Moja je rješila preklapanja njemačkog i muzičke tako da bi išla na sat s drugim razredom. No kod nas je bilo četiri razreda u generaciji pa se to moglo izvesti
Printable View
Moja je rješila preklapanja njemačkog i muzičke tako da bi išla na sat s drugim razredom. No kod nas je bilo četiri razreda u generaciji pa se to moglo izvesti
A kod nas je samo jedan razred s drugim jezikom
Recimo moji njrmci se ne mogu uklopiti ni u sta
Kod nas su 3 razreda s njemackim, al moja je htjela ostat kod ove prof.koja joj je odlicna (ta prof ima samo jedan razred u generaciji).
Prof je nasla nacin da djeci izadje ususret. Tesko, al izvedivo.
Totalno su vam nefleksibilni, to tako ne mora biti zaista.
A za prijetnje djeci sam bez komentara. Svasta,gluposti.
Kod nas se smjelo prebacivati i na informatici ako je te godine bio mjesani termin.jer klinaca ima daleko vise od 21 u razredu
ako sam ja dobro pohvatala sillyme, tvoji idu u istu školu u koju je moja išla. Kad je moja išla bila je jedna profa svima i moja bi išla dio sa svojim razredom a dio s nekim drugim. Na početku bi oni kojima je to trebalo dogovorili s profom raspored. Isto je bilo u osmom razredu kod vjeronauka u crkvi. Jedan tjedan bi isla sa svojim razredom a jedan s nekim drugim.
Za njemački samo prenosim što sam čula od drugih, sumnjam da bi lagali da im nisu dali neku drugi termin pa su morali ispisati.
Inače jutros sam uzela torbu od starije i stavila na vagu. U ultralakom ruksaku, s "reformiranim" lakšim udzbenicima, ravno 6.3kg, 17,5% njene težine.
drugi jezik nije obavezan, a ćesto se može birati između dva ponuđena
Kod nas još nisu dobili radne (osim za HRV), imaju samo knjige.
A opet to nije tolko razlicito od nizih razreda?
ja sam svojoj kćerki samo kupila isto što je bilo i do 4. razreda. Zasad još ništa special nisu trebali.
Dakle, u školi je neki problem s profesorima matematike (da sad ne ulazim dublje u temu) i gradivo nije baš detaljno obrađeno (plus naravno online, izolacije itd..)
I sad je dobila moja zadatak za riješiti (a u udžbeniku nema rješenja - stvarno ne razumijem kako je moguće da u udžbeniku nema pola rješenja - ali nema) i ne znam kako bi trebalo napisati rješenje (malo davno sam bila u osnovnoj školi).
Jednadžba, kad se riješi do kraja, je
|x| = -1
Photomath kao rješenje piše da je x element praznog skupa, što je točno, no da li se u 6. razredu već koristi takva notacija na "nepostojećim" rješenjima jednadžbi (iako jesu učili skupove i prazni skup) ili se piše npr riječima "nemoguće", "ne postoji takav broj" ili što? Zna li netko? U školi nije bila (bolesna), idući sat je odmah test, iz razreda nitko ne zna... što reć.
PS znam mene muče gluposti, ali njie mi jasno je li to greška u udžbeniku, ili stvarno trebaju znati kako to zapisati - ako trebaju zašto nema u primjerima itd. Prošle godine je imala super profu i nisam se uopće zamarala njenom matematikom, ove godine je kaos.
Pogledaj možda jesu,bude valjda i Lili pogledala
Ali u globalu apsolutna vrijednost može biti ili pozitivna ili čista 0,nikako negativan broj
sillyme mogu pitat kćerku, ja ti pojma nemam šta oni rade.
Imaju izvrsnu al i vrlo zahtjevnu strogu profu iz matke, tako da samo njih 2 ima peticu.
Ne znam jel imaju isti udžbenik i jednakim tempom prate gradivo, al evo pitam je, pa javim.
silly, kaže da nemaju pola rješenja u knjigama i da su oni to radili na početku polugodišta al dosta napreskokce da je profa rekla da će to "preskočiti".
Ona mi je objašnjavala nešto, al iskreno nisam povezala nešto suprotan predznak, malo sam u gužvi, pa..sorry nisma pohvatala.
Vidi jel ti tu ima nešto korisno:https://edutorij.e-skole.hr/share/pr...nog_broja.html
Ma hvala ti ali u stvari moje pitanje nije na temu apsolutnih vrijednosti nego kako se u 6. razredu oš uči pisati da jednadžba nema rješenja. Ili se ne uči pa je greška u udđbeniku. Ili jednostavno najbolje da stavim sve skup na ignore :(
Gledala sam primjere kod A. Horvatek i nisam nigdje vidjela da je ona dala takav primjer jednadžbe bez rješenja... Što je i logično jer se tek uče metodama rješavanja jednadžbi.
Pretpostavljam da previše vremena ulažem u jedan zadatak, bolje da se fokusiram na to da će sad u 6-om mjesecu pisati gradivo iz 11-og i 12-og a bez jednog sata ponavljanja iako su to radili zadnje pred pola godine :roll:
Jedino pametno iz lijevog linka
Za negativne realne brojeve
|x|=-x
Zašto znak za minus ako je apsolutna vrijednost uvijek pozitivan broj?
Ali to važi samo kod varijabli ( a,b,x..)
Pošto silly ima fiksni broj -1 ,a znamo da apsolutno ne može biti negativan broj,nego dapače je pozitivan broj ili 0. Onda ni jedan broj x ne zadovoljava tu jednadžbu ,tj. prazan skup je rješenje tj. {0 prekrižena}. Knjiga trenutno nemam iz 6. razreda ali to je to u globalu
Pitanje je koliko kužim: jel smije pisati nemoguće rješenje?
Rješenje može biti ima jedno,dva ,tri rješenja,nema rješenja ili kako bi josephk reko MK- matematički kriminal,ne zalazi više tu ,ali bi reko tak. Moj veliki je u srednjoj imala dosta zadataka s rješenjima MK
Kao što rekoh ja znam što je rješenje, pitam da li se to stvarno očekuje da se piše u 6. razredu oš? Nisam nigdje vidjela
Možda dobije dodatni bod :lol:
Nek vidi u knjigama, mjerodavno su knjige i papiri koje je učiteljska dala,rekla, napisala
sillyme, kaže moja da njih profa traži da kod takvih zadataka (problemski zadatci kad nema rješenja, nemoguće rješenje) pojasne zašto nema rješenja odnosno zašto je zadatak nemoguće riješiti.
U stilu množenja da,ali ne u smislu kak si ti zamislila.
Možda je trik pitanje... Takva su moji sinovi znali imati, ali ne mogu se sad sjetiti u kojem razredu... Za odgovor treba iskoristiti teoriju skupova, odnosno znati da apsolutna vrijednost može biti samo pozitivna i nula. Ima taj skup i neku svoju oznaku tipa R+0, ali toga se ja sjećam iz srednje škole, ne iz osnovne.
Je li onaj pregled kod školskog liječnika jedini koji treba obaviti ili još koji? I kada su prijave/upisi? U petom ko za vrtiće il rujnu?
Žuta, mislim da imaš temu upis prvašića i tamo sve detalje.
Tu su tu svježije info u upisima (od prošle god): http://forum.roda.hr/threads/94299-P...%87i-2021-2022
Nego ekipa kako vaši sedmaši? Brzo bome preletilo od upisa u 1. razred 2015. ideees....
Možda najbolje otvorit novu temu za upis prvašića generacija 2022./2023.
Ja sma sve pozaboravljala, al znam da procedura prvo kreće iz vrtića.
Nije to baš tako. Ima puno djece koja ne pohađaju vrtić. Na vratima vrtića postoji samo obavijest o rasporedu pregleda, ali to je oglašeno i na općini, školi, ambulanti školske medicine i sličnim mjestima. https://gov.hr/hr/upis-u-prvi-razred/1006 Kopiram samo bitno: Raspored pregledaObavijest o rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece pronaći ćete tijekom veljače u medijima, na oglasnim pločama odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova te mrežnih stranica županijskog upravnog odjela nadležnog za poslove obrazovanja, odnosno Ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove obrazovanja. Dijete trebate dovesti u osnovnu školu kojoj pripada prema adresi prebivališta, a ako pregledu ne možete pristupiti u predviđeno vrijeme, dužni ste o tome obavijestiti školu i dogovoriti drugi termin.
Žuta, ovdje su ti sve obavijesti vezane uz upise 2022/2023.
https://www.zagreb.hr/upisi-u-osnovnu-skolu/528
Na dnu stranice su dokumenti gdje vidiš sve škole, školske medicine, kontakte i dr.
Uglavnom, osim ovog pregleda kod školske medicine, dijete ide i na razgovor/testiranje kod strucnog tima škole u koju spada po mjestu stanovanja (ukoliko zelite upis u neku drugu školu, obavite intervju/testiranje u pripadajucoj skoli i javite se zeljenoj skoli pa cete dobiti info morate li i tamo dolaziti na razgovor ili priznaju testiranje iz pripadajuce skole).
Ne znam jeste li dobili pozivnice za ovaj razgovor u skoli u vrticu/maloj skoli u koji dijete ide? Ukoliko niste, moj savjet je da nazoves izravno skolu i dogovoris termin testiranja. To se vec obavlja od cca kraja veljace i traje do lipnja (dok se svi izredaju).
Novost je da od razdoblja korone, vise nema posebnih upisa u lipnju vec se i sam upis obavlja na tom razgovoru u skoli i to je to. Nema drugih procedura.
Kod nas na zapadu termin za školski razgovor daje doktor
,ali nije svugdje tako
Žuta trebaš i zubara obaviti
Ocito su razlicite prakse. Kod nas klinci dobiju pozivnice u vrticu (jer je kvartovski vrtic i kvartovska skola) ali ima djece koja nisu iz kvarta, oni moraju sami dogovoriti termin sa skolom.
Sva djeca su obvezna ići u malu školu u vrtić sukladno Zakonu o predškolskom odgoju. Propisane su sankcije/kazne za roditelji koji svoje dijete ne upišu u malu školu.
Ja bih svakako izvorno priupitala za informacije o upisu u školu u vrtiću u koji dijete ide u malu školu jer se prakse dosta razlikuju, kao što cure tu i pišu.
To je sasvim drugo, u maloj školi se drugačije radi, mala škola je kod NAS slučajno u vrtiću, negdje drugdje negdje drugdje