A mK znaš ko se prije u mreži, kod mojeg podjednako grozno pričaju i cure i dečki nadam se da je to samo preše ravnanje jer stvarno se ne znaju, bar nisu se znali prije tih pisanja
Printable View
A mK znaš ko se prije u mreži, kod mojeg podjednako grozno pričaju i cure i dečki nadam se da je to samo preše ravnanje jer stvarno se ne znaju, bar nisu se znali prije tih pisanja
Evo objavili i za našu školu moj je s Frendicinim klince i još Dva dečka iz kvarta
Pričao mi je sin. Prvo su se upoznale cure iz njihovog razreda, najprije prek interneta (Whatsapp, Fb) i to prije nego je nastava i počela, a dečki su uglavnom čekali da se prvo fizički vide u razredu i tek onda su se pridružili.
Imaju razrednu grupu. To je korisno jer ako netko zaboravi zadaću ili nije na nastavi, uvijek mu drugi pošalju. Vrlo su solidarni. Ali kaže sin i da ima gomila bezvezarija na tim mrežama, što je sasvim sigurno istina.
Za razrednicu ne znam, nisam sina pitala da li je i ona u grupi, ali može biti. mmi ja imamo njen broj mobitela koji ne koristimo. To služi za izvanredne situacije ako bi što trebalo. Sin zna da imamo taj broj. Mislim da mm ima razrednicu i među svojim kontaktima na fb, ja nemam ni fb ni kontakte. Imam svoje druge kanale, hehehe...
Jedino mi je žao da na popisu ne vidim tko je razrednik/razrednica
i da se još malo vratim na MIOC - pa nije čudo što je navala kada upisuju upola manje đaka nego kada sam ja išla. A i tada je isto bila navala, ali ne ovolika. jedino kaj smo mi imali dva turnusa, a sada je samo jutarnji.
I u sinekovom razredu je puno više dečki neg cura, a tak je bilo kad sam i ja išla - možda to ovisi i o smjeru (u moje vrijeme izbornom predmetu)
a možda je to i razlog da ne piskaraju bedastoće, ko ivi naši i da u pol sata izleti 1000 i više porukica, a vama ujedno razrednik kuži kad su pisali pod nastavom, dogoranja za testove ili za to imaju drugu grupu?
ovi njegovi imaju grupu koja je počela s radom prije 25.7.
!nešto mi krivpo ošlo
valjda jedina gimnazija u rijeci koja nema e-dnevnik je gam. :roll: kaže j, pa šta misliš, zašto sam baš nju izabrao :lool:
GAM će navodno od ove šk. godine uvesti e-dnevnik (na žalost moje E.):sing:
Kod nas ima 17 cura i 11 deckiju u razredu. Ici ce s frendom i frendicom iz os u razred. Grupu su osnovali prekjucer, mob ne prestaje pistat,on kaze da pisu samo cure. Jel glupo il pametno ne znam i ne zanima me.
Nego...kakve ruksake nose srednjoskolci ?
Ruksak od prošle godine.
Nema?
Ma ima napose za one koji doma nist ne pricaju,uz uvijet da roditelj ponekadotide na tu stranicu,ali ima i takvihkoji nikad to nisu posjetili
Vans ima u shoebedu?
To moze izdrzat sve knjige? Mislim ,izdrzi citavu sk.god?
Jelena,lanjski je tri godine star i nije solucija.
Elly,idem googlat te tvoje.
Nano,kaj se vec moze pokaz napravit? Ja mislila treba cekat da skola pocne.
Vidi se da nemam pojma.
Mi smo imali e dnevnik u os,meni i nije bilo neke koristi i ulogirala sam se manje od pet puta u citavoj godini. On mi sve govori,a na informacije ionako povremeno moras otic
Kaj nema?
Ima mioc e-dnevnik, ali ako sam dobro shvatila, rekla je Forka da nije neka korist od toga. I slažem se - nije. Aliii tak je za klince koji ionako doma sve ispričaju. Ja se do dana današnjega nisam potrudila registrirati vlastitu šifru, a ne znam ni sinovu. MM zna, ali mislim da ju ni jednom nije koristio. Ne da se meni registrirati za korištenje e-dnevnika kad roditeljski password daje uvid u ocjene tek nakon 48 sati, a učenički odmah.
U osnovnoj školi moje djece nije bilo e-dnevnika. I isto mi je bilo - stariji je uvijek sve rekao i pokazao, a mlađi...e, taj je bio lisica, često bih saznala za lošu ocjenu tek kad bi ju on ispravio. Zlato mamino, kao da sebe gledam u toj dobi... :mrgreen: Za njega će mi trebati roditeljska šifra. A i meni će dobro doći da se riješim lijenosti i naučim nešto novo.
Moj L. je napokon ove godine dobio novi ruksak nakon što je Explore 2u1 izdržao 5 godina. Raspale su se naramenice, pa smo u Nami na trgu kupili novi. (Trenutno imaju akciju, spustili su cijene na pola pa smo ga možda preplatili. Ako se ne varam, ruksak je sličan kao sivi u zadnjem redu na linku, ali nisam 100% sigurna da je taj. Kupili smo crni s nekim ukrasima i malo je veći od Explore, a koštao je koliko piše na letku, bez popusta: http://www.nama.hr/akcija.html )
Pokaz - ako ti je dijete imalo pokaz do sada, samo odeš u školu ovjeriti papire i na prodajnom mjestu zet-a predaš ovjerene. Ne moraš se žuriti jer stara iskaznica vrijedi do kraja rujna, možeš uplatiti za rujan na svakom kiosku. Ako nije imao pokaz, moraš sve iz početka. Imaš formulare za skinuti na internetu, a tajništvo škole radi pa se to može sad napraviti. Evo tu je formular i u nastavku su upute: http://www.zet.hr/UserDocsImages/Dok...te%202017..pdf
Moj mlađi sin treba novi pokaz jer smo izgubili stari, a to se mora napraviti na remizi (Ljubljanica).
racunajte da se iskaznica ZET ne dobije odmah, sad se ne sjecam al znam da se ceka bar tjedan dana. ja sam vadila sebi proljetos, pa me iznenadilo.
Ovak, pitala sam kaj nema koristi e- dnevnik?
ja sam se nadala da ima, jer mi smo zadnje dve godine išli pa svaka dva tjedna na informacije - istina ne zbog ocjena ;)
Pokaz se može napraviti,. Moj je imao staru iskaznicu, tak da je samo trebalo potvrditi u školi. Ja sam odmah platila za cijelu godinu (može i na rate) jer ne želim razmišljati jesam kupila ili ne, a i tako dobije dva mjeseca gratis, a njemu tramvaj treba i ljeti.
A imaju ga i sustavu, pa valjda ak zaboravi ili izgubi karticu, a ulovi ga kontrola, mogu provjeriti jel plaćeno.
I moj treba ruksak. on je do sada nosio sve neke reklamne, ali ih je bome sve i strgao. nadam se da će sam pronaći što želi, jer moje strpljenje za kupovinu i nije neko
Baš jutros slušam u vlaku - priča žena da ide poštambiljati u školu što treba sinu za pokaz. Još se ne zna ima li love za subvenciju pokaza. Al ona ide nabaviti, vrijedi stara iskaznica.
Ne znam za SŠ, ali mi u OŠ imamo E dnevnik od 1. razreda.
Meni se to pokazalo strašno korisno.
Volim biti upućena u ocjene i znati da li je negdje zaštekalo, a i vidiš ako učiteljica upiše kakvu napomenu pod ponašanje, i slično.
Vidi se uvijek i raspored ispita i koje gradivo će biti u ispitu.
Dobiš poruku, ako je dijete izostalo iz škole.
Meni vrlo korisno.
to ja očekujem, zato se i čudim da su napisali da nema koristi.
Ja sam prije tri dana na Črnomercu napunila besplatno pokaz za rujan temeljem vladine odluke za učenike putnike.
Sad bih nešto napisala - al ak napišem, krenuti će svađa.
Ipak ću napisati - mi u Zagrebu plaćamo prirez 18% i djeca nam plaćaju pokaz. i ne mali - 100 kn mjesečno
mislim da nema razloga za svadju.
grad Zagreb jedini moze imati prirez 18% jer to je vezano za velicinu i broj stanovika (tako nekako).
Nano kuzim tvoju ogorcenost. pogotovo nakon jucerasnje skupstine i kako su usvojeni prijedlozi Gradonacelnika, koji koliko shvacam po medijskim natpisima granice s legalnoscu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/m...va/916292.aspx
Koji su uvjeti da bbude putnik?
Moj ima cca 20 km do skole,mjesecni pokaz za zet+hz je 300 kn. Zivimo i placamo poreze i prireze u zg :D