ipak je sve o.k :-)...sjetila sam se da sam ja otisla na komplikacije prije nego sto su vratili krizni porez i meni se prosjek 6 placa racuna bez istoga...u svakom slucaju hvala za informacije :-)
Printable View
ipak je sve o.k :-)...sjetila sam se da sam ja otisla na komplikacije prije nego sto su vratili krizni porez i meni se prosjek 6 placa racuna bez istoga...u svakom slucaju hvala za informacije :-)
yuppi!!!!!!! Ko ozebli sunce čekam!!! Jel ikad sjelo u subotu! To bi mi bilo super!!!
u splitskoj sjela porodiljna naknada :)
doznala sam zasto ne mogu podignut.
Fina mi je blokirala racuna. zar se moze blokirat porodilna naknada??
kad bude prva uplata djecjeg, ako sam prije mjesec dana predala papire, i moram im u ponedilja odnit još neke papire sa porezne i to je to.tako su poslali poziv.?
ajmo komplikacije.......izgleda da i danas pušimo....
Mojoj sestri je isto blokiran računa, ali ona uredno dobije i porodiljnu i dječji. Tako da ti to ne mogu uzet.
Dječji ne mogu blokirati, idi u finu riješiti da ti otvore poseban rn za dječji doplatak, a mislim da i porodiljna se ne može blokirati, ali nisam sigurna. Dakle dokle god je rn blokiran imaš taj privremeni rn na koji sjedaju zaštićena primanja koja možeš dignuti.
dali su ikome sjele komplikacije...ovaj mjesec sam odnjela zadnji dan doznake pa me strah da me nije uvrstila u ovu isplatu
sjele komplikacije u RBA oko 14:00
Erste jot nita...:((...kmeeeeeeeeeeee
EO SJELE KOMPLIKACIJE I U ERSSTE...valjd malo duže treba netbankingu
u Splitskoj sjele komplikacije,nakon 15 sati!!!!!
dal su sjele komplikacije u zabi?
kad će komplikacijeeeee..ufufufuf
još je rano
U ponedjeljak vjerovatno porodiljne, a komplikacije valjda u utorak :unsure:
to je tema koju tražim. ajme što se zaista čeka ako dugo na naknade??? Pa zar nije moglo ići od sredine mjeseca???
A niš u minus debeli pa kud puklo.
JA čekam komplikacije još ovaj mjesec a onda porodiljni?
Čitam da će mi porodiljna naknada biti kao puna plaća prvih 6 mj.
Da li to stoji jer mi kolegice na poslu nisu niti jedna imale punu plaću?
Koliko je drugih 6 mj? 2500?
Porodiljni prvih 6 mjeseci ti je tvoja prosječna plaća. Iznos računaju tako da broj radnih sati u mjesecu pomnože s vrijednosti tvoga sata. Tako da porodiljna naknada može varirati ovisno o broju radnih dana u mjesecu. Drugih 6 mjeseci (180 dana) naknada je oko 2600 kuna.
a da li ulaze komplikacije i br. radnih sati tada u prosjek plaće ili ne (porodiljni)?
tko isplaćuje naknadu za obvezni porodiljni 45 dana prije termina - HZZO ili poslodavac? :pitaplavuša:
Hzzo
ja sad iscekujem svoju prvu porodiljnu naknadu za 10ak dana u 6om mj otkad sam krenula na redovni porodiljni....bas imam neki neugodni feeling da mi nece stici,neznam zasto...
poslodavcu sam morala nazalost slat opomenu pred tuzbu da mi isplati dio place od prve polovice 6og mj jer mi nije htio odobriti cijeli GO od 2011 koji sam u punini iskoristila prije odlaska na porodiljni (sef odjela mi ga odobrio)...u nas je u firmi politika da se on tek dava od 30.06 sto nije po zakonu...ja isla istjerat pravdu i uspjela uz pomoc sindikata...sad bas i nisam omiljeni radnik u firmi ali zaboli me,do 8og mjeseca 2012 kad se vratim na posao ce se smirit strasti...nadam se...
Prije odlaska na komplikacije trebala si na HZZO odnijeti iz računovodstva podatke o iznosu svojih posljednjih 6 plaća. Na osnovi tih plaća računa se vrijednost tvoga sata. Komplikacije isplaćuje HZZO i najviši iznos koji možeš dobiti je oko 4200 kuna. One ne ulaze u prosjek za porodiljnu naknadu.
ja sam bila na komplikacijama prva 3 mjeseca trudnoće, onda sam se vratila na posao i radila do porodiljnog. kad sam nosila potvrdu o prosjeku plaća za porodiljnu, unutra nije bilo upisano 6 plaća, nego 3 ili 4 plaće (ne sjećam se više) i prije toga prazne kućice jer sam tad dobivala komplikacije od hzzo.
jel to onda znači da mi se porodiljna računala na temelju te 3 ili 4 plaće, ili na temelju tih plaća i komplikacija?
Na temelju plaća, komplikacije ne ulaze u obračun. Iako svi trube o 6 plaća, za izračun prosjeka su dovoljne dvije (svi znamo osnove matematike, :) valjda).
Računala ti se tako da su zbrojili sve nofce koje si dobila i podijelili ih sa zbrojem radnih sati koji su ti upisani kao odrađeni.
a vidis,ja se nadam da ce racunati svih 6 koje su mi bile navedene na formularu jer sam imala neke bonuse i 2 place su bile dosta vise! a nigdje nije to navedeno kao bonus,nego samo lijepo ukupna cifra i br. sati...tako da bi mi sada onda prosjek za 6mj trebao biti pinkicu veci nego sto mi je inace placa...vidjet cu iduci mjesec kad mi sjedne....
Pa, da, tako ce ti racunati kako si navela. :)
Samo se nemoj iznenaditi ako ti iznos bude iz mjeseca u mjesec oscilirao po parsto kuna (čak i do 1000, ovisno o visini plaće), jer oni dobiveni prosjek po satu rada množe sa radnim satima u mjesecu za koji isplaćuju naknadu.
Trebam dobiti prvu roditeljsku pa me zanima oko kojeg datuma sjed
aju?
mene zanima kada ce porodiljna?...i, da...ja bi trebala ovaj mjesec dobiti novce od drzave za bebaca, pa me zanima hoce li to sve sjesti skupa ili?...
meni je sjelo skupa
rodiljna inače sjeda oko 15.tog
ja trebam 20 ovog mjeseca otvoriti porodiljni...znači prije toga u firmu po prosjeke plaće....pa kod svoje dr po papire pa u hzzo??ako sam vas dobro shvatila...pa idući mjesec dobijem komplikacije do 20. a dalje od 20. do 30. ide porodiljna ili za tih 10 dana da neočekujem ništa?
Možete li mi odgovoriti na ovo:
1.8.će mi biti 2 tjedna do termina. Ako ne rodim do tada hoću li morati nositi potvrdu od doktorice opće prakse na socijalno? Kako to ide kad s "komplikacija" prelaziš na porodiljski?
meni su rekli da se porodiljni otvara čak 45 ili 48 dana prije poroda....meni je termin 19.8. a 20.7. mi rekla dr da moram porodiljni otvoriti...pa de se raspitaj kod svoje dr...da prije otvoriš
28-45 dana.
Ne mogu naći temu o pomoći za novorođenče od grada Zagreba........trebali smo dobiti prvu ratu za drugo dijete,te taman kada je trebalo isteći onih obaveznih 60dana da izvrše isplatu,poslali su nam obavijest o novom izračunu . Jel ima netko ovdje da isto čeka tu isplatu?
Našla sam , recimo , što me zanimalo :)
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...naknada_312242