Mi smo odlučili, bit će Nera :zaljubljen:...paše nam uz prezime, a i stariji braco se slaže, dakle, Roko&Nera.
Printable View
Mi smo odlučili, bit će Nera :zaljubljen:...paše nam uz prezime, a i stariji braco se slaže, dakle, Roko&Nera.
Živjela! :mrgreen:
Možda Luja?
staro šibensko Oršula
TIARA-najljepsa kruna svih kruna u vlasnistvu jedne kraljice
meni je Anđa prelepo ime
moja se ćera zove Nađa ali je samu sebe kao beba zvala Anđa
par puta smo požalili što joj baš to ime nismo dali
A vidiš meni su baš simpa te kraće verzije, što je nekome užas drugom se baš sviđa...moje je ime dugačko i mene to baš nervira
Evo da se i ja pridružim sa imenom za svoju curicu...ja sam izabrala Eleonora (Ela) :-)
Baš mi je posebno i snažno ime:heart:
Lukrica (Lukre, Lukrecija), Domina, Filomena (File), Paškvica, Kate - to su imena moje prabake i njenih sestara.
A cuj sa druge otocne strane, nona i sestre: Drenka, Ksenija, Ruzarija (Rožarija) i Bosiljka.
Evo i didinih sestara: Vinka, Anka, Jelka, i Lodovika (Lodi).
Meni Lukrica najlipse.
Marijeta je super!
Vidiš, ja u slavoniji za neka od ovih imena nisam ni čula, a baš su mi lijepa
sjetila sam se i imena Pavla - meni je prelijepo i za bebu i za staru baku :)
mene osobno iznenađuje i nerviraju roditelji koji djetetu dugačko ime (npr Leonarda, Dorotea, Aleksandra) pa to isto dijete onda zovu kraćim (Lea, Tea, Sandra)...
pa pobogu zašto?
zašto mu nisu odmah dali kratko ime (izvedenica dugog Lea, Tea, Sandra) i mirna Bosna...
meni je to najblesavije kada čujem.. eto iskreno
ja te u jednu ruku razumijem. Ja imam staro ali baš strao ime... ima ga svaka druga na Mirogoju uglavnom.. ime se više uopće ne daje djeci..
iskreno trebalo mi je dugo dugo vremena da ga prihvatim...
u mojoj generaciji su se zvale Sanje, Ivane, Gordane... i da stalno sam slušala kako je Sanja, Ivana često a moje rijetko... i što stim?
Pa ni sve Sanje ni Ivane nisu iste niti svima isto stoji...
Da dok sam bila mlađa smetalo me je zašto se zovem kako zovem... ja sam ime dobila po baki i prabaki... tek sam ga unazad par godina prihvatila (ne zavoljela - već prihvatila)i sad mi je ok.
Ali isto mi je ružno čuti u 21 stoljeću da se mala curica zove Anđa ili dečko Vuk... neznam valjda stotine ukusa :ne zna:
Mislim da će moja djeca u 21 stoljeću odrastati u svijetu bez granica.... mojim imenom su njemci lomili jezik, amerikanci speluju i ne kuže... ja sam svojoj djeci dala imena koja su svugdje zastupljena i ne mislim da su time postali bezlični ili da im imenom sam uskratila osobnost...
meni je pavle u top 3 imena za decka, ali ne bih curici dala pavla, luka...
nisam znala da je ecija staro dalmatinsko ime, zapravo sam cula za tek dvije ecije (voditeljica, glumica) i super mi je : )
evo sam se dosjetila i imena sestara od drugog dide:
Lavinija i Mafalda (bas su mi ta imena :heart:)
plus jos par iz obitelji i sa otoka:
Toninka (Tonina, Tončica, Tonka), Dobrila (to mi isto super), Keti, Perica, Mande (Mandica), Livka, Pave (Pavica), Milica
Mi smo na početku željeli Asja! ALI su se svi zgražali, čak su je počeli zvat pasja :-( i onda smo odustali... sad imamo u izboru Nicol i Vanessa! Mislim da će na kraju biti Vanessa!
drži se ti asje
I meni je Asja mnogo lepše od Nicol i Vanessa.
ja se grozim imena za koje ne znam kako se pišu
npr. ovo zadnje
reći će da se zove Vanessa
ali sa dva s
kaj će to morat svaki put govorit ili će joj svako pisat kako misli
ja imam susjeda Marka
koji se piše Marco :roll:
tu oko mene ima svega
Anna Mary jedna druga susjeda, meni to šašavo
a prezime čisto dugačko rvacko
ne paše nikako i ajde ga napiši
al dobro, svatko sam bira, uvijek ostaje opcija kad odrasteš da ispraviš nepromišljenost svojih roditelja ( da ne kažem nešto gore )...:mrgreen:
I meni je to s Nicol bezveze (ispada ko da je netko nepismen), a ne znam što bih rekla za ova strana imena sviđaju mi se ali mi nije fora kad su roditelji naši pa imaju Marca, Lucu, Vanessu itd.