Ja uglavnom ne stavljam pecilni u biskvite.
Printable View
Ja uglavnom ne stavljam pecilni u biskvite.
Nikad ne stavljam pecilni u biskvite.
Samo dobro istući žutanjke sa šećerom da pobijele, posipati brašno u to i zatim kuhačom umiješati jako, jako tvrdo tučene bjelanjke.
Imam ja neke recepte za biskvite u kojima ima pecilnog, ali u pravilu ga nema.
Niti stavljam prašak za pecivo u biskvit, niti kemijam s grijačima.
Pečem u ventilatorskoj pećnici.
Na 180 stupnjeva. Cca 15 minuta.
Snijeg obavezno umiješam ručno.
Uvijek ispadne savršen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tresnja se razrasla i ove godine je bas puna odlicnih plodova, krupnih i slasnih. Jedemo danima, dijelimo, ali sad dolaze dani da ih treba ili pobrati i iskoristiti ili ostaviti pticama.
Kaj s tresnjama? Od visanja sam.napravila brdo kompota za kolace, dzema, soka.
A od tresanja? Valja dzem od njih?
Nikad probala.
Kompot u teglice za zimnicu super, u škrinju za kolače i da da za džem isto jako fino.
Jao rosa, jel ta trešnja vaša negdje blizu? Mogu li doći malo za svoje nabrati? Trešnja kod svekra je nažalost u totalnoj banani, opet, dotukla ju tuča od neki dan.
Pliz ako ikako možemo kod tebe, srce me boli koliko ih moji klinci vole, a našu samo gledaju kako je prazna :(
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Nema boljeg džema... Od višanja je kiselkast, a ovaj nije. Moji sinovi i muž ga obožavaju.
Slažem se za kompot, samo malo mi je komplicirano to napraviti, jer ih se treba pasterizirati kao kisele krastavce.
Moja kolegica trešnje iskošti i smrzne, pa po zimi ima za štrudlu.
Sve pobrali.:-D
Dio odnijeli na posao kolegama, dio otisao opet bakama, a vecina u kompot i dzem, pa ce i to opet u dobre ruke.:-)
Kompot sam radila.kao i za visnje:
Prokuhala vodu i secer, dodala.malo konzervansa , tegle i poklopce u pecnici na 160 ugrijala cca 15min, punila tegle, odmah zatvorila i vratila u pecnicu i pustila jos 15min na 160, ugasila i evo, stoji sve skupa s đzemom jos u pecnici.
Je da nisam mogla izabrati gore vrijeme za paliti pecnicu,ali kad cu?
Kako dobiti bistru juhu? Koji je trik? Kuham vec godinama i rijetko mi je lijepa bistra. Da li je to zato jer ju kuham u express loncu ili nesto drugo?
Obično ispadne lijepa bistra juha od flama koji je dooobro opran. Procijediš. A ima i trikova. Ubaciš snijeg od jednog bjelanjka na kraju, to izbistri juhu. Može se i krumpir staviti, oguljeni i nerazrezan. Tako Francuzi rade. Najbolje roza, onaj za salate, da se ne raspadne.
Bio je svojevremeno cijeli topic o tome. Ne da mi se tražiti.
Peterlin ajme ti se sjećaš teme iz 2005 hehehe...evo našla sam: http://forum.roda.hr/threads/5761-ka...tru-mesnu-juhu
Hvala!
Nisam stara, ali duuuugo pamtim :-)
Nekad sam puno više sudjelovala na tim kuharskim topicima. Sad puno manje. I dosta manje kuham, puno manje pečem kolače, ali juhu kuham redovito i uvijek u ekspres loncu. Slažem se s n.grace - bude bistrija ako se kuha polako i uz obiranje pjene, ali nemam ja vremena ni živaca za to.... Kod mene sve ide na brzinu ili nikako.
ja sam prije radila to sa skupljanjem pjene, ali više ne
koristim ekspres lonac, nekad malo zapečem meso/kosti nekad ne, nekad malo zapečem povrće, a nekad ne, a kuha mi 2-3 sata (u ekspres loncu)
uvijek bude bistra, sve mrvice potonu na dno
Cure, da li postoji razlika i koja je između sode bikarbone kupljene u dućanu i one "jestive" iz apoteke?
Teta apotekarica mi tako naglasila da je samo njihova jestiva da me zabrinula...
Zašto nisi nju pitala?
Mislim da obična soda može sadržavati tragove aluminija zbog tehnoloskog procesa... Moram se podsjetiti, jer nisam sigurna da li je to marketinški trik ili vjerodostojna informacija. Kladila bih se na ono prvo...
da ta skuplja je bez al
a za kuhanje/kolače je dobra ta "nejestiva"?
Ima li sosa od kamenica po trg. centrima? Ne bih htjela neki žnj brend s Tajlanda, ali ako nema nigdje uzet ću u Asia Storeu. Smiju li to djeca jesti?
@mikimama, koristim i za jelo i za čišćenje običnu iz Spara, nekad je u plastičnoj vreći, a nekad u kartonu, a ima i skuplje na polici s biljnim napicima Alpro neka tobože bez aluminija.
Zuta ja to nebi dala deci
Ali to sam ocito ja
Zašto?
Meni jeto sve egzotika i to teska ni obicne gljive ne dajes takvoj maloj djeci.
Uostalom tko uopce jede kamenice?
Ni meni iskreno to ne bi palo na pamet, ma zapravo to nisam nikad u životu jela.
Ono jednostavna jela su mi najbolja, juhe, povrće, riba, meso, salata.
To je umak, začin, kao soja sos
Zasto ne bismo davali “obicne” gljive djeci?
I kako mislis tko jede kamenice?! Recimo, jedu ih ljudi, orade...
Jedu ali odrasli
Orada i kqmenice nisu ista kategorija jela
Orade jedu kamenice
I kolko vas je to dalo maloj djeci?
Nije ovo topic o dohrani. Ja sam i frigane vlasulje probala, a ni iznutrice mi nisu strane.
Mi jedemo dosta piletine koja mi je dosadna, pa imamo izlete sa takvim umacima. Umak od kamenica mi je bio preslan na prvu, no nisam se bas nesto ni trudila uklopiti ga pa je ubrzo zavrsio u smecu.
Zutina deca su mala deca do 3 god.tvojih 6 7 spada u mojcinu i aprinu kategoriju