sve smo mi trudnice dok se ne dokaze suprotno!
jucer i danas idem piskit svako malo, mislim da je rano za takav simptom trudnoce s obzirom da mi je danas 11dnt, jel jos netko ide cesto piskit?
ili sam se prehladila....
Printable View
sve smo mi trudnice dok se ne dokaze suprotno!
jucer i danas idem piskit svako malo, mislim da je rano za takav simptom trudnoce s obzirom da mi je danas 11dnt, jel jos netko ide cesto piskit?
ili sam se prehladila....
Što se tiće čestih odlazaka na WC hoće to i od utrogestana...ali opet može biti i dobar znak...onavljam stoti put, zanemarite simptome i vadite ß. 99% simptoma trudnoće jako su slični simptomima M
mijenjam 15 dana punkcije za 15 dana čekanja bete
7. dnt - morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa (čisto sumnjam da je to kod mene)
Ništa od simptoma. Niti utrići ne pomažu u dizanju temperature koju i ja mjerim dosta često, nakon utrića danas isforsiranih :mrgreen: 36,9.
Moram priznati da sam prvi puta sada pročitala da je kod T izmjerena niža temp. od 37. tally :naklon:
tlukaci 10-ti dan je tako tako, pomislimo da je veća vjerojatnost da nema bete no ipak nije sigurno.
jesen mi je jako sumnjiva :-)
kiša :lol:
meni poslije bete je ucestalo mokrenje
Tiki vibram za tebe posebno(iako s nestrpljenjem ocekujem bete od svih cura koje trenutno cekaju i svima zelim lijepe troznamenkaste brojeve). Samo da jos malo izdrzis...da jos samo dan-dva ne prokrvaris.... Drzim fige da tovje tijelo izdrzi i da krenu pravi trudnicki simptomi:-):love2:
tikica moja.. ti si meni toliko super i pozitivna kroz ovaj postupak da sam sigurna da će to biti sve dobro:)
Ja sad nisam trudnica (ili možda jesam :-) ) ali u prvoj T imala sam spotting od 8dp3dt pa sigurno nekih tjedan, dva...i ne mislim da je bilo implantacijsko, u nekim trudnoćama u vrijeme očekivane M dođe do malog krvarenja ili spottinga i ja mislim da je to bilo to, jer je bilo možda prekasno i predugo je trajalo za implantacijsko. Ja i inače spottingiram prije M (problem lutealne faze ciklusa).
Jesenko, meni se ta temperatura uvik držala visoko sve do menge-zadnjih 6 godina. I baš ovaj ciklus kad sam bila trudna temp mi je varirala-bila sam uvjerena da ništa od svega hahahaha!
kinkica:heart: trudnjača naša:-) ma odustala sam od mjerenja... ne mogu ionako utjecati na ništa... a ispada da je jedino pravilo u našim MPO pričama da nema pravila;-)...jedino što mogu je čekati koliko god mi je teško i nadati se najboljem.. nadati si da je netko odlučio ostati i da se čvrsto drži za majku svoju i ne pušta:-)
Kod mene je pak skroz suprotno, nikad nikakav spotting, jedna velika nula, ja čak i ne mogu dobiti mengu prije nego prestanem s utrogestanima. Tako da bi me neki spoting i razveselio...
Što se temperature tiče, povećala se, ali ne jako. No gledam malo one grafove na FF, cikluse u kojima je bila trudnoća (ivf, hcg i progesteron) i ima ih jako puno s vrlo umjerenim povećanjem temperature, tako da sam mirnija u vezi toga. Nakon ovulacije se temperatura povisi i u slučaju trudnoće ostaje viša, a ako nema trudnoće, pada. To je jedini pokazatelj, a inače sama visina temperature je vrlo individualna, glavno je da se vidi razlika u razdoblju prije ovulacije/punkcije i onom poslije, pa makar bila za 0,3.
Eto, cure moje, tako ja sebe tješim, haha...
Inače, što meni ovdje miriši na trudnice... Jedva čekam da krenu te lijepe bete!
Meni je danas 3dpo, blastica se danas izliježe iz omota (po onoj listi) i sljedećih dana bi mogla biti implantacija, ako je to naša bebica...
Čudno mi je što me od jutra boli dolje, kao na lijevoj strani maternice i donja leđa me bole još od sinoć
Cure imam jedno pitanje za one koje su koristile estrofem. Ja ga koristim 3*1 i naravno da koristim ultrogestan 3*2. pa me zanima da li ste dobile mjesecnicu preko toga. Ili kad se prestane koristiti.
danas mi je 14 dnt i nemam nikakve simptome osim kao da trebam dobiti betu mi je napisao da vadim 07.03. pa bi molila ako koja zna da mi nešto napiše.
pirice, stalno slušam o famoznom implantacijskom spottingu, pa mi se čini da bi mi dalo lijepo ohrabrenje i nadu da to vidim tamo negdje oko 5-7dnt. Osobito pošto ja doista nikada ne prokrvarim prije nego prestanem s utrićima. Mislim to ide do te perverzije da jednom nisam imala mengu 3 mjeseca i tek nakon 10 dana utrića sam prokrvarila (ali tek tri dana nakon što sam ih prestala stavljati)...
Zašto kažeš da te nikada ne razveseli? Misliš ono, preplašiš se da je možda menga?
Spotting u principu najavljuje mengu, i upućuje na neuredne hormone u drugom dijelu ciklusa (nizak progesteron) tako da ni meni nije drag.
uh, ja još 2 sata do nalaza!
ne znam kako da ih ubijem...
sinoć bolilo kao da ću dobit, sanjala sam par puta tokom noći da krvarim, ali srećom jutros čisto.
na izlasku iz bolnice osjetila da mi nešto "kapnulo", a srce kliznulo u pete!
srećom, utići ;)
Kad sam ja bila na takvoj terapiji meni je dr rekla da neću prokrvariti dok ne prestanem-tako je i bilo. Nakon 2-3 dobila sam M.
Ja,cure, uopće ne pratim simptome,rekla sam si da se ovaj put neću zamarati s time...što bude-bude. Evo još par dana,samo da ne prokrvarim (prošli put jesam bez obzira na utriće)
Drage moje želim vam/nam puno,puno sreće ovaj put.....:yes:
sign sretno za veliku veliku betu:)
nana1976 i ja isto koristim estrofem 3x1 i naravno utrice i i mene to zanima dali mogu prokrvarit prije ili ne dok ne prestanem s estrofenom pa ako ima koja cura da ima istu terapiju ili je imala neka se javi!
meni danas 12dnt, sve isto, temperatura povisena ali danas mi je muka a tako mi uvijek bude prije menge a i trbuh me boli danas kao pred mengu pa kad idem na wc kao da idem na lomacu, valjda mi srce prestane kucat na onih nekoliko sekundi dok promatram dnevni ulozak i toalet papir!
o Boze samo da svane ta subota i ja idem vaditi betu ma do ponedjeljka bi umrla!
hvala vam, i vama isto želim <3 !
znaš šta, ja sam sinoć razmišljala samo o tome da ne želim dobit prije vađenja bete. mislim da bi me to dotuklo više nego 0 na beti :(
i cijelo vrijeme napominjem svojima da mi kupuju ČISTO BIJELI wc papir :D
inače na utrićima nisam nikad procurila prije nego bi s njima prestala... ali sam bome zadnji put na dufastonima procurila.. zašto? nemam pojma...
aslan ,ja sam kod FET_A uvijek koristila estrofem 3x1 i utrogestan i nikad nisam prokrvarila dok koristim estrofem .
mengu bi dobila nakon negativne bete dva dana nakon prestanka terapije,
kod stimuliranih kad sam isla sa inekcijama-hormonima uvijek sam dobila na 10 dan nakon transfera.
predpostavljam da je kod tebe fet dok koristis estrofem. meni nijedan fet ,a imala sam 3 nije bo dobitan . nadam se da ce tebi uspjeti ,jr kako vidim da ima dosta zemna da im je uspjelo ,pa i nova trudnica amix je iz fet-a . sretno!
Aslan i Nana1976 i ja sam pila estrofem-čak malo jaču dozu i naravno vaginalno utriće..
I mene je mučilo isto pitanje,a nisam uspijela nikada pitati doktora da li se može prokrvariti ranije.
Ja nisam saznala odgovor jer nisam prokrvarila,tj.na kraju sam ostala trudna,pa vam od srca želim isti scenarij kao moj!!