Cickolo jos jednom sretno!
Milivoji obavjestavajte nas o tim "vasim" Slavoncima,tocnije javite rezultat kad dodje vrijeme...
Printable View
Cickolo jos jednom sretno!
Milivoji obavjestavajte nas o tim "vasim" Slavoncima,tocnije javite rezultat kad dodje vrijeme...
Pozdrav svima! Nova sam ovdje, neko vrijeme vas pratim i iskreno se radujem sa vama svakom dobrom rezultatu. Do suza su me doveli mnogi postovi. Nadam se da cete se i vi radovati uskoro za mene jer se i ja spremam na taj isti put po prvi put.
Vidim da ste sve teme obradili, sva iskustva podijelili ali nigdje nisam nasla da se neko pita oko toga da li sjutra reci djetetu da mu nisi bioloska mama ili ne? Ako da, kako i kada to uraditi? Ja sam za da, svakako.
I jos nesto sto bi nam mogle odgovoriti one koje su vec postale mame pomocu doniranih jc: da li vam to sto djeca nemaju vase gene uopste pada na pamet sada kad ste dozivjeli srecu? Mislite li da je ista drugacije nego sto bi bilo kad bi bilo...?
Bokić drage trudnice i trudilice!Evo mene s novim problemima zvanim birokracija!Poslala sam ja u hzzo već dva puta papire ali uvijek nešto fali8-)Evo sada da konačno napišemo na jednom mjestu sve što se traži za odlazak u Prag!
Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo
Mikrobiološki nalaz ejkulata
Fotikopija medicinske dokumentacije o dosadašnjem liječenju i kontroliranju kod ginekologa
Nalazi hormona uz obavezno AMH
Brisevi cerviksa(bakteriološki,na chlamidiu,za ureoplazme,mikoplazme)
Nalaz psihologa
Mužev spermiogram
Vjenčani list
Eto to sam danas službeno dobila na papiru što mi treba za donaciju jajnih stanca.
Sve je to ok ali piše sve dostavit u roku 15dana!!????Amh se čeka 2tjedna brisevi 2tjedna,psiholog 1mj....e sad tražim mađioničara da sve to napravim i pošaljem njima u roku od 15 dana od današnjeg dana!
Jer ćitala sam ja kaj ste vi slale ali nalazi nesmiju biti stariji od 6mj a oni koje sam im poslala stariji su tako da znate što vas čeka!Sretno cure koje ste na putu u Prag!
Meni su vratili jer je falio potpis od muža na formularu i tražili su mi HSG nalaz, pa je moj doc da nas poštedi gnjavaže napisao da za donaciju ne treba HSG i da ga zato u dokumentaciji i nema. Nisu me tražili vjenčani list ni mišljenje psihologa pa me sad malo frka da će mi opet vratiti, mada je to glupo jer su odmah mogli vidjeti što fali.
kalendar,napiosacu jednom post na ovu temu o kojoj govoris zaista o tome se nije pisalo.
zasada sam ja jedina koja sam aktivna na forumu i rodila sam sincica prije 10 dana iz donacije js bice mama kao sta sam ja jos vise uskoro pa cemo moc podjelit osjecaje i razmisljanja.
Zelim ti uspjeh na tvom putu.
hvala pretorija, stra me bilo da nisam postavila nezgodno pitanje, sto mi niko ne odgovara. vidim da ste obicno brze. ne bih zeljela nikog da uvrijedim, nek se zna... i sama se krckam u tom sosu.
molim i trudnice da nam kazu sta o ovome misle.
Evo pfc novosti: http://www.pragueivf.com/sr/o-nama/, gđa Danica iz Pronatala je prešla k njima, kao i njihova embriologica pa sad imaju 3 embriologa. Možda da neko za Pronatal napiše mail nove kontakt osobe?
to je najnormalnija stvar u razvijenim gospodarstvima zapadnoeuropskih zemalja (što Češka definitivno jest)
na kraju krajeva gotovo cijeli(ako ne i sav) kadar PFC je exPronatal...
biznis je biznis...neka njih samo neka...
U Pronatalu je za hrvatski ostao dr M.
ima jos i 2 cure,kordinatorice i jos dr.M
[QUOTE=valiana;2007743
Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo
Mikrobiološki nalaz ejkulata
Fotikopija medicinske dokumentacije o dosadašnjem liječenju i kontroliranju kod ginekologa
Nalazi hormona uz obavezno AMH
Brisevi cerviksa(bakteriološki,na chlamidiu,za ureoplazme,mikoplazme)
Nalaz psihologa
Mužev spermiogram
Vjenčani list
![/QUOTE]
Bas ti hvala što si to napisala jer sam već postavila pitanje što sve treba pa odgovora nije bilo.:-) Ovo za psihologa mi baš nije jasno...gdje bi to trebali otići i što bi on to trebao uopće napisati...tko nas mora uputiti kod njega? Isto tako da li vam za hormone uputnicu mora pisati specijalist MPO iz neke bolnice ili vam ih daje soc ginekolog ? Ja sam u dosadašnjim postupcima samo kontrolirala tsh i ništa drugo (dr L iz PFC klinike nije ni to tražila ). Napominjem da mi idemo na donaciju spermija ...
E to nisam ni ja znala nego sam dobila na pismeno.Za psihologa sam dobila uputnicu od dr.opće prakse a psiholog mora napisati da smo mentalno sposobne za MPO.E sad ima još nekaj kaj sam saznala ovdje na forumu treba i neki pravni dokument potvrda a kažu da to nizdaje MPO tj njihova služba pa se i zato raspitaj.Uputnicu za hormone daje socijalni ginekolog.Meni su i iz Praga tražili ove sve hormone ai hzzo.Ja sam sve osim AMH vadila u Karlovcu i sad skupljam sve ostale nalaze iako neću uspijet sve poslat na hzzo već ću morat kako dobijem koji nalaz slati.Eto sretno i puno strpljenja!
Valiana hvala na odgovorima...vidjet ću što sve uspijem prikupiti pa ako naknadno još nešto zatreba budu mi ovi iz HZZO tražili...
Konzultirati ću se i sa dr L iz PFC da mi kaže koje hormone vaditi... Tks :)
Veliki pozdrav svima!!
Prvo bi htijela zahvaliti svima vama na tako konkretnim odgovorima i objašnjenjima jer nama početnicima je sve to jako teško za pohvatat.
Da prijeđem na stvar: Mi smo se bili "prisiljeni" javiti u Prag zbog muževih dg; azoospermija i klinefelterov syndrom. Sa tim svime su nas upoznali i uputili "nježno" u postupak posvojenja-u kojem smo 2god i postigli ravno; 0. Stoga smo krenuli na 3 opciju. Javili smo se u Prag,Mirna nam je sve preljepo objasnila,postupak,cijenu,smještaj,i također napomenula za opciju za troškove liječenja. Ako nisam preskočila nisam nigdje vidjela popis nalaza koje moramo predati na povjerenstvo ako je suprug u pitanju( imamo samo spermiogram i nalaz genetičara). Dali je to dovoljno? I po vašem mišljenju kakve su mogućnosti da nam HZZO pokrije troškove liječenja?? Ima li itko u sličnoj situaciji da pomogne jer nam je sve strano i nema nas tko upoznat sa svime.. Sretno vam svima,i zaista vam od srca držimo fige!!!!
Draga Tina1988 nešto ti već piše po forumu što bi trebalo napraviti ja sam ti živi primjer kaka te birokracija vozi.Moj savjet ti je da prvo ispuniš tiskanicu hzzo zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo i da ti ga ispuni MPO doktor a zatim ti je najbolje nazvat direktno hzzo u Dalmatinsku u Zagrebu i tamo zamolit da ti netko kaže što treba za vaš slučaj.Jer da ne šalješ na rate kao ja pa ti stalno neš moraš nadopunit i slati naknadno pa na kraju postoji mogučnost da se sve negdje zagubi.Ovaj obrazac ti je prva stanica u svakom slučaju a za dalje ak če tete biti raspoložene če ti reći za dalje.Oboružaj se sa puno strpljenja jer če ti zasigurno trebati!Sretno:-)
Čičkolo, kako ide čekanje?
tina1988, sretno!
evo stigli i mi iz Praga,transfer je bio u ponedjeljak 21.11,vraćete su mi 3 mrvice i sad slijedi čekanje...
betu vadim 7.12.
eto napokon i meni legli novčići za put u Prag:-D,nakon puna 4 mjeseca
Evo nam jos jedne sluzbene cekalice bete,Rose sretno!
Svaki novcic je bitan u trudnoci,a ovi su najsladji!!Pusa Đurđa!
Mi smo se malo mjerili i tak smo dobri da se moram hvaliti:oops:
Jedino mamu zezaju mukice i hrana,na jedvite jade smo nasli sto mozemo jesti
bez poteskoca pa sad papamo cesto i po malo.
Kissi svima
Sad vidim da ovaj moj zadnji dio posta zvuci kao da sam vec zadovoljna mama...hehhe,nisam jos,ali cu biti.
Pa da se i tu javim kad me već razotkrilo na Odbrojavanju:-), dakle, prošli vikend nam je baš bilo lijepo u Pragu (da ne opisujem hranu i piće:-))....tako da smo friški čekači....
svima~~~~~~čekalicama, putnicima (linać, sretan put), budućim mamicama, friškim mamicama......
Sela samo ti uživaj, zasluženo je to:heart:
Neka nas se što prije i što više osjeća kao i ti
Mare :klap::klap::klap: za hrabrost!Bit ce nesto!:mrgreen:
Mare držim velike fige~~~~~~~~~~~~~
Sent from my iPhone using Tapatalk
mare ~~~~~~~~~~~~~
Draga Valiana,hvala puno na odgovoru,ali mi baš i dalje nije jasno..MPO doktor? To je valjda onaj koji je primio supruga prvi i zadnji put na v.vrh. i rekao da nemamo šta dolaziti kod njega s takvim nalazima.. A ovo ću svakako otići provjeriti direktno u hzzo da me ne vozaju. Jer mi imamo samo taj 1 nalaz-gdje su obe dijagnoze i to je to.. Ništa drugo..
mare i od nas~~~~~~~~~~~~
fala svima, svima, svima (kiara se ništa ne hvali novim potpisom:zaljubljen:)
tina1988, ajmo probati razjasniti_da li idete na PGD ili u donirani postupak?
Za PGD će ti se javiti patuljčica, al to uglavnom ne plaća HZZO, plaća donirane postupke, a ako je u pitanju muška donacija-prvo šalju i plaćaju inseminacije....Ako ćeš ići tako preko HZZO-a, jako puno nalaza ćete trebati (od toga da se ide preko HR zakona koji traži pravno i psiho savjetovanje do tvojih različitih nalaza).
Ako idete o svo trošku-puno toga se zaobiđe....
Tina MPO doktor je specijalist humane reprodukcije,takav ti mora potpisati i ispuniti zahtjev.Ako ste kod takvog bili na VV,
onda je on right guy.Trebat ces svakako nesto i svojih nalaza,jako se dobro raspitaj u HZZO i psihicki se pripremi,ukoliko si ti zdrava i bez
dijagnoza,na odobravanje inseminacija doniranom spermom.Do IVFa se jako tesko odmah dolazi.Cim prije kreni u to,prije ces znati na cem si.
Mare gotovo isto pisemo.:-P
Draga Mare41 sretno od :heart:
Hvala puno na objašnjenju,a idemo na donaciju,nema druge.. I koje su to gluposti,za šta će im moji nalazi(uostalom koji kad nikad nisam ništa posebno radila),kad idemo zbog supruga.Jao jao curke moje još nisam ni krenula a već mi je dosta i previše... Moram doista izvidjeti sve mogućnosti da ne idemo preko hzzo i da to za ćas riješimo.. Nemojte zamjeriti na glupim pitanjima,ali eto-s ove strane nemam pojma o ničemu. Hvala vam puno
Joj nervozno, ne znam šta da mislim. Drugi dan nakon trasfera imala sam grčeve uz bolne grudi, trajalo je samo jedan dan. Onda me je ponovo uhvatilo deseti dan bolovi kao kad imam m i trajalo otprilike tri dana. Sad ne osjećam ništa niti me grudi baš nešto pretjerano bole. Test nisam probala, ali sam u velikom iskušenju.
A ti, kako tebi dani prolaze?
Tina, kao što je Mare rekla, prije svega, nije jasno koji ti postupak u Pragu predlažu?
Kod nas, HZZO plaća donacije, ali PGD ne. S druge strane, iz tvojih postova čitam da ti uopće nisi prošla MPO obradu? U tom slučaju, zaboravi na HZZO dok to ne prođeš. Dakle, osnovni hormoni, krvna slika, mislim da i HSG ulazi u tu priču... pa tek onda možeš uopće od HZZO-a tražiti upućivanje u inozemstvo. Naravno, moraš proći i psihološko i pravno savjetovanje, sukladno zakonskim odredbama. Znači morate proći cijelu obradu, pa da ti tvoj MPO doktor napiše mišljenje da za vašu dijagnozu nije moguće liječenje u RH i da preporuča donaciju. Ali, kao što su ti cure već napisale, u tom slučaju, prvo te upućuju na inseminacij (mislim 3) pa tek onda IVF.
Nama je doktor također rekao da nam HZZO naknađuje donaciju, ali da PGD neće proći komisiju. Zato nam je predložio, s obzirom na našu dijagnozu (mm - teratozoospermija i balansirana translokacija kromosoma), PGD u Pragu o našem trošku - da ne gubimo vrijeme na bitke sa vjetrenjačama.
PRema tvom nicku, čini se da si dosta mlada (1988 godište?), i ako je s tobom "sve u redu", ja bi ti od srca preporučila PGD, čini mi se da imate dobre šanse... NAravno, sve ovisi o mišljenju genetičara, da li postoji mogućnost začeća zdravog djeteta, i o kojim se omjerima radi...
Da se ne ponavljam, našu priču a i druga iskustva o ovom postupku možeš pročitati na pdf-u http://forum.roda.hr/threads/60549-Pgd .
U svakom slučaju, što god odlučila, sretno!
Mare draga sretno, sretno, sretno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! šaljem ti tisuću ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mare za najljepši poklon! Nekako imam feeling.......Knock on wood....
Uh....Kako je sve ovo teško.... Bili smo na v.vrh. samo jednom-rečeno nam je da ništa od muža ne očekujemo-tatalna 0-azoospermija,hypertrofija testisa i klinefelterov kromosom(1 kromosom viška-ženski)-tako da s njim nemamo nikakve opcije. Jedino šta nam preostaje je sa donacijom. Nismo nikakvu obradu prolazili-jer su nam rekli da netrebamo ništa jer nema koristi(za nas dvoje-tad nismo niti pomislili na aid). Sve to prolaziti?? A neznam čemu kad je njegova situacija jasna-i imamo napismeno.. Idem sutra sve provijeriti-i sad više neznam gje-jel dalmatinska ili margaretska?? Da 1988 god. -prije 2 god laparaskopski op. oba jajnica-ciste od 9 i 6cm-i dalje PCOS i nepravilni ciklus... Neznam ni sama šta da očekujem od svega toga.. Otkud vama snaga za sve to??? SVAKA VAM ČAST CURE!!!!! zAISTA STE NEŠTO POSEBNO!! Mene su iscrpili 2 god postupci posvojenja i soc.radnici i neznam kako se još sa ovime nositi...Hvala vam na svim savjetima i pokušajima pomoći!!
Draga Tina u Margaretskopj je pisasrnica i tam se predaju dokumenti na u dalmatinskoj se obrađuju!Zato ti je najbolje otići u Damatinsku jer vb če ti tam sve reć ja sam zvala jer nisam iz ZG.U SLIČNOJ SMO SITUACIJI MI ČEKAMO NA POSVOJENJE 2GODINE!I prošli smo sva njihova tzestiranja ali ovo je drugaćije!Sretno i sam hrabro u boj za ostvarenje najljepšeg cilja:-)