Ajme Sjuskica30 ČESTITAM!!!! To je tako lijepa novost. E a da nije jos jedna gestacijska negdje pa ti je zato beta tolika ;)
Printable View
Ajme Sjuskica30 ČESTITAM!!!! To je tako lijepa novost. E a da nije jos jedna gestacijska negdje pa ti je zato beta tolika ;)
Sad vidim da je bilo 1ET, pa ih nemoze biti 2, jedino ako od jednog ne nastanu 2? Jel to moguce, jednojajcani blizanci? Neznam kako oni nastaju pa se nemojte smijati sto lupetam :D
Pa realno je moguće,ali opet kolike su šanse?!?! Ma nemam pojma šta da mislim....još sam iznenađena!!
Sestra me tri puta pitala jel ja mislim 2592,1,a ne 20592,1!
sjuskica čestitam, prekrasna brojka!!! I da, naravno da su mogući jednojajčani blizanci i šanse postoje isto kao i u prirodnim trudnoćama!
Ja se nekako mislim da se možda malac dobro ukopao pa beta divlja!!! Vidjet ćemo početkom ožujka!
Hvala na čestitkama...
Sjuskica cestitam na lijepoj beti. I mozda se stvarno stanica podijelila pa su jednojajcani. :)
Sjuskica cestitam!!
Ajme pa di si to vadila betu da ju cekas 6 dana???? Prestrasno.
Moja prija je imala betu na 15 dnt trodnevnog embrija preko 5000....ne znam sad tocno. Tako da eto i ti si jos jedan primjer velike bete.
Ne znam kolika bi kod nje bila da ju je ponavljala al znam da se beta preko 1000 dupla svakih 72-96 sati.
Da nedavno smo tu na forumu citali da se mogu i embriji podijeliti pa tako da je moguca blizanacka trudnoca.
Nema veze sto ti je na uzv bila 1 gv i posto je to vrlo rano bilo moguce da se na sljedecam uzv pojavi jos jedna.
Forumasica mare je bila primjer od dvodnevnog embrija i bili su jednojajcani blizanci.
Hvala Sanjka!
Mi ti u Poreču imamo samo osnovnu "ponudu" u bolnici. Za sve idemo u Pulu,Rovinj,Rijeku.
Betu nam obrađuju u Puli pa zato toliko čekamo nalaz.
Utješila si me sa ovim nalazom od prijateljice;ako joj se pravilno duplala njoj je na 21dnt bila dupla od moje.
Kad googlaš previsoku betu hcg u početku trudnoće dobiješ odgovor o višeplodnoj ili mola trudnoći.
Ovo drugo je loša opcija i zato me malo strah...ali vidjeti ćemo za cca tjedan dana.
Koliko si sad tocno tt.??
Sjuskica ima li novosti?
Dino sta ima s tobom? Nisi se dugo javila.
Fusa jesi dobila stopericu?
ej CHIARA , bila jučer na folikulimetriji, bili dr. M i moja dr. S, kako sam brzo ušla tako sam izašla:mrgreen:, sve ok, sutra imam opet, bit će profesorica S, a štopericu bi onda sutra trebala dobiti i u pon u lov na jaje...tako sam si ja bar izračunala:idea:. Nešto sam čula da je rekla kad mi je radila folikulimetriju da je 12mm...mali je još taj vodeći folikul. Ali činila se zadovoljna...vidjet ćemo..frka me malo...
Kako si ti? koliko još do bete?
To ti ide sad brzo ako je 12 mm, za 2 dana moze biti 15-16. Sve zavisi koliko ti brzo rastu folikuli. Meni su davali stopericu na 17mm i na 19mm i nije mi nikada pukao folikul prije aspiracije koja mi je 2 puta vec bila na 10 DC.
Vau, 10dc? Ti imas rane ovulacije...meni je ovulacija inace 14dc ili 15dc . U ponedjeljak pada 14dc pa se nadam da necemo zakasniti...
Uopce ti nije bitno koji ti je dc u ponedjeljak jer ionako prate velicinu folikula. Ma meni ti je O setajuca. Imala sam inseminaciju (naravno bez stoperice) u 10 mj na 14 dc, a O je tek bila 17 dc tako da u biti dan cilusa ne igra ulogu nego velicina folikula.
Pokušam već treći put objaviti post!!
Bila sam kod doktorice jer sam jučer dobila jake pulsirajuće bolove u području rodnice.
Za betu sam dobila odgovor da je savršena i da joj nije jasno zašto me sestra iz Rijeke tako preplašila da je previsoka. Da dan 5+1 zapravo znači ulazak u 6tj.gestacije i da taj interval treba pratiti.
Bolove je opravdao nalaz urina;imam dosta bakterija i pijesak u mokraći.
Vjerojatno na genetskoj bazi (tata mi ima problema sa tim) jer ne pijem vodu iz vodovoda,cijedim naranče i pijem čajeve.
Uglavnom,bebica je 8mm i srčeko kuca kao ludo!!!
Sad moram mirovati i piti puno brusnice.
No sad ću lakše dočekati u Rijeci.
A VAMA HVALA NA BRIZI I PODRŠKI!!!
Sjuskica nadam se da ti je sad barem malo lakse kad si obavila utz i kad je sve u redu. A sto se tice bakterija, vjerovatno si dobila neki antibiotik? Proci ce ti brzo. Koliko dana nakon transfera si radila test i pokazalo ti je pozitivno? Tebi je vracen trodnevni?
Nisam dobila antibiotik,samo mirovanje i puuuuno tekućine,posebno čaja od brusnice.
Da sad se lakše diše...
Ovako,mislim da sam krivo napisala tamo nakon transfera. Nije mi vraćen 8-stanični već 7-stanični treći dan.
Test sam prvi napravila na 9dnt i bila je jako blijeda crta pa nisam vjerovala...onda sam ga ponovila na 11dnt sa Geratherm early detect testom i bila je tamna crta.
Boljele su me bradavice(ne cijele grudi) i tako mi je i sad. Imala sam jaku bol u leđima,valunge(temperatura mi nije padala ispod 37.3); i sve mi je to krenulo negdje 4/5dnt.
8dnt su mi jako počeli smetati mirisi i zato sam pravila test.
Znači dosta rano sam imala simptome,ali ja sam sve pripisivala utrogestanima!
Evo mene, bila danas na folik. 16mm, endo.8mm, 12dc, dali mi stopericu da odem veceras u 21:30 na hitnu da mi daju, mi iz Ri u Zg, zapeli na putu i morao mi mm dati...ajme usrala se od straha...ali mislim da smo nakon dobrog guglanja sve napravili kako treba i nadamo se punkciju u pon :D
Na ovo pitanje mi odgovori sutra popodne. :mrgreen:
Gotova punkcija, jupiii!!!! Imamo jajnu stanicu!
Sve ok proslo, nije jako boljelo.
U cetvratk transfer, nadam se.
Fusa bas mi je drago. Sad malo odmori i mozes si popiti nesto za bolove jer i nakon punkcije zna boljeti. Vibram za cetvrtak. :)
Bravo fusa! Sad držimo fige da je u epruveti pravi party i da u četvrtak imate jedan predivan embrij koji se dijeli brzinom munje!!!
Hvala vam cure! Nešto sam čitala da oni u Rijeci ne javljaju ako ne dođe do oplodnje, da ne dolazim bezveze? I meni možda muž neće moć samnom, što mislite jel ok ako se vozim 2 sata natrag sama? Nisam imala stimulaciju pa mi se nekako čini da bi trebalo biti ok...
P.S. nije me boljelo poslje punkcije, je da sam prije popila 2 voltarena, i imala sam par kapi krvi i to je nadam se to :mrgreen:
očistila sam kuću detaljno da ne moram sljedećih 2 tjedna;-)
Dobro si čitala! Ne javljaju...
Neznam što bih ti rekla;moja prijateljica je prije mene bila na dva transfera i ona mi je rekla da treba mirovati...
Tako da sam ja to ozbiljno shvatila (obje smo strogo mirovale do 21dnt (ona je nakon prvog ET-a išla raditi i tad se nije primilo) i sad smo obje trudne) i nisam išla sama...još vi morate voziti do Zg-a!
Vidi još što će ti cure savjetovati...ja svakako ne bih...
Aha,ja sam skontala Zg-a!
Mirovati mislim pod ne raditi ništa. MM usisava,pere,čisti,kuha...nisam išla nigdje u tih 21dnt,doslovno krevet-kauč-toalet-stol u blagavaoni. Ja nisam mogla sjedit dulje od pola sata radi nekog pritiska dolje.
Čitam po nekim portalima da mirovanje nema veze sa tim,ako će se primiti,bit će to neovisno o tome.
Svatko najbolje zna kako može i koliko mu tijelo dozvoljava!!!
Fusa mm je bio samnom i na punkciji i na transferu. Prosli put kad nam se js nije oplodila, dr M je rekao nek dođe i partner pa nam je zajedno priopcio lose vijesti. Svakako bi bilo dobro da ide s tobom, pogotovo jer nisi blizu Rijeke pa da ne moras voziti.
sredilo smo da i muž ide:naklon: , a nadam se da nećemo ići čuti loše vijesti...
uh, moj kuha i inače, ali ovo ostalo kao usisavanje i čiščenje će morati čekati:lol: , morat ću mu suđe uvaliti, jer inače je to ko moj posao...neznam, ja sam mislila 3 dana baš mirovati, a onda normalno, a imam i zubara u ponedjeljak...uh...ma vidjet ću što će mi doktorica reći...samo da dođe do transfera.
Ja sam uvijek išla sama na tranfer i vozila se tamo i nazad, sve zajedno nešto manje od 4 sata. Nisam imala nikakvih problema što se toga tiče, a na mirovanje mogu zaboraviti jer neću dobiti bolovanje
A sljedeći put, ako ga bude, planiram da ide i muž na transfer, ajme to mi je sada kao bad luck, tko zna da li će se oploditi :lol::lol:
A svakakvih ih ima...i ja sam kod privatnika i nemam nikakvih problema.
Moja prijateljica je također kod privatnice i niti jednom nije imala problema.
Isto ovisi na kakve poslodavce nabasaš...
A sta da ti kazem kad smo i sa gripom i temperaturom znale raditi. Za one dane kad stvarno nismo mogle doci raditi, uzimali bi nam dane godisnjeg. :evil: