svima puno ~~~~~~~~~~~~~ za pozitivne bete! arianm čestitam i suzi i ostali. nisam baš u toku. mislim na vas
Printable View
svima puno ~~~~~~~~~~~~~ za pozitivne bete! arianm čestitam i suzi i ostali. nisam baš u toku. mislim na vas
Eee, da, kad bismo mogli dobiti statistike - ali to se ne događa već godinama.
Roda je tražila statistiku za 2012 i 2013 od klinika pojedinačno i od ministarstva, još čekamo...
Dok ne dobijemo formalnu, jedino što imamo je forumska, ali svjesne ste da to ne može biti službeni dokazni materijal. Svejedno se upisujte: http://forum.roda.hr/threads/80273-K...te-li-smrzlica da imamo čime mahnuti.
Sutra imam transfer pa cu i ja se upisati za statistiku :) Nadam se da ce biti nesto sutra
Transferirane 2 blastice
bravo Zeljka33! Ima li eskimića? sretno dalje
Za eskimice ce javiti sutra , nisu ih jos smrzavali jer su fragmentirani
Cure moje dobro jutrooooo!
I ja krecem u borbu kroz par dana! pridružujem se bockalicama pa cemo lagano:)
Divno ne koliko lijepih vijesti čitam a nije me bilo neko vrijeme..čestitam svim novim trudnicama od srca,tuznilicama zagrljaj i svim suborkama:-*
Veliki pozdrav svima!!! Nakon 2 god krećemo ponovno na brdo, idemo po bracu ili seku-( ili oboje :) )sljedeći ciklus koji počinje oko 3.4 sekundarni ICSI, ostalo nam 9 smrznutih js.
Nisam dugoo bila na forumu pa ću ukratko poželjeti svima sve naj naj naj naj!!
meni beta danas 19 dnt 3590 ( točno duplo od prošle 1979) !!!
Suzy.s tooooo je beta. Čestitam!!!
Ima li itko od vas bolove ko da će svaki čas procuriti?? Tako se osjećam od 4-5 dnt,al nakon pozitivne bete nekako me strah toga. Sve me nekako probada,prtisak dole,svako malo bol u jajnicima.
Je li imala koja lažno negativan test? Danas mi je 13dnt i nema crtice. :no:
Jutros bila na folikulometriji...folikluceki spremni. Sutra stoperica Brevactid i u srijedu inseminacija... Sama sebi drzim fige :))
Tulipan83, sretno za bracu i/ili seku :)
Noemi, sretno s bockanjem do velike bete:)
Arianm i ja sam imala takav osjećaj, ko da će menga svaki čas! Ne brini, sve je ok. Cure kad ste vi naručene na prvi uzv, koliko nakon pozitivne bete?
Bok Destiny... rijetko sam online pa tek sad vidjela tvoj post.. sjecam te se :) i tvog misa :) Sto se odmrzavanja tice sve ovisi kako su ih smrznuli odnosno u koliko cjevcica.. moje su sve bile u jednoj cjevcici jer su neke bile lose kvalitete, a ocito su sve smrzavali... nisam se puno nadala pa se nisam niti puno razocarala..
sto se nalaza za sekundarni tice nista mi nije trebalo.. nazvala 2dc da pitam kakva je procedura, sestra rekla da nazovem 1dc i da dodjem 3dc, rekla joj da je taj dan 2dc i ona pitala doktora i on rekao da dodjem drugi dan i krenuli u postupak.. bilo je skroz neplanirano i naglo i bilo mi je super tako jer nisam imala vremena za zivciranje i planiranje
Postoji neko pravno savjetovanje, ali nije kao ono prije par godina.. dodjes kod iste one tete, ona ti kaze koje su novosti, koja su tvoja prava i da ti papir koji morate ovjeriti kod JB. I morali smo donjeti novi vjencani list. To sam sve sama napravila na 3dc i zbilja kratko traje. Kad ti planiras na brdo? Sretno!
16dnt beta 3470.10 IU/L :-D
Sad jedno pitanje koje ne pripada ovdje ali kako preko moba ne mogu naci temu, molim onog tko zna odg da odgovori na pp. Hvala
Dakle, ako ja s petkom otvaram komplikacije (znaci, jos sam u mjesecu ozujku), za koje mjesece se tocno odnosi prosjek zadnjih 6 placa i sta sve od papira trebam imati za priloziti?
Ja sam odbrojala svoje. Beta mi je 0,3. Fakat niš ne kužim. Nemamo nikakvu dijagnozu, tamo se sve zadebljalo i priremilo za zametak kak treba, dobila sam 2 super zametka, sve milina - i ništa. A nemam smrzlića, samo tu dvojicu sam dobila. Sad čekam da vidim što će dr. reći, kak da idemo dalje. Bila sam uvjerena da je to to, a ono totalni promašaj.
Nadam se da ću u idućem postupku dobiti više blastica, za nekoliko postupaka. Možda uspijemo nešto smrznuti za iduće dijete/blizance. Jedino što mi se ne da čekati iduću stimulaciju. Ne znam koliko treba proći vremena od ove sada.
Sadie bas mi je zao :love2:
Hvala ti.
suzy.s ,čestitam!
ljubilice,super,super :-D!
Sadie ,jako mi je žao..:love:
Sadie, malo je ipak kompliciranije, a prvi put je uvijek najjace razocarenje. No, ti nemas razloga ocajavat, potp.oplodnja je proces, obicno trebas racunat na 3-4 pokusaja. Ne znam zasto si dobila tako malo blastica, sa svojim dr analiziraj stimulaciju i lijekove, za uspjeh treba u prosjeku malo vise blastica. Sretno i strpljen-spasen! :fige:
Boogie woogie u kojoj sam ja grupi sa svojom betom??
Sadie, žao mi je.
Ne želim ti trljati sol na ranu, ali vidim da je ovdje potreban jedan reality check: to što nemate nikakvu dijagnozu ne mora nužno značiti da je sve u redu s vama, već to da moderna medicina još nema mehanizma za detektiranje vašeg problema, i to se naziva idiopatskom neplodnošću. A taman i da jeste sve u redu, same tvoje godine su dijagnoza; u 40. su jajne stanice puno, puno slabije kvalitete nego u 30. (da ne govorimo 20.).
U prosjeku je potrebno 4 full stimulirana postupka s pripadajućim FET-ovima da bi 60-70% parova ostvarilo trudnoću (ovim ostalima je potrebno duže). Naša forumska statistika koju je obradila boogie woogie na temi "Iz kojeg puta vam je uspio IVF" je pokazala da je 35% tamo upisanih žena ostvarilo trudnoću u prvom pokušaju - i to je zapravo velik postotak, rekla bih zato jer je forumska populacija mlađih godina, ali ajmo reći da je to nagađanje. Point je u tome da ja mislim da je to velik postotak a tebi će se vjerojatno činiti niskim :) ali eto, tako stvari stoje. Govorim ti to ne zato da te obeshrabrim, nego zato da vidiš da to što nisi ostala trudna iz prve nije neobično, neočekivano, a niti neki loš znak za dalje.
Još nešto - ne uzdaj se previše u blastice koje će vam ostati za više postupaka i dati još djece i blizanaca, jer u kasnim tridesetim je rijetkost da se ima što smrznuti. Ako ima, najčešće je diskutabilne kvalitete. Kod tebe se to možda i bude dogodilo jer su ti nalazi dobri, vidjela sam na drugoj temi, samo imaj negdje u primozgu tu informaciju da se previše ne razočaraš ako do toga ipak ne dođe.
Sljedeća stimulacija? Čim prije. Zapravo to najviše ovisi o stavu tvog liječnika, ali nekadašnji koncept "6 mjeseci pauze" je napušten. Ako se ti osjećaš dobro i doktor ti da zeleno svjetlo - nemaš što čekati više od maksimalno 3 mjeseca, a može i prije.
Sretno, hladne glave i brzo naprijed!
ljubilice, tebi još nisam čestitala na trudnoći - neka ti je draga sve ovako uredno i sretno do kraja!! :-D :-D
i suzy.s., daaa, ti si bogme istrčala maraton! Sretno :heart:
Argente hvala ti
Boogie :-D
Evo i mene, danas bio transfer 2 lipe blastice, 4 zamrznute, sad sam cekalica do 5 ili 6.4....
A kao odgovor za debljanje u postupcima, od klomifena ne, cak sam i smrsala, u postupcima malo,mozda 2-3 ,ali mislim da je to uglavnom od odmaranja i lezanja...
funky :fige: da se čvrsto prime za mamu! ja sam lani u ovo doba čuvala 2 mrvice i isto vadila betu početkom 4 m jželim ti istu sreću kao i sebi lani da ugledaš debeli plus odnosno veliku betu!
cure moje hvala Vam na čestitkama! ja i mm još ne vjerujemo da se i nama dogodilo čudo ( valjda kad prođe uvz) pa če mi sreća u potunosti doći do mozga!!! a do tada još 2 tjedna ( ali ča je to sobzirom na ovolike godine:lol::lol::lol:)
Evo da i ja javim drugu betu 578,10 14dnt. I ja bi htjela znati koja sam ja grupa???
LJubilice,suzy čestitke!!!!
Sadie jako mi je žao,ali samo hrabro dalje. Odtuguj pa u novu borbu!
haha, cure bi u grupe! zadavit ce me ove iskusnije koke!
al evo, da ponovimo, nasla sam publikaciju u kojoj je vrijednost bete snazni pokazatelj za ishod trudnoce. imajte na umu da je statistika, znaci govorimo o sansama, nema nista 100%.
[http://humrep.oxfordjournals.org/content/15/2/469.long
Group A B C D
Dan 14.nakon ovulacije/punkcije HCG (IU/l) <50 <50 >50 >50
Day 21. nakon ovulacije/punkcije HCG (IU/l) <200 >200 <1000 >1000
Multiple birth 0 0 1 51
Singleton birth 0 47 14 165
Clinical abortion (FH+, nakon sto je srce detektirano) 1 7 14 18
Ectopic pregnancy 14 14 1 3
Biochemical pregnancy 35 39 10 5
Totals 50 107 30 242
Probability of birth/s (%) 0 44 50 90
Probability of FH+ loss (%) 2 6 13 7
Probability of ectopic (%) 28 13 3 1
Probability of biochemical (%) 70 36 33 2
znaci grupa se odredjuje po beti na dan 14nakon ovulacije(11dnt 3.dan, 9dnt 5.dan) i 21 nakon ovulacije (18dnt 3.dan, 16dnt 5.dan) i onda se gledaju sanse. dakle grupa A, 14dno <50 i 21dno <200 sanse za rodjenje bebe 0% :(
grupa B i C oko 50% :)
grupa D 90%!! :-D :-D
Evo jos jedna cekalica...vracene 2 blastice, kaze dr. odlicne (ma ista mama)...4 zamrznute, betu vadim ak izdrzim tamo negdi 5.4...
Sretno svima, poseban pozz mojoj Carrie
Znači ja još ne mogu u grupu..ahhh,a baš bi...
Ljubilica, super beta :)
Suzy, cestitam!
Sadie, da sljedeci bude dobitan
ARIANM super i cestitam
Fubky za veliku beturinu....kad si ti imala transfer?