I dokortin mozes dobiti na recept ako ti je sic.ginic ok. i normalan.
Od Elevita imas prenetalne s aktivnim oblikom folne.
Printable View
Ja nisam koristila prolutex pa ne znam al predpostavljam da ljekarna Filipovic moze naruciti ili ona na Dolcu.
U Filipovica predpostavljam moze bez recepta, oni samo pitaji gdje si u postupku pa upisu, znaci opravdanje neko moraju imati a ovi ma Dolcu bar meni su uvijek trazili da se ima recept za bilo sto da se narucuje a da nema u ljekarni.
Inace kod nas u hr ne daju za terapiju prolutex odnosno takav oblik progesterona.
LF ce napisati kad vidi di se moze bez recepta pa da znate za ubuduce vi koje budete trebale.
Cekamo jos Miu i Vedre da se jave kako je proslo!
Znaci na ovu ljekarnu Filipovic u Zagorskoj ulici u Zg mislim. Ako nisi u Zg oni mogu poslati i postom lijekove.
Bok cure, evo da se i ja javim opet. Sve vas pratim, al sam stalno u guzvi. Trebala sam i ja ovaj mjesec s vama krenuti u drugi transfer, al nikako. Uredivali smo stan, pa mi se menga zgubila, pa moram za par dana na operaciju ciste u celjusti, pa posao itd. Nadam se da cu sljedeci mjesec s novom menom. Valjda ne bu sve zatvorili.. Nadam se da ce nam svima uspjeti :-D:-D
Točno. U ljekarni Filipović imaš Prolutex i sve vezano za IVF, stvarno su opskrbljeni. Povuku iz jedne ljekarne u drugu ili naruče. I kolko sam primjetila najjeftiniji što se IVF lijekova tiče.
650 kn je jedna kutija Prolutexa (7 injekcija - tjedan dana). Otprilike 100 kn po injekciji. U MK ti ispada 10 eura po injekciji.
Ja sam kupila u MK do bete jer nisam znala ishod. Poslije sam slala i zvala HZZO vezano za to, rekli da ne financiraju.
Moj savjet, kupite su barem nešto Utrogestana od 200 mg u MK jer ovdje nema. Ovdje moraš istovremeno 4 komada staviti. Bar si malo olakšajte početak. A kasnije su sve slatke brige.....
Da upravo tako. Kupite si dole sve do bete sto vam treba jer ipak je malo jeftinije. A ostale cure kao sto sam vec i pisala uzmite si recepte od gina jer imate pravo na to.
Mi za sada imamo 5 oplođenih. Zadovoljni smo. Inace, hodamo okolo, jedemo i pijemo. Ja i muz smo se 2 duga dana druzili sa curama mia38 i frajanis. Danas smo opet na druzenju sa frajanis. Lakse je kada smo svi skupa pa brze vrime prođe.
I kako cure kazu, kupite tu utrogestan jer je od 200 i lakse je stavit 2kom nego nasa 4. Njihov utrogestan od 200mg, u kutiji je 15kom i dođe oko 48kn otprilike. Navecer pred spavanje stavim naš a jutrom njihov.
Iznenadila sam se da u dm drogeriji imate za kupiti neofen i andol100. Andol je nekih mozda 8kn 30kom. Mislim da je kod nas oko.20kn(nisam sigurna).
Sretno svima cure
Medo, daje se novi materijal. I muz bi triba imat noviji nalaz za hiv1 2, hep b c. Mislim da i kod nas u Hr ne smiju biti stariji od 6mj...nisam sigurna.
Uglavnom muz nije ima noviji nalaz. Prvo je dao.spermu pa smo se spustili u prizemlje klinike da izvadi krv. Tu nebude gužva. Nalaz je gotov za 2 sata ali ne tribate cekat jer su povezani svi.
Medo, pretezno vracaju 3d a nekom i 5d. Ovisi.Racunaj da si tu do 7 dana. Ako ides autom...mozes i 5d kući. Mi smo avionom a lete samo petak i.ponediljak
Kako je lipo čitati dobre vijesti :-)
Sretno cure i dalje, očekujem mnogo plusića :-)
Mene bas zanima u cemu je fora za vrqcanje treci ili peti dan?
Znam da ovisi i koliko ih se oplodilo i ako su dva tri embrija nece onda cekati pet dana da nebi stali s razvojem a evo domacica je imala 6 oplodjenih i 3-ći dan vratili pa ptedpostavljam da su ostatak taj dan i zaledili posto joj boban nije nista rekao kad ce se npr cuti.
Sigurno bi joj rekao da nazove da su pustili do petog dana.
Cini mi se da je samo kod LF blastica do sad vracena ili?
I imam osjecaj da im je sad guzva pa nemaju puno mjesta i vremena na raspolaganju a cekati blasticu isto njih kosta, i zbog mjesta jel jer je navala pa zato idu svima vracati 3-ći dan.
Ne brinite cure jer blastica nikakvu garanciju ne daje da ce se primiti. Ja sam imala dvodnevne i ako je embrij dobar i imas srece primit ce se.
Ovo sad malo naglas razmisljam.
Vedre i ostale cure super i mislim na vas :heart:
Da, meni su vraćene blastice. Ne znam ni ja o čemu ovisi. Ma kako god bilo, to nije mjerodavno. Samo nek se zvijezde poklope ;-)
Oni vole odmah vratiti jer se smatra da im je bolje u maminoj buši nego u labosu. Po meni ima logike.
Pozz cure,imam pitanje,dali znate koja je cijena gonala f u penu od 600 ili od 900 jedinica?
Došla M danas!!! Točno 29.dan ciklusa. Ne ferma ona nikakve kontracepcijske tablete, došla 11 dana posli zadnje popijene.
Uglavnom, nastavljam triptofem od danas po pola, a od petka počinje stimulacija gonalima. Trebala sam prvi uzv obaviti drugu srijedu u RH pa bi mi onda tek dr. L. rekao kad da dođemo doli. Ali sam ipak odlučila da dođemo doli ovaj ponedjeljak i u utorak smo na uzv u klinici. Ni injekcija nemam za iza ponedjeljka. Da obavim uzv u drugu srijedu u RH mogli bi letiti tek drugi petak, a to mi je 10-i dan ciklusa i bojim se da bi bilo prekasno. Do sad su mi sve punkcije bile 11-i dan. Koje uzbuđenjeeeee!!! :-D:-D
Ma bravo, bas mi je drago da ides dole. Tak i treba, nista ne prepustaj slucaju. Kad si dole sve je sigurnije :)
Da, nema smisla imati dodatan stres. Ovo mi je do sad bilo malo preturbulentno. Iskreno malo me je frka doći doli a da ne znam da li će biti uopće folikula, ali i ovako i onako postupak počinje pa sto bude bude. A i toliko vas je već išlo doli na isti način, pa je ispalo ok. To me tješi...
Branca sretno :-)
Ja upravo iz ST.
Opet mi je potrefila doktorica ali je ova, za razliku od one koja mi je doma bila, divna, draga, pozitivna... Rekla mi je da od HZZOa ništa jer još uvik nemam dijagnozu neplodnosti. Ugodan je razgovor bio skroz. Za sada mi je propisala kontracepciju da čuvamo ovu postojeću rezervu i da se eventualno raspitam kod HZZOa postoji li mogućnost obzirom na nizak AMH da me oni stimuliraju pa da se jajne stanice smrznu i na čuvanje.
Tako da mislim da ću za sada počet sa kontracepcijskim, privodit faks kraju i uštediti još koju kunu...
Ostalim curama koje su u postupku i onima koji tek kreću želim svu sriću ovog svita i da ovdje čitam samo pozitivna iskustva i rezultate. Pratit ću vas i dalje :-*
Branca drago mi je čuti i tvoje pozitivne vijesti! Neka je i tebi sa srećom. Mi sinoć stigli kući, spavala sam ko beba, napokon u svom krevetu. Osjećam se ok, imam male grčeve, što zbog puta što zbog lijekova...tko će znati. Sada idemo dan po dan...
Odlicnoooo...bas mi drago.Ako imas mogucnosti odi dolje.Da te ovi vode kako treba...drzim palceve za puno folikula i da bude kako treba..:-*
DalmalB, sori šta ovako upadam, ali imislim da trebaš ići po drugo mišljenje - npr u Cito ako ti je Split najbliže.
Iskreno sam u čudu da subspecijalist humane reprodukcije plasira ovakve informacije. Lijepo što je dobronamjerna, ali vjerovanje da kontracepcija čuva ovarijsku rezervu je u najmanju ruku na vrlo klimavim nogama, a HZZO također neće odobriti stimulaciju bez oplodnje - jer to je i dalje socijalna neplodnost...plus smrzavanje jajnih stanica ima nekog smisla samo kod mladih žena u punom sjaju reproduktivnog potencijala.
Oprosti na lošim vijestima, ali navijam za svaku od vas i ne želim da izgubiš ni mjesec zbog u najmanju ruku dvojbenih informacija. Možda ja nisam u pravu, ali proguglaj, raspitaj se...i sretno!
Ma samo upadaj. Sve informacije i savjeti su dobrodošli. Hvala :-)
Hoću, hoću, raspitat ću se ja još.
Zapisala mi je neke baš konkretne kontracepcijske (ostali mi nalazi u autu, ne sićam se naziva) i naglasila da baš te mi gin.propiše, da mu baš naglasim zašto mi ih je pripisala.
Pa sad... Al eto bila sam lina spuštat se do auta po naziv pa da odmah guglam. Al proguglat ću ja. Pitat još okolo. Eto možda u Cito.
Rekla je ona da bi stali sa kontracepcijom ako bi se išlo u stimulaciju. Al da, i ja sumnjam u takvo odobrenje od strane HZZOa, al eto ne košta me ništa pitat.
Al u svakom slučaju san već razmišljala o tom da malo stanem na loptu ako moram sama financirati jer trebam posložit neke stvari da bi uopće bila u mogućnosti financirati sve. Ne mogu glavom kroz zid, ipak.
Ako sam dobro skuzila ti bi isla u Mk kao samica jet tako?Ako sam dobro skuzila hzzo ti nece odobriti zbog dobrog amh ili?
Nisam bas uspjela poloviti.Meni je moja dr.mpo rekla da mozda ne dobije odobrenje za jajne stanice.Zbog godina,ali moji nalazi su jako losi za 33 godine.Menopauza je na vratima.Ali dobila sam odobrenje odmah i brzo.Nadam se da ces uspjeti nesto od hzzo dobiti.Treba pokusati,pa vidjeti.sretno
Cure,
sjećate se koliko dugo ste čekale odobrenje od HZZO-a? Ja se ne sjećam.
domaćica, javljaj kako si. :)
branca, sretno!
Rikku nam se ne javlja. Nadam se da je sve ok.
Sad sam pogledala tvoje postove unazad pa vidim da ti AMH nije toliko loš i da imaš još samo pol godine faksa. Pa dobro onda nije baš tolika žurba. Svejedno bih ja otišla na drugo mišljenje, i zbog FSH koji je već počeo rasti i posebno zbog malo antralnih folikula.
Ako ti nalazi za par mjeseci budu još gori, malo nakiti i kaži dr da si do nedavno imala partnera s kojim nisi ostvarila trudnoću par godina - vjerojatno od toga neće biti koristi jer nije nigdje dijagnosticirano, ali ako ti nalaz bude graničan...možda pripomogne ;)
Ja sam dobila u roku 10 dana...
AMH mi je 6,8... Nije baš divan al očito nije ni dovoljno loš.. FSH mi je isto povišen. Al eto ona je meni rekla da još uvik nemam dijagnozu neplodnosti.
U svakom slučaju ću ja tražiti drugo mišljenje i pokušat opet izborit na teret HZZOa kad sredim faks. Ne odustajem ;-)
Možeš li mi, ako ti nije problem, u privatnoj poruci napisati kod koje si dr.ti (ne znam pišete li javno imena i kakva je politika foruma za to) i što ti je napisala na taj zahtjev za HZZO?
Moja prijateljica ima amh 8,pa joj je dijagnoza neplodnost je 3 god nemoze ostati trudna.Nije bas neki,ako ti raste fsh znaci da se smanjuje broj jajnih i da su jajnici istroseni.Ja ima fsh 30,a amh 0.6.
Ja sam u Petrovoj kod dr.Jurkovic,super dr.