pileća juha s povrćem
rižoto s piletinom i tikvicama
šarena salata
Printable View
pileća juha s povrćem
rižoto s piletinom i tikvicama
šarena salata
danas pizza za mališe, nama rižoto s tikvicama
jučer je bila prva berba graška i druga berba mahuna na vrtu, pa ćemo danas rizi-bizi za ručak, a za večeru mahune na salatu
juneća juha s povrćem, kuhana junetina, umak od hrena, pečeni mladi krumpir.
Mahune iz mamina vrta na maslacu i pureći odresci na naglo.
Za desert (bile su i za predjelo) borovnice iz susjedina vrta.
jucer grasak s mrkvicom i malo dinstane srnetine, onako jusno, s ukuhanim noklicama
danas muckalica, skuhala sam karfiol, pastu
pomiješala to s 2 konzerve tunjevine, u to umjesala 2 jaja i pol kiselog vrhnja
stavila u tepsiju, posula ribanim sirom i zapekla
uz to zelena salata
Kod nas je muckalica ostatak mesa s rostilja, ubacen u dinstane paprike, paradajze i luk (nesto tipa satarasa).
salata od paradajza, luka, kukuruza, paprike, krastavaca, šunke i sira grabancijaša
ma ja muckalicom zovem kad smuckam ono sto mi je pri ruci i od toga napravim obrok, improvizaciju
kod mene je onda mućkalica - svaki drugi dan
danas pileća juhica, mahune na salatu i za klince još nešto samo ne znam što
ja sam u down fazi s kuhanjem...
utorak...gavelino i mlinci
jučer .. špageti s umakom od tune i pelata
bez ideje....
Jučer smeđa riža sa povrćem i krastavci-luk salata
Danas ječmena kaša na salatu sa tunom
ja nista ne smijem- beba od dva tjedna od vecine namirnica dobiva grceve- nista osim krumpira i kuhanog mesa, malo mrkve, cvjetace, batata...
ostatak ekipe- mlade mahune na salatu plus pohano
jesi ti sigurna da je to zbog tvoje prehrane?
danas orijentalno: falafel, humus, umak od jogurta/limete/vlasca, salata
jela dijetno 10 dana u bolnici nista: kod kuce pojela popecke od kelja- ta noc i slijedeci dan ucestalija stolica, vjetrovi... opet 2 dana dijetno pa kupus salatu- ista stvar; 2 dana dijetno pa breskve- ista stvar...
sa prvih dvoje strogo bez kupusnjaca ukljucujuci zelenu salatu, grahorica, bresaka, krusaka, i jos brda namirnica kojih se vise ni ne sjecam...
kuham dva rucka :)
Ne što s (domaćim) tikvicama.
rižot s tikvicama i miješana salata
kelj varivo i faširane šnicle..paradajz iz mog vrta,sladoled..
i kod nas tikvice- tj. salsa od tikvica + pašta, krastavci s vrhnjem
tortellini u umaku od tikvica i vrhnja
Fasiranci od puretine i gusto varivo od korabice i graska
Danas totalni junk- pomfri i pureći zagrebački, ali mi je vrućeeee za nakuhavanje
Ponedjeljak- krem juha od brokule, zelena salara, piletina s povrćem (ove godine smo prvi puta imali bob u vrtu i mogu reći da je to prefino, iduće godine biti će ga još više, oduševio me)
Utorak-juha od rajčice, pire sa ostatkom piletine, salata-krastavci iz vrta, desert-torta od sira
Srijedu-varivo kelj
Danas-žurila sam se pa sam napraila gužvaru sa sirom
Sutra-juha od tikvica, a ostalo još smišljam....
nezaobilazne tikvice s piletinom i palentom, pomidori i krastavci
danas paradajz juha, tjestenina i bolonjez, miješana salata - po guštu malih gostiju
Vruće mi je za poludit i duže sam bila na poslu, te pakiram 2 djece za duuugo more, pa je na meniu bila Hallo Pizza
danas - zec na lovački, žganci
sutra - salata od tunjevine i raznolikog povrća
mm je rođendan, pa njemu po guštu - pohana piletina, restani krumpir, pileća juha, paradajz sos.
za desert bijelo brdo u obliku torte
Jučer pečene tikvice i dvije salate, zelena salata i druga paradajz, krastavci i luk
Curka ne voli tikvice, pa sam rekla da je to pečeni mladi krumpir :mrgreen: pa je barem probala
teleća bistra juha
lešo meso i krumpir
paradajz sos, salata
Roštilj, salate i slično.
pileća juha, zapečeni kelj sa sirom i jajima, lubenica
špinat, pire, šnicele, salata, lubenica...
moj plan je bio zapečeni karfiol ali sam odustala od paljenja pećnice po ovoj vrućini
na kraju smo jeli špagete s karfiolom, inćunima i češnjakom
Ja danas skuhala za par dana unaprijed, uplaila klimu i ožeži:
Rezultat- pileća juha-lončina i još puna rajnglica zakuhanih domaćih rezanaca, expres lonac graha s mrkvicom i paradajzom...nadam se da će potrajati bar do srijede.
crni rižot i zelena salata
Jučer: pileća juha, pohana pileća prsa, blitva/patate pod ulje
Danas: ostatak pohanaca od jučer i složenac iz pećnice (ploškice patata, luka, tikvica, paprika...), pomadore na salatu.