Drage moje! Evo da si i ja javim... Vratila se Patuljchica iz Praga sa1 mrvicom.... Sad čekamo... Danas 1dpt.
Uglavnom, zbog specifičnosti PGD postupka i naše dijagnoze rekla bi da nas je pomazila sreća, a nadam se da će nas i dalje pratiti - od 25 jajnih stanica, dobili ICSI-om 18 embrija, 12 ih dočekalo 3.dan i PGD, samo 2 nisu nosila translokaciju, a u subotu su ta 2 čekali drugi krug PGD testiranja. Iako nas je doktorica L. upozorila da se može dogoditi da nema niti jedan za prijenos, kada smo došli na transfer dočekala nas je lijepa vijest - jedan junak je "prošao" sve testove i vraćen je mamici. :-)"
Znači, zatrudnila je s tim jednim od 18 embrija koji je jedini prošao genetski skrining.
Općeniti topic o preimplantacijskoj dijagnostici embrija:
http://forum.roda.hr/threads/32428-P...gnostika/page3
Ne znam koliko ti ovo upoće pomaže, voljela bih kad bi neko našao tu Patuljchicinu priču da vidiš je li to relevantno za vaš slučaj.
Ovako, bez da znam o kojim se poremećajima radi, bez da uopće znam puno o genetici, i uz činjenicom da sam ja laik, ako, ne daj Bože, ova tvoja druga trudnoća prođe u krivo, ja bih se, na tvom mjestu, obratila na savjetovanje u Prag - ako se radi o nečemu što se može prije transfera na embrijima testirati.
Također, najveći postotak ranih gubitaka trudnoće jesu kromosomski razlozi - ne ciste, ne miomi, ne ništa na strani žene, nego na strani ploda. Tako je i kod zdrave populacije, bez ikakvih mutacija i normalno plodnih. Ne vjerujem da cista na išta utiče, ali svakako provjeri sa liječnicom.
Sretno!!!!