Nemojte molim o umjetnima, ne idemo na umjetnu nego potpomognutu oplodnju.
Baš je ružno vidjeti to umjetna, jer tu ništa nije umjetno
Printable View
Nemojte molim o umjetnima, ne idemo na umjetnu nego potpomognutu oplodnju.
Baš je ružno vidjeti to umjetna, jer tu ništa nije umjetno
Potpisujem Vrci, ja osobno kad cujem rijec umjetna odmah mi skoci tlak. U tome nema nista umjetno.
Ja sam navikla na to od ljudi koji nisu u mpo. Ali kad same prolazimo kroz to, onda mi baš bude još ružnije
Inače, ja i dalje čekam svoj FET, nikako da nam krene kako treba...
Vrci nadam se da ces uskoro po svoju mrvu. Ja sam u petak imala punkciju, dobili opet jednu stanicu i nakon sto sam odplakala i sve prekrizila eto moja mrva se danas vraca k mami na cuvanje :)
Ajoojjj cure,pretpostavljam da je ovo "umjetna" meni upućeno.Sorry,i je,ružno je za vidit/čut,al mi bilo brže za napisat... "umjetna" ili "potpomognuta oplodnja" je postupak isti,srce para svakako,a sad kako neko doživljava postupak,njegov je problem.Ljudi koji nisu u tome,ionako veze nemaju šta je "TO",koliko se god trudia objasnit njima je sve to umjetno,a mene baš zaboli šta oni misle i kako koja rič zvuči/izgleda..Ja najbolje znam kroz šta prolazim i šta želim,a sad jel to neko naziva umjetno,poluumjetno,prirodno,potpomognuto i sl. njegova stvar i stvarno mi ne pada na pamet da se još i oko toga zamaram.Želim samo jednu malu i zdravu bebicu za koju želim reć da ona nije ni umjetnom ni potpognutom oplodnjom došla već da je ona moj dar s neba..(pa nek se onda misle:mrgreen: )
Radije onda piši mpo, kraće je :mrgreen:
Jolice, moj sinek je beba od 1 punktirane i 1 vraćene js. Tako da sretno :)
Inače za mpo i umjetno - trebamo se zamarati, ali ne znam ja lijepo rječito to pojasniti
Vrci,
ja sam na forumu tek 3 miseca,tako da baš ne baratam skraćenicama,ali naučit ću:-) ,al i dalje stojim pri svom da me stvarno al ono baš stvaaarnooo nije briga kako ko šta naziva,doživljava i kakav je kome sklop u glavi vezano za mpo :mrgreen: Ne živim od tuđih mišljenja,i ne dira me niti malo šta misle za moj pokušaj ivf,a još manje da ih ispravljam i bavim se njima..imam ja svoj problem i u njemu su uključeni meni najbliži ljudi do kojih mi je stalo i njima je stalo do mene a viruj mi da oni vrlo dobro znaju kroz šta prolazim i kako se šta naziva i to mi je najbitnije,a za ove druge nebitne u mom životu me zaboli :coffee:
Jolice, sretno na transferu. Javi kako je bilo.:ghug:
Jolice, jesi ti kod Skvorca? Kaj si ponjela sa sobom na punkciju? Jesi uzela anesteziju?
Lenich da ja sam kod Skvorca, ne treba ti nista jer sve dobijes kod njih. Isla sam uz anesteziju i to mi je super. Kada ti imas punkciju?
Jucer sam radila test, bio je blijedo pozitivan, danas vadila betu, 2.4. Biokemijska ocito... Imala sam osjecaj da je to sad to. Ali eto , sreca nije bila na nasoj strani. Sad ponovno idemo, sa lijekovima prije transfera smrzlica.
Lenich u koliko je punkcija? Ja isto idem danas na transfer popodne.
Jolica, punkcija je u 17:30, a moram biti tamo u 17h. Kad si ti?
Hej cure.. ja sam danas imala punkciju u Škvorcu i od 8 većih folikula i još par manjih dobila sam samo jednu stanicu.. užašno sam razočarana, jedva sam čekala da izađem iz klinike i uđem u auto da mogu briznut u plac... Sumljam da će doći transfera uopće a kamoli do trudnoće..
Ja moram biti u 18h. Sretno :)
Iva skroz te razumijem, prosla sam to u petak. Od 6 folikula samo 1 jajna stanica ali eto ona je bila dobra i idem danas na transfer. Nista nemoj otpisivati do kraja. Sretno :)
Ja sam rekla bez anestezije jel imam jednu i brzo je gotovo. Sad si ipak mislim da bi mu rekla kak sam se predomislila. Kazu mi da mora i ove manje popikati, kaj da radim. Jel kasno da mu kazem da me uspava kad dodem tamo? Ili stisnem zube i odgulim to. :)
Onda se mozda i vidimo, SRETNOOOOOO! Da ti se zaljepi i da dobijes svog andela.
Lenich, za anesteziju moraš biti natašte. A i dr mora znati da mu anesteziolog bude tamo.
Nemam ti neki savjet, ovisno o tome koliko će pikati. Za 1 js ne bih tražila uspavljivanje
Meni je dr.reko da svakako moram biti na taste. Od 12:30 nista jesti ni piti. Ma budem ja to nekako, bol prode, samo da nije prazna.
I meni je u petak bilo koma kad mi je reko da je samo jedan nastavio rasti. Kakve su meni onda sanse da cunid jednog dobiti dobru jajnu stanicu i da ce se oploditi...ali nadam se do kraja!
Lenchi i Jolica30 sretno danas..
Lenchi što se tiče boli nemoras se bojat punkcije, nije tako strašno, ja sam imala prošle godine u beti+ bez anastazije al bila su samo tri folikula i nije bilo nešto strašno, dobila sam u venu neki koktel normabl i jos nešto za bolove pa sam bila u polusvjesnom stanju.. Kod Škvorca sam uzela Anastaziju jer sam imala dosta folikula..
Jesi ga pitala za nešto protiv bolova da ti da?
Nisam, budem danas. Mozda zato moram biti nataste... Hvala na podsci! Ovo cekanje me izluduje :(
Lenich nažalost, ne možeš se predomisliti, dr. treba znati unaprijed ide li anestezija ili ne.
Molim te ako uloviš vremena pitaj ga jel ima kakav info o produžetku ugovora. Znam da je bio na sastanku radi produženja ugovora, pa me zanima jel dobio kakvu povratnu info.
Odmah ti kazu jel ima jajna stanica i kakva je? Kad muz mora dati svoj doprinos :)
Nakon nase punkcije?
Da, premjeste te u sobu za odmor i doktor ti dođe rec koliko imaš stanica.. a dali su dobre i jesu li se oplodile saznaš sutradan..
Znaci jos malo cekanja, dobro...
Budem ga pitala za produljenje ugovora.
Javim vam kak je proslo.
Muž daje doprinos prije tvoje punkcije.
Sretno!
Lenich imas poruku u inbox-u
Jolica30 i Lenich Sretno danas :) Drzim Vam fige da sve bude ok.
Frixie,
al ti takvi "zatucani" ljudi,a nažalost ih ima neće govorit da je sigurno prehlađeno jer je iz potpomognute oplodnje,da je kasnije progovorilo,prohodalo i bla-bla-bla je jer je iz potpomognute oplodnje?! Možda bi bilo najbolje da kažem da mi je dite donila roda:lol: Đaba tebi/nama sve kad je njima to sve isto (umjetna/potpomognuta) - ne može se kriva Drina ispravit..nikad.
Dajte cure,ostavite se gluposti,ja sam ovde da nešto naučim od vas,a i tu sam ako kome ja mogu pomoći,a vi se vatate tako nevažnih,dječjih stvari i važete svakome rič po rić i nastane debata oko čega..oko gluposti,a to pomoć nijednoj od nas neće.A sad umjetna ili potpomognuta u mom slobodnom prevodu znači :"Nije govno već se pas posra".Ispričavam se na izrazu,al sam stvarno morala.
Lenich kako je bilo na punkciji? jesi dobila nesto za ublažavanje boli?
Nek se lijepo oplodi i dijeli i nek bude dobitna! Sretno!
Lenich sretno, drzim fige da sve bude ok.
Hvala curke i ja vama!!! :*