Ti si na Clexanu 0,4? Mozda da do transfera idete s 0,2, a poslije nastavite s 0,4?
Jedna od sugestija...
Printable View
Ti si na Clexanu 0,4? Mozda da do transfera idete s 0,2, a poslije nastavite s 0,4?
Jedna od sugestija...
Moram se izboriti za up, pa cemo onda vidjeti. Da, clexan 0,4. Cesi su odmah trazili to. Brzo cemo saznati kojim putem dalje.
I kod nas najcesce idu s 0,4.
Sretno, draga!
Rominka,
Ima vremena do jeseni jos...ali sretnooooo !!!
Rominka,
Jesi li i na Andolu?? S obzirom na lupus mozda bi trebala i jedno i drugo..s heparinom u kombinaciji.
Ja imam antikardiolipinska slabo poz.i ove gen.mutacije i hematolog mi.je rekao da kod tog antifosfolipidnog sy ide i aspirin i heparin u kombinaciji...ja sam sad i na jednom i na drugom.
Andol pijem mjesecima, a clexane sam dobila nakon transfera, iako sam se pocela pikati 5 dana prije...
mono, dr. ti je rekla da se pocnes pikati prije transfera? Pocela si se pikati od punkcije?
Moja dokt.koja me vodi je rekla od punkcije, i nje tada nije bilo i druga dokt.mi je rekla od transfera...ali posto je bila kriopohrana radi tankog endometrija i iduci ciklus sam potpuno zabb pitati, bio je petak..tad sam bila na uzv, vadila E2 i P4 pa su me zvali da bi rekli da je FET U uto...pa sam se pikala od tog dana jerr su mi ostale par injekcija.
A i Radoncic mi je rekao od punkcije tj.24 h nakon punkcije, valjda radi krvarenja.
Mono, nisam na andolu. Nastojim se sada izboriti za up za hematologa, pa se posavjetovati s njim. Upravo su me poslali vaskularnom kirurgu, kao hitno, pa mozda dobijem i hematologa. Mislim da bih trebala, neovisno o trudnoci.
Svakako odi hematologu, on ce ti najbolje reci.
Bas javi sto je hematolog rekao.
Rekao mi je doktor da su moje mutacije za heparin od transfera, to si sama moram kupiti jer na teret HZZO-a ide od utvrđene trudnoće.
Također mi je rekao da je Fragmin bolji od Clexana, a Clexan 0.4 sam si već nabavila i sad sam u dvojbi.
Što vi najviše koristite?
Nina,
Koristi one injekcije koje ces kasnije i dobivati u bolnici.
Znaci ako bolnica iskljucivo daje Fragmin, onda i od transfera koristi Fragmin i suprotno.
Raspitaj se koje ces injekcijr dobiti od utvrdjene trudnoce.
Rekao je doktor da mogu dobiti bilo koje i buduci da imam Clexane doma, neka onda uzimam njega.
Po cemu je Fragmin bolji?
Ne znam ima li bas razlike....prilicno sam uvjerena da bolnice koje iskljucivo daju Clexane takodjer misle da je Clexane najbolji, i obrnuto.
Mislim ne znam....ali ne moze biti ne znam kakva razlika.
U prijašnjim postupcima sam bez ove dijagnoze i uz suglasnost doktora uzimala Fragmin 2500 IU i nije mi pomogao.
Zato sam sad htjela probati nešto drugo.
Isto od transfera??
Da li uzimas i Andol??
Da, od transfera.
Ne uzimam Andol.
Cijelu trudnoću ću ih morati uzimati :(
Curke heparinke, koliko puta tijekom trudnoce su vam radili testove koagulacije?
Jednom. :-)
A teško ti je to uspoređivati, imamo razl. mutacije i razl. situacije. Dottore zna, nisam se brigala oko toga.
Hvala :)
Optimist,
Ides li ti kod hematologa kakvog?
Ja sam se upravo narucila !
Ne, mislim da nema potrebe. Vjerujem svom dr. koji mi vodi trudnocu, tako da sam mu se prepustila. Jako pazi na sve.
Optimist,
Jesam li te vec pitala ali gdje vodis T??
Petrova.
Drage cure,
Sve sam ovo od davne 2009. zaboravila:-P a zanimaju me nalazi koje imam otprije (pretpostavljam da se mutacije ne mijenjaju s godinama :)). Na webu ne mogu naći pojašnjenje nalaza pa pitam vas.
Da li su ovo "normalni" nalazi ili imam neku od mutacija:
- F V Leiden, F II protrombin MTHFR - homozigot
- PAI-1 - Heterozigot
- aCI-IgG, aCI-IgM, Protein S, LAC, AT III - Uredno
- Protein C 145
Hvala :-)
Draga Isabel, nažalost nisu. Ja sam heterozigot za Faktor V Leiden i MTHFR a homozigot za PAI i imam evo iza sebe 5 misseda. Mislim da ti je potreban heparin (meni su davali Clexane).
A joooj, dobro. U svim dosadašnjim sam uzimala heparin no dr. Škvorc mi je neki dan rekao nešto za te mutacije i heparin i nova istraživanja ali nisam bap nabolje popamtila kaj no zajednički smo došli do zaj+kljulka da ćemo oboje biti mirniji ako i u ovoj potencijalnoj primam heparin... Tako da vidim da mi on ne gine
A trebala bi krenuti s folnom no vidim da kod MTHFR-a trebam naći onaj Folate as Metafolin a ne Folic Acid, jel?
Cure, bila sam kod hematologice, preporučila mi je heparin od par dana prije transfera nadalje, po 5000 dnevno.
Da li heparin ide na recept i da li ga mogu dizati u ljekarni? Zadnju sam trudnoču svakih cca 2 tjedna moram u Petrovu pa se nadam da više nije takav slučaj.
Ako imas D1 uputnicu, dobivas ga preko bolnice.
Tj.to je i jedini nacin da ga dobijes, u.ljekarni ga sama kupujes....
Znaci tamo gdje ides na postupak, napomeni par dana prije da ti je to rekao hematolog, tj.reci im odmah kad ces krenuti u postupak kako bi ti osigurali heparin.
Dobijes 30 komada u Petrovoj, s tim da kad potrosis cca 20 moras ici naruciti sljedecu turu pa doci po nju za cca 7 dana.
S tim da ces vjerojatno u pocetku dobiti manji broj injekcija, tj. dok se vidi je li trudnoca ostvarena.
Optimist,
Bila sam jucer kod hematologa...na Rebru.
Pitala sam ga za anti xa, prosli put sam zabb, i rekao je da nije potrebno jer ova doza kao nije terapijska.
Ugl.u 28 tt ukidam heparin i povecavam Clexane na 0,6...
Tako je, ja sam za pocetak dobila samo 10 injekcija nakon transfera, imala sam doma par od proslog puta, pa sam se pocela pikati 5 dana prije FET - a.
mono, kako mislis da ukidas heparin?
Hoces reci da prelazis na vecu dozu?
Hoce li ti prije toga raditi ikakve pretrage, rade li ti ih sada, veliki koagulogram?
Jojj, hahahaha, krivo, hahah ! Ukidan andol u 28 tt, a clexane povecavam....sad sam na 0,4 clexanu, a povecavan na 0,6.
Radila sam bila 2.10.te sve pretrage, koagulogram, d dimere, acl,...svasta nesto...i sve to ponavljam cca u 29 tt...na kontrolu idem opet u cca 33 tt jer se neki nalazi cekaju mjesec dana.
Rekao je da je i dalje to mala doza, mije terapijska a s porastom T potreba za heparinom je veca...a posto sam na andolu ovo vrijeme a tad cu prekinuti, svakako ce mi povecati na 0,6.
S obzirom da mi u Petrovoj izdaju heparin, ja im samo pokazem taj nalaz jelda?? I oni mi naruce 0,6??
To sam i mislila :)
Meni odlucuje o dozi s obzirom na nalaze.
Da, da, sljedeci put kad budes narucivala samo pokazes nalaz na kojem pise Clexane 0,6, eventualno bi im mozda mogla poslati prije toga mail da priupitas je li to OK (svom mpo ginekologu i/ili na predbiljezbe).
E da, tako budem. Reci cu im to kad cu ici na uzv.
Sto ti vadis? Anti Xa, koagulogram??
Da, veliki koagulogram i anti xa sto se tice trombofilije.
Kod mene potvrđeno da ću uzimati clexane 0,4 tek od pozitivne bete i samo do cca 12. tjedna. Inače sam pai 4G/4G i ace DD homozigot