zapeceni balancani i pire krumpir sa zelenom salaticom :)
Printable View
zapeceni balancani i pire krumpir sa zelenom salaticom :)
nisam imala pojima što su to taške, ali sad kad sam pročitala...mmmm
moram to radit kad uhvatim vremena
A kakvi ce tek biti na kokosovom maslu? :mljac:
Ajde probaj pa javi. :-)
:mrgreen:
Danas pecena piletina, mlinci, pomfrit i cikla salata.
Sutra grah sa tijestom i ,kao priprema za maskare, fritule.
Prekosutra ponovo grah.
ZA dalje ne znam, trazim nesto novo, mozda piletina u umaku od narance.
kad vidim martu, sve me sramota mojih jednostavnih jela
danas, mahune na salatu i pureći file
kad vidim martu, sve me sramota mojih jednostavnih jela
danas, mahune na salatu i pureći file
A ja sam danas pravila finu juho od povrća sa jetrenim okruglicama. rižu, pećena jetreca i sos od šampinjona i zelena salata
Ovo ne moze biti jednostavnije nego sto je. U zabludi si zbog egzotičnih sastojaka. Komplicirano je otprilike ko i salata od mahuna iz konzerve.
aj, barem mi mahune nisu iz konzerve.
pa to... ja ne znam ni kupiti to kokosovo mlijeko, a kamoli da znam što bih s njime.
totalno sam neinventivna.
za kupiti ima u mulleru i od nedavno u DM.
Ako hoćeš postići egzotićan okus uz minimalno truda, prepećeš pileći file (ili bakalar ko Marta:) ), makneš sa tave , prepržiš luk narezan na rezance i malo naribanog đumbira (Konzum), na to baciš žlićicu kurkume (mljevene) promješaš, dodaš kokosovo mlijeko , prokuhaš , vratiš pileći file (prokuhaš) , poslužiš uz rižu. I nakon toga ispadaš inventivna kuharica :) . Samo pazi na količnu đumbira ako jedu djeca, zna biti ljuto.
punjene lignje sa prsutom i sirom,peceni krumpir i zelena salatica :)
Mene ti egzotični izleti u nepoznato kulinarstvo uopće ne muče. Štoviše, veseli me to upoznavanje s nepoznatim sastojcima, receptima i kombinacijama.
dobro ste me podsjetile.
imam u špajzi 6 kokosa koje mi se ne da otvarati:
http://forum.roda.hr/threads/62874-k...48#post1799848
pureći odresci na naglo, crvena riža, brokula na pari
Danas riža sa povrćem, juha, cikla
danas gozba: pečena teleća ruža, pečeni krumpir, juhica od povrća!
Danas: okruglice od mljevenog mesa i pire, zelena salata
Sutra: Riblja juha, lešo riba i kuhani krumpir, zelena salata
Danas šalša i špagete. Prefina mi je šalša bila danas, malo sam eksperimentirala i dodala jedno deci mlijeka.
Ova što sam radila sada je :
Podinstam luk na malo ulja i vode, popečem papriku, dodam passate (malo), zalijem sa temeljcem (iz juhe koju kuham)
To sa štapnim malo stisnem (zbog djece),(sol, papar), tri r.češnjaka, dodam mrkvicu pa kasnije i grašak.
Skuham rižu (ja posebno) i sve zajedno promješam, ako treba dolijem još temeljca, ako ne, onda je to to.
Inače je još finije kad se popeku i kockice mesa pa ubace kad i češnjak...
Klasična dinstana riža koju djeca vole :)
Porijeklo povrća: u škrinji imam spremljeni grašak, paprika je domaća-spremljena na način zimnice..., mrkvica, luk, češnjak i ostalo povrće mi je iz voćarne.
Danas: juha od povrća, krumpir na gorički i zelena salata
Sutra: grah
danas ništa....:mrgreen:
sutra lisnato punjeno šunkom,sirom i šampinjonima...
subota poriluk..ili pohane lignje i pomfrit..
dinstaš luk,svježu papriku,mrkvicu...zapravo povrće koje imaš doma dodaš mljevene crvene paprike,meso narezano na kockice(govedine,svinjetine),to pirjati dok ne omekša...
dodati krumpir narezan na četvrtine i kuhati do kraja.začini po želji,sol,papar,vegeta...fino je...
ja volim skuhati da se krumpir jako skuha pa zgusne saft i ne moram dodavati brašna...
njoki sa lososom i naravno zelena salatica :)
Pa podijeli sa nama :)Citiraj:
I ja imam neku kombinaciju riža-povrće-koka sve u pećnici, skroz je super.
A mene još uvijek zanima onaj pečeni celer od Apricot
Meni je sve povrce narezano na komade i pečeno u rerni jako fino. 4
Ja cu danas neku varijantu francuskog krumpira s gljivama i salatu.
Zaboravih na juhu od bundeve.
Prvo stavim peći koku, rasječenu, namažem malo senfom, i posolim. Uopće ne stavljam ulje nego na masni papir jer ona pusti dosta masnoće.
U teči malo prodinstam povrće (selen, petrusimul, kapulu, luk, papriku i karotu - količinu kao za u juhu, samo manje selena) na maslinovom ulju. Kad se prodinsta dodam rižu, malo vina, muškatno oraščića, soli i papra. Količina ovisi koliko nas je, ali ako ostane dobro je i sutra, pa se može namjerno sve poduplati. Rižu podlijevam juhom ili prokuham goveđu kocku, ali uvijek imam juhe u frizu. Kad je riža gotova, sve istresem preko koke u škrovadu, pospem jednom kesicom parmezana i zapečem oko 1/2 sata na 220. Vrijeme pripreme od početka do stola oko 60-70 min, ubrojivši ovih zadnjih pola sata pečenja. Ovisi samo koja je riža. Ja koristim Zlato polje.
Živjela riža!
Kod nas danas poriluk s rižom. Otkad je moj stariji izašao iz boravka, rijetko kuham krumpir dan unaprijed.
Moram probati ovo sa zapečenim povrćem i rižom - mojima bi se sigurno svidjelo.
Juha, lungići sa krumpirom, salata
Monte kolač
gulaš od graška,mrkve ,krumpira i svinjetine
zapečene palačinke sa sirom
juha, pileći file s umakom od šampinjona, hajdinska kaša s graškom na luku
morat ću probati ovaj monte