Ja idem u srijedu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja idem u srijedu.
Jel znate jel ima kakvih mjera u Austriji?
Da li trebaju maske za ducane i muzeje?
Koliko ja znam nema nigdje ništa osim u Beču samo, javni prijevoz i ljekarne.
Oni vise nemaju karantenu ni ako oboliš, samo moraš u unutarnjim prostorima nositi ffp2 masku 10 dana ili ako ti je test negativan peti dan, vise ne.
Mi smo bili na aerodromu u Becu prije 2 tjedna. Nitko nije nosio maske
Hvala..
Preporuke CDC-a za ovaj novi booster:
Updated Boosters Are Recommended for Some People
CDC recommends that people ages 12 years and older receive one updated (bivalent) booster if it has been at least 2 months since their last COVID-19 vaccine dose, whether that was:
- Their final primary series dose, or
- An original (monovalent) booster
People who have had more than one original (monovalent) booster are also recommended to get an updated (bivalent) booster.
Ja sam primila samo jedan booster, prosle godine u 11. mjesecu. Boostala sam se kovidom sredinom kolovoza pa malo cekam, s obzirom da CDC kaze da je ok pricekati 90 dana, ako osoba nije rizicna. Pricekat cu vjerojatno i duze.
Više ne znam kaj je ovo, covid, prehlada, kaj... klinci su već tjednima prehlađeni, sada imaju temperaturu, ... i tak, shvatim i ja popodne da me onak boli glava od jutra, i sad izmjerim temperaturu i opet 37 ko što je bila prije dva tjedna. Ne znam je li se uopće i spuštala od tada jer nisam mjerila. Ne osjećam se osobito loše, ne kašljem, ne kišem, malo ujutro iscjedak iz nosa, ali osjet njuha nemam već ne sjećam se otkad.
Jesi išla kod dr.? Testirala se doma?
Ima svega sada, čudnih viroza, respiratornih čudesa kao i crijevnih, gripe....ko da smo se malo previše čuvali s maskama i sad navalilo sa svih strana.
Pa nije čudo zapravo, pretoplo je za ovo doba godine. Vani je trenutno 4 oC na Ferenščici, a predviđa se da će ići do 12. Jučer je bilo 16 oC kad sam popodne sjela u auto. Hladnoća je inače blokirala razvoj i rasprostiranje mikroorganizama. Vidim ja to i po svom voćnjaku - zadnjih par godina štetnici su se razmahali, jer su zime blage i nikakve. Trenutno mi na brdu cvatu jaglaci, a voćke imaju pupove umjesto da miruju. Isto je i s virusima i bakterijama. Njima je ovo raj.
Da bude par dana minus 5, pokrepali bi mnogi.
Ne mora značiti. Kod mene su rijetke zime sa minusima, i kad bude to je dan-dva.
To je mit da se gripa brže širi kad je toplo. Širenju virusa gripe u pravilu pogoduje suho i hladno vrijeme.
https://www.medicalnewstoday.com/art...mmune-response
Proljetne alergije mogu početi i usred zime, pogledaj samo ljesku, već je u punom cvatu
Bome, imaš point. Ja sam 2.1. vidjela čovjeka u kupaćima na Bundeku da se sunča (ne zezam se), možda je bilo 18-tak stupnjeva (to je užasno, užasno neobično za ZG, ajde Dalmacija, ali ZG fakat ne). Produžit će nam se sezona krpelja i alergija, a možda smanjit zimskih viroza.
Moja alergičarka svake godine starta odmah u siječnju.
Ja sam toga pošteđena, ali mm i sinovi su nadrapali (u ulici je drvored lijeski, pa šmrču, sline, pušu.... )
Spas: Rhynohorn i ispiranje slanom vodom, Rinogal https://www.ljekarna-marusic.hr/proi...-sprej-za-nos/ i Nisita mast za nos. Baš sam pitala mlađeg sina treba li mu naručiti aerius, ali kaže da (još) nije nužno. Imamo i kapsule crnog kima, moram provjeriti da nisu došle kraju...