Da tak mi ke rekla. Da su vrijednosti smanjene i kad me bude slala sad za cca 3j., da nek malo pripazim. Isto to je druga dok.mojoj frendici rekla.
Printable View
Svaki drugi dan u rodiliste ce mi totalno narusit koncepciju zadnjih tjedana.
QBee, opis rodilista ti stvarno zvuci strasno.
Snizili su referentne,ja nisam pazila samo od 18 navecer bez ugljikohidrata i secera,od 23 samo vodu.Zadnja vrijednost mi je povisena.Danas sam dobila nalaz na ruke
Sent from my iPhone using Tapatalk
U normalnoj trudnoći, te ako nemaš bolova, ne postoji razlog za više od jednog pregleda tjedno, zadnja 3-4 tjedna trudnoće.
Tek nakon prelaska termina idu pregledi svaka 2 dana, zlu ne trebalo.
Jedino, ako to trudnica želi, može doći koliko god često se prestraši. Nikad te neće odbiti, svaki put će pregledati tebe i bebu, i smiriti mamu ako je nalaz dobar, ili predložiti ostanak u rodilištu ako nije.
Liječnicima u rodilištu i babicama je jedini posao omogućiti mami da donese na svijet živu i zdravu bebu, ta da porod prođe što manje traumatično za oboje :) U najvećem broju slučajeva tako i bude.
Meni se cini da je tako bilo i u Varazdinu gdje sam prvi put radjala, al eto u Brodu je ocito pregled svaka dva dana u zadnja dva tjedna. Tako da ima bit da to ovisi od rodilista do rodilista.
U Zd je skroz drugacije. Ne ides ni nakon presisanog termina u bolnicu na pregled, vec nastavis kod svog gina svaka 2 dana.
A do termina pregled 1x tjedno.
Jedino ako gin smatra da te treba iz nekog razloga poslati u bolnicu na pregled, tek onda ides, a inace kod normalnog tijeka trudnoce ides svom ginu.
Hvala cure
Nije mi bas utjesno, jer ja ne jedem ni secer, niti bijelo brasno vec mjesecima (tako lakse prezivim ambroziju, malo zgrijesim tek preko zime)
Mislim, tek sam na pocetku, crknut cu od gladi do kraja
I mislim da cu zvati da se narucim tek za koji dan, da jos malo sredim prehranu
Milenche, znam, mogu si misliti da ti nije lako
Al, kako god, izdrzati moramo
Jadranka, u pravu si, i u vz je tako
Kod nas soc.gin. nemaju ctg pa se pred kraj svakako ide u bolnicu
Po par izvora, u Splitu se ne ide na pregled u rodiliste prije termina.
Ni u Ri,iznimno ako je soc.ginekolog npr.na godisnjem
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moja gin.ima ctg i radila i ga je na zadnjem pregledu, al svejedno sam s 35 tt išla u TA, i onda za 2 tjedna.
Ja prije vađenja krvi za bilo što najnormalnine jedem ipijem. SVe ostalo smatram naštimavanjem rezultata. Često zaboravim pa navečer pijem sok ili pojedem nešto što bi povisilo vrijednosti, al nalaz uvijek bude super.
Sanja, gdje si rodila kad ti je bilo tak lijepo?
U Zg Sv.Duh 2010 i Vinogradska 2012. Prve preglede sa 39 i 38tt., i slijedeci za 7 dana bila narucena.
Ja sam 2014. u Vinogradskoj bila na pregledu sa 39+4, pa su me za idući pregled naručili za tjedan dana. Nisam dočekala, rodila sam s 40+1
Sadie, bilo bi mi lijepo da nis ubrljali na kraju. Babica je kriva! Ali do samog poroda nitko nista nije komplicirao. Za razliku od Sv.duha ono je bio kraljevski tretman.
Sjecam se da u boxu do mene, je zena urlala; neeecuuu, oodustajem :-o
Naravno da su bile lude i dok.i babica.
Ono sto me unistilo je neonatologija, gdje su mi dala da vidam djete 2x30min. Sve dok mi jedna od sestara nije probudila, i rekla "tko to moze zabranit, da majka vidi svoje djete"???
Istog momenta sam otisla na kat, kao nosim mlijeko... Pa do njega, pa mazim,ljubim... Ove su poludile, da sta radim..? Mazim djete da mi lakse krene izdajanje! Uspjeli smo iskljucivo dojena beba :heart:
Ja kao da u drugoj drzavi zivim :D
Kod nas ctg sv.drugi dan od 38tt (37+1 itd.), vaginalni 1 tjedno, u 40tt vaginalni sv.2 dan i asc.
Sanjo-zaista odlican porod!
Mislim, ja nikad nisam svoje porode smatrala traumaticnima. Jer nisam znala da moze biti drugacije. A sad kad pogledam tijek prvog poroda: klistir, dolantin, rucno sirenje, busenje vodenjaka, nalijeganje, epiziotomija. Sve nepotrebno! I onda tijek drugog:prisilno u radjaonu (pod prijetnjama), drip, rucno sirenje, busenje vodenjaka, dolantin, epiziotomija. Isto sve nepotrebno-lijepo se otvarala gotovo bezbolno.
Nikad se nisam svadjala s dr.i babicama, sve sam radila kako su rekli, smijala se dok sam mogla, nikad trazila ista i svima bila draga. I ne mrzim ih. Ali ne zelim vise takav porod. Osjecam se kao da su mi ga nekako ukrali, da je mogao ici puno prirodnije. Jedino sto im iskonski zamjeram je to sto su sve njihove intervencije nuzno dovele do epiziotomije, hematoma na glavi prve curke i apsolutnu prekrivenost vernixom druge bebe.
Zato ne dozvoljavam ikakve nepotrebne zahvate na bebi i meni dokle god sve tece uredno.
Ali da je odnos osoblja prema trudnicama i rodiljama sadisticki u mnogim tockama-je! Mogu se samo tjesiti da je u pozadini zelja da se cuva zivot majke i bebe.
Da svi imamo uvjete radjati kao Sanja (blagoslovljena si zeno, zaista :*), ne bi se nitko bunio.
Nego, ja nasla neki slamnati sesir pa ga fino nabila na tintaru, odvrnila otvoreni, potopila orhideje u sudoper-krckao mi se sataras, pekla palacinke i divljacki plesala po kuhinji :D
Trudici cijeli dan. Cistila se jos malo pa je i to stalo. Isla sam jos jednom u setnju. Pila caja od maline i pojela pol ananasa..
Sad cemo vidjeti kad konacno legnem gdje me tocno i sto boli-jer sam sva neka prehepi zbog danasnje pobjede pa se tesko koncentriram
Ono sto me se dojmilo, nakon poroda, otisli skupa u kupaonu, i pomgli me istusirat. Sestra je zapisivala ako sam mokrila itd.
Sanjo-zao mi je sto je neonatologija pokvarila tako divan porod. Treca sreca? :)
Milenche-ak treba, odoh za tebe brat lisce maline i susit :D :*
Kupila sam ga danas u biljnoj ljekarni-17kn, škartoc od Agristara, 100% list maline. Bas je fin za piti. Mogla bih i brusnicu poceti piti isto-kaze mi krezuba travarica iz ljekarne da se puno rodilja zali na bakterije u rodilistu pa da se zastitim. Htjela mi dati i caj za dojilje pa sam joj rekla da ne treba jer zaista imam puno mlijeka.
Pozeljela mi je srecu i poklonila predivni krezubi osmjeh na odlasku :heart:
QB meni su nalijegali, i isto je dobio kefalohematom. Sad si me sjetila. Vjeruj nisam blagoslovljenja, jer sve sto je tek za mene trebalo biti savsreno, nije bilo! Nisam ga dobila na prvi podoj, dobio je infekciju, borila se sa posjetama, da mi kazu nalaze tj.dijagnozu... I moram priznati da se uzasno osjecam jer su mi oduzeli prvi podoj! A islo nam je kao od sale!
Zato me sada uopce je dira nista, zelim zdravu bebu na prsa i dojenu! I trudit cu se da dobije najbolje sto joj mogu da ti!
TO i meni u Vinogradskoj bilo. Ja sam se onesvijestila pod tušem... a rekla sam da nisam sposobna odmah nakon poroda pod tuš, pa su rekle da ok. Ujutro su me onda odvele, al mi svejedno nije bilo dobro
Ma sve mi je u super sjećanju ostalo. Osim što nisam stigla na epiduralnu
Ja se nikako ne mogu maknuti od čitanja ove teme... ajd nadam se da ću uskoro opet biti tu (trenutno u postupku mpo)
Sanjo-imas pravo. Ti si imala savrsen prvi dio poroda, ja onaj drugi. Nas dvije skupa imamo porod iz snova :D
Vrci-jadtuk pid majicu i slepaj se kraj nas :D kod nas si dobrodosla bez obzira
Vrci ~~~~~ da nam se tu prikacis sto prije :*
Eee vidis, a cimerica... Palo joj zeljezo, rekla im da uzmu bebu.. Cijeli dan je odbijala jer se nije dobro osjecala... U jednom trenu neka se sestra izdere na nju! A ja kak sam bila u zutoj minuti... Izderem se umjesto da samo mjerite savrsen tlak, biko bi dobro da joj zeljezo provjerite! U suprotnom cu joj ja dat ove smede vode iz lavaboa da pije!!!
Izvadili joj krv, a zeljezo 1!
Poslije sam bila prava faca... Svim curama pomogla oko dojenja, sestre bile sretne, a cure jos vise jer ih nitko nije stipao po cicama! Aal sam se nadobivala fiinih cokolada od muzeva tih zena :D
Dan danas se cujemo i druzimo :)
Jastuk pod majicu*
Strasno koji tipfeleri :D
Imam kveščn cure-boli me rodnica i stidne kosti cijeli dan. Bas neugodna bol, kao da je ziva rana unutra. I maloprije piskim, obrisem se-nema nista na papiru-ali vidim u skoljci na dnu gusto bijelo s crvenim nitima. Pod vodom je pa ne mogu do toga, a ne gura mi se bas prste u skoljku :D takva 2 'grumena' bila. Ispadao mi je cep u prijasnjoj trudnoci, ali mi je ostao na papiru. I bio je ljigav i gust, bez krvavih zilica.
Je li ikoja od vas uspjela vidjeti cep/komad cepa u skoljci?
Vrci ja se bojim igala pa nis ne uzimam sto me mora pikati :mrgreen:
Tak da trpim, i svtim sam na ok. Jer znam da me vise kosta osjecaj da igla puca u veni, nego da istrpim! Lude zene al sta ces!
Nemam onaj osjecaj tunela kroz pipi :D samo osjecaj kao da mi breskvicu netko dobro nacipelario
Dobro je! Dode na isto :D