Ne moras,ja jesam jer onda pravno dobije na tezini
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Sudeci po md-u koji je dva puta imao napadaje bubreznog kamenca, to boli vise nego porod ;) nista nije mogao od boli...
Meni je prvi porod bio sasvim ok i lijep, boli (koja nije bila prestrasna i kod kod samog izgona je uopce nije bilo) i intervencijama (a bio je inducirani porod pa ih je bilo) usprkos. Al moram proznat da mi porod ko porod zaista nije pretjerano vazan - samo da dodje bebica, a za porod lako - pamcenje mi ionako kratko ;) A imam i povjerenje da doktori znaju sto rade - ozbiljno. Al svakako podrzavam svih u nastojanju da im porod bude sto ljepsi i sto vise nalik zamisljenom. Sretno cure!
Sudeci po md-u koji je dva puta imao napadaje bubreznog kamenca, to boli vise nego porod ;) nista nije mogao od boli...
Meni je prvi porod bio sasvim ok i lijep, boli (koja nije bila prestrasna i kod samog izgona je uopce nije bilo) i intervencijama (a bio je inducirani porod pa ih je bilo) usprkos. Al moram priznat da mi porod ko porod zaista nije pretjerano vazan - samo da dodje bebica, a za porod lako - pamcenje mi ionako kratko ;) A imam i povjerenje da doktori znaju sto rade - ozbiljno. Al svakako podrzavam svih u nastojanju da im porod bude sto ljepsi i sto vise nalik zamisljenom. Sretno cure!
Sanjo, sretno na pregledu!:heart:
Sretno i svima ostalima na pregledima! Bmaric, nadam se da ce ti rec da ne trebas vise mirovat!
kakva bolesna osoba moraš biti da svaki dan u 6h ujutro pržiš prokleti luk tako da moram zatvoriti sve prozore jer mi smrdi stan i roba na štriku?
nije to dovoljno, nego je prekjučer luđakinja kiselila paprike od 4h tako da smo se podavili od isparavanja octa.
jel itko ima normalne susjede da se mijenjamo?
cure moze mala pomoc?
da li uputnice se i dalje dizu kod ginekologa?
za kks, urin i ostalo
i gdje se u Zagrebu radi TSH?
jel na Vuk Vrhovcu?
moram krenuti, a nikako se organizirati
Dobro jutro, cure!
Ah, da, muški i bol :D Neću nikad zaboravit svog prvog ozbiljnog dečka koji se sat i pol previjao po krevetu od bolova u trbuhu prije nego je skužio da je gladan (mama ga pitala je li gladan). Zaisata, gdje ih samo nalazim...
Riješila sam misteriju svoje 'rikverc' trudnoće-piše u knjizi da se žena usljed porasta adrenalina kod straha/šoka/iznenađenja može zatvoriti i čak povući bebu natrag u porodni kanal. Ja bih rekla da se to meni događalo svaki put kod moje gin. Žena je jako gruba i kad god sam išla kod nje na pregled bilo mi je stresno. Zato sam se od 'uloživa na prst' kod nje uredno vraćala na 'uloživa za jagodicu'. Isto bi mi se sad dogodilo da odem u bolnicu na pregled. Zovem danas privatnika i dogovaram uzv.
vubs-ja bih voljela pomoći, ali nisam iz Zg. Nama daju uputnice soc.ginekolozi skroz do kraja trudnoće-na ruke. Ne šalju ih sami u laboratorij/transfuziju. Možeš li nazvati svog soc.ginekologa?
Ovo za "prezivjeti" nisam mislila na taj nacin. Ja se radujem porodu i jedva cekam da krene i da svoju mrvu primim u ruke. Vjerujem da je to neusporedivo najljepsi osjecaj na svijetu.
Kad sam rekla "prezivjeti" mislila sam na bolove o kojima zene pricaju, pa i ove oko mene, a neke od njih cak govore da su mislile da ce umrijeti od bolova.
Ja (za sada) gledam porod bez ikakvog straha za mene, bez straha od bolova i sl.
Sretno svima na pregledu!
Jadro, nadam se da necu zaboraviti pitati za mirovanje.
Ayan-imam ja polupokretnu babu do nas. Ne izlazi i stana već 20 godina, koga god vidi na hodniku vuče za rukav s upitima 'štat' mama radi? a babo? Đes se rod'la?'. Iz nepoznatog razloga stenje kao u orgazmičkom ludilu dan i noć i to odjekuje kroz zidove. Bude predivno kad nam se sveti kuća i svi molimo u tišini, a baba stenje kroz zidove. Ne ide dole do kante za smeće pa ga baca kroz proozor dole susjedi u balkon.ta je pak šizofrenična pa si je napravila neko ruglo od tende nad balkonom i ujutro puši i psuje ovoj gore koja guli luk na prozoru i baca.
Evo mijenjam se za koju god hoćeš od te dvije.
Šifra: Go*no za go*no
:D
Baš sam na to mislila-teško je odvojiti porod od bolova kad su oni neizostavni dio procesa. Ja sam morala prihvatiti cjelokupni opus svih psihičkih i fizičkih manifestacija poroda da bih uspjela doživjeti njegovu ljepotu. Riječ 'preživjeti' mi je bila prisutna samo na prvom porodu: samo da preživim bolove, samo da bebica preživi, samo da ja preživim...u drugom porodu sam se oslobodila tih misli i bilo mi je puno ljepše.
Sretno svima danas na pregledime! Vratite se s dobrim vijestima.
Mene čeka jurcanje po gradu-vrtić, Muller, Mup...
QBee, hahaha :) ja sam poprilicno sigurna da je njega to zaista bolilo vise nego mene trudovi... blazene injekcije voltarena i infuzijski kokteli i ko ih izmisli. Stvarno je bio jedva ziv... je, da njemu ne bi nikad priznala da ima sanse da to boli vise ;)
Mene nocas uhvatilo nesto, ne znam sto. Uglavnom odjednom me uhvatila bol s lijeve strane, koja se sirila na trbuh i ledja i postajala jaca, i onda me pocelo popustati. Trajalo mozda sve ukupno minut. Jedan put i to je to.
vjerujem..., urin i kks radiš u domu zdravlja, ja sam tamo radila i tsh isto.
VUBS uputnicu pise ginic. Ali urin, kks mozes kos ebe u gradu u labosu odraditi. A tsh, daj vidi privat labos. Mozda te gorivo do zg kosta vise? Ja sam tsh zajedno sa urinom u labosu dom zdravlja odradila.
tsh ima i po nekim domovima zdravlja napr. vrapče
Hormone stitnjace uvijek vadim privatno. Dođu me nekih 180 kn a nalaze dobijem na mail. Dok ovako dojašem do bolnice, pa po nalaze, pa cekaj red.
Koliko je to hormona? Ja sam vadila tsh i ft4 (il tako nekakko), svaki za 60 kn. Vidjela sam da ih ima i po 90. Onda sam skužila da sam u domu zdravlja vadila tsh, samo nisam imala nalaz, i bacila 60 kn. A laboratorij ko laboratorij.
Meni je i u ovoj trudnoći tako teško vaditi krv. Jednostavno ne curi i žila me boli. Na kraju si mi vadili iz prsta.
hvala cure
ma da, sjecam se da sam prosli puta za taj hormon hodocastila po bolnici, pa opet po nalaze
bolje ga privatno izvaditi i nemas hodanja
da, sad se sjecam da sam kks radila u domu zdravlja
Vadim ona standardna 3 hormona. Ne znam na pamet koji su.
Meni nikad niti u jednoj trudnoci nisu vadili hormone stitnjace,niti ikad u zivotu.Valjda moja dr ne salje...
Ja moram zbog hipotireoze. Nije nista rutinski. Hormoni su mi dosta divljali u prvoj trudnoci pa da vidimo cisto kakvo je stanje.
Obavila pregled, sve ok, jos sam zatvorena. Ne moram vuse mirovati. Bebac ima oko 3100 i dug je oko 49 cm.
bmaric-super!
ajmo i ostale-dajte dobrih vijesti
Ja sam se upravo naručila za četvrtak navečer na privatni pregled-napravit ću ctg, uzv i pregled. Možda i asc ako sam otvorena. U četvrtak ću biti 38+5tt. I to će mi biti zadnji pregled ako rodim do termina.
Ponijet ću svoju jastučnicu da legnem na nju za vrijeme ctg-a, na miru i u tišini ću slušati malo bebine otkucaje srca, na uzv ću ga ispitati sve što me zanima i još dobiti sličicu male Maše :) Osjećam se sad lakše nakon što sam donijela odluku i rezervirala termin. Nemam straha od tog ginekologa-on mi je bio na prvom porodu. I uvijek navija za ženske bebe :D Ima ugodan glas, smiren je i nasmijan. Sitnice, zbam, ali meni nekako puno znače.
i sad sam se odmorila opet i odspavala sat vremena i idem s curama u park i u knjižnicu nakon vrtića. Sve smo priče sinoć pročitale što smo podigle. Jutros su me odmah pitale hoćemo opet na igralište i u čitaonicu-jako im se svidjelo. Ajde dok sam u komadu i pokretna-idemo, što ne. Ispunjava me kad su mi njih dvije sretne. A i zdravije su mi što su više vani jer u vrtiću pokupe svakojake viruse pa se inkubiraju u stanu jer ih muž ne želi vodit van baš prečesto.
I dalje ne kontam kako je mene mašila ova prehlada što su je svi troje imali. Možda neki trudnički obrambeni mehanizam prije poroda?
Imam jedno nevezano pitanje za ovaj podforum općenito-ispričavam se modovima: predala sam papire za stariju za osobnu i dobila onaj kartončić 'potvrda o podnijetom zahtjevu za izdavanje osobne iskaznice'. Može li ona s tim papirićem u EU? (dobro, u Bosnu, ali nas puštaju na osobnu u Bosnu)
QueenBee 26.9.2016. (Ž) 15.9.
Tajci66 30.9.2016. (Ž) /16.9.
Jadranka 2.10.2016. (M) /20.9.
bmaric 10.10.2016. (M) /13.9.
*sunshine* 16.11.2016.
Ayan 30.11.2016. (Ž) /20.9.
Milenche 5.12.2016. (Ž) /22.9., 27.9.
Lola32 6.12.2016.
Viki88 15.12.2016. (Ž) /13.9.
Tanita14 9.1.2017.
Sanja 22.1.2017. (Ž) /13.9.
Leona29 23.1.2017.
Sadie 1.2.2017. (Ž)
ljube555 2.3.2017.
Vjerujem u bolje sutra 27.3.2017
Pitala ja gin za ono pucketanje. Kaze da je puno trudnica pitalo, ali da se ne zna od cega dolazi. Uglavnom nista za sto se treba zabrinjavati.
I zaboravi pitati da li trebam stati s Mg... :-/. Naravno da sam zaboravila kad sam bila sva van sebe od srece sto napokon smijem na noge.
Rekla mi je da pratim pokrete. Kad rucam da legnem po ure i trebalo bi biti bar 5 pokreta. Ja lezim vec 20 min i imala sam ih bar 50.
Bmaric bas mi je drago da je sve u redu. Napokon sad mozes odahnut. Jel nam Sanja danas na pregledu?
I ja...