Ooooo da. Kod nas se ni po doma više ne nose neke druge boje, ne daj bože da ju netko vidi kad izađe na dvorište.
Printable View
kod mog 9
zna dvojicu u razredu iz OŠ, a veli da su mu neka druga dvojica OK. Za profesore kaže da su OK, a najvažnija, iz kemije, za sada mu se sviđa.
Već i prije sam načula, a sada mi je i on potvrdio da je iz glazbenog stroga. E sada kako će on s tim pojma nemam, ali baš da se u matematičkoj priča ( a to sam čula od jedne roditeljice) o strogom glazbenom. Znam da mi Forka ne može pomoći jer ima glazbeno nadareno dijete. valjda bu to nekako zgural
Tako nekako i kod nas, jedino što su dečki ti kojih je deficit.
Inače, kad se raspitivala kod jedne cure iz kvarta koja ide u istu školu o profesorima i predmetima, ispalo je da su najgori predmeti likovni i glazbeni :lol:. Ali, to su sad likovna KULTURA i glazbena KULTURA, nije nacrtajmo macu i otpjevajmo pjesmicu, sad tu treba i učiti.
Moj stariji je tek jutros ispričao da je on sjedio u tehnici (ozvučenje) na priredbi za prvaše. Mogla sam si i misliti... Rekao je da je ravnateljica držala mikrofon predaleko od usta :mrgreen: pa ju je trebalo pojačavati, hehehe...
Nadam se da su tvom sinu prvi dojmovi dobri. Škola je dobro organizirana, ali svejedno, do kraja prvog polugodišta oni troše puno vremena na snalaženje u prostoru. Moj L. lani nije imao nikog poznatog u razredu, ali brzo su se oni snašli i upoznali. Društvene mreže su se za to pokazale jako korisnima...
Moj mlađi je sad prvaš u Ruđeru i čini se da su prvi dojmovi dobri. Treba vremena da se to malo slegne, da se razredni kolege upoznaju i da krene nastava za ozbiljno. Za sada tek uče pravila igre. Drago mi je da je tako i da se u školi drži disciplina, jer je u osnovnoj školi ta stavka bila totalno zapuštena. Odahnula sam. Eh, sad, kako će biti dalje - nemam pojma.
Mom je super. S njim u razred idu cura i decko iz razreda u os. Ima 18 cura u razredu .
Razrednik je iz matematike,relativno mlad,svidja mu se.
Kaze da je ekipa super. Jucer je imao latinski , dobili su the profesoricu,onu koja je vec urbana legeda koliko zagorcava zivot.
Jedina mu je bed bilo jer je sinoc isao na trening,a ekipa u mcd.
da, sele se- tu se još nije snašao. ja sam tam bila 4 godine u istoj učionici - išli smo samo na kemiju i, biologiju i inf. u kabinete.
Pitala sam ga ima li koje Sheldona u razredu - i naravno da ima - neki genijalac koji je prvi u HR u ne znam čemu nije.
babyboys, za tu legendu čak i ja znam :9
Eh, ja sam sad morala ići gledati na internet tko je taj Sheldon... :oops:
Što se tiče seljenja, sve je dobro označeno ali treba naučiti koliko vremena treba da dođeš do određene učionice. Nije sjajno ali ni strašno. Kod toga je moj mlađi sin u prednosti - oni se u Ruđeru ne sele, nego sjede u jednoj učionici osim kad je nastava u laboratorijima. Rekao je "kao u nižim razredima".
Ali zato nemaju ormariće, a kod starijega uredno imaju. Oprema za tjelesni stoji u školi, ne treba ju svaki put tegliti. Četkica za zube stoji u lockeru, kao i sklopivi kišobran. Kaj još ima unutra, nemam pojma. Baterija za mobitel, kablovinje i slična krama. Eto - sve ima svoje prednosti i nedostatke.
Još nešto - mioc i dalje nema kantinu u funkciji, a Ruđer ima - kaže moj mlađi da je lijepa i dobro opremljena.
Peterlin, pa moraš pogledti barem poneku epizodu Big banga
Peterlin, je kantina je sad tamo gdi je nama bila garderoba, pa je malo veći prostor, meni se najviše sviđa ona učiona u prirodi.
i moj se ne seli, osim na par predmeta , kad se ide na tjelesni onda se zaključa razred i svi idu na igralište.
ma ni ja nisam od televizije, ali ponekad bacim oko. i kod nas se gledaju ti razni CSIjevi
nekak mislim da ipak ovi iz MIOCa gledaju teoriju velikog praska ;)
Iako sam srela poznanike čija mala je nakon MIOCa otišla na pravo
Naša susjeda je nakon mioca otišla na medicinu. I to baš iz ovog smjera u kojem je moj sin (A smjer, opći, sa dva strana jezika).
Nemam pojma kaj gledaju ostali, ali moj doma voli te policijske serijetine još od osnovne škole. To nije pokupio od srednjoškolskih kolega.
taj prasak sam gledala davno, pred godinu dve, znam koje je sheldon ili ti Lumen iz Štrumfova
kod mene je na faksu bio dečko iz mojeg kvarta koji je u osnosnoj mjenjao školu i otišo u dalju klasičnu školu, pa upisao klasičnu srednju i skrasio se na mom faksu.
Peterlin, je kantina je tam gdi si opisala, nekad je bila kat više ( gdi je sad labos iz fizike), a dole smo mi imali garderobu jer smo u školi morali biti u šlapama
često idu na medicinu iz MIOCa.
ali Sheldon i ekipa su stvarno zabavni - serije je za preporuku
Serija je zakon.
Mi ju stalno gledamo.
Repriza na reprizu.
Jedino kaj je sad jako kasno.
A inače, glazbeni u Miocu, hm...
Profesorica je jako zahtjevna, ali nije problem imati odličan kod nje.
Samo treba naučit.
Lani je tražila da nauče prepoznati trideset skladbi i tko je naučio bez problema je napisao test.
Tko nije naučio taj je dobio jedinicu.
Lani je nekoliko djece poslala na popravni.
Moj sin je iz glazbenog zasluženo dobio 4... Da sam ga ja ocjenjivala, dobio bi i manje. Napisao je da je Četiri godišnja doba skladao Mozart... Ufff, noge sam mu htjela iščupati iz ležišta, nakon svih tih godina glazbene škole... sramota! A da nije imao doma prilike slušati i Vivaldija i Mozarta, još se ne bih iznenadila. Slažem se s profesoricom. To su elementi opće kulture.
Haha, najveća frka u MIOC-u ispada glazbeni :lol::lol:
EK je prekjučer donijela knjige, sve su super, samo je glazbeni izrauban :mrgreen:.
Kaže mm "izgleda da se iz ove najviše učilo" :lool:
Šalu na stranu, reci F. da se slobodno javi Mirakulici, bit će joj drago... Ona je sad ipak među drugašima i jako im je super kad mogu savjetima i tips&tricks-ima pomoći prvašima ;)
Da, nije se problem snaći, problem se probiti kroz gužvu za vrijeme kratkog odmora (tako je govorio moj sin lani u prvom polugodištu, da su se "sudarali" po hodnicima, ali on inače ne voli gužvu pa mu je to išlo na živce).
Kantina - nije mi jasno kako se to godinama ne rješava, pa umjesto teksta moram staviti ovo: :drek:
Da, opća kultura.
Ove godine ih čeka 50 skladbi i ne znam koliko koncerata.
Moja je imala 5 iz glazbenog, a nije išla u glazbenu i nisam stekla dojam da je krvarila za tu peticu.
Zna ona prepoznat i Mozarta, a bome i Armina Van Burena.
Rozgu i Thompsona ne zna.
Da, opća kultura.
a kod vas klinci u osnovnoj nisu imali isto testove iz skladbi?
Moja glazbeni i likovni dobiva tek u III razredu. Kaj vaši imaju sve četiri godine?
Moj ima prva dva razreda.
U MIOC-u je nekad bauk bila likovna kultura, a danas je vidim glazbena :mrgreen:
.. ali zato je problem kantine konstantan
Profesorica iz likovnog je genijalna.
Djeca ju zovu :"Točkica"
I to zato jer im uvijek da te točkice u e dnevnik pa ih onda taj dan nitko više ne smije ispitivati.
Ne zapisuje izostanke i inače je jako draga i obzirna prema djeci.
Ne pegla ih jer kako sama kaže; imaju dosta pritiska i obaveza sa drugih strana.
Ha ha a mi smo profesoricu iz glazbene kulture zvali Pahuljica ;)
Ne sjećam se tko je držao kantinu, znam da ili nije valjala ili nije radila. Sjećam se da su nam nekad donosili pizze šizike izvana.