Lili ti da neznaš koliko je tri km ko ni onda trebao znati
Čak i ja znam koliko je to
Ok malo sam starija od tebe,ali nisam stara osoba:mrgreen:
Printable View
Lili ti da neznaš koliko je tri km ko ni onda trebao znati
Čak i ja znam koliko je to
Ok malo sam starija od tebe,ali nisam stara osoba:mrgreen:
I? Kakve to ima veze?
Zračne linije? Letit ćeš avionom kroz grad?
Ako baš hoćeš šiljiti granice grada Zagreba su dalje.
Ja sam to navela čisti usporedbe radi sa nekim selom gdje je radijus kretanja par sto metara, naspram zagrebačkih 30-40 kilometara i to u svakom smjeru.
Sent from my iPhone using Tapatalk
U zahtjev za propusnicu treba navesti OIB, adresu i ime osobe kod koje misliš ići te razlog.
Hranu po Zaprešiću raznosi Crveni križ, Plavo srce (BBB) i volonteri.
Ako je samo to u pitanju, kao i lijekovi, plaćanje računa i sl. uistinu nitko ne treba dolaziti iz drugih mjesta zbog toga.
I bolje da ne dolaze.
Pogledajte kaj se u Pregradi dogodilo.
Malo mjesto je postalo žarište zaraze zbog pridošlica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Došla sam malo o Jarunu, trčanju i Lili ;).
Kužim ja da ti ideš u 6 ujutro i da tamo nikog nema. Ali sto bi bilo da svi ovi koje je policija danas otjerala s Jaruna sutra naviju sat u 6 ujutro i dođu tamo gdje ti trčiš? Jer ne mogu na Jarunu jer ih policija tjera?
Sad me jedna na fejsu iživcirala, mrtva ladna napisala da svaki dan ide s djecom cijeli krug, 7 km oko Jaruna (tako je napisala, stvarno ima 7 km tamo??!!). I onda vrati djecu doma, a ona ide još trčati par km... a sto smo mi ostali? Budale?
Ja sam prije 3 tjedna otišla s djecom u stražnji dio Maksimira gdje smo i inače znali šetati, bilo je ljudi vise nego ikad. Tad smo bili zadnji put, djeci prisjelo “nemoj dotaknuti most” i sve ostalo...
Ali stvarno se pitam, kako neki mogu, a neki ne mogu? Nisam ništa ovoj na fejsu napisala, znam da će sad drugi ;). Ja sam došla samo ovdje :mrgreen:.
Beti, zao mi je sto ne možeš mami. Ja do moje imam manje od 10 min pješke i nismo ih vidjeli 3 tjedna. Malo kukaju jer ne mogu do djece, ali vide se preko interneta.
Nisam valjda taj tjedan pratila ovu temu ;).
Ali i tad sam to mislila.
Po mom satu krug oko jaruna ima 6.27km
Ja sam ovaj tjedan morala u ured uzeti nešto što nisam znala da će mi trebati. Iz stana u auto, ured u praznoj zgradi, ja sve otvaram laktom, natrag. Bas me iznenadio broj ljudi koje sam vidjela vani da hodaju. Ok, neki možda idu na posao, doktoru ili u trgovinu. Ali u tih 10-tak kilometara vožnje sam vidjela nekoliko obitelji s djecom na biciklima i sl. Da, nije bilo nikoga oko njih u neposrednoj blizini. Ali opet, sto da svi to radimo?
Ja sam za to da uvedu i propusnice za izaći na zrak, pa da se izmjenjujemo :mrgreen:.
Ne razumijem baš ovu mogu/ne mopgu priču i pitanja. Pa svi mogu, osim ako ih potjera policija. To ako se ti osjećaš loše i strah te je i nije ti gušt ako moraš stalno paziti, to je tvoj problem.
Moji su isto išli svaki dan u šumu dok to mjesto nije proglašeno za korona party, pa od tada ne žele ići, nelagodno im je.
Ako ljudi mogu držati distancu i ne nalaze se s nikim izvan kruga obitelji, pa neka šeću.
Ako ne mogu a šeću će rasti broj oboljelih i svi čemo završiti u full karanteni.
Ja cu setat dokle god ne zabrane. Necu se odreci toga samovoljno, a i zasto bih.
Pa daj zamisli jedan običan dan na Jarunu, Maksimiru, Bundeku... gdje točno držiš razmak?
Da, sad nije tako. Ali da svi odu, bilo bi. Tako da to nije pitanje kome je ili nije ugodno. Nego kome je ili nije jasno da ne mogu bas svi koji žele tamo i doći jer bi to bilo isto kao i svaki drugi normalan vikend na ovim mjestima.
Pa baš jest pitanje kome je ugodno, jer će se netko ako vidi gužvu vratiti doma, a netko neće. Dok ga ne potjera policija.
Znači, ljudi će šetati dok im se i ako ne zabrani. Isto kao što su putovali u Istambul jer nije bilo zabranjeno.
Uopce ne govorim o vikendima, nego govorim generalno. Ovdje su zabranili izlazk na šetnicu u kanalu preko vikenda, jer je bilo previse ljudi. Ali ja nemam pojma ima li negdje previse ljudi ili nema. Prekjucer je u Lidlu bilo puno previse ljudi, jer je zastitar pustao parove unutra. Sto to ne zabrane?
Joj Lidl. Puštaju ljude na kapaljku i onda radi samo jedna blagajna. Red kroz cijeli dućan.
propusnice za setnju, hm
vrlo izvediva ideja, cudo da se netko vec nije dosjetio
Pa to je samo jedan od problema ovog divljeg kvaziurbanizma koji caruje po gradu zadnjih 30g. Da cijeli jugozapadni dio grada gravitira prema tih par km2 src Jarun jer su drugdje digli grozne betonjare bez zelenila i normalnog rekreacijskog sadržaja. Vrbani2, vrbani3, novi dio Spanskog... Pa 100+ tisuća Zagrepčana gravitira na Jarun.
Šalim se za propusnice za šetnju.
No, zato što je prepušteno ljudima, vjerojatno nas čeka karantena.
A ono, ako zabraniš šetnju onda je to odmah karantena.
Suosjećam s vama u metropoli koji imate na milijun ljudi samo taj Jarun i Bundek, to mora da je koma, mi po manjim mjestima/gradovim se ipak možemo nekako raspršiti tako da nema gužve po šumama,livadama, plažama, a time ni kopanja očiju ovima koji izlaze van od ovih koji se žrtvuju ostajući doma.
Kod mene oko zgrada veća koncentracija ljudi nego na Jarunu.
U ovih nekoliko tjedana sam više puta bila zahvalna što sam u Novom Zagrebu, i zbog zelenila i prostora, i zbog zgrada od armiranog betona.
Ima ljudi u kvartu, ali nigdje nije gužva, problem je samo što ne možeš izbjeći odlazak u trgovinu.
Inače, ministar nam se osvrnuo i na bicikliranje:
... a i ne može se voziti tako da vam glave budu bliže od 2 metra, jer se inače riskira sudar. Pa je onda i bicikliranje epidemiološki prihvatljiv način boravka na zraku.Citiraj:
Je li bicikliranje 'izolacija u pokretu'?
"Ako se vozite na adekvatan način, to je samoizolacija u pokretu, ako nema nikog 2 metra od vas"
Moj kvart meni nije ništa loš za šetnju, ali ja s djecom ne mogu izbjeći ljude. Staze su obične normalne staze, a djeca ne hodaju mirno svojim pravcem. Ali da, u pravu si, ja sama mogu hodati stazom, i biti cca 1.5 m dalje od nekoga na toj stazi.
Ali djecu ne mogu u tim uvjetima šetati. Pogotovo jer ih moram sprečavati da ulaze u park.
Pa je onda to valjda moj osobni problem - ako ja ne mogu, zašto bi i drugi? :P
Hihi, tako nekako. Hvala ti na ovom postu, baš me raspoložio! :heart:
U Splitu postoji inicijativa koja pokušava objasnit gradonačelniku i stožeru da ako su zatvoreni Žnjan, Bačvice i Riva, onda si smanjio površinu na kojoj se ljudi mogu kretat i samo stvorio veću gužvu.
Puno bi logičnije bilo kontrolirat koliko je ljudi tamo i ne propuštat više, kao u dućanima
Djecu vodim van jedno po jedno, ne zajedno, baš jer nekako imam osjećaj da je lakše kontrolirat kad nas je manje, a i dobro dođe vrijeme 1 na 1
Uglavnom radimo krug po našem kvartu koji je tako neugledan da nitko lud osim nas po njemu ne šeta. Pločnika uopće nema pa nemamo problem da je preuzak
Bubilo,
Ne se sekirati i biti toliko u strahu :kiss:
Tamo gdje ja idem nema ljudi prvenstveno jer idem rano ujutro, a idem i svaki dan na drugo mjesto tako da, al ne otkrivam lokacije.;-)
Tebe koči strah u kombinaciji zaigrane djece, mene uopće nije strah kad idemo na ta izolirana mjesta. Ionako prvo sjedamo u auto pa onda dalje.
Ljudima koji poštuju sve propisane mjere zabraniti potpuno kretanje može samo Krizni stožer i uputa s vrha.
Jelena.o ma znamo ti,ja i sillyme koliko je 3km, al di će moji susjedi znat, moji svekiji u Novom Zg ili starci u Dubravi gdje im je granica kretanja il tamo netko na brdu u Mikulićima dokud smije nogom kročit, nemamo mi toliko ljudskih resursa u policiji.
Jedva stignu rastjerat raju s Jaruna i drugih glavnih parkova i postavit ključne polic.punktove a di bi u svakom kvartu grada Zg, St,Os,Ri..ma neprovedivo.
Treba samo spojit te male općine.
Beti3 im akuću, dvorište,vrt i blizinu šume pa to nema velika većina nas u Zg, a filozofirat uvijek možemo :-) Beti super za mužića, sretno daljee!!!
Cathy, znaš što, dosta mi je, idem i ja van.
Idem na groblje, tamo valjda nema nikog živog :mrgreen:.
:heart: nema na čemu, drago mi je da si malo živnula.
I šapice prati psima! :yes:
A i taj Beroš mora odgovarati na svakva pitanja. Baš mi se sviđa kako uopće ne odaje nervozu pritom.
Što me podsjetilo na priču kako je nakon 2. svjetskog rata dr. Kajetan Blečić, utemeljitelj javnog zdravstva na području Rijeke, objašnjavao ljudima toliko osnovne stvari u higijeni kao što je: "Ženske, kad brišete rit, morate poć od spreda prema zada! Spreda-zada!", i to još popraćeno motima :lol: