Ja sam super-netko pitao :D
Odspavala 2h bez trudova ikakvih. Preporodila se! Sad mi se ide van negdje. Ali ne na kavu s netrudnim zenama vec onako negdje u npr.sumetinu brat gljive :D
Printable View
Ja sam super-netko pitao :D
Odspavala 2h bez trudova ikakvih. Preporodila se! Sad mi se ide van negdje. Ali ne na kavu s netrudnim zenama vec onako negdje u npr.sumetinu brat gljive :D
Ja bih van iz kuce!!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Krivo sam se mozda izrazila. Mislila sam na kolicinu plodne vode.
Tajci-znaci uzv samo pregled? I ctg? I bez cackanja dole-to je super.
Da, samo uzv su mi radili. Bez ctg-a i vaginalnog pregleda. Ne znam dal je to tako praksa il au ipak trebali bar jos ctg napravit. A draze mi je da nisu cackali dole ioako sam mislila da ce pogledat dal sam otvorena :/
QB sretan rockas malenoj.
Sanja i sadie cestitam od srca :)))
QB sretan rodendan tvojoj djevojcici :)
Sanja super vijesti!!!! Uzivaj sad!!!
QB sretan rodendan curici!!!!
Hvala, curke, na cestitkama :)
Odveli smo cure na ogledni sat H.Doron-a jesam ponosna na svoje pametnice :) i eno sad tajo boca svjecice na Ledo tortu. Nema sanse da bi uspjela nesto skuhat ili ispeci danas. Tako mi je muka i zeludac mi se prevrce-jedva sam trgovinu prezivjela.
Kontrakcija ima ali sporadicno. Sto se noc primice, sve sam nervoznija. Ne znam zasto-jedina misija zadnjih pola sata mi je bila da se dokopam svoje sobe i kreveta
Tajci-sve volimo znati jesmo otvorene, a rijetko kojoj pase da nas se cacka dole :D
ja se ponekad sama pregledam
Tajci, imas sto simptoma pred porod?
Nemam Jadro nista. Jedino me leda malo bole od jutros, al kao misici. Ne bol koja dode i prode nego konstantna.
Od muzevog kuma zena rada pa sam sad sva na iglama. Sporo se otvarala, al sad je dobila epiduralnu pa ju bar nece bolit...
Jel ima kod tebe kakvih simptoma?
Hvala :)
Evo ja se rado rastanem od svih ovih simptoma:
-svojoj dvometarskoj Jadri HP expressom saljem svoj bijeli iscjedak da podeblja onu zelenkastu gvalicu od prije neki dan. Sluzavu ti srecu zelim!
-dragoj Tajci saljem ovaj svoj prst otvorenosti-i saljem ga po postaru najdebljih cevapa od prstiju sto ga mogu u Slavoniji naci. Nosi ga s ponosom!
-mojoj nesudjenoj douli bmaricki pak po golubu pismonosi (moze i galebu cervixonosi) saljem svoje kontrakcije-rasporedi ih, draga, bolje nego ja!
-mojoj Milenche, mojem alter egu, saljem preporuceno ovo malo cervixa sto mi ostalo. To je carobni cervix koji se moze rastezat i skupljat po potrebi i nepotrebi. Nadoštukaj ga na ovo sto ti je ostalo-imat ces dosta i za masnicu napravit.
-Leona, mila, tebi saljem svoju burmu da podebljas onaj svoj prsten dole.
A ja cu pocet tecaj kukičanja jer mi je dosta ovog poroda koji nikako da se ulovi kako treba.
Hahahaha QB, kako si ti to lijepo nama rasporedila. Bas ti hvala :) kad bi to tako islo :)
Hahahaha!QB,tako si me nasmijala!Rado prihvacam sav ostatak tvoj cervixa,cuvat cu ga,maziti i paziti jos dva mjeseca...
A pofali li kome plodne vode nek mi se javi,pa cu mu ja sav svoj visak dati sistemom spojenih posuda.Trebamo samo cijev!
:lol::lol: kraljice sve po redu!! Jeste me nasmijale!
Zelim svima lijepe snove, i da QB ujutro probudi nas vijestima stigla curka ;)
Jos jednom svima hvala na podrsci i isprika na gnjavazi! Mislim da cu samo utonut u san bez stresa, nocnih mora...
:ghug: :*
LOL-trudnicka burza u punom smislu rijeci
Sanjo-mirno spavaj nocas! Zasluzile ste :)
Jutro cure!
QB, bas si me nasmijala... rado primam tvoje kontrakcije, ali pls salji mi ih u ponedeljak, jer tad punim 37 tt, pa sam u terminu.
Pa kad vec dijelite i primate, imam i ja cervixa viska. Sad kad mi vise ne treba, on se stisnuo i tvrd, pa izvolite posluzite se.
A ako netko ima kondicije viska, saljite mi, jer je moja nakon 5-omjesecnog lezanja ravna nuli.
Cure, bas ste lude!
Ja saljem kile viske :D
I ja saljem kile :trci::trci:
Dobila sam 10kg.
Al se tjesim, malo sam prisluskivala trudnice na vaganju :mrgreen: I sve su bile u tt u kojem sam i ja (+-2,3tt) i ni jedna nije dobila ni kilu!!! Al su teze u startu od mene sa mojih 10+
Al uopce se ne zamaram... :kuhar::njam:
Kakvo fuj fuj vrijeme kod nas. Kisa samo sto nije pala. Popila sam kavu-nije mi sjela. Pa popila casu mineralne-nije mi sjela. Pa pojela napolitanku-isti ucinak. Pokusala s pitom-isti drek...
Probudila se nakon 6 sati sna, sama od sebe, i ne bi zaspala opet-nema sanse. A svi spavaju, fino prohladno-dusu dalo za kunjanje. Ali jok.
I protrljam trbuh-jos je tu...prva pomisao: je li danas taj dan?
Nije.
:štrika:
Sanja, ja sam u 20 tt dobila 5 kg i to je nis. Nit ne vidim di su. Al racunam da cu dobiti vise od ukupno 10. U prosloj t sam jako brzo dobivala na kilazi, ukupno 25 kg. Al sam krenula s malo kg. Ovaj put mi je ostalo 7 kg od prve curke pa je red da manje dobivam (ovaj put sam dosta aktivna i jos nanasam bebu od 11,5 kg). Svi ti brojevi su individualni.
I ja sam u sve tri krenula sa kilazom idealnoj mojoj visini. A u svakoj trudnoci dobila 30kg! Strasnooo! Iako mi kazu da dobro izgledam sada ali svejedno voljelja bih da ne dobim vise ni grama :D
A ja sam do 28tt dobila 7 kg i gestacijski dijabetes...
Sva sam u vaganju svega sto pojedem i gladna...
Ja se uopce ne zamaram kilazom i ne kuzim zasto je to vazno trudnicama. Bitno mi je da je sve u redu sa mnom i bebom, a kile cu skinuti. Koliko mi je stalo, a ovaj put cu se potruditi jer ne planiram opet trudnocu.
Al kazem, ak je sve u redu. Unatoc dobivenim kg, gorkasta sam :) pa nije problem.
29 tt i +3 kg.
Ako mi jos koja baba veli kak imam veliki trbuh i da cu roditi veliku bebu nabavit cu si elektrosoker i upotrijebiti ga. Kunem se.
QB nisi li ti danas na ctg-u
Radije cu se dati u setanje. Prestala je kisa pa mogu s curama van. Trebam caj od lista maline a ne mogu ga naci-zna li koja gdje ga ima?
Potice trudove navodno
Mogla bi se prosetati do biljne ljekarne mozda
Ja danas bila kod frizerke - juhuuuuuuu.
Stomak mi cijeli dan ful tezak, na wc-u sam svako malo, ne pase mi ni stajanje, ni sjedenje, ni lezanje, ni u jednom polozaju se ne mogu namjestiti.
Joj, cure, kako sam neplanski imala dobar izlazak! Prvo sam cekala cure pola sata da idemo van i onda poludila pa otisla sama. Bauljala po Kauflandu (nema caja od lista maline) pa lagano kuci. I skuzim da mi se ne bude u kuci i pozvonim svojoj ekipi da sidju dole-i odemo fino prosetat se do grada, sjednemo u neku pecenjarnicu, najedemo se momacki i fino kuci. Tako da sam ja lajsala tri sata vanka. Cure jedu kruske pa ce u krevet, a ja otusirana zalegla i cekam sad hoce se ista dogoditi.
Hormoni mi divljaju-sretnem kolegicu s posla. Prvo pita jesam li jos u komadu (a ja:grrrr), onda mi kaze da sam samo stomak dobila (a ja:awwww) i onda digne obrve kad kazem da ce porod skoro (ja opet: grrrrr)..tako da sam u potpunosti neuracunljiva. Jos sretnem putem skolsku koja me pita u kojem sam tjednu i kaze da je ona tad vec rodila. I opet grrr. Bas me smetaju ljudi iako nisu zlonamjerni uopce.
To valjda bude tako pred kraj.
Danas sam 39tt ravno. S tim da mi termin racunaju 26.9.kad cu biti 40+2tt. Bas me zanima tko ce ispast lud na kraju sto se tice racunanja termina.
Bmaric, super za frizuru :))
Mali i ja smo proveli popodne s frendicom i njenim bebacem u parku, na kavi, trampolinima i napuhanim zamcima :)
I danas me nekako proslo iscekivanje termina i zelja da se maliso sto prije rodi (bar na jedan dan). Nek se rodi kad hoce :) Ok mi je sad.
QBee, lipo za ugodno vece! :)
Jadro-eh, da smo blize, skupa bi onda s klincima u igraonicu. Ja sam svoje jutros vodila. I skakala tamo s njima za balonima, valjala se po podu i slagala kockice..i nista!
Dobro Milenche kaze-ja nosim malu Vagicu u buši. Neodlucna sva!
Ne mogu vjerovat da sam imala trudove za radjaonu prije dva dana i od onda nista! Ali ne kenjam za trudove-poslala sam Milenche nalaz ctga-planina do planine na obje crte.
Kuzim da porod moze krenuti pa stati i tako par dana-ali da krene pa stane NA par dana, to nisam cula.
Jedino sto znam da svi pricaju kako su trece bebe notorne po zezanju s porodom. Evo zivi dokaz...
bmaric-jesi plavusa ili brineta sad?
QueenBee, mogu ti rec da sam citajuci o tvom iskustvu, zakljucila da i ja zelim sto prirodniji porod u kojem se sve samo odvija. Prije mi je bilo poprilicno svejedno kako ce tocno bebac van, al sad bi i ja da se sve samo odvije prirodnim ritmom... sad kad pocnem zaobilazit bolnicu u sirokom luku i skivavat preglede ;)
Napisem čitabu od pol strane, ispadne mi mob i sve se obrise...
Jadro :heart: imas moju potpunu podrsku! Nije uopce lagano ni jednostavno napustiti sigurnost potpunog predavanja u lijecnicke ruke. Ali ima ogromna animalna snaga u nama i neka iskonska urodjena mudrost u svakoj zeni zbog koje zna tocno sto napraviti da rodi dijete. Nisam se ni ja potpuno oslobodila straha od preuzimanja odgovornosti za porod i ostavljam sve opcije otvorene. Ali eskiviranjem nepotrebnih pregleda se osjecam sigurnija u sebe, nekako jaca, pametnija..ne znam uopce koji izraz koristiti. Od spomena rodilista mi klecaju koljena, od pomisli na porod kod kuce mi se smjesak stvara na licu :)
Ne kazem da trebaju svi ici do te mjere da prokuhavaju špigete za podvezat pupcanu :D ali mozda odbiti koju amnioskopiju ili prisilnu indukciju bude dovoljno da pobudimo snagu prirode u sebi. Mislim da nam ta sigurnost u sebe moze samo pomoci da nam porod bude bolji :)
U ovom trenu mi je veca teskoca psihicka napetost oko pocetka poroda nego sam porod. Spremnija sam mentalno za trudove i izgon nego za cekanje da porod krene. I mene pocinju patiti pitanja: sto nije u redu s mojim tijelom kad me cima ovako, da li to sto Maša stalno drzi rukicu ispred lica koci porod...
Od samog tijeka poroda nemam strahova-ako pricamo o kucnoj verziji(bilo da se to dogodi namjerno ili slucajno zbog predugog cekanja)- osim sto me ta rukica zabrinjava i ne znam tocno kako se sama poroditi bude li isla s rukicom uz lice van. Taj dio jos proucavam po literaturi.
Ovaj caj od lista maline moze smanjiti postporodjajno krvarenje pa bih si tako pokusala pomoci.
Dio mogucih teskoca oko prijave djeteta rodjenog kod kuce i pregleda pedijatra jednostavno blokiram u mozgu. Ne mogu se s tim opterecivati jer mi od majstora mrza samo birokracija s njihovom papirologijom.