Nea, čestitam i drago mi je što je u tvom slučaju negativan test bio u krivu.:) Jesi li radila još koji test kasnije ili si išla vaditi betu? Kada?
Printable View
Nea, čestitam i drago mi je što je u tvom slučaju negativan test bio u krivu.:) Jesi li radila još koji test kasnije ili si išla vaditi betu? Kada?
Jesam 20., pa 21. pa 22. dpo jer nisam virovala pozitivnim testovima te sam 22. vadila i betu :)
Hehe, kužim te, ali glavno da su bili pozitivni i tvoja beta dobra.:-D
UPDATE!
Danas prva FM. U oba jajnika veselo. 6 folikula, iako ce od tih izrasti jedan do dva. Endo naravno pretanak 5,7 cm. U desnom jajniku najdominantniji folikul je oko 15,6mm, a u lijevom cca 13mm.
Jedem ananas i ciklu sve u sestnaest, pa cemo vidjeti. Nije mi ginos nista spominjao kada bi mogla biti stoperica... Sutra idem ponovo poslijepodne pa cemo vidjeti sto smo skuhali...
Ovčice, to je lijepi i veliki dom folikulić za 8 dc, bit će to rana inseminacija (po dc mislim). Nemoj se začuditi ako već sutra ili prekosutra bude štoperica. Želim ti puuuno sreće, da bude prva i zadnja inseminacija!
MA NIJE TO PRETANAK ENDOMETRIJ..OKO 7-8 CM KAŽU DA JE OPTIMALNO ZA IMPLANTACIJU..A DO TVOJE OVULACIJE ĆE BITI TOLIKO... (sorry na capslock-u)..meni je u ovom ciklusu bio jako tanak endometrij pa sam ostala trudna...
..a čitala sam na nekoj stranoj stranici da endometrij čak možda i nema veze sa implantacijom..jer se onda nebi događale i trudnoće u jajovodima..pa sad..o tome se da malo razmišljati...to je kao ono..šta je bilo prije - jaje ili kokoš...
Milimetri, endometrij se mjeri u milimetrima, za nove cure, da ih ne zbuni (znam da je bio lapsus :-))
dagnja, hvala na podršci :)
crna ovca, i ostali, naravno, koje zanima, evo izvješća s mog prvog AIH-a: radili smo u Vg, dr T....i sve je super prošlo, tj nije bilo uopće bolno.....preporučili nam keksić na večer i sutradan.....međutim, stvari su se malo okrenule u popodnevnim satima - počeli strašni grčevi, ono, svaki pokret me bolio, hodala pogrbljeno....ne kužim :/ da li se to ikome dogodilo?? Danas je ok.....e da, al sam još jučer i temperaturu dobila (38,6)....doduše, ulovila me i prehlada, ali nije to tak strašna prehlada pa mi palo i to na pamet da je i to možda bilo povezano s AIH-om....malo sam guglala pa sam našla ovo: "U blaze komplikacije spadaju bolovi (grcenje materice), mucnina, povracanje i povisena temperatura." Tako da to valjda ne bi trebalo bit zabrinjavajuće.....Dobila utriće (3x1 oralno) i sad čekanje....
BillieJean :klap: za uspješno obavljen aih, želim ti mirno čekanje bete. Za grčeve ne brini, normalno je, ja sam ih imala nakon 2. aih-a, a temperatura, ne znam, možda od kombinacije!?
Sretno!
maca papucarica, hvala :)
bitno da su prošli grčevi i temperatura pala....sad se fokusiramo na čekanje bete....ma i to će brzo proć.....javim rezultate
BillieJean, sretno s iščekivanjem - da ti vrijeme brzo prođe i da ti testovi pokažu željno očekivan odgovor.;) Ja nikada nisam imala tako visoku temperaturu nakon inesminacije, ali grčevi su mi normalni dio istoga. Mislim da sam tek kroz ove postupke otkrila nove raspone i vrste boli u trbuhu iako nemam pojma što koja znači. Nadam se da će tvoji signali ili izostanak istih značiti upravo pogodak. Meni vrijeme sporo prolazi, ovaj put s najmanje simptoma ikada, ali mi je nekako baš zbog toga psihički lakše, iako....
Dagnja, ti si isto u iščekivanju bete? Kad vadis? Gdje si bila na inseminaciji? Sretno!! :)
Hvala! Jesam, u iščekivanju i strahu od iste.:-) Danas mi je 10 dan nakon inseminacije, u subotu mogu napraviti test i onda idući tjedan nekada vaditi betu. Nisam u postupku u Hr.
UPDATE!
Ja sam jako nesretna. Jucer stanje jos gore endo jos uvijek preranak 5,9mm(sorkac na lapsuzu). Jedan folikul vec 17,5mm. Od ostalih pet jedan je najveci 13,4mm, ostali su oko 11 mm. Ali sad citam postove i malo ste me utjesili da situacija i nije tako losa kako ja mislim.
Medjutim, najgora stvar od svega je sto me moj ginos pitao: A mi idemo na inseminaciju??? Ja zaprepastena, zamracila! WTF!!! Tako da mi je rekao da danas dodjem sa svim nalazima pa cemo se dogovoriti sa Zagrebom.
Crna ovco, ne daj se obeshrabriti. I moj edometrij je prvi put bio oko 5 mm, ali kao što su i cure rekle i ja sam čitala da to nije od presudne važnosti. Naime, moja najbolja prijateljica je sada trudna iz drugog AIH pokušaja, a endometrij joj je svaki put bio malo deblji od 5 mm. Drugo ne kužim što je problem s folikulima. Mislim ovaj najveći ti je već blizu željene velićine za inseminaciju. Ja nikada nisam imala više folikula iako sam zadnji put primala hormonsku terapiju. Nekada se jednostavno dogodi da se ostali sporije razvijaju, a i jedan dobar može biti dobitni. Ne znam zašto je tvoj doktor skeptičan.
UPDATE!
Evo curke moje stanje se popravilo. :- D
AIH ce vjerojatno biti u petak. Imati cemo 1 do 3 folikula. Danas je jedan 16,4 mm (jucer je malo previse izmjerio?!?!?), jedan je 14,3mm, a jedan cca 13 mm. Prezderavanje ananasom i ciklom jucer je urodilo plodom i endo je danas 7,8 mm. Iako ginos jos uvijek vice da je endo pretanak. Trebam jos doci sutra na UZV i na detaljan dogovor. Dr. L je dao zeleno svijetlo i to je to! Pozzzzzz
Ovčice ... vibram do neba za uspješnu AIH!
dagnja, drzim fige za pozitivan testic, a onda i betu (btw - mislim da ja necu ni radit test, strpit cu se do bete, to je valjda ok?? nekako mi se čini pouzdanije pa da se ne bi bespotrebno možda razočarala)
crna ovca, drzim fige da sve dobro prodje, da se endić još zadeblja, a onda naravno i za poz betu :) a koji ti je danas dc (i koji uzv po redu)? Meni je, recimo, endić 8. dc bio samo 5mm, a onda se 14. dc zadebljao na 11mm (taj dan sam dobila i štopericu).....al isto sam negdje pročitala da debljina endometrija nije od presudne važnosti, tako da se nemoj obeshrabrit, a 7,8mm se meni čini sasvim ok :) javi kako je prošao AIH
Danas mi je 10 DC i 3 UZV.
Koju ste vi dobile stopericu? Meni je prepisao Ovitrelle i poslije toga Utrogestan 3x2.
I ja sam uvijek do sada dobivala Ovitrelle, poslije ništa.
BillieJean, mislim da je tvoja odluka da ne radiš test nego čekaš betu ok, ako možeš izdržati. Meni 14-i dan pada na subotu, a budući da sam već sada nestrpljiva mislim da ću ipak prvo raditi test, a onda vidjeti za betu.
Hvala, ovco! Meni su u klinici rekli nakon 14 dana, a i pročitala sam negdje da bi nakon 14 dana trebalo prestati djelovanje.
ja sam dobila štopericu brevactid....
ah, to ja sad kazem kao strpit cu se do vađenja bete, a prošlo je tek 2 dana - vidjet ćemo za desetak dana dal ću biti tako strpljiva ;)
a od ovih utrića, osim što mi se spava, al ja se osjećam i polupijano - evo jedan sam popila baš prije sat vremena i totalno sam omamljena :D
Ovčice, štoperici treba 5-8 dana da se očisti iz organizma. By the way, jako mi je drago da je update puno bolji nego jučer. Za endo mislim da tvoj gin nepotrebno paničari, i onaj jučer i danas su nebeski dobri za klomifenski ciklus!
BillieJean, a zašto ne koristiš utriće vaginalno? Na taj način imaju puno manje nuspojava, a po nekim dr-ima brže i bolje djelovanje.
Što se tiče dileme testirati se/čakati betu, ja sam jako nestrpljiva pa uvijek pišnem koji testić prije bete (blažen bio ebay), ali obzirom da im ne vjerujem više od 50 % i dalje se nadam do bete :mrgreen:
Maco kažeš 5 do 8 dana da izađe iz tijela. Bi li to značilo, onako hipotetski, da ako 10 dana test pokaže slabu drugu crticu da nije od štoperice nego od moguće trudnoće?
Krivo sam rekla, 12. dan od štoperice, pozitivan test. Može li ipak biti od štoperice ili je ipak nešto na putu?:)
Dagnja, mislim da je u nekom minimalnom postotku slučajeva moguće da test bude pozitivan 10 dana nakon štoperice od štoperice (za svako pravilo postoji iznimka, pa tako vjerojatno postoje situacije i organizmi kod kojih se hcg jako sporo izlučuje iz organizma), ali u principu već 9, 10 dan ako je plus, od trudnoće je, a ne od štoperice, jer je i taj eventualni zaostatak hcg -a od injekcije toliko mali da test neće reagirati na tu količinu. Meni je bila blijeda crtica tek na betu 100, 4 dana prije toga - .
Ok, onda s nekim strahom i rezervom počinjem gajiti nadu da je to to, ali ispravila sam se jer je skoro 12. dan od štoperice, tj. 10 od inseminacije pa...onda prema tome što tvrdiš nema šanse da je od štoperice. P.s. Blijeda je, ali bio je i večernji urin.
Toliko o strpljivosti. Mislim da vam ne moram objašnjavati koliko je nemam.:)
Cure, oprostite na upadu. Svratite malo i na ovu stranicu:
http://forum.roda.hr/threads/69967-n...IZMJENU-ZAKONA
Sretno svima!
dagnja, mozda da procackas na intetnetu koliko je dugo djelovanje tvoje stoperice...
Pravilo je da i blijeda crtica znaci trudnocu, stoga vibram iz sveg srca da je to ono pravo!!! 10 dana poslije AIH je mozda prerano, ali ja bih ponovila test za dva dana, mislum da ces onda dobiti priblizno stanje stvari.
I ja SADA mislim da bespotrebno panicari jer endo dostize normalnu prosjecnu debljinu. Hvala ti na rijecima utjehe. Ti me nekako uvijek pogodis u sridu, mora da dijelimo neku vibru u svemiru. Hehe
Trenutno jedem opet ananas i mogu vam reci da mi se pomalo vec gadi.
I meni se učinilo prerano i nisam mislila raditi testove prije subote, ali sjedila s mm sinoć i pričali tako o svemu i reko ajde da probam: ako je negativan prerano je pa ima još vremena, a ako bude pozitivan ne mora ništa značiti zbog štoperice. Na koncu nisam se ničemu nadala jer je bilo navečer i s najjeftinijim testom. Danas sam ponovila, još je vidljivija crta nego jučer, a danas je 13. dan od štoperice. Ne znam je li 11. dan od postupka prerano i hoću li se strašno razočarati ako to nije to...Ali napravit ću test sutra pa ako bude pozitivan naručit ću se za betu. Hvala vam svima, puno mi je lakše kada mogu s vama ovo sve dijeliti. I sretno vam svima da što prije bude što više pozitivnih testova i velikih beta!
Ono što sam uspjela naći za Ovitrelle na netu je da najčešće ode iz organizma za oko 8-10 dana, ali može ostati i do 14 dana, ne više. Dakle, ne smijem se još početi veseliti. Čekanje se nastavlja...
Jučer obavljena inseminacija u prir.ciklusu,od danas sam počela s utrićima..
Od primanja Ovitrelle imam mučninu koja traje i dalje,jel to normalno??
Svim curama sretno u postupcima ili isčekivanju bete...
Dagnja, možeš se početi veseliti jer i da ti je test pozitivan od Ovitrelle, ne bi crtica tamnila nego blijedila! Ženo, trudna si! Čestitam i želim ti veeeeliku betu i školsku trudnoću!
Ovčice ;-)