thanx!
Printable View
thanx!
u kojem vremenskom roku od dolaska rješenja za djecji doplatak dadu zaostatke.ovaj mjesec smo dobili prvi put djecji 250kn, ali zaostatci još ništa.
hej cure imam pitanje.....dobila porodiljnuu (drugu) 19.9.i sada danas 23.9. još kao 2 300,na netbankingu piše upis porodiiljnih naknada isto kao i uvijek kad dobijem....to piše i za ovu 19.9 koja je bila puno više od odčekivanog....šta bi ovo moglo biti...možda ona jednokratna pomoć i to....al to sam predala tek prije tjedan dana papire.....jel zna tko...da nespičim tu lovu pa moram vratiti....
jel možemo danas ocekivati porodiljnu?? :)
sumnjam.....sutra vjerovatno
danas nije bila u rba! u iščekivanju sam prve naknade....:)
Imam pitanje. Zaboravila sam kako to sve skupa ide. Porodiljni sam otvorila 3.10., termin mi je za mjesec dana. Kad očekujem prvu isplatu porodiljnog?
Ok,hvala ti
u rba još nije sjela naknada :(
hoće li danas biti novčići.....
Meni obicno budu 20. u mjesecu. Banka je HPB.
ja sam Erste...znalo je biti i 18 u mjesecu
a kad se mogu očekivat komplikacije, ZABA?
Obično je porodiljni 18., a komlikacije idu dan-dva poslije (obično 20.), ja iščekujem danas :klap:
rodiljna sjela u zabi
jesu kome sjele komplikacije, ja sam u rba
prerano je za komplikacije
RBA sjela naknada :-D
Erste sjela porodiljna :-D
Komplikacije???:cekam: Znam da je rano, al nadam se....:roll:
Poslje 12 sati bi trebale sjesti kaze teta u hzzo da su pustili uplatu
jeeeeej, sam da napokon sjednu komplikacije....:)
Zaba još ništa.
Rba još ništa! :(
:-( ja sam isto u RBA, valjda će biti iza 13h :-x
sjele komplikacije u rba! :)
Sjela i Zaba
i u pbz-u
Citiraj:
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA OTVARANJE KOMPLIKACIJA U TRUDNOĆI:
1. Izvješće o bolovanju (doznaka) od liječnika Opće prakse
2. Potvrda o plaći (ER-1) od vašeg poslodavca za šestomjesečno razdoblje prije nastupa komplikacija
3. Popuniti obrazac (zahtjev) koji se nalazi u HZZO
4. Osobna iskaznica (preslika)
5. Zdravstvena iskaznica (preslika)
6. Kartica tekućeg računa (preslika
To je sve nužno potrebno da bi se u HZZO otvorile komplikacije u trudnoći. Par dana prije isteka datuma na doznakama odlazite na liječničko povjerenstvo (komisliju) koja vam nanovo svojim rješenjem produžuje komplikacije a sa tim obrascem se javljate doktoru Opće prakse koji vam piše doznake a vi ih nosite na HZMO i popunjavate obrazac pod 3.
Svaki put prije isteka doznaka ponavljate isto do porodnog dopusta.
Naknada za Komplikacije (u trudnoći) najniži iznos je 831,50 kn a najviši iznos je 4.257,88 kn
45 dana ili 28 dana prije poroda možete koristiti Porodni dopust.
Sad ja naravno, imam pitanje - konkretno.
Ja ću službeno otvoriti komplikacije 9.11.2011. (imam još par dan GO, radim do kraja ovog mjeseca)
Porodni dopust pada 30.11.2011. (45 dana prije).
Ja zadnjeg u mjesecu primam plaću za taj mjesec, dakle 31.10.bit će isplaćena plaća za 10. koji ulazi u prosjek unatrag zaključno sa 5. mjesecom (6 plaća). Ako dakle svu dokumentaciju odnesem na HZZO da sredine mjeseca, isplata za taj ostali dio 11. mjeseca bit će oko/do 20.12.?
Ima li neki rok do kada treba predati papire na HZZo od dana otvaranja komplikacija?
Sad tek vidim dakle da će mi naknada za 12. mjesec biti puna plaća prema mom prosjeku?:-D
Trebala sam još raditi, ali moram na mirovanje, pa onda barem neko zadovoljstvo....
Da, oko 20.12. bi trebala dobiti za komplikacije, a ovih 9 dana u 11.mj. ti plaća poslodavac (30.11.-ako sam dobro shvatila), nemaš neki rok za odnijeti to na HZZO, ali ako želiš dobiti naknadu na vrijeme tj. 20.12. moraš to riješiti do kraja mjeseca (11.)
Hvala na odgovoru, pretpostavljala sam da je tako!!
Cure, jel netko zna ( ili gdje da tražim) do kud su stigli s isplatama za opremu novorođenčadi?
Jele ti imaš dvojčeke - da li znaš da li ovu pomoć za nabavu opreme isplaćuju dvostruko za blizance? I da li ti već godinu dana čekaš na isplatu :o (nadam se da nije tako...)
Ja sam dobla od grada.....danas....a kada idu ove druge i koliko za prvo djete??
radujemo li se naknadi prije subote??
Nadamo se...iako-dječji je tek u ponedjeljak...
ja još cekam zaostatke od djecjeg