Ženski dio naše obitelji prati opus Timothée Chalameta.
Baš nam je :zaljubljen:
Printable View
Ženski dio naše obitelji prati opus Timothée Chalameta.
Baš nam je :zaljubljen:
Unbroken sam konačno pogledala. Kajjaznam, koncipiran je nekako poput onog filma Shawshank redemption i sličnih takvih, sve je za pet, a opet nije da ću ga zapamtiti. Jesam li nefer jer je to prvijenac Angeline Jolie pa mi kao takav iskakuje u podsvijesti ili sam sita tog žanra. Ne znam. Ili me više ništa ne može iznenaditi. Scena kad se skinu i rebra im vire - meh. Sav taj sadizam, meh. Činjenica da je oprostio svom mučitelju, meh.
Male žene odlične. Kraj me oduševio, odlična posveta LM Alcott. Sad mi je jasno zašto je film nominiran za Oscara (a i bolji je od filma režiserkinog dečka)
Parazit izvrstan.
Moji sinovi su noćas na moju preporuku(čitaj inzistiranje) odgledali Dobri Will Hunting. Ja sam naravno zaspala odmah na početku uz još njihovo frktanje da je mama neko patetično sr..je odabrala, no ujutro prvo što su mi rekli obojica je da je film odličan.
Et, stari a dobar film za gledanje s tinejđerima.
Odgledah Skywalkera. Koooonačno. Ima nešto humora, pojavljuju se glavne face, Luke, Leia, Han. Kylo Ren je gadan ko pas. To je to.
Adam Driver je jedan od najseksi muskaraca koje sam ikad vidjela. Mozda nije lijep, odnosno nije klasicno lijep ali je uzasno seksi, ni ne treba mu ljepota.
baš sam sretna zbog Parazita :)
Jesi li ga gledala u Star Warsu?
A meni je bome isto groteskno ružne glave. Od tih sexy nelijepih moj je favorit Vincent Cassel!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, niti meni Adam Driver zaista nije niti zgodan niti seksi, ali je stvarno odličan glumac. Prvi put sam ga vidjela u seriji Girls, i oduševio me, tako da mi je baš drago da je sve više i više popularan.
Ok, ima nešto seksi, ali kad skine kacigu prvo što me iznenadi asimetričnost lica, a zadnja scena gdje se trebaju njih dvoje poljubiti je totalno neuvjerljiva, posebno kada usporedim sa scenom gdje se ljube Anakin i Padme.
Meni je premisa totalno lakovjerne bogataške obitelji nasuprot ne jednog, nego četiri siromaha - masterminda dosta pokvarila Parazita. Vidim da se film opisuje kao satira, možda je to satirično, ali mene se dojmilo kao neuvjerljivo. Mislim da to nije film o kojem bih dugo razmišljala da nisam toliko toga čula unaprijed pa tražila poslije gdje je to što ja ne prepoznajem kao posebno dobro. Nije mi loš, drago mi je da sam ga pogledala, ima mi jakih momenata - ali sve skupa, za mene nije film godine.
ja sam taj dio sebi objasnila iznimno lakovjernom bogatom gospođom - tako ju je i opisao "Kevinov" prijatelj, kao priprostu, iako vjerujem da je htio reći glupu
bogati gospodin ne vodi računa o kućanstvu, to je ženin posao, a njoj je najvažnije da je nekoga zaposlila "po preporuci"
meni je taj dio uvjerljiv jer iskreno ne mogu zamisliti osobu tog društvenog staleža da kućnu pomoćnicu traži putem oglasa i onda intervjuira kandidate
zanima me, zašto koreanci sebi daju nadimke u vidu amerikaniziranih verzija svog imena?
potpisujem vertex za parazita
i mimu za adama drivera
jucer sam gledala knives out, meni je bio zabavan
Ja gledala Ford vs Ferrari i skroz mi je ok. Nisam čak ni zaspala za vrijeme njega kao na Jokeru.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Taj film znam samo po tome što u njemu glumi Caitriona Balfe, Claire iz Outlandera.
Ja mislim da je to sura reala. Siromasi su prisiljeni bit mastermindovi za sam opstanak. Bogatasi (ako su na kusinu da je bogatstvo od muza ili tate npr) nisu, instinkti otupe i moze im sebprodat svasta (primjrr iz rh - krstarenje za pronalazak smisla zivota...mozda prodavacica smisla smislja dijaloge i ptitom se smije kako ljudi ti kupuju kad gleda videa iz krstarenja i tepa im 'ljubljrni moji'). Bogati se ne moraju toliko laktarit pa su lakovjerni. Nisu svi lakovjerni. Ona je jer zivi u kucici u cvijecu kao ukras muzu valjda.
Tragedija je da ni takvi mastermindovi ne uspijevaju zakoturat kockice u svoju korist - privilegija ih nadjaca.
To upravo jest i poanta filma, po meni.
Da! Nula od 'klasne svijesti u tom smislu. Ne sjecam se te rasprave (osim ako nije na samom pocetku bila, zakasnila), trebam ga jos jednom pogledat :). Koja je spika s onim kamenom od pocetka?
Pa ne nadjaca ih samo privilegija, nego i sva sila lazi, a i opacina koje su pocinili.
Ako je sur reala, onda je stripovski, sta bi bilo ok, ali mi onda nije dovoljno zabavno.
Ali toliko od mene na temu Parazita, jer o uvjerljivosti ili neuvjerljivosti nema puno smisla raspravljati.
Hm- pa nije da da nisu pocinili svu silu lazi i opacina da bi imali ikakve sanse nadjacati privilegiju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zanimljivo citanje da su ih potkopale vlastite opacine - ne slazem se s tim. Tj, jest, da nisu radili opacine barem su mogli ostatu svom podrumu, iz njega barem mogunizaci izaci (uglavnom niko nije poginuo u onim poplavama od njihovih susjeda), al kobna je zapravo zelja da se makar malo izmaknu jer jedina je sansa da to naprave je not playing by the rules, jer playjng by the rules odtaju u podrumu. Al tvoju zadnju recenicu, sasa, ne razumijem - sto si ti htjela reci? Zrebali su vise opacina? Nisu napravili dovoljno opacina? Ne razumijem kako ti se prvi dio recenice veze na drugi?
Nemam pojma, ne znam skoro nista o Koreanskom drustvu. Razumijem temu i tezinu teme, ali eto, nisam impresionirana filmom.
Inace, ti podrumski 'stanovi' su zapravo bivsa sklonista za rat sa sjever. korejom u koju su se uselili ljudi nakon krize stanova pa tako ilegalno tamo masovno zive navodno. S bljestavom Korejom i cetvrti Gagnam i ekipom.valjda od ove zene iz price s haj stilom nas je prvo upoznao Psy. Ovaj reziser nas upoznaje s onima koji se ugl ne vide valjda. Mene film opcinio, natjerao na guglanje.
Gore sam odgovarala sasi...
Aha, sori sto sam nejasna, a htijela sam ukratko reci sto i ti. Da njihove opacine i lazi nemaju puno veze s njihovom propasti i nemoci da steknu privilegiju. Ona mitska scena na wcu za vrijeme poplave stvarno zorno docarava kakve su postavke siromasima, a kakve bogatasima kojima je kisa dobro dosla da sve malo spere- kako kaze naivna gospodja.
Mene je bas impresionirao film, prije sve ga jer mi je bio zabavan :povrsna: nimalo dosadan, a onda ispod te zabavne povrsine postoji sira slika, odnosno drustveni komentar, zapanjujuca nemogucnost izlaska iz siromastva (odmah na pocetku se spominje kako su djeca pametna i talentirana ali nisu upali na fakultet) pa su oduđeni na snalazenje, slaganje kartona za pizze i besplatno zaprasivanje protiv zohara.
I njihova situacija ne opravdava njihove opacine, ali ih cini razumljivijima. Usprkos svemu, oni ne mogu uspjeti, i kakvo god njesra se dogodi, prvo ce oni nastradati. Shit always falls down. Kao s onom kisom. Nekom blagoslov, a drugom tragedija. I kako su elite neosjetljive na stradanja sirotinje. Pa upravo taj bijes sirotinje je sve revolucije pokrenuo. Samo sto se nakon toga nista ne bi promijenilo (o cemu recimo govori Snowpiercer)
Meni je nekako Snowpiercer s vise nade u prestanak nepravde od Parazita.
Evo malo o ostalim njegovim filmovima:
https://www.jutarnji.hr/kultura/film...azita/9958462/
Al ono dvoje su ipak izasli, mozda ipak nisu jedini (mozda je i to da je vlasnik vlaka jedini spasitelj), mozda je 'it is so' od tilde samo bajka koju pricaju vlastodrsci? :) Vidis da na kraju nisu umrli od hladnoce, mozda su sacice dovoljne za repopulaciju ipak prezivjele, tj nisu mozda oni na vlaku bili jedini.
pa ne znam, meni su oni izrazito nesimpaticni od pocetka, i nisam dobila dojam da se trude izvuci na neki posteniji nacin, i poslove koje tako dobiju rade ofrlje i bezvoljno
sto su napravili sa pustim novcem koji su dobijali dok su jos stvari isle glatko?
prekarikaturalne su mi obje obitelji, i time ne bas uvjerljive
u svakom slucaju, drago mi je sto sam pogledala, i meni je film bio zabavan, ali nisam ostala opcinjena
Koji je to pusti novac? Onaj glavni sin je najambiciozniji. Bome mislim da ni ja ne bih bas s puno zara slagala kutije za pizze.