pazim, pazim. ali nisam mogla odoliti nakon ženskog izlaska (prvog u zadnjih 4 miseca). Posli kad smo sjele u kafić sam ipak disciplinirano naručila vodu. Bilo mi bez veze piti čaj u 11 navečer.
Printable View
ja sam luuuuuda koliko mi se nešto jede...i to suhomesnato. pršut mi se jede i zimska i čajna i sve tako nešto. i nemam pojma otkud sad tolika želja, a treći tjedan se držim montignaca. i sad bih najradije jednu pizzu...slavonsku:mljac::mljac:. poluuuuudjet ću!!
evo ja nakon službenog vaganja ipak -3. nekako računam da kil tjedno ipak nije tako loše iako bi ja naravno htjela da je brže. Strašno sam zgriješila pa se odmah pokazalo na vagi. Ja koja inače obožavm slatko, sam napala teglicu domaćeg ajvara kao da mi je to zadnji obrok u životu i nakon što sam pojela crni kruh sam jela i bijeli. Sreća pa je bila mala teglica. PA kad se zbroji i ono kuhano vino, nije ni čudo da je samo -3.
Ovaj tjedan ću biti malo discipliranija. Jučer sam uredno odbila tortu i neke fine kiflice sa šunkom.
rossa bravo za -3, ići će to još dole...
ja imam -9 za mjesec dana, ali znaš da sam ja na dijeti bez UH...veselim se montiju kasnije, još moram 10 skinuti...
danas za ručak - piletina na meksički, sa paprikom, tikvicama, gljivama - sve u woku...mljac...
super je tih -9 ali ja računam da imam 25 za skinit i za to bi mi dugo trebalo potpuno bez uh, pa bi vjerojatno odustala kao i svaki put dosad. bolje mi je ovako natanane
Ja vidim da nema druge nego opet na monti, barem do Božića...
Dakl doručak zobeni keksići s lješnjacima(domaći bez šećera), oko podne koja jabukica i kasni ručak špinat na vrhnju i jaja, koji komad sira i kobasice.
Nadam se da će mi za večeru jogurt biti dovoljan ako ne uletit će koji komad sira.
samo hrabro. što nas je više to nm je lakše. potpora, makar virtualna, puno znači
ja sam sinoć za večeru uživala u cvjetači i brokuli zapečenim u pećnici s 2 jaja i mozzarellom. Čak je i MD rekao da je ukusno (nakon što se zgražao vidjevši pripremu)
rossa, kako spremaš tu zapečenu cvjetaču i brokulu?
ja bih to migla, ali bez sira, ali mislim da bi isto bilo super (za promjenu...već mi ponestaju ideje :-x)
imala kuhanu od ručka brokulu i cvjetaču, stavila u vatrostalnu posudu, na to namrvila mozzarellu, nasjeckala par kiselih krastavaca i prelila sa dva izmučena jaja koja sam posolila i popaprila. prvo sam tavila u pećnicu na 300 samo s gornjim grijačem pa mi to nije bilo dobro jer je dolje i dalje bilo mokro od jaja, pa sam prebavila na 180 s gornjim i donjim grijačem. Ma sve skupa cca 15-ak minuta. I stavila sam 2 male tanke fete pancete da mi malo zamiriše.
evo, ja već napravila i pojela :-)
skuhala sam cvjetaču, u posudu stavila malo maslinovog ulja, pa kuhanu cvjetaču, pa razmućena jaja sa soli i paprom..
i ja sam dodala malo pancete na vrh :D
fino je, hvala za ideju!!!
evo me, hvalim se! -5 u 4 tjedna. A nisam ni gladna ni nervozna. Monti je zakon!
bravo, rossa! to je stvarno odlično! jel ti se da pisati jelovnik? meni nestalo inspiracije.
sutra imam neke tekstove predati pa ću nakon toga uzet malo vremena i ispisati jelovnike. A sljedeća 2 tjedna imam posla za preko glave i već vidim kako ću opet biti budna po cijele noći i živjet od red bulla. Živo me interesira kako će to utjecat na Montija, iako postoji i Red Bull bez šećera, sa svim onim otrovnim zamjenama
evo kako sam obećala da nabacim malo svojih obroka - koji su prilično nemaštoviti ovako kad ih se sve posloži na jednu hrpu
doručak - konzervativna - uvijek kruh i marmelada
ručak
quinoa sa umakom od tikvica i rajčica/zelena salata
pečena riva, kuhana quinoa, tkvice sa grila
pečena riba, patliđani sa grila, ribana mrkva
piletina pečena bez ičeg u zepteru, kuhana cvjetača, ribana mkva
komad sira/ kajgana s tikvicama
zrnati sir i hrpa razne salate
kuskus s pečenim gljivama i želena salata
piletina zepteri salata
piletina zepter s patliđanima, gljivama i tikvicama s grila, salata
integralno tijsto i sataraš
riva pečena, tikvice gljive s grila, zelena salata
svinjetina u umaku s gljivama i vrhnjem, kiseli kupus za salatu
tuna i mozzarella sa hrpom razne salate
integralna tjestenina s umakom od tikvica i patliđana
pileći ražnjići s povrćemi zelena salata
piletina rolana sa šunkom u umaku od vrhnja i gljiva
juha od rajčice, piletina i grašak (ne znam koliko je ovo idelano)
kajgana, tikvice patliđani i gljive sa grila
sir i vrhnje, paprika
piletina zepter kuhana brokula i cvjetača
tjestenina s umakom od rajčica. zelena salata
juha od graška, tjedtenina s umakom od rajčice
ražnjiči i zelena salata
dinstani kupus, mesna štruc sa sirom i šunkom, kuhani špinat
mesna juha i lešo meso
večera
kajgana s povrćem
pile zepter i cvjetača
pečena riba
cvjetača (i brokula) zapečeni u pećnici s mozzarellom i jajima
kuskus s patliđanima tikvicama gljivama
jojurt
omlet
kuhano meso s kupusom
tijestenina sa satarašem
losos iz konzerve sa salatom
kobasice
varivo od mesa i poriluka
leš meso
mozzarella, rukola i rajčica
mislim da bi trebala jesti više juha i variva, ali nekako mi nisu u srcu. a sad je i Mo opet tjedan dana doma jer je bolesna pa će biti više juha.
super, rossa! hvala! mi smo danas za ručak imali kuskus s mrkvom i brokulom. a doručak je bio voćni. jedino što imam puno međuobroka...stalno mi je nešto u ustima.
i ja sam na početku stalno jela međuobroke, a sd sve manje. ali pojedem ili neku jabuku ili mandarinu ili malo lješnjaka, obično popodne. jutarnji međuobrok najčešće preskočim
curke, ne bih se štel mešat...ali kus-kus kuhan 5 minuta ima GI 65...
integralni kukus kojeg ja kuham ima 45 ili 50
Whole couscous, whole semolina 45
Whole couscous/semolina 50
piše na Montijevoj stranici
ok, ovaj iz tablice iz njegove knjige vjerojatno nije integralni :-)
Ja sam naravno za vikend popustila, danas još idem kod sveki na ručak ali sutra se vraćam na staro.
Moram prijavit da sam u za pet dana skinula mrvak više od kile. Porcije su mi stvarno bie 100% monti i ne baš preobilne, jedino mi se znao koji put zaletit zobeni keksić.
Za sutra si planiram grah juhu, sad zaboravila sam koliki GI grah ima, šta se može kombinirat uz njega.
Ako je Gi ok onda sam na konju, meni je fenomenalan pire od graha kao prilog mesu.
grah ima 35.
mi smo prošli vikend išli na rođendan i vratila sam se s dvije kile više. da mi netko priča, ne bih vjerovala. valjda se tijelo bori protiv oskudice kojem sam ga izložila. ovaj tjedan sam skinula te kile i došla na kilažu s kojom sam krenula. mislim da ću jako teško do Božića doći do brojke 60 (kao što sam u početku planirala). sad imam 63,7.
mene sve strah vaganja u srijedu. Prvo sam u petak pojela 2 voćna jogurta. Onda smo se svi troje razbolili i ja sam u nekom bunilu jer sem em bolesna, em imam more posla, stavila meso dinstati i zaboravila isključiti ekspres lonac pa smo za ručak naručili lasagne, pojela sam pola porcije, pa sm onda za večeru jela fini domaći sir i vrhnje, što ne spada u grijehove, ali sam ga jela s onim predivnim pravim domaćim kukuruznim tvrdim kruhom s dolca. A onda sam još oko ponoć pojela 7-8 integralnih zobenik keksića, pa u 3 ujutro kruha i pancete. (da ne pomislite da sam fanatik koji je budi po noći i jede pancetu, nisam. bila sam budna do 4 jer sam imala posla) U to sve je još uletio i red bull bez šećera jer me treba nešto držati budnom, a kava ne pomaže. rekla bih jedno 300% grijehova jučer.
Danas sam opet dobra.
Blago ti se sa tvojih 63. JA sa na 90 i ako mi još netko kaže da uopće tako ne izlgedam, ugrist ću nekog. )ja sam građena kao pješčani sat, cica i guzica na sve strane)
eh, nakon poroda sam imala 73kg pa se udebljala na 78...katastrofa! u roku od tri mjeseca skinula sam 12 bez imalo problema. tri kile sam nekako skinula preko ljeta (2009.) i onda sve stalo. nikako skinuti još nekih pet kila da više ne mislim na mršavljenje. i čitam svoje postove i staaaalno neki novi počeci. vježbam pa stanem pa otkrijem bfbm pa opet stanem, pa vozim bicikl pa stanem..
jednostavno se ne mogu "nabrijati" kao prošle godine.
i ja imam isto tako, kad je trebalo skinuti 15 bila sam baš nabrijana(doduše imala sam i više vremena), sad ovih pet...nikako, krenem pa stanem, kako sa jelom tako i sa tjelovježbom. Evo danas krećem na aerobik, možda me ti termini natjeraju na redovitost. Bfbmmi je najbolja kombinacija vježbi koje sam ikada probala samo odvježbam dva puta pa se neko razboli, pa nisam stigla jel je neki rok za nešto(radim od kuće pa mi posao uljeće u sve slobodne termine)...
kao da sam ja pisala post. ista stvar. uvik neko bolestan ili posla preko glave (nije to tako strašno, bit će novčića :))
nego, obzirom da je meni srijeda dan za vaganje, moram se pohvaliti - 5 tjedana, 6 kila manje. kažu ljudi da se vidi.
još samo 9 u prvoj turi.
nego, vidim da i ovdje i na stop debljanju spominjete bfbm. To gledate na netu ili postoji neki dvd? ja sam našla neki kanal na You Tubeu ali ne znam je li to baš to
bfbm su jillianine vježbe. moraš ih skinuti. traju sat vremena i stvarno su super! bravo za skinute kile!!
to se s Jubitoa skida ili negdje drugdje?
a za kile - zlo i naopako
nakon tri neprospavane noći i noćnih zalogaja, noćas sam u tri jela nutellu i bijeli kruh, brljavljenja za vikend ja sam 1 kg u plusu. Nije da nisam očekivala, ali me srce boli. Mo je naravno opet kući, ali vidim da ću se morat malo ozbiljnije uhvatiti vježbanja.
rossa, to se jedna kila vratila pa si ukupno skinula 5? možda bi trebala u centrimetrima gledati jer kilaža ovisi o hrpi faktora.
KATASTROFA! nakon što sam od blagdana stalno brljavila jutros sam stala na vagu i rezultat je porazan. 92 kg. dakle, vratila sam tri kg i opet sam skoro na nuli. dosta za.ebancije! od danas uvodim teror u prehrani i obavezno vježbanje!
kako ide Rossa?
malo podizem temu:-D
kod mene, ne na baš strogom montiju više, ipak -6kg. počela sam raditi prije mjesec dana pa se ne mogu (ili je to samo izgovor) držati strogo montija.
cure drago mi je da vam ipak ide nekako...ja sam odlucila opet krenuti, po 5ti put pa kako islo da islo. Sad imam visak 15 kg. i ocajna sam.
Htjela sam samo pitati da li neka koristi riblje ulje? O tome je MOnti pisao i citala sam negdje ali vise ne znam gdje. Kupila bi ulje jetre bakalara jer je to jedino koje imaju u ljekarni...kako to ide, se pije na prazan zeludac ili izmedju obroka?
ja sam riblje ulje pila ujutro na tašte, mješala sam ga sa malo limunovog soka a odmah za uljem sam pila čisti limunov sok...jedino to mi je ubijalo onaj divan okus ribljeg ulja.
Sad sam si naručila konopljino ulje, naručila sam ga iz nekih drugih razloga a piše i da ubrzava metabolizam, pomaže otklanjanu celulita i sl.
gdje ste svi nestali?
citam topic od početka i bile su liste cura
jeste sve došle na željenu težinu pa nema više nikog na topicu :-)
ili monti ne djeluje pa svi odustali :(