Evo mene s uzv-a!
Sve je super, odgovara tjednima trudnoće 6+5,
srce kuca!!! :-D:heart:
Čim sam na monitoru vidjela srce kako titra odmah mi je laknulo i uopće više nisam slušala dalje kaj je dr pričal :mrgreen:
Printable View
Evo mene s uzv-a!
Sve je super, odgovara tjednima trudnoće 6+5,
srce kuca!!! :-D:heart:
Čim sam na monitoru vidjela srce kako titra odmah mi je laknulo i uopće više nisam slušala dalje kaj je dr pričal :mrgreen:
Bravo :-D
Jedino imam mali hematom, 6x7mm, veli dr da je to zbilja minijaturno, i dao mi utrogestan vaginalno 2x2...
E sad, s time uopće nemam iskustva...
:heart: Bravooo :-D
Ne brini za hematom. Malo je to skroz., i utrici ce ga rjesit. Ne naprezi se, ne dizi tesko... I bude se posusio.
A da li znas di se nalazi? Ispod/iznad ploda?
Neznam gdje je smješten, piše mali supracervikalni hematom...
Kolko čitam povoljniji je ishod od subkorionskih hematoma..
Još me brine što sam to bila privatno... Znam da će moja soc.gin opet dići frku zašto odlazim privatno :roll:
Evo i nas s uzv-a. Usle smo u 38.tjedan,imamo 2800grama i plodna voda nam se opet povecala,AFI nam je 10 i sve je super ,lijepo napredujemo :heart:
Hello,
Ne stignem se bas redovito javljati sad kad sam doma, a jos mi je i mala bila bolesna.
Pregled proso ok jedino kaj su veci za tjefne trudnoce pa se dr nije.mogla prestat cudit. 26.10 Opet kontrola i uzv.
Uglavnom pise na nalazu: cc do uu uloziv - jel zna neko.kaj to znaci?
Uzv i.mjere su znaci na 31+3:
bpd- 80 (1 beba) i 83 (2 beba)
Ac- 300 i 303
fl- 60 i 63
tezina - 2140 i 2250
Ha kaj kazete jesu puno preveliki i.kaj to.uopce znaci jel to.opasno?
Kia bravoo! To su bas lijepe prave bebice <3
A ovo dr. znaci da prstom moze prodrijeti do unutarnjeg usca. Znaci da se cervix omeksao.
Mnoge doguraju do kraja sa takvim nalazom., meni je takav nalaz bio sa 36tt u dr.trudnoci.
Ja bih mozda sada vise odmarala, buduci su bebice lijepe velicine, a obzirom na dvojceke pa da dogurate do 35tt.
Ne znam je li ti rekla da malo usporis?
Kolika ti je duzina cervixa?
Nije mi nis rekla, rekla je samo da je to ok za blizanacku trudnocu i to sto mi je to druga trudnoca. Duzinu cervixa niko nije spomenuo.
Kad sam bila na uzv to mi je i dr rekla da su veliki ali nisu jos posve zreli i da bi bilo super da izdrzim do 35 tj. ona se brine za mene, pitala me kako disem :)
Kia budes izdrzala, samo malu uspori, lezi kad god mozes, i manje sjedi. Sitno brojite
lijep pozdrav svima, dal ima koja cura koja u 22 tt ne osjecala pokrete????? srceko kuca hvala bogu to znam ali da je toliko mirna beba , dal to moguce????
ljube,isto ti je bilo i u prošloj trudnoči :-),vjerojatno imaš takvu maternicu a i možda ti je posteljica sprijeda pa amortizira pokrete bebe. Ne brini,:-*
Imamo 3200 grama :heart: i dalje ima malo vode,zadak,38+1 sam danas....pitam doktora jel idem na carski zbog zatka,kaze on meni posto mi je prvi porod velika vjerojatnost da idem na carski,al nemora nista znacit,moze i prirodno,i cekat ce se da krene samo,znaci nema dog.carskog....pa zar nebi zbog zatka trebalo na carski? Zasto prirodni? Neznam kaj da mislim,sva se tresem
Ja danas 21+4 i cetvrta beba i nista ne osjecam jos.... Ama bas nista.... Danas na uzv sve uredu... Beba ima oko 500g... Spol neznamo jos beba na zadak pa pupcana izmedu. Dr.kaze decko ja kazem da je curica. Za tri tjedna cemo viditi
Ja sam imala prvi porod i zadak i isla na carski....
ja sam ovu bebu osjetila u 18tt...treca beba
ali bas lagali pokreti, pravi leptiric
da, kaj doktor kaze za pokrete, jesi mu spomenula?
i beba je prava bucka, kilaza je za 24tt
masala
ankica bravo!
covjece, ja sam mislila da se u svakoj sljedecoj trudnoci pokreti osjecaju ranije
ja sam u trecoj osjetila jako rano, cini mi se u 16. tt, one leptirice
a u 20.tt to su vec bili udarci koji su se vidjeli
s tim da mi je posteljica uvijek bila straga i nikad nisam imala viska kilograma, vjerojatno i to ima neke veze (osobito polozaj posteljice)
sad sam u 14.tt i jedva cekam kad cu osjetiti leptirice :-)
Moja posteljica sprijeda.... Rekla sam njemu a on kaze da ja jednostavno mozda ne koncentriram se na to pa zato ne osjecam.... Po danu mozda je tako uz bebu od 7mjeseca ali dok legnem spavati i umirim se isto nema ni leptirica a kamoli pokreta!!!!!
Ankice, koliko znam, oni cekaju da dobijes trudove, jer je moguce da se beba okrene u zadnjem trenu na glavicu. U Zd poradjaju zene na zadak ako je procjenjena tezina bebe do 3500 gr, a ako je iznad toga, onda se ide na dogovoreni carski.
A rekli su mi da se zbog oligohidramnija nece okrenut,nema mjesta ...
Neznam :(
Da,prvi porod
Nakon sto sam nedavno prvi put rodila, ne bi me uopce bilo strah poroda na zadak zbog boli, jer mene sam izgon (rodila na glavicu) uopce nije bolio, jedino bi me bilo strah za bebu da se nesto ne bi dogodilo bebi. Ne znam uopce da li se moze nesto dogoditi... otidji do bolnice u kojoj planiras roditi i popricaj tamo s babicom i dr o svemu.
Lijep pozdrav, cure ima koja kojoj prvp govorili jedan spol pa ispao na kraju drugi?????
zar je to uopće bitno
ja znam slučaj kad su za oboje blizanaca rekli da su dečki ispale su obje cure
Ma kaj se tice boli i rezanja,neka...nego me strah da bebi nebude nesto...mene ce zasit i rana ce zarast,ali ako bebi nesto bude nece to proc...kako sad lezim po dva tjedna u petrovoj tamo cu morat rodit. Jucer me gledali vaginalno i prohodna sam za prst,poslali su me doma ida se za dva dana vratim. Nebi nis rekla da sam blizo,al imam vise od sad i pol drndanja u autu,najbliza bolnica mi je klc al kao s njima nemam veze nego se moram javit u petrovu akokrene porod. Zbunili su me skroz,pogozovo profesorica koja je unatoc nalazima i inzistiranju drugih doktora da me nije pametno u terminu slat kuci jer sam se pocela otvarat i malo vode ima,ona rekla pa sta onda ako je malo vode,doc ce natrag k nama....
Pa nije bitno spol naravno..... Ali zelja je zelja!!!! Imam dva decka i curicu...naravno bi sada zeljela isto curicu i razlika medu njima dvje bi bila 11mjeseca.... A dr.jednom rekao da je cura pa drugi uzv da je decko i beba jos na zadak veli i jako to sve sitno da bi kaj mogao viditi.
Ljube, mojoj sestrični do samog kraja bila curica. Negdje u 38.tt se ispostavilo da je dečkić. I rodio se sin. Ovisi o suradnji bebe.
Moj na svakom pregledu raširi nogice i od 13.tt imam fotku malog piše sa svakog uzv-a.
:bye:
Obavili smo kontrolu/pregled :
Cerviks smekšan, malo skraćen, uloživ za vršak prsta.
Kontrola 31.10.
Ljube meni je prvo bio deckic pa mj i pol kasnije ipak cura.
Bila mi drugacija t od prve pa sam sumnjala u to da je decko :lol:
Meni dvje trudn.sa deckama bili isti puno mucnina , povracanja i svasta jos.... Treca trudn.sa curicom nista ama bas nista i sada cetvrta isto kao i treca.... I moja taj osjecaj da je curica je u pitanju. A dokt.mi jednom rekao beba na zadak i decko je. Ja sam sigurna da je pogresio....
Samo da javim da je moja curka od 3110gr i 49cm stigla na svijet jucer (39+2)u 02:05 ujutro carskim rezom i vec papamo ko velike :heart: izgleda da je amnioskopija potaknula trudove koji su se poslije ponoci javljali svake 2 min. U 4 sam vec bila budna,u 6 sam dobila svoje zlato na prsa,a danas mi je nadoslo mlijeko. Pozdrav iz Petrove :*