Neznam do koliko tjedana se moze pit magnezij? Ja sad uvela i kalcij ektra da pijem...pa ujutro drmnem kalcij a navecer magnezij...plus sto pijem mlijeko ko nespasena...barem tri case jednu za drugom...sta rec ide mi...8-)
Printable View
Neznam do koliko tjedana se moze pit magnezij? Ja sad uvela i kalcij ektra da pijem...pa ujutro drmnem kalcij a navecer magnezij...plus sto pijem mlijeko ko nespasena...barem tri case jednu za drugom...sta rec ide mi...8-)
Ja sam magnezij pila do 36 tt u svim trudnocama
Tako su mi rekli moji ginekolozi
Sad sam pocela opet, evo me sutra punih 20tt...povremeno imam kontrakcije
Pijem tekuci kalcij-magnezij citrat od life time-a
Mislim da se pije tak do 36.-37.tt.
Ja bum pila do kotrole. Tad punim 37.tt, pa ću pitata što i kako dalje.
Dakle onda mi preostaje jos neki tjedan dva za pit...ajd prezivit cu dotad...valjda...
Meni ti je on prvo dao magnezij zbog plodne vode kao da se poveca, i uvjek me na svakoj kontroli pita jel pijem i da nastavim pit..:neznam:
Jutro, cure!
Ja sam Mg pila do 36-37.tt. Svejedno imala kontrakcije. I onda prenijela. Niđe veze, štonob' rekli.
Tanita-kako si? Jesu se smirile kontrakcije?
Ginger-nisam te nikad pitala-imaš li povijest ranijih poroda (prije termina)?
QB nemam
Rodila na 38+0, 39+0 i 38+1
U drugoj i trecoj trudnoci sam bila uloziva od kojeg 17 tt, ali se nisam ranije otvarala
Onda će i upsić tako negdje doći :D
Ja sam u prvoj hodalanotvorena prst od valjda 30 tjedna...rodila 41+3 ili 4 sad sam zatvorena ko cep...sam da opet ne prenesem pomalo jer ne zelim opet prozivljavat one dane...:lool:
Ola!
Kod mene se sve smirilo, tu i tamo koja kontrakcija, ali nisu više bolne. I kako čitam vas, sve sam uvjerenija da bumo izgurali do termina koji je za 29!!! dana. Još malo. Eventualno ako se požuri, pa dođe na Sv.tri kralja.
:Brzo ce to Tanita.... ja cekam novu godinu da uz casu djecijeg sampanjca zapocnem odbrojavanje.... :bouncing: jedva cekam....
Pitanjce...koristim utrice vaginalno,a trebam napraviti pretragu urina i urinokulturu (dok.nije nist reko oko toga).Jel to smeta kod davanja uzorka? Recimo stavljam u 23h i onda sljedece u 7h. Imao tko slicna iskustva?
Mislim da je neko malo vise gore postavio pitanje a neko i odgovorio Mimi ...skrolaj par upisa vislje....mislim da smeta....
Vidla sam,al cura je pitala za briseve,a ja njih necu radit nego samo davat urin na analizu i urinokulturu. A koristim 3*2 utrice....jedino da navecer popijem 2.Jer inace ova doza koju koristim se nesmije niti piti oralno nego samo vag.koristiti. (600mg).
Ja sam davala urin i urinokulturu i koristila utrice vaginalno, nitko nije rekao da smeta, nalazi su bili uredni
a gle, na zadnjem porodu sam popisala primalju, jer mi je 10 minuta prije toga rekla da mi se samo cini da mi se pisa
kao, bila sam prije pola sata pa ne trebam opet
eto, krenuo izgon i ipak sam trebala :mrgreen:
tako daaaa....
salu na stranu, al kako stvari stoje mislim da cu ipak u ruke drugom osoblju
al vidjet cemo jos...
Hej, cure!
Evo nas u 36.tjednu! Sinoć su me opet kontrakcije zašorale na razmaku od 10min, pa se smirilo. Još tjedan dana do pregleda i do 37.tjedna.
Kako ste mi vi?
Ova moja mala je, za razliku od velike seke, puno razigranija. Baš se vidi kak mijesi trbuh iznutra i samo poskoči kad me lupi. Zabavno. Nadam se da neće biti takav veseljak kad se rodi, a treba spavati. :)
Što se tiče Mg-a, mene sve unutra boli od "prometa". A moram ga piti. Inače, on je dobar i za razvoj bebinog mozga.
Ja isto nestrpljivo čekam 37tt. Moram početi kompletirati torbu za rodilište. U ovoj trudnoći kasnim sa svime, zaboravim popiti vitamine... Uz navinutu bebu od 18 mj. ne stignem se baviti trudnoćom kao prvi put.
Čim me nešto zaboli ili bilo što osjetim u strahu idem na wc da ne bi bilo krvi. Nije mi dr-ica rekla da imam placentu previju, ali mi je posteljica nisko. Od anomalyja se nije digla, tak da sada u 33tt nit ne bude nekog pomaka. Smijem podić malu, al ju ne smijem nositi i nema, khm khm, druženja s mm. Samo da dočekam 5.1., a onda me više nije strah. Nadam se da me na kontroli u TA neće ostaviti da im ležim do termina il tak nekak (još mi je jedan blizanac odustao na početku t i nisam u cvijetu mladosti, već kupim latice koje mi otpadaju polako), ipak nemam hard core previju. Sve mi je neizvjesno, najviše hoće li sve proć kak treba. Al valjda bude. Do sad nisam krvarila pa se nadam da nit ne budem.
Moram malo usporiti i odspavati malo. U 1. t sam dobila 15 kg, sada jedva 9 i još su mi noge smršavile. Neusporedivo sam aktivnija pa mi čak i noge otiču. Mislim da ću jednostavno odustati od toga da završim neke poslove i fuševe prije poroda.
Pardonček, u 1. t. sam dobila 25 kg. Da bar "15" nije tipfeler. :)
Ej curke evo i mene...!! Danas puni 35 tjedan... poceo je nekim senzacijama u podrucju trbuha, imam osjecaj da mi crijeva rade ko blesava ili ih mali gura nogama...doduse osjetim mu noge na ledjima koliko se isteze....cijelo jutro mi neka napetost u trbuhu ko da sam puna zraka...jedva cekam popodne da malo prilegnem....
hej cure :)
uh, Tanita, baš te idu te kontrakcije. ma glavno je da stanu nakon nekog vremena, nadam se da će ostati na toplom barem do poslije praznika :)
sadie - pusti fuševe i poslove, nemoj jurcati do poroda :)
mene kao popuštaju bolovi. kao. više nisu onako izraženo intenzivni da imam kojekakve ideje, ali su gadni. kreću bez iznimki od tri popodne i onda moram ležati ravno ko daska svaki put nakon što piškim, jer svaki put završim u bolovima. pa nakon 5-10 min prestane. a piškim svakih pol sata. iscrpljujuće je, deprimirajuće, obeshrabrujuće...da ne spominjem kako sam užasno užasno gladna, pokušavam jesti normalno, ali nije mi dovoljno pa moram jesti više. slana mi hrana užasno smeta jer onda zadržavam vodu i jače me boli nakon piškenja, a od slatke mi je muka, a danima maštam o super ljutoj kineskoj hrani. samo ležim, ne mogu nikuda jer kad se krenem kretati, samo me presavije...i debljam se. dobila sam 2,5 kg u tri tjedna i to me stvarno ne veseli. jutros eto pojela dva sendviča u tostu i jednu palačinku, popila svoju "kavu" koja je u principu samo mlijeko i gladna ko da nisam jela tri godine, a od gladi imam jače grčeve. ako ništa, bar me više ne boli po noći (imala sam par tako gadnih noći da sam čak došla do faze jako glasnog plakanja i zapomaganja, bilo je užasno) jer iz nekog razloga odjednom tada izbacujem tekućinu normalno (stvarno mi nije jasno), dižem se po 3-4 puta, pa sam redovno budna od 4 do 5, a onda kad zvoni budilica u 8, opet bolovi. sad sam na 6+2 i nadam se da će uskoro biti lakše, bar da se mogu prošetati normalno i da nema toliko boli. uf....ma preživjet ću bolove, samo da imamo lijepo srce, ili možda i dva na uzv-u u četvrtak. ma barem samo jedno. :fige:
sybila, nemam tvoje tegobe, al znam kak je biti gladna. Mene i ovaj put ubija žgaravica. Sva jadna i tužna idem leć jer moram birati između gladi i užasnih bolova u jednjaku. A inače sam gladna i kad nisam trudna.
Ne brini za kile. Meni je od njih 25 iz 1. t. ostalo 5 bez ikakvih vježbi i dijete. Nisam se nimalo trudila jer sam planirala opet bebicu.
Držim palčeke za srčeko/a. I ti si mpo supatnica. Baš mi je drago što vam je uspjelo.
Ja sam danas 34tt. Od jucer ako sam duze na nogama imam pritisak dole... Sve je dobro u lezecem. Onak je osjecaj kao da mi se piski, a ona sa glavom izmedu kostiju. Sve mi dode da se primim dole kao kad vam se pisa
Ja stvarno nemam pojma kaj je zgaravica u trudnoci...aposlutno nijednom je dosad nisam imala ni u prvoj a ni u drugoj...a ni opcenito nikad u zivotu zgaravicu nisam imala...ocito imam zeludac i po...hahahaha sve probavlja...zato se nije ni cuditi kaj imam i dupeta, i trbuha ...
Ajme mali se toliko vrti i gura unutra da ja moram leci...a onda jos bolje uvati...sve me boli trbuh....
O, pa dosta nas puni tjedne ponedjeljkom! Čestitam okruglicama!!!
Sybila, ja sam prvo tromjesječje preživjela na bureku od sira i tijestu sa sirom. I jela sam stalno. Dobila valjda 5-7kg. Malo se smirilo u drugom tromjesječju+dijagnostocirali mi gestacijski, pa sam pripazila malo na hranu. Sad sam na +15kg i svašta mi se jede, ali sto god pojedem, umirem od žgaravice. Jel koja pije sodu za to?
Sanja, tak i meni taj pritisak nisko. Kad ležim je ok, čim ustanem, baš kao uteg.
Marinche, i mene moj rasteže ko Panta pitu :)
Sybila, ~~~~~~ za četvrtak i srčeko.
Joj, ja sam preko noći iz normalno aktivne trudnice prešla u trudnicu na mirovanju i ubi me to. Ajd, prvih par dana, ali, brate, ne znam više kaj bi sa sobom. Nit mi se gleda tv, nit mi se čita, ništa...muža nema do šest-sedam, ja i mačke same po cijele dane. A htjela bih malcu još sobu dotjerati, ali, čekam pregled.
Ja sam punih 15tjedana,
i do nekih 13tj sam jela i povraćala, i tako cijeli dan (svaka dva sata)... I baš sam jako bila gladna, i morala se najesti, pa onda povraćati...
Onda se stanje smirilo, jela sam tri obroka dnevno bez povraćanja,
da bi danas opet počela biti jako jakogladna, čak sam i poraćala jednom....
Baš mi teško pada to povraćanje, totalno me iscrpi, a posla imam ko u priči..
Ja sam probala sodu, al u prosloj t. I bademe. I donat mg. I homeopatiju. Ma sve i nis mi nije pomoglo, a zgaravica me lovila od sve hrane, sad mi cak i hladna voda nekad smeta pa pijem toplu. Jedino sto mi je pomigli je porod. Prvi obrok poslije poroda, kao da nikad nisam imala zgaravicu.
Soda mi pomogne. Ali očito da je kraj tegoba porod :D
Muz mi je prije pola sata spomenuo burek sa sirom i onda sam pocela plakat jer je burek sa sirom divan i zasto ga ja sad nemam :lol:
Inace curke, meni za zgaravicu pomaze med. Unisten mi je zeludac ketonalima, pa mi je ona jako poznata. Kad sam u periodu zgaravice, svaki dan, cca 3x dnevno 2-3 zlicice dobrog meda i dosta dobro reagira zeludac na to. Mozete probati.
Skuzila sam da su mi za mucninu super bademi/indijski orascici, i kad ih krenem jesti mi je bolje ali iz nekog razloga su mi odbojni. Nisu fuj, samo ih ne zelim vidjet :mrgreen:
Sadie, da, obje smo mpo! Ima jos cura s mpo koje cekaju uzv za srceko, mislim da nas citaju, ali se ne javljaju, osim Mimi. Nadam se da se uskoro budu pridruzile.
Tanita, skroz te kuzim to za mirovanje. Ja sam na rubu pameti. Ne mogu se prakticki ustati i bilo sto raditi. Ne mogu citati jer mi je muka, tv sam pocela mrziti, za kompom nemrem sjediti, sve mi ide na zivce, samo zelim van na zrak.
Cherilee, zao mi je za povracanje :( nadam se da ce biti kratkotrajno.
Hvala na podrsci i vibricama :)
Nikad zgaravicu osim u trudnocama... Ali dakle mogu jesti odojak sa lukom i snitom pekmeza, uz dodatak mlijeka. Nikad nis! Nit me boli zeludac nit mi je zlo, nit me zgaravica.
Meni vam pomaze mlijeko protiv zgaravice. Mlacno ili hladno.
Kile ajmeee meni!! Sad sam na cca 24+
Inace u svakoj dobim 30kg.
I svi mi se smiju i pitaju, a gdje su te kile... Noge tanke, guzice nema . Sise ogromne, i ostatak u trbuhu!
Tanita ja sam preaktivna... Od rodenja valjda... Nema toga sto ja ne bih mogla i uopce nije upitno sad ili odmah... Od nekad neolaniranih izlazaka, tuluma pa na posao i tako danima.. Radila u trudnoci...
Sve do ove trudnoce! Ne da mi se citati, gledati tv, igrice nikakve... Ja hocu prat prozore, ulastiti parket, oprat plocice... Eee ne moze! Za Bozic i Novu tradicionalno se kod nas dolazi na rucak... Dakle sve sama pripremim, meso, kolace, tortu... :( Uzivam u tome! I dode mi tesko kad ne mogu kako ja hocu :)
Al tjesim se jos malooo!