stavili gaze a nitko da ti kaže. Sramota, pa nije to zezancija!
Punkcija prošla...pacijent živ!!!! Folikuli su bili na mjestu! Mislim da mi je moja doktorica rekla da su i 4 jajne stanice.....ali nisam ziher. I hvala Zdravku....koji unosi veselje....i čvrste ruke....za koje se primiš...da manje boli. Jučer me dosta bolilo...i kunjala sam cijeli dan. Danas je već bolje, ali bez naglih pokreta...i napinjanja. Sve to ide u rok službe...na našem putu.
Hej ti, čekamo te jučer cijeli dan :)
Pa ako su 4 js onda je to odlično!
Hmmm... ja sam sebi čudna, danas je drugi dan ja još uvijek nemogu normalno hodati,
ali zbog stomaka. Sva sam napuhana i imama grčeve kao prava beba. Jučer sam jela samo
palentu i nešto malo tikvica i opet katastrofa, da barem imam vjetrove :) al ni toga...
samo bih ležala u fetus polažaju...
Baš mi drago da si ok i da si nam opet tu!! Drži se!
Pa to s gazom je klasik... Meni ugurali cijeli onaj kaliko zavoj, što naravno nisam znala, nego sam se krenula tuširati i skužila da ima nešto, pa potegnula. Povuci-potegni, povuci-potegni, k'o onaj deda što je izvlačio repu, izašlo toga fest, a kraj se ne nazire, jao meni... Ništa, što ću sad, vratiti natrag ne mogu :-) i tako sam u stanju polunesvijesti izvukla cijeli krvlju natopljen zavoj. Kasnije smo smijali... "Vidiš ti koliko tu stane!" :-)
Eto. Nadam se da su svi već doručkovali, khm. :-)
Bravo zrinkič...to je lijepa vijest...Prava ovčica javi nam kad je transfer....Konfuzija u kojem si ti stanju??
Hehheheee.. baš sam mm rekla da sam se osjećala kao da klaun izvodi onaj trik s neprekinutom šarenom
maramom... nikad kraja! :)
Idem ih sad zvrcnuti, uhhh....
Sad zvala, transfer 5 dan..?
Ajmo cure, uvjerite me da je to ok jer ja nju niš nisam skužila,
kao kad mm priča o poslu (informatičar), kao da priča na švedskom...
Vidim krenulo je jako aktivno baš mi je drago, svima želim brzi oporavak i puno sreće, naravno uz veeeelike bete :-) I ja sam imala gazu meni su rekli odmah tamo u sali i ja sam ju izvadila tamo u wc-u prije nego sam išla kući. Istina je Konfuzija fakat stane puno :-) Ako je Zdravko onaj veliki u sali koji čvrsto stišće ruku i tješi, onda je Zdravko zakon. :-) Sjećam se da je meni nešto pjevao o Varaždinu, čak smo se smijali u jednom trenutku :-).
Prava ovčice probaj jesti čim više jabuka, kad sam ja bila ogromna i s puno slobodne tekućine moja dr. opće prakse mi je preporučila jesti jabuke, malo sam se začudila ali ono probala sam.... Inače iskreno nisam baš fan jabuka, ali sam se prisilila cca 2 velike dnevno. Ne znam dal stvarno tako pomažu, ali moram priznati da sam u roku 2-3 dana smanjila trbuh i izbacila puno tekućine. Jabuke su prirodan diuretik a i odlične za probavu pa potiču vjetrove, pa te možda prođe nadutost. probaj, jabučice ne mogu škoditi. :-)
Transfer 5. dan je super, navodno bolje nego 3. dan...nek me netko ispravi ako griješim...ali koliko se sjećam iz čitanja kojekakvih tekstova mislim da je tako. Ne brini draga, rekli bi ti da nešto ne štima.
Jabuke... ja ih volim!! Hvala na ovome, nadam se da će mi pomoći jer nemogu niti sjediti
kak spada, stalno sam u grču..
I da, sad sam uzela malo to čitati, navodno je bolje 5. dan, uhh treba to sve dočekati.
Mary.. totalno te kužim, ja transfer nemogu dočekati, tako da mi sad onih 14 dana do bete
trenutno izgleda kao vječnost.
Odo heklat....
Ma to je kao vječnost....prvi tjedan mi je otišlo brzo al sada ovaj nikako...koma....a još malo....nadam se uspjehu iako nemam baš više nikakvih simptoma zadnja dva dana jedino šta u komad noći moram na wc...i ujutro odma rano...
Mary sviđa mi se ovo s wc-om mada znam da tebi nije lako :-) Al tako je i meni bilo :-))))))
A nism više pametna...neću više misliti..šta bude,bit će...sve mislim da mi je rano to šta me tjera po noći na wc....ali mi je novo pa pripisujem uspjehu postupka...neznam
Ok.. mene moj trbuh plaši. Non stop sam u grču i boli me, izgledam kao da sam trudna, sva
sam se zaokružila. Nemogu niti hodati, nit ležati.. što da radim?
Jel ima smisla zvati ujutro Petrovi pitati što dalje..? Nedjelja je, na koji broj ih uopće mogu dobiti..
I hoće li mi raditi transfer čak i ako bude hiperstimulacije..?
Ovčica....prati koliko mokriš.....trebalo bi biti koliko tekučine i uneseš. Miruj!!! Ako će ti bit ful teško.....hitna u Petrovoj radi non stop.Oni ti tamo mogu dat infuziju s albuminima.....strogo mirovanje i praćenje koliko se mokri. Nema se tu šta posebno......u težim slučajevima se punktira ta tekućina...... Kad imaš cilj.....sve se pregura.
Ja sam danas isto zvala....transfer u srijedu...5. dan.
Danas sve po starom, ali ono što me tješi je da mokrim, jučer sam pol dana provela na wc-u,
ali stomak i dalje u bolovima. Nemogu se okrenuti na trbuh, pa čak niti na leđa (paše mi samo ako
sam u polu sjedećem položaju), nemogu se niti nasmijati..
Jučer je mm bio u nabavci prirodnih diuretika pa sam sad i na tome :)
Valjda će me proći, čisto da mogu uspravno hodati...
Transfer u srijedu, bome smo zaredale jedna za drugom :)
Jesi ti dobro..?
I ruka me boli, natekla je.. nemogu niti heklati :( :(
Prava ovčice meni to liči na hiperstimulaciju, meni su radili transfer 3. dan rekla mi je doktorica za hiperstimulaciju,i sve isto kako ti je rekla zrinkič prati koliko unosiš tekućine pa koliko mokriš. I prati si temperaturu, obavezno. Samo polako bez naglih pokreta, ko da imaš 100 godina.... :-) samo polako :-)
Na ruku stavi oblog od alkohola, da ti izvuče vrućinu i podljev ako imaš. To meni svekrva stalno preporuča a ja joj vjerujem jer radi na kirurgiji :-)
Zrinkić držim palčeve :-)
Ja sam danas ujutro završila na hitnoj, mislim da veći strah u životu nisam prošla.... Lagano krvarenje... mislila sam da ću pasti u nesvijest kad sam vidjela krv nakon mokrenja na papiru..napravili detaljne pretrage (mokraća, tlak, krv), pregled, ultrazvuk i hvala Bogu sve ok, malci plivaju, ja lijepo zatvorena. Strogo mirovanje, odmaranje.... Ne mrdam iz kreveta, danas MM radi ručak..rekao je da će me zavezati za krevet ako samo i pomislim da se dignem.. s obzirom da sam imala mali hematom u maternici, doktorica smatra da se on iscjedio jer je krv bila jače tamna...Strašan početak nedjelje...samo sad još da se riješim ove glavobolje....uh...
Prava ovčica stavrno mi te je žao...samo se ti odmaraj...neznam šta ti reći...ak nebude promjene zovi sutra Petrovu...Zrinkič sretno na transferu..Bili hvala Bogu da nije ništa...mogu si i zamisliti kako si se uplašila....samo hrabro...morat ćemo nas 4 na kakvu kavicu....:-) Ja sutra radim test..ak nedobijem...i u utorak beta....
Ajme bili, vjerujem da te dobrano presjeklo. Drago mi da je sve ok :)
Kod mene isto, ali pazim na se, bitno je da je mokrenje uredno, temperature nema
i kilaža mi ista, čak i manja, prije aspiracije sam imala 55, sad sam na 53...
Ali ću svakako ujutro nazvati Petrovu, čisto da znaju situaciju.
I da, rade transfer bez obzira ako postoji blaga ili srednja hiperstimulacija..?
Bili.....čuvaj se.....leži i mazi bušicu...i pozitiva u glavu.
Mary....baš sam si danas razmišljala.....kaj čekaš sa testom?????
Ovčica....tebi će to biti 6. dan transfer???? Radit će ti transfer...tako je bilo i meni....izdržala sam do 5. dana...a dan nakon transfera sam završila u bolnici.....sve manje sam mokrila....opseg trbuha mi se povečao......skupila mi se tekučina.....uf!!!! Meni su tad rekli već na ultrazvuku da idem u hipestimulaciju......a neznam više jel je bila sestra Irena ili Sanja.......neću nikad zaboravit kad je rekla.....a to će bit trudnoća....sve hiperice ostanu trudne. I meni je to bilo to!!!!
Cure.....držte se sve!!!!
Ma no zrinkič, moj transfer je u utorak, 5-ti dan,
tvoj je u srijedu pa sam zato rekla da smo zaredale jedna za drugom :)
Meni je danas zericu lakše, brijem da mi se smanjio stomak.. mm je okljevao
s odgovorom: paaaaaaaaa, a je malo :)
Dobro Mary.. jesi se popiškila do sad! Daj rezultat!
hahahahha mislim da smo mi više nervozne nego Mary :-)))
Da li koja od Vas možda zna kad se dr. Pavičić vraća s godišnjeg? ja sam danas trebala na pregled ali se ne usudim drndati u autu, a nitko mi se ne javlja na tel da javim da neću doći i da mi da drugi termin, željela bih baš s njom porazgovarati.
Curke moje ja popiškila test sa drugom jutarnjom mokraćom i naravno negativan je...izgubila sam svu nadu....:-(
mary ne mora to još ništa značiti, ima puno priča gdje su testovi bili negativni a bete pozitivne. ja navijam i čekam tvoju betu, testove ne priznajem :love2:
Ma već sam sada u komi...tak da se ne nadam pozitivi..budem sutra napravila betu ako ne dobijem pa ćemo vidjeti....
Mary :heart:
Ma izgubila sam svaku nadu :-(:-(:-(....radila sam pregnancy test...ak ima da je kome bio negativan a beta pozitivna nek mi se javi....
Mary draga... sutra je beta, bude ona pokazala što je.
Drži se.. i nemoj da te ovo obeshrabri, nama je ovo prvi puta pa su i nade velike,
vjerojatno i prevelike...
Bude to sve u redu, kako meni moja šefica zna reći: kozmička ravnoteža će ti sve vratiti :)
mary,ja se ipak duboko nadam da će beta ipak biti pozitivna..:heart:
zrinkič,prava ovčica ~~~~~~~~~~~~za uspješan transfer i još uspješniji ishod-za pozitivne bete..
sljeme,kako si ti? koji je plan za dalje?
konfuzija,kako tebi prolaze dani?
Ma sve sumljam....a neznam šta više reći....hvala vam svima na potpori...ljubim vas...:heart:
mary izdrži još do sutra :love2:
milasova pa evo, dobro je, plan je takav da čekam godišnji, odmor preko ljeta a onda najesen ćemo vidjeti kada i kako i što. brzo će... ti? aktivno čekaš 10-i mj.? :mrgreen:
milasova pun ti je inbox :-)
jesu te zabilježili u petrovoj za lijekove nakon neuspješnog postupka?
aktivni smo,aktivni..čak mi je M kasnila 4 dana,ja se ponadala jer mi nikad ne kasni kad ono evo je :evil: ..moram zvat početkom 9 mj.vjerovatno će mi tad dat lijekove,ciklus bi mi trebao biti sredinom 9 mj..
možda se i vidimo:)
obrisala
Hvala sovice.. :)
Pokušavam dobiti Petrovu, ali bezuspješno.. meni su u labu samo rekli da dođem u utorak prije 8
na odjel, a budući da mi je prvi transfer.. kako to ide??
Isto mi treba spavačica, papuče..?
Transfer se radi gdje i aspiracija ili...?
Ostajem ležati poslje..?
Neki savjet možda :)
ovčice,
za et ti treba sve isto kao i za punkciju( od stvari)
Kad te pozovu onda opet ideš gore na prvi kat, u prostoriju do one u kojoj si obavila punkciju...ali o tome ne moraš brinuti jer će te sestra voditi.
Nakon et-a te furaju s krevetom opet u sobu 112 gdje ležiš 2 sata i nakon toga bi trebala dobiti otpusno pismo i ideš doma.
Ako slučajno otp. pismo ne bude gotovo možeš za par dana doći po njega.
od terapije ćeš imati utriće 3x2 i folacin 1x dnevno.
sretno !!!
Hvala na brzom i detaljnom odgovoru :) :)
Ja sam 99% sigurna da ću danas dobiti....koma se osjećam...odoh spavati da nemislim puno....nisam trebala raditi taj test...samo sam so gore napravila....:-(