Ajd pošalji mi privatnu po.kad vidiš da ne davimo ostatak ekipe pa ću ti detaljnije objasnit hehe. Ja idem najvj sistem protokolom ko i dosad ,uhh :-)
Printable View
Ajd pošalji mi privatnu po.kad vidiš da ne davimo ostatak ekipe pa ću ti detaljnije objasnit hehe. Ja idem najvj sistem protokolom ko i dosad ,uhh :-)
Ama,poslala sam ti poruku.. pa pogledaj. Da ne davimo ode žene s tim heheh
Cure ima li koja da mi objasni di se točno rade imunološki i Testovi za trombofiliju?
Stipka, imunologija i stečena trombofilija rade se na Križinama u laboratoriju na prvom katu, nalazi se čekaju cca 2/3 tjedna.
Nasljedna trombofilija (Faktor II, Faktor V, MTHFR, PAI i ACE) rade se na Firulama na patologiji, nalaze šalju na kućnu adresu, nakon 3/4 tjedna.
Funky isprazni postu.
Hvala draga,znaci i križine i firule. Uhu hehe. Jel tebi to bilo ok?
[QUOTE=Stipka;2940896]Hvala draga,znaci i križine i firule. Uhu hehe. Jel tebi to bilo ok?[/QUOT
Ne znam jesi li to već koristila, ali imaš opciju vađenja krvi na kućnoj adresi, odnesu ti i uzorak u bolnicu gdje treba, a dostave nalaze u poštanski sandučić. Jedina pretraga za koju osobno moraš donijeti uzorak krvi je Faktor II, Faktor V, MTHFR, PAI i ACE, nosiš na patologiju. Mene poštedilo višestrukog vađenja krvi i gubitka vremena radi šetanja po odjelima bolnice. MIslim da je cijena cca 80 kn.
Stipka, kod mene ovi nalazi s patologije nisu bili dobri, imam nekakve mutacije, pa
se u ovoj trudnoći bockam Fragminom svaki dan. Tebi sretno s nalazima :-)
Hvala tola. Zvala bas danas to za doma pa me Odbili jer kao da previše toga ima i osjetljive pretrage pa kaaa bolje Odi osobno... otkantalo me.. sigurno ima jos koja ustanova osim te... latice ,dali se moraš bockati cilu trudnoću ili??? I jel komplicirano?
Da, cijelu trudnoću i 6 tjedana nakon poroda. Nikakav problem nije bockati se.
Imala sam pretrage na dvije uputnice i prvo oko 7:30 na Križinama izvadila krv, nakon toga oko 8:30 sam bila na Firulama na patologiji. Meni nikakav problem nije bilo, u roku dva sata sam sve obavila.
Fala cure,divne ste.. :ghug:latice,di se nabavlja taj lijek i koliko košta
Moje iskustvo od 10mjeseca, protein C i S, lupus antikoagulant, antitijela IgM i IgG - vadila na firula (glavni laboratorij kraj hitnog) 2tjedna cekala nalaze.
Molekularna analiza na trombofiliju (MTHFR,PAI 1,ACE , FVQ506, G20210A)
vadila na patalogiji na firulama..nalaz 3tjedna na kucnu adresu stigne.
Morat ću to srediti. Moja dr predlaže svakako terapiju za to i bez nalaza,a meni to malo pa besmisleno?!!!!
Stipka, Fragmin od 5000 jedinica kupujem u Citu... Košta me 600kn mjesečno.
Često se, nakon nekoliko neuspješnih ETa, Fragmin/Clexan daje kao preventiva. Mislim da tada bude nešto manja doza, al nisam sigurna.
Da,to je moj slučaj. A ništa,poslušat ako budem morala tako ,šta ću..al ipak bi uradila sve te pretrage cisto da znam sebe radi.
Pozdrav svima!
Pratim vas već neko vrime i polako ulazim u priču IVF-a stoga je vrime da vam se pridružim. Ja sam u dr.Š i zadnjih godinu dana pokušavamo postić trudnoću klomifenima i tempiranim odnosima. Moj problem su PCOS, ne dobivam M i nema O. Od 6 pokušaja s klomifenom uspili smo 2 puta postić O, dobila štopericu i sve ljekove ali nije urodilo plodom. Prijedlog za dalje je bija ili laparaskopski drilling jajnika ili IVF. Ja sam se odlučila za IVF i jučer sam dobila upute koje sve pretrage napraviti (nešto imam od prije). Pošto nisam iz Splita trebala bi vašu pomoć oko mjesta za pretrage da ne lutam okolo jer toga ima dosta pa da napravim plan i program dok budem na godišnjem. Staviti ću što sve trebam napraviti (nešto ste već i opisivale di se vadi) pa ako mi neko može preciznije objasnit tipa Firule patologija 2.kat. i vrime kad vade i kad je najbolje doć radi gužve. Hvala vam unaprid.
1. AMH
2. Hepatitis B i C
3. HIV 1 i 2
4. Kg i Rh faktor
5. Imunologija: LAC,ACL
6. PAI-1, ACE, MTHFR, Faktori II i V (Leden)
7. Koagulacija: Protein C, Protein S, homocistein
1. AMH-Firule centralni laboratorij (dr. inzistirao da ponovim nalaz u Analizi, iz KBC-a nije imao veze s pameću)
2. Hepatitis B i C - Križine transfuziologija, 2. kat
3. HIV 1 i 2 - -//-
4. Kg i Rh faktor- -//-
5. Imunologija: LAC,ACL - Križine laboratorij, 1. kat
6. PAI-1, ACE, MTHFR, Faktori II i V (Leden) - Firule patologija
7. Koagulacija: Protein C, Protein S, homocistein- Križine laboratorij 1. kat
Sretnooo :-)
Sritno Ivy i izvještaji :-)
Stipka, ponašam se normalno, radim u uredu, kuham, perem, peglam, šetam. Ako je trudnoća uredna ne treba se ništa posebno čuvati. Ja npr. više ne idem na bazen, saunu, aerobik. Sama sam to nekako odlučila, kako bi stari rekli da ne dozovem vraga.
Heheh. Ajd super. Znaci sve kao da je i prirodna trudnoća,naravno ako sve ok i bez nekih problema.
Ivy dobrodošla!
I ja sam stara PCOS-ovka i dugo smo se borili sa mojim anovulacijama i nepostojećim ciklusima.
Je li ti Dr uključio metformin?
Kod mene je prvi korak bio uključenje metformina i smanjenje tjelesne težine.
Potom smo odradili 6-7 ciklusa tempiranih uz klomifen- ovulacije sam imala ali nije došlo do T.
Onda 3 Aih uz Femaru -u 1. sam imala biokemijsku trudnoću.
Tada sam odradila drilling (Dr ga je želio napraviti čak i samo kao korak prije Ivf jer se bojao burne reakcije mojih jako policističnih jajnika) i u prvom ciklusu iza drillinga ostala spontano trudna. Nažalost, završilo spontanim. Pauza dva ciklusa i u sljedećem ostala trudna sa mojim prvim zloćkom, a drugog smo ne znam ni ja kako zamutili kad je stariji imao 10 mjeseci :-)
latice hvala na pomoći :*
maca papucaricaa da mi je metformin čim sam se skinila sa kontracepcije i pila sam ga nekih godinu dana i kako sam se prije misec-dva odlucila pokušat sa nekim travama onda sam napravila pauzu i evo sad opet nastavljam. Koliko vidim ništa mi ne pomaže. Uz 6 stimulacija klomifenom samo 2 puta postignuta ovulacija ali ne i trudnoća. I meni je predložen drilling ali mi je nekako izgledalo ka gubljenje vrimena jer se ka sve moze vratit i odma nakon njega pa mi je nekako bila muka to sve prolazit jer je ipak operacija i duži oporavak tako da sam rekla ajmo mi odma na IVF. Krenit će mi sa manjom dozom da ne bi ušla u hiper pa ćemo vidit. Iako ja ni sa konjskom dozom od 5klomifena dnevno jedva reagirala. od ta 2 puta bilo je 4 i 5 klomifena/dan. Čestitam na tvoja dva hahara :*
stipka jesi na kraju uspila vadit sve preko udruge Vita? Ja nisam iz St (25km dalje) pa sam isto tila vidit jel moguće da ja dođem do njih i obavim sve u jednom vađenju osim toga na patologiji šta kažete da se treba sam otić. Jel se može i to izvadit u Viti pa sam nosit uzorke ili baš treba vaditi tamo?
Pozdrav svima,mi smo sutra na nasem prvom AIH u Cita,9dc (u subotu) folikulometrija,endometrij 7mm,desni jajnik dva folikula 13mm i 14mm. Sinoc lh test negativan,primila stopericu i sutra smo u 10h na programu..to ce biti 12dc..sto vam se cini?
Ivy,nisam još. Sutra ću zvati za četvrtak ili petak pa ću vidit šta će mi reci. Javim.. .. nadam se da će moći sve preko njih ići tako da ni ne treba odlazit po bolnici,tako je tola rekla. :-):-) luck, nisi nikako vise išla na uzv nakon 09og dana?
Nisam..to je i meni bilo malo cudno jer sam mislila da ce to ici kao kod moje soc doktorice,svakih 2 dana..nadam se da znaju sta rade..
Pa da.. tako bi i trebalo biti,svaki drugi dan... Teoretski,nema greške,al u praksi ne ide nekad kako bi trebalo u teoriji. Ako su u sub ujut bili 13-14 ,do nedilje navečer bi trebali bit oko 18 cca.Nadam se da će ti upaliti pa da neće bit potrebe za ići ponovno,al u slučaju da bude,traži ipak da te malo pogleda vise. Ja sam išla svaki drugi ,treći dan.. ovisno o veličini folikula,i kad bi bili na cca 18 mm onda štoperica uvečer i dalje postupak. Koja vam je dijagnoza ? I jesi imala samo tu jednu folikulometriju ili?
Da..i ja sam promislila da nema greske jer je u biti nedjelja pa me nemoze ni pogledati a folikul bi trebao vec dovoljno porasti za ovulaciju.. pila sam letrilan 2×1 od 2-6 dc. Rekao mi je 9dc prvu folikulometriju,valjda nije ni on ocekivao da ce vec tada biti 13-14mm
Ja imam PCOS,anovulacijske cikluse.spermiogram odlican. Doktor Poljak kaze da samo treba dobro stimulirati ovulaciju i nada se uspjehu..
Prosle godine sam imala 4 ciklusa stimulirana klomifenom,dva sa stopericom,dva bez. Jedna biokemijska u stimuliranom sa stopericom..to sam sve odradivala sa svojom ginekologicom..
Luck, vjeruj dr. P, u pravim si rukama, sretno :-).
Cure, meni su na patologiji inzistirali da mi oni vade krv.. Htjela sam sa Križina ponit epruetu/dvije krvi, da me ne bockaju opet, al mi nisu dozvolili. Pa eto, možda da vi provjerite?!
Sretno svima od srca.
Hvala latice ☺ vjerujem mu,samo prvi put je najteze
Luck,sretno i javi se nakon. Držim fige da sve dobro prodje. Ako si nesigurna,traži da te pogleda prije postupka,to je tvoje pravo. Ja sam u to vrime kad bila na insemenacijama uvik tražila da me pogleda prije postupka da budem mirna da sve ok i iisto se znalo desit da se poklopi vikend i da se ide od oka,a ja sam protiv toga.. na kraju krajeva,plaćamo sve to,možeš tražit šta Oćeš heheh.. latice,,nemam pojma ovo za krv,tola je rekla da ona sve sredila preko vite odjednom. Zvat ću ovih dana pa ću vidit sta će reci.al ako su njoj tako,ne vidim razloga zašto ne bi i drugima.
Hvala stipka! Koliko uopce sve to skupa traje?
Brat bratu 20 sekundi hehe,al se ostaje malo ležati nakon postupka. nekad bi bila 20 ak min ,nekad po ure.
Hehe,znam da je sam postupak jako kratkotrajan..mislim na sve ovo prije..pripremu uzorka..citala sam da u bolnici muz da uzorak pa te posalju na kavu pa se vratis..zato pitam da se znam pripremit
Brzo ti to bude.. osim ako im uleti još šta,a uglavnom uleti. Moj bi donija od doma uru prije (može se i tako),tipa u 9h i onda bi ja došla u 10 h. A sve u svemu,ako će tamo direktno davat " uzorak" hehe,računaj sveukupno oko 2 ure otprilike. Sve ovisi kakav će ima dan bit po pitanju gužve.Svi su ti tamo super,jedino šta ih umete jest upravo ta velika gužva pa nemaju vremena uvik za sve i svakog,al ja se izborim za sebe ,svoja pitanja,preglede i na svoju ruku i slično tome,jer inače ne bi bila mirna hehehe
A to nam nisu rekli da moze od doma donijet pa necemo..ic cemo malo ranije nego su nam rekli da dodjemo pa kad god zavrsimo..hvala ti na info! U subotu je isto bila guzva kad sam dosla ali su sve brzo rijesili pa se nadam da ce i sutra
Bit će to sve ok :-):-) a ovo od doma,može može. Al ako niste tako prethodno dogovorili,naravno da će tamo. Al eto,čisto da znaš ,zlu ne trebalo,ako bude neki drugi put trebalo ,da može i tako ako mu lakše i ako ste blizu jer se mora u roku od pola sata donit dolje. Još jednom sretno i javi se sa svojom pričom. Dr je super,sestre isto.. samo kažem,uvik gužva i kao na traci sve al šta ćeš ,to je tako.
Obavili smo svoj prvi aih..proslo je sve dobro,nisam imala uzv prije,pitala sam,sestra mi je rekla da nema potrebe..to mi se nije svidjelo al imam bolove od sinoc pa sam sigurna da je ovulacija.. iza ostala lezati 20tak min,pozvali mm da mi pravi drustvo,dobila uputu i tjt. Sutra ponoviti gradivo sa muzicem.. Utrogestan vag 3×1 14 dana. 14 dan test,ako bude + nastaviti utrogestan..