da, Zakonom o pomognutoj oplodnji donesenim u srpnju 2012. u Hrvatskoj je dozvoljeno zamrzavanje embrija
Printable View
Tin kako ti guras ove dane do bete?
Evo ja ti saljem malo dobre vibre~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-)
A mene vec lagano vata ludilo :cupakosu:
stalno sam u nekom društvu, nemam kad ni razmišljat. sreća pa sam krenula na posao, pa nemam kad proučavat simptome. a kad dođem doma, muž uvijek zovne prijatelje pa se družimo. Kad ćeš ti uradit test? meni je danas 5 dan od transfera. imaš ti nekih simptoma?
Jedino sta me cice bole i piskin cesto,ali sve to prepisujem utricima i brevactidu. Danas san i manje napuhana..
A test bi radila da mogu :lol: ali zbog injelcije brev. je jos rano. Beta mi je u pon. pa mozda piskin testic u ned:štrika:
TinkerBell i ja sam mislim neki 5-6 dan od transfera bila manje napuhana ali cike su me rasturale i mučnina koju imam i sad ..ja sam testic radila 6 dan al ja sam primila decapeptyl ona nema betu..
Sretno i da ugledas plusic i kasnije pozitivnu betu ;)
mene su samo grudi napete, međutim i prva dva postupka je bilo tako prvih 10 dana tako i onda se samo izduše, i znam onda da ću dobit nema potrebe radit betu. šta ce sad bit ne znam, mada me i lijevi jajnik trnuo u početku.
Tin ja navijam da se cice ovi put ne ispusu!!! Zavrsit ce to na dobro za sve nas na kraju svega,vidit ces. Samo triba malo vodit borbu zivaca i strpljenja ! :-)
Mene jucer uvatila jaka bol u predjelu m. i jajnika i danas me ne prestaju bolit jajnici... sve me strah da cu procurit jer tako me boli i za M...:-(
Kao što sam i obećala,i kao što su meni vaše priče pomogle,nakon transfera,osluškujući svoje tijelo,u nadi da ću i ja nekom od vas pomoći pišem svoje simtpome nakon transfera(bio je pozitivan ishod)
Nakon punkcije uz anesteziju,prošetala cijelim gradom,otišla u arenu centar i šoping,a kasnije i u kino..tek kasno navečer doma.Prvih dana odmarala,jer sam imala lagani hiper,a kad je prestalo boljeti,očistila sam cijelu kuću dan prije transfera-nakon toga sam mislila da ću prokrvarit odmah,toliko me boljelo da ni jake tablete nisu pomagale,,ni ujutro prije tr.ja sam popila mislim dva voltarena)
Dan transfera-nakon što sam se jednostavno potrbuške otkotrljala na drugi stol,sestra se uhvatila za glavu,a ja sam joj rekla"vi ste mi rekli da mi moje mrve neće ispast,valjda nakon ovog ni neće"...laganini sam ponovo otišla u šoping u westgate,ono svaka klupica moja,korak po korak...vožnja po staroj cesti do doma 4 h(lijep je bio dan)..kasni ručak u restoranu,opet tek navečer doma
1dnt-bol u preponi,nogu nisam mogla dignut,nit sagnut se,ko usporeni film sam bila..probadanja,bolovi u jajnicima,nemogućnost spuštanja u čučanj..,kao da me netko reže,kad mirujem ok, i prduckala groznoj,edino sam taj dan mirovala do kasno popodne(onda odlazak na neku fešticu,samo sam sjedila),plačljivost na gluposti,otišla spavat u 9 i pol
2dnt-laganini šetnja uz more,,uspuhana.usporena,napuhnutost,zatezanje,pipi jako neugodno i malokoličinski,trebam se dobro skoncentrirat na to,ali bolje nego dan prije, obiteljski rođendanski ručak,predvečer prijateljev rođendancijeli dan okolo...hodajući prdac..uz emotivnost-katastrofa
3dnt-odlazak kod svoje dr,čekanje dva sata,šoping,i natrag čekanje kod gin,,pa u grad ..osim standardnih prdaca,zategnutosti.,probava koma,jedva sam čekala doć doma...hrana me ne privlači
4dnt-izrastao neki prišt na desnoj strani brade,ogroman...bolovi kao da ću procurit svaki čas,za poludit boli,zateže,pogotovo na dnu skroz nisko...kad se brišem ugledam neko smeđi trag krvi???pomiješani sa sluzi..ali samo malo...gotovo,kraj,luda priče..još me leđa rasturaju.dole,gore,nisko...otišli u božićni šoping,dva sata bauljanja,stajanja...zatim ja sama u auto i okolo...navečer mislila popit nešto za bol,ali nisam..nesanica,da ne spominjem...a tek vrućine i preznojavanja u krevetu...nula bodova za hranu
5dnt-sto kao i 4,indentično,osim tog traga...i da iz čiste znatiželje napravim test...neka blijeda sjena nečega,ali vidjljiva...
6dnt-božić...jutarnji test pokazuje dvije crte,,,slabija,ali dosta jača nego prije...ali ne veselim se,ne govorim nikome ništa...šetnja okolo trsata,zatim obiteljski ručak,sve laganini....zijevanje samo tako..100 puta...leđa,napuhnutost..i dalje...ali manje dole boli...u toku noći kod okretanja u krevetu ko da me netko nožem reže...ne dišem..nikakvi nagli pokreti..
7dnt-šetnja uz more,ponovni test crtica je sve jača...ali i probadanja,žiganja,presjeci...kihanje...bez razloga...prduckanje uvijek..cice jače napuhnute,bole,ali ne jako,neke plavkaste žile...osjećam da bubre..slatko me neće...
8dnt-drugačiji test,ista pojava..crtice su dvije...šetnja,ali sve laganini,uspušem se ko slon...odmarala cijelo popodne..boluckanja,prduckanja,kihanja...štrecanj a.trbuh ko balon..ne pomažu šljive,donat,med,voda...koma
9dnt-ujutro 2 debele crte.ali i dalje šutim i ne veselim se,kao da se to mene ne tiče..napokon wc...šetnja okolo trsata,ali već pri kraju osjećam bolove one iste s početka priče...i jedno dva i pol sata u komadu,luda,boli...a trebam dobit m,14 dan od punkcije..drugi popodnevni test još uvijek ima dvije crte...kad odmaram i ležim ok je...probadanja nožem kad kišem..činilo mi se kao da se trbuh malo ispuhao i sad je cijeli okrugli i nije tako tvrd...bradavice tamne...cice ne bole baš kao prije...
10dnt-počinjem radit..jutarnji test dvije crte...leđa rasturaju,ne mogu dugo hodati,jer me dole počinje boliti,a kad sjedim umirem od leđa...sakrivam trbuh,ne mogu više ništa zakopčati osim tajica...zijevanje samo tako...dole naoko mirno,ali napeto...
12dnt-stara godina,vadimo betu i luđački očekujem rezultat,dolazim u mediko,kad sam vidjela neke velike cifre,počinjem plakati ko luda,žene na šalteru me gledaju,nisu znali dal je to dobro ili ne..jedva im uspijevam reć da mi je ovo najbolji božićni poklon=495.9!!!
ne govorimo još našima,samo pojedine osobe znaju,jer...
14dnt-2.1 2015. vadim drugu betu=1391!!!
možda su obje mrvice tu...
sretni smo,ali i prestravljeni...što dalje,da li će bit sve ok...hvata me i jaka prehlada-grlo,šmrcam,kašljem ,kišem..imam osjećaj da će mi ispast te mrve...
Evo...nadam se da sam barem nekom pomogla,jer znam da sam ja luđački iščitavala svaki ovaj post o simptomima..ali opet,svako tijelo je drugačije,i svaka trudnoća sama za sebe..Cure sretno
bubica zubica, sve sam iščitala i zasuzile mi i okice od sreće, kad sad na dnu potpisa vidim kiretaža :-( :ghug:
Tinker i ja se nadam da nece ispuhnu :-). a po tvojim simptomima rekla bi da si ti trudna. Sta je problem kod vas?
Nas problem je da problema nema! :lol: idiopatska,ja i moj M smo idioti!! Hahaha ne znamo kako napravit bebu pa se vucemo po klinikama! Hahaha
Cak je jednom i dok.rekao da je lakse kad znaju sta je,al kad sve zbrojis na kraju ti tako i ispadne. Ovako se nemas za sta uvatit pa malo ovako pa onako.
Imali smo 3insem. i ovo nam je drugi IVF. Vidim sta sve cure prolaze i kako uspiju na kraju pa mi to uvik da snage. :-)
Kako ti Tin? Ovo ti je 6dnt ako dobro pratim? Jesu cice jos u punoj snazi?
Veliki kiss :-*
curke imam molbu ...moze mi koja od vas koje naručujete piš testiće sa neta na pm poslati link koje uzimate ...unaprijed zahvalna! :-)
Drama gueen ja ti nisam narucivala testove..
A mene grozno boli kao pred M..:-( danas je 11dnt,cice maloo bole al me dole rastura. U pon mi je beta a sutra se mislim da napravim test da me pripremimalo da se ne skljokam kad mi da nalaz :-)
Sve mi se brka u glavi,nadam se ali bol cili dan ne prestaje
TinkerBell tako je i mene rasturalo bas taj dan kad sam trebala dobit,bila sam uvjerena da stize M, testic sam napravila i ostala u soku kad sam vidila dvije crtice....cak ni tada nisam bila uvjerena haha
Sretno!
TinkerBell i mene je trbuh bolio i to dosta ali nisam bila previše napuhnuta cak sam i pristići dobila kao pred vjesticu ..Jedino su me sike rasturale
Hvala ti micamaca30 nekako si me utjesila:taps: ujutro cu radit test pa sta bude biti ce.. pokusat cu se ne sekirat
Tin kako mi guras?
TinkerBell javi rezultat testica ja navijam i molim da bude pozitivan ;)
a tako, napeti smo i ja i muz ko mujini tregeri :-) naj radije ne bi radila nalaze, ako dobijem dobijem
Adriaa hvala ti :-*
Test negativan..:-( ..a ja se taman ponadala,stomak se smirio a cice me ubivaju kako nikad nisu..tjesi me sta mi je danas kao 27dc pa mozda test nema pojma...ugl sutra vadim betu pa javim svakako,pa kako bude..
A je 12dnt..znam da ima jako malo nade al dobro..odmorit cemo malo pa cemo ic po mrvice na ledu :-)
TinkerBell moje iskustvo s testom uzmem dva testa clear blue testiram se 5 dan od transfera test -
I sad meni ide na živce onaj drugi test a u sebi sam se bila pomirila da nista uzmem taj drugi test 6 dan popodne ppoljskim ga kad ono +
Eto želim da i tebi bude tako i da beta bude troznamenkasta velika:*
TinkerBell drzim fige da te sutra beta iznenadi. Ne znam koji test si radila, ali cesto je ovdje bilo cura s negativnim primastickom i betom od tri znamenke :-)
Cure moje drage hvala vam puno ali evo beta negativna...bit ce bolje drugi put! :-)
Skupit cemo snage i idemo dalje,nema odustajanja!!!
Moze li mi netko rec nakon koliko vremena je dobro ic po smrzlice?
TinkerBell bas mi je zao punooo sreće za dalje
TinkerBell, zao mi je zbog bete. Posebno sam za tebe drzala fige jer smo i ja moj mm idiopati. Imala sam 4 insm, dva prirodna ivf i jedan stimulirani.Sveukupno pet transfera.Beta uvijek nula. Tako da znam što prolazis! Sad sam napravila pola godine pauze jer sam inzistirala na dodatnim pretragama. ne vjerujem u to da problema nema. Samo ga treba pronaći. Nadam se idući mjesec u sekundarni et. ostalo mi zamrznuto još pet jajnih stanica od prošlog postupka. Ja sam također išla po smrzliće odmah idući ciklus, tj. ne odmah nakon postupka nego se čeka da dođe druga menstruacija, iako sam bila u blagom hiperu.( imala sam 19 jaj. stanica) Moj mi je Mpo rekao da se čuvam tih pet dana od punkcije do transfera i ako ne bude komplikacije ide se na transfer, a ako se zakomplicira stanice i embriji se zamrzavaju i čeka se da se tijelo oporavi. Dakle, s obzirom da nisi imala problema poslije punkcije možeš po smrzliće čim se dogovoriš, dakle moguće već slijedeći ciklus.
Cure, što se tiče raučananja iskorištenih postupaka,ako sam ja svog dr. dobro shvatila iskorišteni postupak se računa ako je bilo punkcije, bez obzira na broj transfera nakon te punkcije ili na to da li je došlo do transfera ili ne. Dakle, šest punkcija šest postupaka. Ja sam imala u prošlom stimuliranom postupku tri transfera i nadam se još jednom ako se oplodi neka od ovih pet stanica, ali sve je to samo jedan postupak.
evo opet ja , zanemarite drugi dio mog posta. o toj temi pričala na drugom forumu pa zabunom napisala ovdje. Ups!!!!
Tinker, odmori malo i ponovo u borbu.
TinkerBell zao mi je zbog negativne bete, i sama sam u januaru prosla kroz to, tesko je bilo sta napisati, meni je doktorica rekla (inace iz Bosne sam) ali pratim i vas forum, rekla sa sacekam iducu menstr. pa onda kad zelim kad budem spremna da dodjem. Eh sad mene zanima da li se piju kontracepcijske tablete kao u standardnom IVF postupku, ili je neka druga terapija, ja bih voljela ako moze to u prirodnom ciklusu, obzirom da imam redovne ovulacije . Kakav je kod vas protokol sa smrzlicima meni je ostala jedna blastocista zaledjena i rado bih odmah otisla po nju. Ako nekome nije mrsko a ima iskustva sa transferom smrzlica da malo napise o tome. Hvaala
Vrijeme, ja sam imala FET dviju blastocista.Nisam pila ništa od lijekova, a prvi put čujem da se uopće piju kontracepcijske tablete u postupku. I ja imam redovno ovulaciju i nisam ih nikad uzimala. Uglavnom fet je ti skroz jednostavan. Dođeš na folikulometriju 8 ili 10 dan ciklusa ovisno o tome da li su ti ciklusi duži ili kraći, to se dogovoriš sa svojim doktorom. On prati rast folikula isto kao i u prirodnom ciklusu ( dakle folikulometrija otprilike svaki drugi dan) samo što se u ovom slučaju čeka da folikul pukne.Taj se dan računa kao dan punkcije. S obzirom da su blastociste petodnevni embriji čeka se peti dan za transfer. Ukoliko embrij preživi odmrzavanje radi se transfer. Dakle, sve isto samo nema onog najgoreg, punkcije i čekanja hoće li se stanica oploditi. Kod mene je jedino bila razlika što sam utrogestane počela koristiti odmah tog dana kad je pukao folikul, a kod ET-a tek nakon transfera, ali i to ti se razlikuje od doktora do doktora. Ja slijedeći mjesec idem u sekundarni et, dakle već sam dogovorila da ću doći deseti dan ciklusa,samo je razlika što ja nemam oplođenu stanicu, nego pet smrznutih ali neoplođenih pa će mm na dan puknuća folikula dati sjeme i tog će se dana stanice podvrći oplodnji. Doći ću treći dan da vidimo što je od toga uspjelo, pa ako ima oplođenih radit će mi transfer.
a ako nemam ni menstruaciju ni ovulaciju?? bez duphastona ili slicnih lijekova bemam uopce menge.. kako onda ide prije transfera?
imam jednu blastocistu smrznutu :-)
25.3. Su konzultacije. Ali nigdje na forumu ne nalazim na pricu slicnu mojoj, gdje nije bilo prirodnog ciklusa prije transfera
Da,ni ja nisam naišla na takav slučaj. Sigurno postoji način, reći će ti sve na konzultacijama. Zanima me kako si onda krenula u sami postupak kad nemaš mengu. Ona je nekako orijentacija za sve. Ne bih htjela bubati gluposti, ali pretpostavljam da si krenula s lijekovima. Možda će tako biti i za FET???
izazvala sam mengu duphastonima (il slicnim lijekom,neznam sad tocno) i onda pocela s stimulacijom..
Valjda ce tako i sada biti, mozda i estrofem za endometrij.. znam da ce mi reci, ali bilo bi mi lakse da unaprijed znam sto ocekivati.. malo je frka kad na cijelom forumu nema slicne price :-(