ako te išta tješi, imam i ja sličan životopis kao ti, tj. dva carska. vježam već duže i taj trbuh nikad neće biti ravan :lool:
Printable View
Curke, i meni je trbuh najlošiji dio, ali mislim da smo mi same prema sebi prekritične.
Ja sam vidjela Ancin trbuh i izgleda super. Sigurna sam da ni ona moj ne bi doživjela loše kao ja :)
Mislim da problem lezi u cinjenici sto vjezbas i gledas ogoljena utrenirana tijela sa videa pa ti to postaje benchmark! :)
Meni je "super" kad se sagnem u onaj duboki stretch,zenskima na videu se samo malo presavije koza (ili nista), a ti pogledas prema dolje i brojis pregibe....:lol:
skulirana, to je to :lol:
kavofob - morah opet googlati, ne gledamo tv pa sam nekulturna po tom pitanju. Hm, nije baš takav, nije ni vidio vježbanja baš, onako bakalar tip. Trčala sam prema autu po pljusku. Nisam dotrčala do njega.
Uh, trbuh, carski također, strašno, trebat će mu vremena da sliči na išta.
palčice :lol:
sad sam i ja morala guglati jer ni ja ne gledam tv baš (a prvo sam išla pogledati svojih zadnjih 10 postova da bih skužila da misliš na Anci)... barem nisam prije, u zadnje vrijeme se zabuljim dosta :oops:
za trbuh ti vjerujem :-( moj i bez carskog izgleda loše; kad stojim savršeno, ali kad sjednem, sve i jedna strija se namreška. ne dajem ruku u vatru da ću to ikad speglati
zato radije pričajmo o bicepsima, tricepsima i ostalim lijepim -psima o kojima je ugodno pričati :yes:
A ja bih vam rekla da je možda i do unutarnjih trbušnjih mišića. Uz malo sala na trbuhu. Mislila sam da su moji unutrašnji ok, vježbala ih, učvrstila, no što je (koliko ono?) dva, tri tjedna Focusa učinilo za moj trbuh, to su čudesa. Prestala sam vježbati zbog boleština, opet, i sad dva tjedna nakon osjetim da se počeo opustati. Stoji, zategnut je, ali nije unutra onako čvrst kako je bio, osjetim kako se ekipa svako malo opusti :lol:
I nešto što sam relativno nedavno počela proučavati, ima jako veze i sa položajem tijela (držanjem, posturom).
Jbmti, opet sam ovdje. Šta je to focus?
Shaun T Focus 25 ;)
Jel to nešto novo.
(Zatucite me kad pretjeram sa pojašnjavanjem) 6 pack je naprijed, i ti mišići kako stoje, stoje (čvrsti su ili kako god ih treba opisati. Naravno, ne vide se od masnog tkiva, osim ako ispupčenja špeka računamo pod 6 pack :P). Ali ovi unutra, svako malo osjetim da se opuste i sve se unutra prelijeva :kez:. A kada ih zategnem (ne stisnem, nego samo zategnem) sve stoji kako treba.
Aha, najnovije http://www.youtube.com/watch?v=L7qWWdco4f4
Uopce necu gledati dok ne završim BR. Vratila sam se na posao i još imam ubitacan raspored s klincima pa ne stignem vježbati koliko bi trebalo po rasporedu. Znaci jos jedno 3-4 mjeseca.
Istina, ima i špeka. Možda se ispod njega kriju savršeni trbušnjaci. Inako sam od sutra na postu, možda poslije izvire, onako, iznenade me, namignu mi na ogledalu. 8-)
:lool: spomenuti glumac ima jedan film gdje glumi doktora, zgodnog :mrgreen: i jedan dan spasava zensku koja je pala na cesti.
Ja tv prilicno gledam :mrgreen: pa sam upucena.
A sad prijavak: trcanje 7 km.
Elly, super su ti sumske aktivnosti!
Kavofob, hvala to do neba sto mi hvalis trbuh! :D
Marta, dobro nam dosla nazad!
Anci, samo kažem kako je :yes:
Lol, gledala sam taj film, s J.Lo, jel tak... ali ne sjećam se ničeg osim ove scene koju si ispričala.
Elly, nema lišća po putu koji sakriva korjenje? Netko je to spomenuo kao opasnost jesenskog trčanja pa odustadoh od šume instant :mrgreen:
Ubit ćete me s tim kilometrima, kad god netko ima prijavak, osjećam grižnju savjesti što ne trčim... obećavam si još od prošlog proljeća :lol:
Samo da se Roza ne javi sa svojih 320 u tjedan dana :-P
:naklon: svim curama koje trče. To je aktivnost koja jednostavno nije za mene nikako i divim se svim koji to rade s guštom!!!
Potpisujem Stormu, Shaun T je složio program u kojem su kao absi samo jednom tjedno, a zapravo se svaki dan vrti oko cora. Odabrao je tako vježbe da je u biti svaka, osim za definirani dio, i vježba za core. Ja se iznenadim kako ih stišćem satima nakon treninga, onako neciljano, samo skužim da su stisnuti...
Prijava: T25 speed + AB intervals. Danas sam sva neka kilava, jedva odradila....
Danci, radis alphu?
Cure, može u pp link na T25? Zaintrigiralo me...malo sam štekala zadnjih mjesec dana s vježbanjem radi nekih privatnih stvari, ali sad se vraćam u formu :)
Krenula sam u četvrtak sa Zuskinom vježbom za svako jutro http://www.youtube.com/watch?v=y0WokbFgRR4 - Ionako sam dugo prije posla (do prije mjesec dana) radila 100KB swingsa ujutro pa mi je jedina novost ovaj dio sa cardio istezanjem.
Inače, jel zna koja gdje kupiti KB (girju) od 12kg, a da nije preskupa? Imam jednu nod 7,5kg koja mi je dobra za jednoručne vježbe, ali za običan KB swing mi je prelagana...
Samo se ti zezaj. To nije pitanje izgleda i osjećaja nego zdravlja. Vježbanjem bez istezanja ozlijedit ćeš mišiće, patiti od leđobolje, zgrčiti se. O nabijenim, nogometaškim mišićima da ne govorim (umjesto lijepih vretenastih). Ja na prvom treningu nisam mogla ispružiti nogu do kraja, stalno blago savijena u koljenu. Na prvi pogled mi je rekla - vježbala si bez dovoljno istezanja.
Mislim da je fleksibilnost komponenta koja s godinama postaje sve važnija.
Ima Shaun T istezanje u T25, na kraju svakog dana i jedan dan (trening) istezanje. Jako mi se sviđa.
Ok, jel ja moram početi vježbati tog Shauna? Jel on ima taj opaki cardio koji topi kilograme bolje od Jillian (a ona mi je super pomogla)? :mrgreen:
Nedjeljni kbell trening. Za 20.09. Zuski treba 20.16. Bez istezanja...
Ovo ne pišem nikome osobno, onako.....Sa girjama treba trenirati ako se predhodno poduči tehnika kod licenciranog instruktora. Ostalo je dušu dalo za neku ozljedu koja može biti kobna. A nerijetko ljudi gledajući loše i krive you tube instrukcije mašu bez smisla i svrhe. Tu nije bitno vrijeme, kilaža, nego način. Uz dobro vođen trening može se pošteno izmoriti i s onim od 8 kg. Samo to nitko ne kuži dok ne doše u ruke dobrom treneru. A i njih je malo. Znam po sebi. Godinama treniram pa sam opet na početku s nekim vježbama i tehnikom.
evo me opet, beš Mikija, nikako pobjeć s ovog topica.
*mamica* nije mi jasno kako se nisi istezala. pa dosta vjezbi kod Jillian zahtjeva istezanje mišića koji se trenutno ne bildaju. ako radis pravilno nema šanse da se ne istežeš.
možda je to individualna stvar, ne znam, al ja sam sa svakim treningom sve istegnutija.
Da, u srijedu počinjem zadnji tjedan pa na betu. Je li ko već radio betu? U čemu se razlikuju? Nisam stigla još bacit oko....
U P90X je četvrtkom bila YogaX i to mi je uvik bio najdosadniji trening, baš sam se morala silit.....ovaj Stretch iz T25 mi doće ko kamilica na kraju tjedna i baš se dobro osjećam nakon njega. To je jedini T25 koji radim navećer, lijepo me ununa ;)
Fae, jako rado bih pomogla ali ja ti nisam maher pa nemam pojma od kud je, mm je zadužen za skidanje svih mojih ludih ideja... što se KB tiče ja imam 8kg i 12kg (obje natjecateljske) - imaš pp. Btw. prve koje sam kupila su bile one jeftine gumirane pa upisala u teretani da naučim tehniku a tamo su imali naravno natjecateljske. Rezultat je bio komatozan - sa ovim jeftinima nisam mogla niš osim swinga jer je drška kod clean-a (pa tako i snatch-a) uvik opalila točno po zglobu, nisu dobro liježale u moju ručicu :drek: Ali natjecateljske su baš po mojoj mjeri :-D
*mamica* što si od Jill vježbala?
Potpisujem svaku riječ. Girje mogu biti opasne ukoliko nemate dobru tehniku. A kako profići kažu, tehnika uvijek može biti bolja.
I da, i sa 8kg možeš itekako dušu ispustit. Evo jedan meni osobno odličan trening pa ko voli :)
Danci, ja sam radila betu, napravila sam jedan tjedan.
Ja ne mogu raditi isto tjednima pa ti šaram okolo sa zuzkom, poneki put tatianom :mrgreen:
kod beta faze mi se cardio činio težim, ubitačnijim. ostale vježbe mi nisu teže. jedino onaj speed- on je teži u odnosu na alfu. znaš kako u alfi stalno staje pa se isteže, u beti se istegne na kraju i cijeli vrijeme cupka.
no, odličan je u svakom slučaju i mislim vrlo učinkovit.
Ma iskreno i ja sam više "šaram" tip, dugo sam miješala Tati, Zuzku, girje, smišljala sama, isprobavala.....Držala sam se samo P90 na početku avanture (jer nisam drugo ni znala) i P90X sam odradila cijeli po planu. Insanity mi ostao 1 tjdan (ozljeda), Jill sam izdržala 2 tjedna top.... e da, išla sam u teretanu na Athletic performance trainig - to sam obožavala i da nije bilo 2. trudnoće, nebih ga nikad napustila.....
Vježbala sam 30 day shred i stvarno sam pazila da pravilno izvodim vježbe - leđa ravna, koljena ne prelaze vrhove prstiju... Često me je i MM pratio da vidi da mi je položaj tijela ispravan. Ne bih rekla da su njezine vježbe toliko "istezljive" kao ovo što radim sa instruktoricom..
Definitivno nisu istezljive kao kad radis baš istezanje.
Baš mi je drago da je tema opet živnula :)
Jill baš ubaci u petu kad je o istezanju riječ, ali svejedno ne kužim mamice da te baš tako udesila u kratkom vremenu... bit će da ni prije Jill nisi bila fleksibilna. Ali drago mi je da pišeš o tome, evo mene si zaplašila (nećem nogometaške noge :lol:) i budući da ionako ne mogu trenirati ništa zbog bubrega, sutra krećem s jednim polusatnim stretching treningom, sad me ipak manje boli, mislim da bih stretching mogla odraditi (ako me ne ubije dosada) pa i ubaciti jednom tjedno ozbiljno istezanje, nije da baš toliko ne stignem.
I ja sam samo prvih mjeseci pratila program (BR), sad nema šanse, uvijek zašaram :)
evo programskog strebera :mrgreen:
ja se drzim programa dok ne predjem na nesto novo, pa opet tjednima po programu
razlog je u jadnoj volji, ako me pustis da sama svaki dan biram, vjerojatnost je da necu odabrati nista :)
ovako, pise stretch, udri stretch (ide odmah nakon ovog posta, i ja ga volim kasnije navecer, pa pod tus i u krevetic, mmmm)
ja danas zavrsavam alphu, ali kako nisam zadovoljna razinom odradjenog (prekidi i po tjedan dana zbog puta, posla, ...) odradit cu je jos jednom prije bete
opet sam se bacila na losu hranu kad sam pod stresom ili jako umorna, bas sam nezadovoljna radi toga
preko tjedna sam discipliniranija, pa se vrtim u krugu - sto skinem preko tjedna, vratim preko vikenda, dok se 'tjesim'
bah
valjda cu se iscupati
meni je svaki program imao istezanja, i to mi je drago, inace sam dosta fleksibilna i pokusavam to odrzati na sto je moguce boljem nivou
40-o minutni stretch od chalene mi je bio isto izvrstan
Što se istezanja tiče meni je jako dobar bio neki filmić stretching scientifically thomas kurz na koji sam naletela još pre X god. Tip je baš objasnio kad i kako aktivno ili pasivno istezanje i šta se kojim postiže.
Ja sam tu štreber, svaki trening mi ima istezanje nakon zagrevanja i na kraju.
Inače u fleksibilnosti najranije dostignemo pik, čini mi se negde oko 16. god, pa prema tome i najpre počne da opada, tako da nema izgovora.:storma::-)