A zašto bismo sumnjali da jest?
Printable View
A zašto bismo sumnjali da jest?
Ako nisu dobre da budu svećenice, što bi bile političarke?
A ne znam, nadam se, ipak je to prenio index.hr, pa...
ja sam pročitala nešto još gore
http://danas.net.hr/svijet/mracni-de...sti-novog-pape
ali on naravno sve negira
daddy, meni nisi odgovorio - ako može u državnoj bolnici visjeti križ, mogu li se objesiti (paralelno, samostalno - svejedno) i obilježja druge vjere? Ili natpis ateističkog sadržaja?
Ne misliš li da bi natpis Bog ne postoji ili muslimanski polumjesec bio uništen? A križ nitko ne dira, čak je "netolerantno" mailom izraziti protest?
Zašto je tako, i želimo li živjeti u takvom društvu?
Ili ovo, naprimjer: Oni koji se ne mole Isusu, mole se đavlu. rečeno na prvoj misi nakon što je izabran :shock:
Ovo je nažalost istina, citat pape. Što to točno znači? Kako da ja sad budem tolerantna?
Nimalo mi se ne sviđa što čitam, izgleda da je izabran čovjek blagog lica koji je trebao biti novi Ivan Pavao II, a izjave su mu ne samo konzervativne, nego zastrašujuće, i mogu posijati samo razdor i mržnju.
A zar je Ivan Pavao II bio liberal? :)
Nisam to rekla :) ali bio je omiljen. Rijetki su ponekad napomenuli kako nije baš sasvim tolerantan prema npr. gay populaciji. Ja sam tada bila mlađa i nisu me te stvari toliko zanimale, ostao mi je u sjećanju kao simpatičan starčić koji sve oko sebe blagoslivlja drhtavom rukicom na par stotina jezika :) Pa sjećate se onog Santo subito.
Ratzinger recimo nije bio omiljen, bar po mom sudu. Možda se promijenilo i moje stanje svijesti. Plus još svi ti skandali koji su počeli sve više izlaziti na vidjelo.
Ne kužim ja tu omiljenost, meni oni svi isti. Mada, kod Ratzija mi je pozitivno upravo to da je više skandala izašlo (a nije da ih i prije nije bilo).
Toni M., počivao nam u miru...
Ono o zenama se pise i vani:
Frauen. Eine stärkere Rolle in der Kirche (oder auch sonst) lehnt er klar ab: „Frauen sind von ihrer Natur her nicht imstande, politische Ämter zu übernehmen. Die natürliche Ordnung lehrt uns, dass der Mann ein politisches Wesen schlechthin ist,... die Frau immer Helferin des denkenden Mannes, aber nicht mehr.“
Homosexuelle: Die Gleichstellung von homosexuellen Partnerschaften mit der Ehe in Argentinien 2010 hat er vehement bekämpft. „Das ist keine normale politische Auseinandersetzung, das ist ein zerstörerischer Angriff auf den Plan Gottes“, nannte er die Homo-Ehe. In diesem Projekt zeige sich der „Neid des Teufels“.
Sexualmoral. Generell beklagt er die „moralische Misere“ – gleichzeitig kritisierte er aber Priester seines Bistums als „scheinheilig“, wenn sie unehelichen Kindern die Taufe verweigerten, und engagiert sich für Aidskranke. Kondome sind für ihn ein Tabu. Ebenso lehnt er Abtreibungen unter allen Umständen, auch nach einer Vergewaltigung. „Es geht ja um zwei Leben, das der Mutter und das des Ungeborenen, beide ein absoluter Wert.“
Armut und Ungerechtigkeit. Das ist sein Hauptthema. „Die ungleiche Verteilung von Gütern ist eine soziale Sünde, die zum Himmel schreit“, sagt er immer wieder. Er prangert Korruption an, spricht über Kapitalismus, Globalisierung, den internationalen Währungsfonds – und die „unerträgliche Rolle des Geldes“. Anerkennung hat er sich in Argentinien verschafft, dass er diese Überzeugung auch selbst lebt. Er verzichtet auf jeglichen Pomp, fährt U-Bahn und Bus, kauft sein Essen im Supermarkt, kocht selbst und lebt sehr asketisch.
Netko je napisao vec u komentarima da se papa bori za jednakost, a diskriminira zene i homoseksualce, angazira se za oboljele od aidsa, a protiv kondoma je.
Zaboravih linkat
http://www.abendzeitung-muenchen.de/...c8f0f23b4.html
Btw. i ja sam prvo pomislila kako fizicki izgleda blago. Al naucise me vec da izgled vara :)
Toni, počivao u miru.
Fino drustvo se opire deklaraciji o pravima zena: Iran, Vatikan, Rusija i Egipat.
Što mislite o ovome? Sve-isto-samo-boga-nema
Evo za MC :)
Don-andrea-gallo-svecenik-koji-pjeva-bella-ciao-smatra-da-bi-slijedeci-papa-trebao-biti-gay
Koji lik! Napokon i ja imam svog svećenika :)
da ne ispadne da izbjegavam odgovor... U Hrvatskoj križ, u Izraelu zvijezda, u Turskoj polumjesec. Kužiš šablonu?
btw, u nekim demokracijama svašta možeš
http://theinspirationroom.com/daily/...ble_decker.jpg
http://www.atheistbus.org.uk/wp-cont...us-ads-001.jpg
i ako su ljudi tolerantni od toga ne bi trebali raditi problem
daddy, sto vise pises to se vise "ukopavas". turski polumjesec i izraelska zvijezda (kao i svicarski kriz) su simboli na zastavi. oni su "izgubili" svoj vjerski znacaj.
tako da sablona trebala biti: zvijezda, polumjesec i grb.
p.s., u hrvatskoj ljudi nisu tolerantni. pokusaj slican ovome, samo na tramvaju je propao.
Pa nisu ni svi Englezi redom tolerantni, ali ih država drži na uzdi. I prikladno kažnjava netoleranciju.
O da, jadna ta većina s nama tako netolerantnima :lol:
fakat. :roll:
a to da su slobodnomisliteljice netolerantne (i što sve još ne), to smo zaključili već na prvom topicu. :taps:
Naravno da ima stvari prema kojima sam netolerantna, npr. diskriminacija i zlostavljanje.
kad pogledam sebe i svoju okolinu vidim da smo svi netolerantni. različiti su nam stavovi ali isti smo u jednom.
neprestano sudimo.
tako smo odgojeni i tako, nazalost, odgajamo svoju djecu.
Nemoj uopćavati. Nismo svi isti.
Možda po tvom iskustvu, ali to nije npr. moje iskustvo.
Ja sam tolerantna. No, ima jedna stvar koju teško podnosim, a to je glupost. Pa onda kažem sama sebi, nije kriv/a što je glupa. Pa toleriram i to.
Zloba i zloća. Tu podvlačim crtu. Namjernu zlobu i zloću ne volim. Nikako.
Ne sudim ljude oko sebe i uopće me nije briga što tko misli o meni. Ja živim svoj film.8-)
Kad to tako napises, ja iscitavam- nije me briga ni za sto. Ne znam sto si htjela reci. Rijetke su situacije crno-bijele. Za neke stvari moras citati i informirati se da bi mogla zauzeti stav, tolerirati ili netoleririati. Evo ti primjer-uz pretpostavku da imaju zadovoljavajuca svojstva-je li bolja aluminijska ili plasticna kuhinjska folija. Ja necu dalje uzurpirati ovu temu diskusijom o folijama, ali ne vjerujem da znas. Toleriras upotrebu, al netko zbog toga nema pitku vodu vise. Sto onda napraviti?
(komentar o sudjenju ne razumijem, je li rijec o zauzimanju stava ili sto)
beti, kako nazivaš radnju koja te dovodi do zaključka da je netko glup/a?
Pa ne možeš to definirati. Ili osjetiš ili ne. Pa svi znaju što je glupost, zar ne?
Kao i što se zna što je zloba.
Jelena, priznajem da ne razmišljam tako široko. Ako ja radim tako da nikome ne ugrožavam imanje pitke vode, smatram da svi mogu tako. A ako neće, ili su zločesti ili glupi ili samoživi ili kako bih te koji se bahate već nazvala.
Znam da bih trebala pisati na drugi način, jer ovako ispadam nerazumljiva. Ali, obično žurim, dok me nitko ne smeta, pa skratim. Konkretno sam se nadovezala na temu vjerskih simbola. priznajem da mi je svejedno koje simbole i gdje će ih netko izvjesiti. Informirana ili ne, jednostavno mi ne smeta. Da li bi mi trebalo smetati to što ti simboli nekome drugome smetaju? To sam već rečenicu prije napisala.
No, ne znači da i drugi moraju misliti poput mene. Naravno da ne. Baš zato volim čitati forum da bih vidjela raznolikosti u stavovima.
nisam te to pitala.
Off topic -MC, vezano za potpis, primjetila sam to i na portalima, zar se onda i vrag ne bi trebalo pisati velikim slovom? Ako se ne molim Bogu, molim se Vragu?
Evo ja ne mogu uvijek razlikovati neobrazovanost i glupost. Osim toga vecina ljudi za sebe ne misli da je glupo, a za dosta drugoh misle da jesu. Tu vec neke stvari ne stimaju.
Tocno si napisala da ako ti radis tako da nikome ne ugrozavas pitku vodu, mogu svi, ali ti ugrozavas nekome pitku vodu samo ne znas za to (necu suditi zasto ne znas).
A čime ugrožavam? Neznanjem? Ili nehajenjem?
Naravno ne radi se
samo o vodi.
Želiš reći da bismo trebali misliti o svim ljudima na svijetu, ili u nekom određenom prostoru, nikad ne biti slobodni od razmišljanja o tome da li postupamo dobro globalno? Ako je to, malo je ljudi takvih. Većina je : "u se, na se i poda se"
Radnja, ne bih tako nazvala. Što tebe dovede do tog zaključka? Prije je to proces. Slušanje, gledanje, razmišljanje. Rijetko ja za nekoga kažem ili pomislim da je glup.
Dobro, ako nakon što djetetu pokažem tri puta kako se računaju npr. jednadžbe, i četvrti put očekujem da zna, a izvali totalno krivo, što ću mu reći nego da je glup. Da ga tetošim i kažem, ah, nisi koncentriran.
Ali, ponekad kad gledate što ljudi rade, gluposti neshvatljive. Dosta je otvoriti youtube.
Naravno da sam i ja napravila gluposti u životu, auuu. Glupe izbore. To je tako ljudski, zar nije?
Pa bas sam napisala sa ne zelim suditi o tome zasto ne znas.
Ne, treba zaboraviti na sve oko nas, struja dolazi iz uticnice, a najgori ekoloski problem su "4 kornjace" koje su progutale plasticnu vrecicu.
Ne vjerujem da si zaboravila na katastrofu u madjarskoj:
http://www.faz.net/multimedia/videos...-11063731.html
Oni koji su hodali u carapama po tom sljamu, danas su invalidi, a carape im izjela luzina.