Cini mi se da se i moj malac centrirao. Upravo stuca i osjetim stucanje po sredini trbuha.
Printable View
Cini mi se da se i moj malac centrirao. Upravo stuca i osjetim stucanje po sredini trbuha.
Ja svoju osjetim gore lijevo i dole desno tu jako udara. Isto imam ko pritisak na zdjelicu.
Bit ce pravo cudo ako se ne zapetlja u pupcanu. Jos da bude tak zivahna kad ce trebat van a ne da se namucim.
za ovo se ne usuđujem išta sugerirati, ali ako mi ikako možemo bar malo razbiti napetost-tu smo!
bmaric, Jadro-ima li kakvih novih simptoma?
kod mene ništa. zatišje pred buru valjda. ali plodna voda izgleda stvarno curka. i to najviše dok ležim. te flekice su mi sve veće i veće. sinoć ležim na desnom boku i gledamo film, beba se baš baš jako ritala zadnjih 15 minuta-odem u pauzi na wc i vidim fleku promjera 6-7cm više na lijevoj strani gacica, taman tamo gdje je 'gospoja' bila. nema mirisa niti boje (bile su roze gaćice i vidjelo bi se da je onaj bijeli iscjedak kojeg imam sve više)-nije mokraća, nije ni znoj jer se nisam znojila i bila bi fleka i s desne strane gacica. Piškim, operem se, promijenim gaćice i odem opet vidjeti-i opet flekica. Isto bez boje i mirisa. Stavim papir, nakašljem se i ostane mini kapljica i na papiru. Ja bih rekla da je to kapanje plodne vode, ali s visokim prsnućem vodenjaka pa nije alarmantno. Takvih flekica imam recimo 10 dnevno. Ujutro obavezno nakon što se ustanem iz kreveta-gaćice s flekom. Sutra će mi gledati plodnu vodu-ne mogu vidjeti, doduše, curi li. Mogu eventualno spomenuti da sumnjam na to.
I primjetila sam da obavezno imam kontrakcije kad se smirim i legnem. Onda krenu one školske BH sa stvrdnjavanjem stomaka i bez boli. Ali dobrano stisne baš cijeli stomak, ne više sporadično da napravi kvrgu lijevo ili kvrgu desno. I kod promjene boka dok ležim-čim se okrenem na drugi bok, obavezno unutar minute dođe kontrakcija pa za par minuta još jedna ili dvije i onda se smiri. Čim promijenim bok, ista stvar. Naravno, ništa konkretno i zaspem eventualno. Po noći se dižem 4-5x piškiti i svaki put kad se razbudim i sjednem na krevet, dođe kontrakcija. Sad me baš zanima mogu li prespavati kontrakcije i možda ih imam i po noći, ali da ne skužim? Pretpostavljam da mogu ako ne bole ili ne bole dovoljno jako..Je li još kojoj tako s kontrakcijama u krevetu?
Svakako spomeni to curkanje sutra. Dan po dan, malo po malo, da ne bi beba došla na minimum plodne kad može doći do sranja
I ne diraj onda više prstima unutra, da ne preneseš još kakvu infekciju
:mama mode off:
Plodna voda je zuckasta zar ne? Nek me netko ispravi.
Potpis na Vrci
evo mene s pregleda
sve super, beba zivahna, naravno spol nismo uspjeli vidjeti
sljedeci pregled 24.10.
volim kada bude jedan ovako opusteni pregled, bez sokova
idemo dalje
Spomenut cu za vodu :)
Nije zuckasta plodna voda-trebala bi biti prozirna s opalnim odsjajem i bez mirisa. Mozda bude s bijelim mrljicama kad krene opadati vernix s bebe-onda bude kao kad se papirnata maramica rastopi u vodi.
Ima mekonijska voda-ali kad bih nju vidjela, otisla bih direkt u bolnicu.
Reci cu sutra za plodnu vodu kad dodjem na ctg. Onda daju zelenu krpu da ju stavimo izmedju nogu odredjeno vrijeme pa tako odluce ima li sumnje da curi ili ne.
Ne vjerujem da ostajem bez vode jer je trbuh jos veci nego prije. Sinoc me poceo svrbiti lijevo od pupka i jutros vidim 2 nove strije :( one ljubicaste novonastale. Kako mi to ide na zivce-par dana pred porod dobijes strije, a dotad nista!
Vubs-super, super vijesti! A sto ti mislis sto ti raste pod srcem-curka ili decko?
I jos sam nesto skuzila-do 17h nemam kontrakcija ni bolova. I onda u 17h dodje muz kuci i odmah pocne stezat, boluckat...je li moguce da ja psihicki zaustavljam sve dok muz ne dodje pa da moze preuzeti brigu o curama? Mislim, znam da kontrakcije obicno dolaze u odredjeno vrijeme i to vecinom navecer, ali moje uredno u 17h :D
Mislim da je curka spremna za van,nikakva psiha ti ne bi zaustavila trudove ;)
Mi popravili sve zubice :)
Zaboravila sam napisat, jucer kad sam legla sam i ja osjetila neke lagane kontrakcije u donjem dijelu trbuha. Bile au svakih 5-6 minuta i trajale nekih pola sata, mozda malo vise, a onda su se umirile i ja zaspala.
VUBS, super za pregled!
QBee, BMaric, Milenche sretno na pregledima sutra!
Kod mene nista novo, bar nista sto ja osjecam. Vidjet cu sutra na pregledu ima li kakvih promjena, a nadam se da sam se bar 1 cm otvorila, onda bi me bar utjesilo da se pokrece nesto.
I moje bh vise nisu sve skolske. Nekad mi kod neke iskoci grba, ali sada mi se vecinom stvrdne cijeli stomak, bezbolno. Vise me ne hvataju samo dok lezim, vec i dok sjedim ili hodam.
Vubs, super za pregled!
Sretno cure sutra na pregledima!
E kad već čitam... i ja sam mislila kako će se nešto pokrenuti, postupno otvaranje... Al sam bila 3 tj za redom otvorena za prst (od 37tt na dalje). I onda odjednom 4 dana od pregleda evo trudova i iznenadno brzo otvaranje. Dakle ne mora značiti ako je sve isto na pregledu da se ništa ne pokreće. Da se ne živcirate ako vam kažu isto :)
Vrci-psiha cuda cini :D
Evo nas s igralista. Hvatali smo vjestice :p pravim se da sam mobilna.
Zaboravila sam reci i da bijeli iscjedak imam samo kad imam kontrakcije.
Jadro-super za zubice i za malog hrabricu! A kontrakcije-jos ces ti mene preteci.
Vidjet cemo sutra kakvo je stanje kod koje pa cemo vise znati koji simptom uzrokuje sto.
Znam kako je. Ja sam na dan poroda popizdila na moje s posla i na sveki što su me stalno ispitivali jesam li rodila. Ono, da jesam valjda bih javila, pobogu...
BTW ja sam isto pola trudnoće mirovala radi uloživosti. I onda nikako da se nešto polako pokrene, nego je krenulo odjednom. Čak su me u ponedjeljak (na 39+4) naručili za kontrolu tek idući ponedjeljak, a u petak sam rodila
Prica mi prijateljica kako je ona u svojoj trudnoci na svakom pregledu bila zatvorena. I ode na termin na pregled, kad vec 7 cm otvorena, bez iti jednog jedinog truda. Hitno u bolnicu, za sat vremena bilo sve gotovo.
Divota!!! I ja bi rado tako...
Vubs-ja nisam u nijednoj trudnoci pogodila spol :D
Vrci, bmaric-uvjerena sam da ce i kod mene brzinom svjetlosti ici porod-samo da se vise 'ulovi' taj pocetak kako treba. Voljela bih vam pisati tu tijek poroda kad krene :) ali ne bih htjela dozivjeti 'hitno u radjaonu' scenarij :(
QueenBee i ja te pratim, i od srca ti želim najbolji mogući porod!
A pratim te jer mi na neki čudan način nadoknađuješ uzbuđenje pred porod :trep:, koje ja nisam doživjela jer sam morala na dva carska... jedina satisfakcija mi je što sam se izborila i nisam imala ni jedan vaginalni pregled u obje trudnoće, no nisam došla ovako do kraja pa se nisam mogla ni sama pregledavati :-( :mrgreen:
Uglavnom eto da znaš da tvoje patnje imaju pored edukativnih i ovu neobičnu ulogu :-)
Zelena vilo, predivnog nicka, :love2: hvala ti na ohrabrenju i podršci! Samopregled :D
Moja procjena je cervix 1/4 i otvorena 2-3 cm (nikakva mudrost, takva sam bila i zadnji put :D). Danas ćemo vidjeti znam li ja što čačkam dole il' ne.
Evo ja se psihički pripremam za pregled. Obukla sam neku zelenu rolku s dugmićima po rukavima da imam što twiddlat među prstima dok me ruju dole.Pripremam se da će mi doći mesar br.1-ona stara 'očekuj najgore, nadaj se najboljem'. Kontrakcija je bilo i po noći i sad ujutro. Ctg to naravno neće očitati jer ja imam čarobni cervix i misteriozne trudove :p
I obrijala sam se. Čak i podšišala grmić. Ne znam samo koga pokušavam šarmirat ovakva balonasta. Potkoljenice su mi, doduše, ko Čubakine iz Star Wars-ali to mi se ne da sad. Možda da navučem neke dokoljenke...
Mama će mi doći pričuvati cure. Moram pripremiti paštete i žlicu :roll: da ne ruje sama po špajzi-tko zna kakva joj glupost tek onda može pasti na pamet.
Evo se i prokakah od muke..
A miša mu..što se mora, nije teško..
Ja sam nocas sanjala Bandica (QueenBee :p ). Da sam na sjednici gradskog poglavarstva, i da je on takve prijedloge imao, da sam umirala od smijeha, i da su mi od toga poceli trudovi :D
Simptomima pridodajem poooospanost, i baljenje... kad god se probudim po noci, cijeli mi kusin mokar od sline iz usta... fuuuj! Kontrakcije nista :) ja bi ko frendica od bmaric! Jesu joj onda pripomogli s porodom ili samo krenulo?
Jadro :D ahahaha vristim! Ti ces, zeno, samo jedno jutro otici u bolnicu i rodit za sat vremena. Garant!
Ja cekam ctg. Imam trudice opet. I ono najvaznije-radi mi skolska opet!!! Yeeeeeeey!!!!! Uh, sad cu joj reci nek me ona proruje jer mi lakse nju podnijeti nego one mesare sto su pred mirovinu.
Djeca mi prognoziraju da ce im seka doci u nedjelju. Ajde moze..ja sam za...
Ako je simptom 'napaljenost', ja bih to prijavila :oops:
Evo mene opet....ponovili smo uzv nakon tjedan dana,moja curka je dobila 400grama,ima 2100grama :heart: :heart: e sad,plodne vode ima i dalje isto,afi 6/7,doktor kaze moze ona nadoc,al ajd bitno da se ne smanjuje njezina kolicina. Beba je na zadak i nece se okrenut zbog tog manjka vode. Jos je s doktorom bila i specijalizantica i objasnjavao joj je kakve se malformacije dolaze uz manjak vode a mene znoj oblijeva,isprepadali me da nisu mogli vise. Sto puta sam tokom pregleda pitala doca jel sve u redu,kaze ma je gospodo samo te vode ima manje. Okrenuta je na zadak i nece se vise moc okrenut.Opseg glavice je veci za 1 cm,doc kaze da je malo,al tak i tak su mi rekli da ce mi beba bit sitnija. Uglavnom odstupanja su bila samo tjedan dana,cak i bedrena kost stima. Danas sam 34+2 i zanima me je li koja od vas imala manjak vode ili zna za ovakav slucaj a da je trudnoca izgurana skroz do termina ?
Ankice-nisam sigurna da sam dobro razumjela-glavica je za 1 cm veca, a bebica je sitnija?
Nemamo slucaj manjka vode trenutno (ja kao u trgovini da radim-pardoncek na nespretnom izrazzu), samo viska. Ali ako dr kaze da je ok, treba misliti pozitivno. 35 tjedan je skoro trudnoca u terminu :) bit ce to ok! Uz tebe smo!
Milenche-gdje si?????
Ja sam se vratila s pregleda. Zakljucak-ja nisam trudna. Moj cervix je i dalje otvoren za prst (2cm uvr' glave), na maximalno 1/2 skracen, ne curi mi plodna voda-radili mi onaj test...plodna voda je blago mlijecna, mislim da pise da se ljusti vernix (d'oh-bezze pisem sto svi znaju), imam mlijeco bijelog iscjetka (to znam i sama)...
Pregled je bio bolan, ali znala sam da ce i biti takav. Kad sam vidjela u umivaoniku instrumenata koje su gurali u mene, oci mi ispale-od spekuluma, preko nekih cjevcuga, špahtlica...
Ja ne znam sto reci. Dr.je dobra, pitala me da joj kazem sve simptome koje imam pa mi bilo neugodno uopce ista spominjat kad se NE MICEM s mrtve tocke. Pitala me i da joj opisem prijasnja 2 poroda kako su tekli pa kad sam rekla da sam s prvom 3 sata bila u radjaoni, a drugu rodila u 10 jakih trudova, smijala se i rekla da se ne sekiram uopce. A meni u glavi kako cu prenijeti i da li je to moguce..
Ma prije dva tjedna kad su mi otkrili manjak vode su mi rekli da je bebica sitnija,a danas na uzv-u da je u tjedan dana opseg glavice veci za 1 cm,da to kao nije dovoljno
ja nju osjetim sad po cijele dane kak se mice,migolji,vjezba,isteze...ctg uredan i sve ostalo ok...bitno da ona meni napreduje :heart:
Ankice - znam curke koje su imale manjak plodne vode s bebom na zadak, višak plodne vode, zastoj u razvoju, i sve je bilo ok.
ne mogu ne osvrnuti se na ponašanje doktora...strašno, prstrašno. pa jel to normalno više što si dopuštaju?!
meni je trbuh tako težak, beba je bila ok po noći, ali izgleda da odlazim s živcima pošto se bliži porod, i ponovno proživljavam prvi. ne želim im u ruke.:-(
Ayan-sto je bilo na prvom porodu?
Kod mene nepromjenjivo stanje.
QB od srca mi je drago da je beba super, da si ti super i da nalazi ne pokazuju na potrebu induciranog poroda.
Odnosno da ide sve svojim tokom kako si i zeljela :)
Iskreno se nadam da ces biti sad mirnija i u miru docekat porod, kad god da termin bio ;) I da ubuduce citamo o kontrakcijama, stezanju, pucanju vodenjaka... I da te otpratimo u rodiliste po svog smotuljka!
Bit cu ti iskrena i reci da si mnogo hrabra ili luda sto se tice svojih pregleda, hopsanja, trcanja. I da to neces vise raditi zbog bebe, sebe, svojih cura doma, obitelji... Naprosto sigurnosti zdavlja!
A i zbog nas koji te citamo/pratimo i zelimo ti u konacnici najbolje! Narocito nas zena koje smo visokorizicne, u krevetu ili one koje su prosle XY IVF-a, i sl.postupaka! A sve za jedan cilju u zivotu!
Opusti se, pa nisu ti pregledi tako bolni, narocito uz svoje preglede doma i dva poroda.. Vise te mozda psiha optereti pa te boli, stisce i neugodnog osjecaja! Daj sansu doktorima pa svi skupa nadete neku pozitivnu vibru i u konacnici ti krene porod kakav si sama prizeljkujes!
Uzivaj sada... Peci mafine, pisi recept, igraj se sa curkama :heart:... Samo nemoj u detalje oko muza za nas koje vizualiziramo stvari :lol:
Sanjo :*
Necu pozurivati porod. Blago mlijecna voda oznacava bebu koja jos treba biti unutra. Zapravo na nalazu pise da se vide krpice vernixa, a to je naznaceno mlijecna voda-tek prvi stupanj dozrijevanja bebe. Kad se krpice vernixa pocnu raspadati u vodi, onda ona dobije blago mlijecni pa mlijecni pa obilno mlijecni izgled. Gledala sam nalaze iz svoje druge trudnoce-sluzbeni termin poroda je bio 40+6 ali mi je rani uzv pokazao tjedan dana manju trudnocu sto su bili korektni i pisali svaki put na nalazu; npr.'39+5tt (-1tjedan po uzv)'. I isto sam cijeli taj zadnji tjedan bila 2cm otvorena, cervix na pola, bila na 3 amnioskopije i tek na zadnjoj je bila mlijecna voda (prije toga blago mlijecna). Na tom zadnjem pregledu sam odbila indukciju (bila sam 40+5/39+5tt) i nakon 2 dana dosla 5cm otvorena i rodila. Isto sam imala dosta laznih trudova, ali slabijeg intenziteta nego sad. Mogu samo zakljuciti da mi je maternica sa svakom iducom trudnocom sve osjetljivija. Nekako mi to i ima smisla. Moram se pomiriti da ce me laznjaci ovaj put jednostavno ispatiti malo vise, ali ce porod vjerojatno biti lagan-ako ne i laksi-nego prosli put.
Nazalost, amnioskopiju cu morat raditi jos koji put. Ne mogu reci da ne boli-jer boli-ali ima tu puno psihosomatskog stanja. Sto si opusteniji, manje je neugodno-a ja nisam opustena u toj atmosferi. Prezivjet hocu, kao i sve prije mene, samo moram malo ponos zatomit. Nadam se da ce mi ostati dovoljno snage da bar porod dovrsim na nacin na koji zelim. I, da, sve mi kojima se bebe 'prime' od prve/druge i iznesu trudnocu do kraja bez i s minimalnim lezanjem moramo biti zahvalne. I vjeruj mi da jesam! Cesto to i kazem. Ne bih mijenjala sve moje bolove i stezanja za jedno pravo mirovanje.
A sto se tice muza :D sex mi je zadnja rupa na svirali; muza takla nisam mjesecima i ono 'pusim' je znacilo dati pusu :D ja sam apsolutno anti perverzni tip, od mene ce tesko neki obscesivni sadrzaj doci
I dalje cu piti caj od maline zbog ucinka na postporodjajno krvarenje, na lopti cu hopsati kad me ledja uklijeste, ali za samopregled ne mogu nista obecati jer sam jednostavno previse znatizeljna :D
Elem, tu sam s vama jos tjedan-dva, valjam baze, pijem hejterima krv i hrabrim sve kojima treba podrska!
Zaboravila sam reci da je i ova trudnoca nekoliko dana manja i da to trebam imati na pameti