Strašna sretno, ovo je transfer 2. ili 3. dan? Jesu li ti rekli što za kvalitetu embrija, koliko stanični su? I kad vadiš betu?
Printable View
Strašna sretno, ovo je transfer 2. ili 3. dan? Jesu li ti rekli što za kvalitetu embrija, koliko stanični su? I kad vadiš betu?
Strašna sretno:-)
~~~~~~~~~~~ za betu!
ne idu uvijek na transfer 2. dan, meni je u sekundarnom transfer bio 3. dan. a neke cure su pisale i da su imale blastociste. ne znam o čemu to ovisi :nope:.
da, sjetila sam se čim je napisala kitty.............. pretpostavljam da još uvijek biolozi odlučuje, prate razvoj i onda na licu mjesta kažu danas transfer ili dođite sutra/preksutra
Moj transfer je bio isto drugi dan, i odma nakon punkcije su mi rekli da na transfer dođem 2 dan. e sad , koji su im kriteriji??? (pacijent sam dr. Alebića)
cure koje su bile sa mnom na transferu, njih 5, sve su imale transfer 5 dan, jedino ja 2 dan... 10/11mj
Cure moje, ja sam cijelo popodne u ogromnim bolovima. Jajnici me prebole i kao da su oteceni. Nemam temperaturu, nit me ista drugo boli...osim što mi curi nos. odmah sam posumnjala na hiperstimulaciju. Zvala svoju MPO doktoricu koja je rekla da se ne brinem da nije hiperstimulacija, po visini mog estradiola. I rekla je da bi za hiperstimulaciju trebali bit još neki simptomi. Da je vjerovatno sve bolno od svega toga-i od punkcije koja me jako boljela. Ja jedva hodam.
Nisam pametna sta da radim. Za sada duram, a sutra cemo vidjet.
Strašna, kako si jutros, jel bolje? Punkcija je bolna i može biti bolan i period nakon punkcije. Mene je jednom nakon punkcije samo 2js tjedan dana boljelo sve tako da sam jedva sjedila (a radila cijelo vrijeme), a neki drugi put nakon punkcije s 11 j.s. me ništa nije boljelo osim sam dan punkcije. Punkcija je invazivna metoda, nažalost može doći i do krvarenja (kod mene uvijek) i do bolova, vjerujem da nije ništa strašno, ako nema temperature (nema upale) i ako liječnica kaže da ne može biti hiperstimulacija, samo odmori ovaj vikend, vidjet ćeš - bit će sve ok.
Ruža82, koliko si ti dobila j.s.na punkciji tad kad su išli na transfer 2. dan? I Pirice, koliko ste j.s. imale vas 5? Možda je tu fora, ako netko dobije samo 2 j.s. onda ziher idu na transfer 2. ili 3. dan.....................
nije ni u tome stvar. ja sam u stimuliranom imala 8 stanica, 2 oplođene i transfer bio 2. dan. a onda u sekundarnom isto 2 oplođene i transfer 3. dan.
ali kad u kojim slučajevima kažu odmah na dan punkcije da će transfer biti vjerojatno 5. dan, mora postojati neka logika, neko pravilo!?
znam da razlika izm 2. i 3. dana nije neka, dakle po svim statistikama i istraživanjima nema neke razlike u uspješnosti, ali itekako ima između 2. i 5. dana transfera, naravno u normalnim okruženjima s normalnim zakonom. Nažalost su u protekle 2,5 godine rijetko išli na transfer 5. dan, bojeći se da od onog malog broja oplođenih j.s. niti jedna neće doći do blastociste.
Kadauna, dobila sam 6 stanica, dvije su oplodili, obje vratili četverostanične 2 dan, ostale nisu bile dobre za zamrzavanje.
Inače iz moje grupe od 5 punkcija, samo sam ja došla do transfera...
ovo bi i ja voljela znati, ali nisam uspjela doći do točnog odgovora :mrgreen:. meni se kad sam bila u stimuliranom (10. mjesec) činilo da svima idu na transfer 2. dan pa se nisam bavila razmišljanjem o 5. danu, tek sam kasnije skužila da nekima idu i na blastociste. a onda kad sam išla u sekundarni bila sam sretna da uopće imam ikakav transfer pa nisam ni pitala za blastociste.
uf - ovo je grozan skor, od 5 započetih postupaka samo jedan transfer!? Nije mi jasno kako onda bolnice, pa tako i Vuk čini mi se barataju s postocima od 30ak% trudnoća, ne znam od čega računaju, od transfera ili od započetih postupaka....... ma na kraju krajeva, tko zna kako se i vode te evidencije i postoci uspješnosti, sve dok nema centralnog registra u koji se unose od prvog dana svaki započeti postupak možeš frigati sve naše HR rezultate..... A tko zna, možda kod tebe Ružo ipak relativno mlade godine (ispod 30) i dijagnoza (PCO) ili činjenica da su oplodili SAMO 2 j.s.(a ne više j.s.) pa nisu htjeli riskirati da ne dođu do transfera
Strpit ćemo se još malo, bit će novog zakonskog prijedloga ja vjerujem kroz koji dan/tjedan pa će svima koji žele oplodnju više j.s. oploditi više, čekati do 5. dana i do faze blastociste, ako bude više od 1-2 embrija, te će embrije biti dozvoljeno zamrzavati za sljedeći postupak. Ovo što se radilo i kako se radilo u protekle 2,5 godine je apsolutni kaos, po meni mnogo gori nego ranije!
Oni koji ne žele mogući višak embrija koji bi se zamrzavali za neki sljedeći postupak, njima nek se i dalje oplodi 1-3 j.s. i ako dođe do transfera super, ako ne.... nek im se višak neoplođenih j.s. (ako ih ima i ako budu dovoljno dobre) zamrzne za neki mogući sljedeći postupak.
Evo mene! Jutros je bolje. Boli me ali ne onoliko kao jučer. Mirujem i odmaram.
Evo da se i ja javim,danas sam trebala imati transfer drugi dan znaci,ali odgodili su ga do utorka,ici ce na blastociste...e sad nadajmo se da ce se dobro razvijati..
wow, hope31, pa to su odlične vijesti :-D! sretno, navijamo za tvoje mrvice u labu!
Hvala vam cure,nadam se da ce se lijepo razvijati i da mi sve 3 budu vracene:)
Sretno draga Hope31...
Evo meni je još malo bolje. Ugodno sam iznenadjenja pozivom dr Jukić, koja me maloprije nazvala da cuje kako sam. Pregledala je još jednom moje nalaze i rekla da nebi ništa smjelo bit strašno. Pa eto... Njena briga i lijepa riječ me baš obradovala i iznenadila.
Ma samo nek je tebi bolje:)i lijepo od nje sto se brine i sto je nazvala
Da to je super, stvarno me iznenadila. Može reć ko šta hoce :)
Postavit cu pitanje i na odmrzavanje ali vec sam
Skuzila da je podosta raZlicita procedura sto se sekundarnog tice od klinike do klinike. sad sam na estrofemima i ponovno moramo doci u uto vidjeti dal je dovoljno debeo emetrij pa da mm da uzorak i da se krene s odmrzavanjem,pa me sad cudi kak to da mi nije dr spominjala stopericu a opet znam da su je cure primale?
ja nisam dobila štopericu u sekundarnom, isto sam bila ne estrofemu. kad je dr procijenio da je endić ok, sljedeći dan je mm dao svoj doprinos i išlo je odmrzavanje i oplodnja.
nekad dr-i prate razvoj folikula u prirodnom ciklusu pa u tom slučaju ide štoperica, ovako kad se uzima estrofem i prati samo zadebljavanje endometrija štoperica nije potrebna.
Samo da se javim i ja početnik u ovome svemu! Pozz svima, čitam vas i jaaako malo za sad kužim, ali nema veze polovit ću uskoro! Prijavila sam se na VV na prvi pregled isto kod dr. J. Čitala sam stare postove (od prošle god.) ali si mislim da ako je žena i relativno nova u MPO bar se više trudi! A možda bude i manja gužva pa dođem prije na red.
Strašna ovo je stvarno lijepo od nje što se brine i nazvala te! Takvo nešto se kod nas rijetko susreće.
Se možda netko od vas sjeća što se sve prvi put radi? Nosim sa sobom sve što smo do sad od pretraga napravili al ne znam kaj će mi raditi!
Prvi puta te ginekoloski pregledaju i pogledaju nalaz muzeva sgrama ako je u gotov nalaz (njihov),pogledaju i nalaze koje imate i daju misljenje za eventualan postupak,odnosno vrstu.Onda ce vas traziti da izvadite hormone u sljedecem ciklusu.to je to okvirno,naravno tu ne racunam eventualnu a opet mogucu terapiju izmedu prvog pregleda i prvog postupka jer to ce dr odrediti.ja sam isto kod dr.J i zadovoljna sam jer vise prica i jer je njeznija a ionako ces sigurno nekad i kod njega zavrsiti i obrnuto.
Kitty,draga,hvala ti ba odgovoru,sad kuzim:)
geceta, hvala na odgovoru i sretno!
Evo opet ja gnjavim:-P
Jel se stavrno tako dugo čeka na s-gram? Mm ga je radio ali ne kod njih, nego privatno jer je bilo zgodnije, mogao je doći kasnije i nalaz je bio gotov isti dan, a da je otišao na VV već bi sad i taj bio gotov! Muškarci i njihova komocija:-x
Hvala ti,treba mi za te smrzlice:) eh i da,mozda te nece forsat sad u skorije vrijeme jer cekaju novi zakon.sretno vam!
boook cure,evo da se i ja javim. u 10. mjesecu sam imala neuspjeli IVF i tad mi je dok. A. rekao da se javim iza 15.01. I zvala ja njega tada i oon meni da moram čekati novi zakon, dakle negdje kraj drugog početak 3. mjeseca. P a ovo je za poluditi, ubijaju me ta čekanja a i nisam baš na čisto zašto i moram čekati novi zakon. još sam dosta neupućena u sve ovo pa dali je još netko imao što slično takvu situaciju
Ivana, ja sam bila na pregled kod dr A. u 11mj. i rekao mi je da se javim iza 15.01., i sad u 2mj. idem u postupak, tak da mi nije jasno zašto bi ti trebala čekati novi zakon. Ali početak 3.mj i nije tako daleko.... mada znam da je teško čekati
Ivanamaričić, ne moraš čekati novi zakon. No, bude li zakon onakav kakav nam je obećan, šanse za trudnoću su veće. Tvoj dr. je vjerojatno procijenio da bi postupak po ovom zakonu bio tebi na štetu. Ako ti se ne da čekati, vjerujem da možeš inzistirati i dogovoriti liječenje u ovim okolnostima kakve sada imamo (ograničena oplodnja na 3 jajne stanice, zabrana zamrzavanja zametaka). U uvjetima IVF-a, mlada si, moguće da će tvoji jajnici pod stimulacijom dati puno jajnih stanica, bilo bi šteta smjeti oploditi samo 3.
Potpisujem reny123, ivanamaricic super da je ti dr. to savjetovao, a ne da te je uzeo u posupak po ovom katastrofalnom zakonu i time te em mrcvario em smanjio znatno šanse za uspjehom. Strpi se još malo, barem po najavama izmjene bo trebali biti uskoro, a u ovom slučaju ti se stvarno isplati ona strpljen-spašen. Mjesec dva ti neće ništa značiti, iako je svima nama vrijeme dragocjeno.