ma čistiš se još i to je moguće..ali više tekućine pij svakako pa će i to brže nestati...
Printable View
ma čistiš se još i to je moguće..ali više tekućine pij svakako pa će i to brže nestati...
a tebe uplašit...to je bar lako;)...ma šalim se....ma ne sekiraj se uopće..samo si to ponovi da budeš na miru da si čista...e sad ..neke curke su to ponavljale(bakterijske briseve)čak još jednom u trudnoći iako je nalaz bio na početku ok i to tamo pred kraj...nisam sigurna...ja ću barem zahjevati....ne znam zakaj doktori drukčije postupaju..ali logika ti nalaže da to ponoviš da nije neka bakterija koja bi radila problemčiće tipa streptokok,iliti e.coli...itd
ne treba te ništa svrbiti da imaš bakteriju a ni boliti..one ne svrbe..svrbe ti gljivice draga
e ima još jedna stvar..ako se još uvijek čistiš onda ti dr neće raditi briseve dok to ne završi..najvjerojatnije ti iz tog raloga nije ni spominjao ni radio....
znam da doktori zbog tih bakterijica daju antibiotike...
da rezimiram...ne spominjem ti te briseve zbog tog tvog iscjetka već zbog toga jer je to rutinska pretraga u trudnoći...bakterije znaju raditi pobačaje u najgorem slučaju i iz tog razloga ih se svi žele riješiti...to je glavni razlog...da ih imamo..uglavnom uopće nit nismo svjesni....ali to ne znači automatski da ćemo imti pobačaj..puno ih žena ima,a da nema pri tome nikakvh problema...to je mjera predostrožnosti...
kupila sam kolijevku :-D
nisam mogla odolit kad sam je vidila,inače dugo je tražim,i na ebuy
nadam se da ću uspit stavit slikicu :)
http://http://img163.imageshack.us/img163/5862/75857700.th.jpg
Evo, draga Mare je već javila, ali i da se ja oglasim...
29.12.2011. u točno 11,00 na svijet je došla naša pikulica. :heart: Odlučila je ipak da želi biti odmah beba za slikanje, pa se nije nikako htjela spustiti zbog čega se na kraju rodila na carski rez, nakon 8 sati trudova. I najljepša je mala manekenkica! Sad smo doma i mama i tata uživaju u svojoj ljepotici...
Iako, da se ne lažemo - rez boli, oporavak je spor ali svakim danom očit, a upoznavanje, dojenje, presvlačenje i sve što ide u paketu iscpljuje nas maksimalno. Tako da kad princeza zaspi, i nas dvoje uglavnom padamo u nesvijest. Ali sve su to slatke muke koje smo godinama sanjali.:zaljubljen:
Drage cure svima vam želim uredne trudnoće i veseli susret sa svojim bebolinama!
Patuljchica,čestitam od srca i tebi i ponosnom tati na malenoj Matei,uživajte ,napokon ste zajedno
patuljchica čestitam!!! uživajte :-)
bravo patuljchice!!! uživajte u malenoj princezi!!!to s nespavanjem i umorom su slatke brige!
patuljchice, čestitam!
Nama je danas termin, a moja djevojčica se ne da van. U utorak opet ctg..
Patuljčice čestitam od :heart: uživajte u svojoj curki...samo nek ona bude živa i zdrava a sve ostalo se zaboravi!!!!
Lilly...izdrži još malo!!!
Joj ženske kako mene mlati ovo moje čudo od djeteta....imam žgaravicu cijeli dan, ne sjećam se da je ikada bilo ovako....ništa ne pomaže!!!!
curke..koliko ste dobile kg do sada i da li su vam se kretale kile u drugom tromjesječju onako školski do 500 g po tjednu i najviše 2kg po mjesecu?koliko vam bebači imaju grama?mene strah da ne bi moja kilaža otišla predaleko..do sada 5kg dobila..:/
34 tt= 13 kg....solidno....super se rasporedilo...baš se i ne kuži gdje su no vidjet ćemo u veljači poslije poroda
a beba?koliko gr?
Patuljchice još jednom čestitke tebi i tm, a maloj Matei iskrena dobrodošlica :klap::heart:
Mia Lilly probaj se praviti kao da ti nije termin 8-) pa će tijelo samo odraditi svoje i prepoznati trenutak. Znam, reći ćeš da je lako meni pametovati :) ali pokušaj.
jutro cure:-)
meni je izbio ogroman herpes na usnici (inače ga imam), ne znam dal smijem šta stavljat na njega jel boli ko vrag, i odvratno izgleda. Imam doma one H. flastere za herpes, ali našla sam na netu da se treba posavjetovat s lječnikom u trudnoći, pa sad ne znam dal da ga stavim ili ne. Ako netko zna nešto pametnije molit ću za savjet.
Patuljcice cestitam, lijepo je čitati ovo. Uzivajte i dalje!
Artisan baš sam čitala nešto o 26 tt gdje se spominje herpes. Kažu da se u trudnoći često dešava na usni ili genitalijama, a usna je svakako puno bolja varijanta. Mislim da ti flaster ne bi trebao škoditi, ali ipak se savjetuj s tetom u apoteci ili s dr.
patuljchice - čestitam od srca!
Sada uživajte u slatkim brigama roditeljstva (točno znam kako ti/vam je) i čuvajte to svoje malo blago! :zaljubljen:
Patuljchice cestitam od srca:-D, a maloj Matei srdacna dobrodoslica:zaljubljen:
Patuljchica zelim ti uspjesan oporavak od CR i kao sto kaze Nata,cuvajte se ,mazite i pazite.Kao da je jucer
bilo kad si nas odusevila svojom praskom pricom(koja i dalje odusevljava i uvijek bude).:heart:
mirna to s kilažom smo već pisali u više navrata..sve je to individualno..
ja sam na zadnjem pregledu s 33 tt imala 7.5kg a beba 2,5kg..moj muž se brine da sam malo s kilažom a dr kaže da je idealno..a za bebu svaki put kaže da je iznad prosjeka bar 200gr..ja sam samo dobila stomak i kaže mi muž da sam kao one ruske lutke babuške :))) mislim da tu i genetika igra ulogu jer mi je i mama tako malo dobila na kg a ja bila beba s 4kg..
da skratim, mislim da je bitno da je beba ok a naše kg gore dolje više manje..
p.s. i da kažem da meni još uvijek teško pada komentari ljudi, poznanika koji su ''zločasti''pa još me pitaju je li držim kakvu dijetu kad sam tako malo dobila..ma mislim stvarno..
ovo sam i ja pitala pred koji mj.,nisam ništa stavljala,strpila sam se i 10 dana je trebalo dok skro nestane.
25tt +7kg, beba već 1kg; jedan mjesec sam dobila 4kg,a sad ovaj zadnji 1kg i nisam gladovala ali se nisam ni prejedala,i ja mrzim kad me pitaju al sam na dijeti,kad odbijem hranu u gostima...
napišite mi kolike su vaše bebe bile sa 25tt
24+5 tt, procjenjena masa bebe je bila 740 g, danas 28+5 tt 1200 g. nadebljao se preko praznika. :-)
moja curka na zadnjem pregledu 31+2 je imala malo više od 2000 g...e sad ćemo vidjeti za par dana kad budemo na kontroli koliko je napredovala!!!!
Patuljchica,čestitam,sve najbolje i bebici i roditeljima
Ja isto mislim da je individualana, najviše genetski uvjetovana,težina bebe,i da je najbitnije da je sve u redu.Ja sam 18+3 i dobila3.5 kg,a bebe na 18+0 bila 250 gr
meni je frendica koja je nedavno rodila išla zadnjih tjedan dana i po dva puta na ctg upravo jer je cura bila full mirna,rodila dan nakon termina sve ok
e to što si sad rekla mene brine..kad se dobije 2,3 ili 4 kg u kratko vrijeme cca u mjesec dana....al ne jedem niš posebno više nego prije..čak bih rekla i manje, više voća i povrća i variva..možda sam za blagdane poneki kolačić više...koju palačinkicu....pa nemre bit da se to tak brzo ulovilo...a otkad su mučnine prestale valjda sam sve nadoknadila..hihi...ma necu se sekirat....
i još nekaj..osjetila ja sinoć kasno kad sam legla i smirila se svoje prve "balončiće"(doduše možda nisu prvi ali su prvi oni koje sam baš primjetila)....stavila sam ruku a ono izbočenje osjetila pod prstima kao balončić maleno cca 2 cm i kao da pukne..jedan pored drugoga..prvo jedan pa drugi..hihi..trajali svega pola sekunde do sekundu i onda kad je MM stavio ruku mali ko za inat prestao...joooj...catko..:)
Tnx, cure.
Evo da se i ja konacno javim.U subotu ujutro sam uspjela konacno zaspati u 4h,a u pola 5 sam se probudila sa jakim krvarenjem.Dok sam trcala po kuci drzeci ulozak rukom i spremajuci se za bolnicu,MM sav pogubljen umjesto da trci ispred mene i sprema se,on je trcao iza mene sa krpom i brisao pod:lol:Nisam mogla ni mjeriti vrijeme za koje se ulosci''pune''(u bolnici mi rekli ako se za 30min napune tri uloska da dodjem),jer je to bilo konstantno krvarenje u tankom mlazu.U bolnici su me stavili na CTG koji je registrovao kontrakcije koje sam i ja osjetila(boli i ne svidja mi se:-(),a kad sam zakukala kako boli kaze MM utjesno:''ne boli duso to su kontrakcije" Istjerala sam ga napolje.Onda su me prikljucili na tokolizu a krvarenje se na srecu smanjilo,jer se stvorio nekakav ugrusak na nekom mjestu gdje treba.Ostavili su me u bolnici 48h prikljucenu na onu pumpu sa tokolizom i 3 puta dnevno gledali na CTG.Trebala sam danas mozda i kuci,ali sam jutros u 2 dobila kontrakcije i to otprilike na 3 min,ali na srecu nisu bile jake.Odmah su zvali dr i dali su mi neke 2 kapsule da popijem,od kojih su se kontakcije smirile i kasnije jos jednu tabletu.Prestala sam sa tokolizom,ali sam nastavila sa tim tabletama,a sutra moj gin. ima sastanak sa neonatologom da vise sta ce dalje biti.Nadam se da ce mi produziti terapiju sa tabletama protiv kontrakcija(niko me ni ne smije vaginalno pregledati zbog placente i krvarenja) i da cu nekako izgurati do 36tt.Kad su jutros u 6 popustile kontrakcije onda je valjda i bebo odahnuo pa je ponovo provjeravao koliko mu je prostora ostalo ali u kecerskom stilu.Boli me i koza na stomaku a o misicima i unutrasnjim organima da ne govorim.Nemam pojma koliko cu jos ostati u bolnici,ali voljela bi da me zadrze sto duze moze,jer npr sinoc one kontrakcije koje sam osjetila bi ja kod kuce mozda pogresno protumacila pa ne bi bas zurila u bolnicu.Trebalo mi je sat vremena sinoc da skontam da to ipak nije obicna bol u ledjima jer se u talasila pojavljuje i da ''pritisnem alarm'':roll:
Alma, držim fige da ostanete 2u1 što dulje. :heart:
Patuljčice, čestitam! :)
alma držim fige da beba što duže ostane kod mame ~~~~~~~~~~~~~~
što se tiče mog herpesa na usnici jučer sam bila kod gin. pitat i rekao je da smijem stavljat flastere, eto ako nekom zatreba informacija ;-)
Alma ~~~~~ da izdržite što dulje 2u1!
Patuljchice čestitam od srca!
Artisan hvala na info! I ja zimi često imam herpes, u prvoj trudnoći sam stavljala kaladont (dobro ga osuši) ili cink-oksid kremu. Herplex i slično nije preporučljivo.
alma...držim ti fige da uspijete dogurati do 36tt..koliki ti je sada malecni?koliko gr?dosta je veliki koliko sam prošli put vidjela...pravi mali borac...
cure imam jedno pitanje...dal su vas bolile noge po noći..mene užasno čak toliko da ne mogu spavati duže do 5sati....samo lijevi i desni bok koristim ali boli za poludit..