Sanja bravo, čestitam na princezici :heart: :zaljubljen:
Ja obavila oggt i ks jutros, nalaz sutra kod dr...joj nadam se da u ovoj t neće biti GD :scared:
Printable View
Sanja bravo, čestitam na princezici :heart: :zaljubljen:
Ja obavila oggt i ks jutros, nalaz sutra kod dr...joj nadam se da u ovoj t neće biti GD :scared:
sejla, drzim fige za dobar ogttt
i da ne trazim dalje, ti to znas, prije kontrole TSH trebam popiti terapiju, je li tak? zaboravila sam...
Trebas i kazes im tamo koliko pijes :)
Imam pitanje - vi koje ste od povracanja zavrsile na infuziji - kako ste tamo zavrsile? Uputio vas gin., otisle samo u bolnicu, otisle na hitnu ginek.? Jel hitna radi samo navecer ili? Hvala!
Hvala Ginger! Ma joj, strahujem od tog dijabetesa jer sam s E. zbog njega odležala 3 tj u bolnici pred porod i onda indukcija s 39tt...a ovaj put ne bih nikako htjela takav scenarij, pogotovo zbog tako dugog ležanja jer mi je ipak E. sada tu i ne znam kojoj od nas dvije bi to teže palo...
Da, popijem odmah ujutro euthyrox kao i inače, a sestra pri vađenju krvi zapiše terapiju.
Sybilla, ovaj put srećom nisam bila u tako lošem stanju u prva tri mj, no s E. sam ispočetka toliko povraćala a skoro ništa nisam mogla staviti u sebe, što od jela što od pila, pa sam pri jednom pregledu u Vinogradskoj zamolila gin da me `natankaju´ jer me bilo strah dehidracije.
U principu, kad je tako, mislim da se bez frke u bilo koje doba ode u bolnicu na hitnu, objasni situacija i sigurno će primiti.
Drži se i ako ti je tako loše svakako savjetujem da odeš.
Hvala sejla! Da, bas mi je lose, vec vise od tri tjedna svaki dan povracanja, a jako malo jedem i skoro nis ne pijem jer od tekucine odmah sve vratim. Sad sam pocela i po noci. Neki dan sam na tvu vidjela spilju s mokrim zidovima i mastala da ju lizem koliko sam zedna :(
Drzim fige za ogtt!
Jao ja propustila Sanju! Cestitam na princezi! :)
Upadam kao padobranac,al jel netko zna sta nam je s Vatrom 86???
Tanita i Sanja, čestitke!!
hvala cure!
Sybilla, a da se ti ipak javis dr?
zeljkice, da znas da sam se i ja neki dan pitala di nam je vatrica
Sanjo, nadam se da se brzo oporavljas
Cheerilee super za bebaca i prve stvarcice!
Da vam se malo javim dok moja princeza spava. Ajme al je urlala proslu noc.od 02-07h. 8x kakala i svaki put prije il poslije kakice i podrigivanja plac.
Tanita slazem se!
Tesko je bilo al nista strasno sto ne bih ponovila.
Bubrege su danas gledali i nema pijelonizacije juhuuuu juhuuuu!
Meni je pukao vodenjak u 01:30 , dosla u 02h , malo predradaone i klistir. Tusiranje i onda su trudovi poceli sastavljat ludacki al na 1-3min. A ja na 3prsta otvorena.
Da li su mi dolantin (mislim da se tak zove) cisto da me opusti i da snage za izgon. Drip su da li pred sam kraj al nisam sigurna da je vise od 5kapi doslo do mene.
Ekipa je bila za 5! A moj muz za 10 ;)
U trenu poroda nitko nije radao osim mene pa ih je bilo 9 oko mene i svi bodrili, davli upute...
Pupcana je otpulsirala jeeej
Jedino sto je bila oko vrata bebe medjutim rekli su da nema brige jer je ctg uredan a apgar 10/10
Bas mi je drago i da su vasi pregledi odlicni jupiii!
Ja sam anomaly radila izmedu 15-20tt i tad se najlijepse vidi.
Početno
Sadie 1.2.2017. (Ž)
ljube555 2.3.2017. (M),
sejla 08.03.2017 (M) /
Vjerujem u bolje sutra 25.3.2017. (Ž) / 16.01
baby01 27.04.2017. (M)/
Cheerilee 06.06.2017/ (), 23.01
Gabi25, 07.06.2017/(M/Z),
Petticoat 18.06.2018(M),
Narancica000 29.06.2017/ (),
Zenii 30.06.2017/ (),/
Sybila 05.08/ (), 30.01
Black_girl
Žuška
Mini1010
Klamerica
Mono111
Sanja, cestitam od srca :heart:
sanja super za bubrege, sad mozes mirno dalje uzivati u svojoj curi
Sanja super za bubrege!!!
treba to jos kontrolirati, ili?
anomaly je najbolje raditi iza 20 tt, kazu 22tt je idealan, jer dr. tada najbolje vide sto treba vidjeti
ogtt se preporuca svim trudnicama iza 24 tt
ja sam ga radila odmah na pocetku, dr me poslala jer mi je na kks-u guk bila granicna
Sanja, cestitam !!!!!!!! :)
Dajte me pls maknite s ove liste termina, kad vidim, srce mi se stegne, onda se sjetim svakog termina koji mi je trebao biti. Kuzite jelda??
Tnx
Početno
Sadie 1.2.2017. (Ž)
ljube555 2.3.2017. (M),
sejla 08.03.2017 (M) /
Vjerujem u bolje sutra 25.3.2017. (Ž) / 16.01
baby01 27.04.2017. (M)/
Cheerilee 06.06.2017/ (), 23.01
Gabi25, 07.06.2017/(M/Z),
Petticoat 18.06.2018(M),
Narancica000 29.06.2017/ (),
Zenii 30.06.2017/ (),/
Sybila 05.08/ (), 30.01
Black_girl
Žuška
Mini1010
Klamerica
Mono, nadam se da je ok, tipkam preko moba. Šaljem veeeeliki zagrljaj!
Sanjo, super za maličku ❤
OGTT nalaz mi je dobar, jeeeeeej (4.0 natašte i 5.3 nakon 2h) :-D
Željezo mi dosta nisko, dr mi je preporučila Elevit baby pa sam si kupila i bit ću redovita. Moram priznat da sam ovaj put dosta nemarnije pila vitamine nego prvi put, ono imam doma al popijem tu i tamo, osim u periodu planiranja t i prvim tjednima, onda sam jako pazila najviše zbog folne.
Sybilla, nadam se da ti se povraćanje smiruje. Ne znam kako tebi i jesi li probala, ali mene kod povraćanja spašava ishlapljena coca cola, na žličice u mini gutljajima. Inače nikad ne pijem colu, niti išta od tih gaziranih pića, al tada mi baš pomogne...i u ovoj t sam otkrila kako mi jako paše čaj od mente.
Mono saljem zagrljaj :*
Sanja odlicno za bubrege, pusa princezi :*
Mi cemo dobiti jos jednu princezu, ovoga puta ljetnu :)
Muz sretan, seka jos sretnija! :D
Sve je u savrsenom redu, 4D uzv sa 16tt nije idealno vrijeme, ali svejedno je predivno vidjeti sve to :-D
Posteljica je straga, i vec lagano osjetim njezine dodire. Carolija!
Sejla, super za ogtt. Sada mozes biti mirnija!
Cudno mi je da za nisko fe pijes elevit. Meni je u pocetku t fe bilo 27 (od max.30) i dr.je rekla nek slobodno pijem prenatal sa fe jer ga je tak malo da mi ga nece biti previse. Sad mi je 7 pa pijem fe na recept, puno jaci. Isto tako u 1.t kad mi je bio 15. Daj ti to opet prekontroliraj s tim eleviticima.
Meni pase cola zero da je to strasno. Tak je fiiina. Ok, zbljujem se i poslije nje, al nekad mi bude bolje od cole.
Sejla -bravo! :-D
Ja sam sluzbeno danas dosla u fazu kontraproduktivnosti coca-cole. Do jucer mi je pomagala i s dehidracijom i s mucninama, od jucer ju izbacujem cim popijem, danas potvrdila. Ali od jucer mi pase obicna voda na zlicu, sto do sada nije. Tako da sam na tome. I skroz blagi caj od mente.
Danas sam vec dva puta sve izbacila, nemam stolicu vec tri dana, ali mi se cini kao da je danas mrvu lakse. Jucer sam ubacila linex u rezim, kao da mi pomaze.
ali s drugim lijekovima zakazujem - folnu pijem mozda svaki 3.dan, jer ju nemam kad popit da ostane, andol isto, elevit ne pijem jer mi tesko padne na zeludac ..magnezij smanjila. Euthyrox pazim jako da se primi, to uspijevam. Vidjet cu do vikenda kakvo ce stanje biti.
Narančica, bravo za curku :-D
Sadie, nezz što da ti kažem :-/ sada mi je željezo 7 isto ko i tebi, i baš sam odmah s nalazom otišla kod dr opće prakse jer mi je gin na go, isto sam se nadala da će mi dati recept za neki sirup, al je dr rekla nek si uzmem Elevit i da će to bit ok...a nisam ga dosad pila jer mi je preskup, pa reko ajde sad ću probat...budemo vidjeli. Prvi put sam poslije poroda 3mj pila Legofer.
Nije ti elwvit dosta. Ja sam s 15 pila hefetol. Lako za tebe, al nije dobro za bebu.
Ja nikad nis nisam pila na zlicicu protiv mucnine. Dok bih popila neku ucinkovitu kolicinu tekucine vec bih se zbljuvala.
Iduci tjedan idem u TA. Ubija me ta neizvjesnost. Psihicki sam spremna da mi dr.kaze da iduci dan idem na cr. Al bitno da cu se osisat i dat pramenove dan ranije, jer kad dode curka nis od toga.
U pon mi se vraća gin, pa ću nju onda tražit da mi prepiše i sirup željeza, pa ću kombinirat...dr opće prakse mi se promijenila, moja otišla nažalost u penziju i ovu mladu sam danas prvi put upoznala...a nisam se ni sama snašla, kad mi je rekla da samo to uzmem i da će bit ok :neznam:
Meni je kontrola u TA idući četvrtak.
Tanita,
Super, hvala. Grozno mi je jer pamtim sve te datume i ne mogu ih zaboraviti, i onda jos kad vidim da mi pise... :(
Ja sam ok. Super je ova vakumska kiretaža, bas se dobro osjecam, za razliku od klasicne kiretaže.
Sutra vadim betu i u 13 imam pregled pa cu tad vise znati ali vjerujem da je sve ok.
Narancica i ja tebi saljem :)
Javim sutra :)
S obzirom da ja nisam imala problema s manjkom željeza, a i nisam dr., ne mogu reći da je ok ili nije ok to kako te je uputila, ali mogu reći kakvo sam iskustvo imala s Elevitom kad sam ja bila trudna. Doktorica mi je savjetovala da pijem baš to jer ima više željeza od drugih dodataka (s obzirom na to da ne jedem meso), te sam neka dva mjeseca pred porod prestala piti i prešla na neke žnj tablete iz dm-a. Zato što mi je vrijednost željeza bila 34.
Meni je u poc.trudnoce bilo 27. I palo na 7. Moze neki prenatal imati vise fe, al dalwko je to od kolicine potrebne kad je nisko.
Ja idem u TA prvi put iducu stri., a u cet sam u 39tt. Valjda me dr. nece spotat zbog toga. Dobila bih raniji termin da nisam htjela bas njemu.
ovako, probada me na predjelu lijevog boka, tj.prepona i guze, ne stalno i ne na istom mjestu
lagano mi i trne ta noga
traje vec pola sata
je li moguce da je beba nesto stisnula pa je od toga ili koji je to vrag?
ginger tako men eprobada vec mjesecima...kad se preforsiram
moram onda stati i leci
zbog toga sam i zavrsila u bolnici, skratio se cervix
odmaraj sto vise mozes
vubs, drugacije je kad me trbuh probada
onda znam da sam pretjerala i da moram leci
ovo je bas lijeva noga i ne prestaje dok sjednem ili legnem
i k tome jos trne
bas ruzan osjecaj
Ginger koji si tj?
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Sanja draga cestitam, mazite se puno i uzivajte u trenucima!
Petti, sutra punih 25tt
Ne znam zbilja mi to djeluje kao da beba pritisce .Jesi ju probala onako malo podic, malo s rukom pogurati .Meni bi to bilo onako prvo, ja sam imala situaciju iza 20tt da kad bi si na nekom mjestu pritisnula trbuh ili se naslonila trbuhom u nesto da mi se neka zila pritisnula i da sam mislila da cu se odmah srusit.A kad sam isla na pregled s 20 tjedana onaj anomaly dr. mi je ultrazvukom pritisnuo valjda tu zilu da sam mu se na stolu onesvjestila zato mi ovo tvoje zvuci dosta moguce.
Vidi kako ce ti sutra bit ako nastavi odi kod dr po misljenje