ovo je super informacija
Printable View
ovo je super informacija
Da, a Zaprešić 12%
I nema vrtića za 200kn, već za 800 na više.
Nema love od Bandića za svako novorođenče.
Itd...
Zaprešić Zetu, vječnom gubitašu plaća ogromnu subvenciju i to redovito za razliku od drugih gradova.
A danas, primjerice, nije došao bus i lijepo smo ko ovce čekali 40 minuta drugi i svi zakasnili.
A pokaz za moje dijete ne plaća Bandić, ni Zagrepčani već Vlada, Vlada kojoj sam se ja itekako naplaćala svakojakih poreza. I od koje nikad ništa nisam dobila.
Pod učenikom putnikom se smatra svaki učenik koji putuje u drugi grad u školu uz uvijet da je taj grad udaljen 5 km ili više od mjesta stanovanja.
I da, moja kći prevaljuje cca 30 km u jednom smijeru.
Istina.
U stilu filozofskog kutka - zar ne bi svima bilo bolje da se otvara više radnih mjesta, ne samo u Zagrebu, pa da ljudi u cijeloj Hr mogu bez problema kupiti djeci knjige jer imaju pristojne prihode? Ali to je sf.
Bog sam zna koliko love se opere na tim "besplatnim" knjigama i tko ih sve kojim kanalima ipak plati. A na kraju škg ih moraš vratiti. Ne dozvoljavaju ni da zadrže knjige iz matematike, pa ja često djeci kupujem još udžbenika iz vlastitog džepa. Lani su u našoj školi tražili da se sve vrati I POPISIVALI sve, čak i radne bilježnice. Iskreno, ne znam jesu li ih nakon toga (rabljene jednu godinu) dali drugim županijama na daljnje korištenje ili su ih frknuli u Unijin kontejner. :-(
Tanci koliko je meni poznato u Zaprešiću gradski vrtic ipak dodje manje od 800 kn a u ZGB neki placaju slicno kao i oni u Zaprešiću. Takodjer se dobija naknada za novorodjence. Za ZET ne znam sto bih rekla, evo ja se vozila 3 mjeseca i niti jednom nisam imala problem da nije dosao bus ili krenuo po satnici.
edit: ove godine dobijeni su udžbenici na teret grada Zaprešica u OS, dok se radne biljeznice kupuju.
Nema razloga za svadjanje.
A u pravu si sto se tice prijevoza to je ipak u domeni Vlade, odnosno MZOS.
znala sam da će š se naći prozvanom. Ak već pričaš o porezu, plaćamo ga svi mi, ali u "našem" gradu je "našim" javnim prijevozom mogu voziti djeca iz drugih gradova, a ona koja žive u njemu ne mogu. Sorry, al nema logike, ali nije ni tema.
A ne živimo ni u socijalizmu - baš me zanima dal npr skandinavci mjere kilometre djeci ili svima plaćaju/ne plaćaju prijevoz.
ali ovo već ide ne samo na temu grada iu kojem živim, nego države u kojoj živimo.
Moj mali je recimo bio u DU, i htjelo je dijete ići na Srđ žičarom - to veselje ga je koštalo 120 kn - ak to usporedim s pokazom u zagrebu, on stvarno i je jeftin. Al isto tako znam da je stvarno đački pokaz i bio jeftin kada sam ja išla u školu. 100 kn meni nije malo - to je 1000 kn za cijelu šk.g. Ak to zbrojim sa svojim porezom, prirezom, pa npr da pred vlastitim stanom moram plaćati parkirno mjesto, pa svašta nešto
da, i OK, želim živjeti u zagrebu, i zato plaćam skupi prijevoz i još štošta skupoga, ali nije da sam oduševljena načinom na koji se ti novci troše
Peterlin, ja kupujem i plaćam sve.
Cijeli život.
A rođena i odrasla u Zg gdje i radim, evo već 26 godina.
I kaj sad?
Za male ljude nikad nije bilo fer, niti će biti.
Mogla sam se fiktivno prijavit u Zg jer imam gdje i užicat od Bandića nešto, ali nisam jer ja tako ne funkcioniram.
I dok sam ja kupovala rabljene knjige po sajmovima i tražila po forumima, netko meni blizak si je napravio novu kuhinju s lovom od Bandića za treće dijete.
I tako svaku godinu.
Ispričavam se na offu, gibam.
One godine kad su bile poplave svi udzbenici i radne biljeznice grada ZGB isle su u prodaju pod stari papir za pomoc poplavljenim. Meni je to isto bilo strasno.
tanči, pobjegla si s teme. Ali ak je tak bajno, zakaj se svatko tko ima vikendicu izvan Zagreba, tamo prijavljuje.?
Bolje da ne pomislim koliko bi si kuhinja napravila s zagrebačkim prirezom
Spajalica i ostali:
Vrtić je za moje dijete koštao 800kn i zato nije išla u vrtić jer to nisam tada mogla platiti.
Naknade za novorođenće nije bilo, a sada je 1000 kn jednokratno.
Od prireza u Zagrebu se sigurno ne financira ni "vaš" Nano, Zet kao ni vrtići i ostalo jer je to naprosto premala lova.
Ali zato da od tvrtki koje su se sve redom usidrile u Zg i tamo plaćaju porez na dobit.
Da se ukine lokalna samouprava onda bi i Bandić bio manje darežljiv.
Ne bi sigurno kupovao glasove na taj način i darivao Vukovarce...
Itd
Ne da mi se.
Ne svađa mi se.
Over and out.
Svi gimnazijalci koji drže do sebe imaju Vans ruksak, onaj kockičasti, crno-bijeli ili crno sivi 8-) :mrgreen:.
Kupila sam joj ga jer ga je silno željela, premda mi se nije činio bogznakako izdržljiv.
Nosila je u njemu tonu knjiga cijelu godinu, a igrom slučaja, ponekad sam ga ja teglila doma jer je ona jurila dalje u glazbenu, vjeruj mi da sam ga jedva nosila...
I još ga je ovog ljeta vukla sim-tam za raznorazne potrebe koje nemaju veze sa školom.
Nije mu apsolutno ništa, još uvijek je odličan i izgledom i izdržljivošću.
Što se tiče kiše, ona nije od onih koji nose sa sobom kišobran, tako da je zher i pokisao x puta.
Knjige smo vratili u školu kao nove ;) .
Daj, znaci moja je kupila "krivi" uzorak? ;) no ona je jos OŠ. Meni su se svidjali neki s fora uzorkom al mi je objasnila da bi joj se takav brzo prestao svidjati, pa je odabrala neki plavi, ala traper.
Ovaj? https://shoebedo.com/hr/brand/vans/v...n-black-white/
:cjelozivotno_obrazovanje:
Mojoj se od onih par u dućanu svidio neki sivi, ali ona je tek osmi razred :mrgreen:
Moja neće s ovakvim tipom džepa kao što je čokolada stavila. Nego onaj drugi tip, Old skool.
To je kad uđu u crno-bijelu fazu. Ako ikad uđu :mrgreen:.
Potpisujem za Vans ruksak.
Odličan je.
Moja ima sa smeđim i crnim kockicama i nosit će ga i ove godine.
Knjige su joj isto bile kao nove na kraju školske godine.
Eh, kako se cure i dečki razlikuju... moj sin je nosio 4 (sada 5) godina stari Explore ruksak uredno u prvom.srednje. Sad smo kupili novi. Kriterij nije uzorak ni marka nego džep za laptop. Nisam našla isti, ali ovakav je nekakav:
https://www.google.hr/search?q=ruksa...RiZclSvn2RM%3A
Srednjoškolci nose upravo ovaj s linka, mislim da je taj i veći od Old skool-a i u njega komotno stanu knjige i bilježnice A4 formata.
Puno njih.
Uključujući i laptop, premda ne znam zašto ga, Peterlin, tvoj sin nosi u školu kad je škola dobro opskrbljena računalima...
Mi smo na kraju kupili jucer,u nami neki karirani u zelenim tonovima,sa dosta dzepova i cini mi se ok.
Vans mi je bio preskup,buduci smo i mladjem morali kupiti ruksak,staru torbu je nosio od 1 razreda i sad je prebebasta.
Oba su kostala petsto i kusur kuna zajedno.
Decki su toliko jednostavniji da smo mi samo kupili torbu za prvi razred OŠ. Poslije je nosio reklamne. E sada ipak zeli ruksak. Kaj i decki nose Vans u srednjoj?
Aha. Raska mu je iz matke.
U razredu su jos dvojica iz skole, a jednom su roditelji moja generacija MIOCa. To mi je vec frendica rekla - ima puno djece ciji su roditelji bili đaci škole
I kakvi su dojmovi nakon prva dva dana?
moj ne priča puno, al veli da je OK
moj nikoga u razredu ne zna, da su mu svi bezveze i da je osuđen na 4 godine dosade :roll:, a profesori da mu se čine super. bar nešto :mrgreen:
moj isto kao cvijetin, uz iznimku da su i profesori bezveze :roll:. i samo 8 cura u razredu :mrgreen: