ajme mima, sada si me podsjetila. I ja sam ju imala
Printable View
i mi na početku nismo imali dvoranu, već povremeno ( baš kad bi lijalo) imali mini učionu za judo), u 4. razredu na ledini pored škole izgrađena nova opčinska dvorana pa smo imali zadnju godinu privilegiju ići na tjelesni u dvoranu u suprotnu smjenu, samo kaj sam ja stanovala i na sasvim suprotnom dijelu grada, a na sasvim suprotnijem išla i na praksu.
meni je najveća komplikacija ova druga smjena, naša oš ima samo jutarnju smjenu i ovo mi je sad totalni kaos.
j ima svaki dan sedam sati, osim srijede, dakle škola mu završava u 20. a trening mu počinje u 20.30, doma je u 23.
on je prije nego što je počela škola tvrdio da nema šanse da će nositi od doma marendu, a nije prošlo ni dva dana, da bi on ipak od doma nosio.
i sad, pojede u 12 ručak. to što nam je ostalo od dan ranije od ručka.
onda za veliki odmor si kupi sendvič. jer je gladan.
onda kad mu završi škola, u 20, hoće opet nešto kuhano, spakira si opet ono što je jeo za ručak, što smo kuhali dan ranije.
onda kad dođe doma u 23 je opet gladan i opet hoće kuhano.
to mu damo od tog dana.
dakle, svako kuhanje ručka se sastoji od 3 porcije za j i 3 porcije za nas. jer je i ova mala gladna, bez obzira što jede ručak u školi.
nitko me vjerojatno nije shvatio :lool:
hoću reć, nikako da se dobro organiziramo i stalno nešto petljamo.
imate vi neki sistem?
kužimo kaj si rekla, dete je gladno, mada mislim da je bolja varijacija da u školi si pojede ostatke od jučer, pa posle kupi nešto za pregristi
nadam se da škola nije samo popodne, ako je ujutro onda mi idući tjedan daj raport kak se on digne nakon lijeganja u ponoć
Eh, slično kao i kod vas - gledam da ostane hrane od prethodnog dana da si L. može spakirati (obično je to meso od jučerašnjeg ručka + povrće + šnita integralnog kruha) Često nosi voćni jogurt u boci od 2 dl i bocu od 0,5 l s ledenim čajem ili vodom. Oni u školi nemaju kantinu + ima drot za ravnanje zubi (obje čeljusti) pa mu nije baš ni pekara rješenje jer ne može gristi.
Mi smo već godinu i pol pretežno na mljevenom mesu i ribi više puta tjedno. On ima samo jutarnju smjenu, pa jede ručak kad se vrati iz škole (najranije dođe oko 13:30, ali češće oko 15h, ovisno o broju sati).
Ima plastičnu posudu za hranu (neku za zamrzavanje, laganu i plitku). Ponekad zimi nosi još i bananu ili kolače (šnitu orehnjače i takve stvari) ali ta dodatna hrana ovisi o rasporedu i broju sati.
* * *
E. je sad krenuo u dvosmjensku nastavu i ovaj tjedan je popodne. On je do sada bio u jednosmjenskoj školi, pa se i mi privikavamo. Nosio je hranu prva dva dana, ali kaže da je kantina ok, pa će nam ipak biti lakše. Jučer je uzeo sendvič od tunjevine. Nosi još i čokoladno mlijeko i pecivo jer mu pred kraj nastave padne šećer, a kantina nije baš iza ugla (ne stigne tamo dok je mali odmor).
Ručak kuham dan ranije ili rano ujutro, ovisno kakav je jelovnik. Često je radnim danom sve iz jednog lonca ili kombinacije varivo + meso, da ne kompliciramo jer dolazimo doma u različito vrijeme. Kompletan jelovnik juha-prilog-glavno jelo-salata-desert je na dnevnom redu isključivo nedjeljom. Jako često je topla večera koju si dečki znaju sami napraviti - kuhaju za večeru njoke s gorgonzolom, carbonaru, prže jaja, prže špek i slično...
bravo mima.
nama je za sada kaos ujutro - svi četvero se budimo u isto vrijeme (iako objektivno jedna ne mora tak rano) i onda je gužva svugdje, a najviše u kupaonici. Horor da nemre veći biti. Valjda ćemo se uhodati
ja te kužim u potpunosti :mrgreen:.
i kod nas je uvijek neki kaos.
bez obzira što je sad u jednosmjenskoj.
naime, u drugoj smjeni je u drugoj školi i tako se nikako potrefit :lool:
ne želi nositi užinu kao L. od Peterlin, bube su u glavi, nije lako ni nama, ni njoj :roll:
Opamete se kad tad. Hocu reci ako se ovaj moj nerazumni opametio pa nosi, svi ce se opametit.
Well come to the club! Mi imamo dvosmjensku nastavu i u osnovnoj redovonoj i glazbenoj školi tako da, obiteljski gledano, svake školske godine imamo ukupno 12 različitih rasporeda sati u opticaju (dva u redovnoj i dva u glazbenoj školi pa pomnoži s troje djece). Ove godine nam je čak i malo lakše što se toga tiče jer u srednjoj školi barem je početak i kraj nastave svaki dan u isto vrijeme (8-14 h ili 14 do 20 h) i nema izbornog jezika u kontra smjeni, što u osnovnoj nije slučaj.
Ni nemamo naviku ostavljati hranu za drugi dan, tj. nikad je ne ostane (ne znam kuhamo li premalo ili predobro :mrgreen:). Obično u jutro prije posla skuham nešto brzinski (npr. danas mahune) što oni jedu za ručak, a navečer mm nešto opet jednostavno što jedemo za večeru (npr. danas meso na tavu i salatu). Između jedu voća, sira, kruha. Nekad se i sami snađu za ručak – ispeku jaja, skuhaju kupovne torteline, paštu, otvore konzervu slanutka, skuhaju kobasice. Nemaju uvijek idealan obrok, ali u većini slučajeva je ok. Kompletan meni (s juhom i svim) i koda nas je obično samo vikendom.
Ja još nisam uspjela skužiti ima li kantinu u SŠ. Znam da si je nosio neko voće u školu i dala sam mu za pecivo i jogurt, ali ne znam gdje kupuje.
Inače, uspio je shvatiti da se u njihovoj školi uopće ne održava nastava iz dodatne matematike, što mu je još jedan faktor pljuvanja po toj školi. Ja još uvijek mislim da to nije istina, da je takvo nešto nemoguće u jednoj prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji.
cvijeta, skuhate ujutro prije posla.
Ja ne znam ima li kantine u skoli,ali moje dijete jucer citav dan nije jelo. Ustao je kasnije,pa nije doruckovao,rucak mu nije bio lijep,nakon skole si je kupio pizzu i vecerao u 9- kad je dosao doma. Digo mi je tlak na milijun.
I mi se navikavamo na smjensku nastavu.
Ja stalno kuham ujutro. Tako da kafa dođu iz skole uvijek ima necega. Slicno kao i kod kange. Navecer im MM nekaj napravi. Doma uvijek ima voća a barem jednom tjedno specem neki jednostavni kolač.
Za dorucak mu sada uglavnom pecem jaja, jer si mislim da ga to najdulje drzi sitim. I zeli nositi sendvic u skolu.
Nama je mladja problem, jede samo "gluposti"
Sorry, otiš'o post dvaput :D
ma daj bar usput možeš malo i do rode
Kod nas kaosa nema.
Ujutro se prvi ustaje muž pa probudi malu.
On joj napravi doručak jer je gladna čim oči otvori.
Spremi se i ide na bus.
Tada ja ustanem i imam kupaonu samo za sebe :-)
Mala iz škole dolazi uglavnom oko 15,30 i tata ju čeka s ručkom koji sam ja skuhala dan ranije, nekad i ujutro.
Za večeru nešto pripremim ja.
Triput tjedno ima trening do pol 21,30 i to ju tata vozi i čeka.
U školu si obavezno nosi vodu ili sok, a od nošenja klope je odustala.
Kupi si nekaj u Mlinaru ili Dubravici (ostale pekarnice zaobilazimo)
Uglavnom, meni je super od kad je muž u penziji i većinu brige oko male obavi on.
kod nas uvijek kaos
Ja radim od 7 pa mi isto nije špica filma kuhati ujutro, aliiiii ima hrane koja ne valja ako je od jučer. Obično ujutro pržim meso na naglo (jučer je bila piletina s curry-jem), a varivo skuham dan ranije.
Danas ujutro sam se pretrgla - otvorila konzervu slanutka i konzervu leće i napravila salatu s malo luka i bučinim uljem. Filete soma u pivskom tijestu ispržila sam sinoć, ohladila na plitkom tanjuru i frk u frižider. Tako izgleda kuhanje ujutro. Krumpir salata - isto, ali krumpir se na brzinu skuha u ekspres loncu, ohladi u hladnoj vodi i dalje je isto. Čak znam staviti lonac da se kuha (uz timer) i vratiti se u krevet na još pet minuta, počešati mužu leđa i slično :mrgreen:.
Ponekad ujutro skuham bezglutensko tijesto s brokulom po sistemu - to na peć, a ja u kupaonicu. MM je prvi u kupaonici, pa ja obično te kuharske poslove odradim u pidžami što je dvostruko spretno - ne zasvinjim se i ne pokupim kuhinjske mirise na dnevnu odjeću. Kad mm izađe, ja uletim u kupaonicu, a on pripremi doručak - kava, čaj, jogurt... za sve osim eventualno za mlađeg sina ako ima školu popodne, pa ustane tek kad mi ostali odemo.
Za jutarnje i kasnovečernje kuhanje zakon je ekspres lonac, oštri ribež za povrće, doooobri noževi i dobra teška tava + mrežica protiv špricanja i poklopac. I otrovne kuhinjske maramice da se na brzinu može radna ploha i peć dovesti u red. Ali ujutro kuham samo hranu koja loše podnosi stajanje.
meni je lakše kuhati ujutro. ali su to uglavnom neka jednostavnija jela - imam ih par koje vrtim. i kuham usput, dok radim doručak, hranim mačka, vadim suđe iz suđerice, vješam veš - ok , nije da MM ne uskače. U svemu osim u kuhanju, ali je onda on zadužen za večeru.
Oboje djece ujutro i doručkuju, to je ostalo iz doba jaslice - jednostavno sam ih natjeravala da doma nešto pojedu. sada čekam naranče - pa će mi trebati još više vremena ujutro jer im i cijedim sok. Uglavnom, kad dođem na posao, treba mi neko vrijeme da dođem k sebi od tih jutarnjih kućnih poslova
Zapravo slično... jedino kod nas nije u igri sok za djecu nego frape.
Imam sreće što moja djeca i muž vole jesti žlicom pa ih je lako nahraniti. A kod nas je mm isto uglavnom dežurni za večeru, pogotovo one dane kad ja imam svoj fitness, a ja uskačem kad on ode obići mamu. Ali to sve rjeđe treba jer djeca se za večeru uglavnom sama pobrinu. I nisam bez razloga napunila špajzu ciganskim grahom, đuveđom, šalšom i kiselim krastavcima. To spašava nakuhavanja i za ručak i za večeru.
lol aleks. da bi riječ rekla. nikad nisam ništa osim kave ujutro skuhala :D
no dobro, kaj se onda žalite? ;) ....
gomilu toga ne bih, ali "moram" - nemam baš puno izbora
ja se ne zalim
samo podržavam priju
da je po mom, ne bih uopće kuhala. Možda jednom tjedno veliki lonac čušpajza ili juhe i to je to. A tko mi je kriv
ne bih niti radila dio ovih ( a ne radim baš nešto puno) kućanskih poslova - meni je to sve gubitak vremena
bavila bih se sa 100 drugih stvari, samo ništa vezano za kuću. :)
Netko kuha navečer, netko ujutro, ne vidim baš neku značajnu razliku. Ja isto ne mogu zamisliti da kuham ujutro, ali zato redovito kuham navečer za drugi dan.
naravno da nema razlike, osim ak se zbog dječjih rasporeda ipak nešto mora okrenuti
Hoću reći da to ovisi o tome jesi li jutarnji ili večernji tip, nije neki gušt kuhati u deset navečer, kao niti u sedam ujutro. Ali što se mora - mora se.
kad iz kuće izlazis u 6.30 onda bi jutarnje kuhanje bilo u 5
a to mi nekako nije opcija
citam ovaj topic i bas ste mi dale ideje za brzinsko kuhanje. meni je isto nezamislivo kuhati ujutro, previse mi je drago jutarnje spavanje. zato kuham navecer ono sto moze ostati za ujutro. ujutro eventualno skuham krumpire ako imam blitvu, ili nesto sto ne moze stajati.
i da, i kod nas je kaos ujutro, iako nemam jos srednjoskolca. ali ako je skola ujutro i dizemo se svi 4 onda je kaos. ali s tim sam se pomirila. svi volimo spavati i dizemo se zadnji cas